Jurivaka, ja se izvinjavam ovim cemo zavrsiti diskusiju.
On će na kraju spasti sve ljude, ja sam u to uveren, jer onaj ko otvorenim očima bude gledao ono što će Bog činiti - malo je verovatno da se neće obratiti Bogu.
Ne moze se spasti onaj ko ne veruje, naravno da ce svi saznati za Boga, ali onda ce oni
znati, a ne verovati.Mi se spasavamo sjedinjujuci se sa Bogom, svi ce dobiti istu nagradu, a to je ljubav Bozija(i pravednici i nepravednici) samo sto ce obozeni osetiti veliki blagodat u jedinstvu sa Bogom, oni koji se nisu sjedinili sa Bogom u ovom zivotu ce osetiti pakao jer nece biti u jedinstvu sa Njim, a to jedinstvo je cilj svacijeg zivota i svi osecaju potrebu za Bogom samo tu potrebu i ispunjenje te praznine traze u materijalnim stvarima.Znaci obozeni ce biti u jedinstvu sa njim i oseca ce ljubav i blagodat jer su u ljubavi i jedinstvu ziveli u ovom svetu i ispunili tu prazninu, a pravednici ce osecati apsolutni,a ne ralativni ocaj i tugu jer ce u sebi imati prazninu i gorece u istoj ljubavi u kojoj pravednici uzivaju, sa djavolima ce biti isto, zli ce goreti u ljubavi, jer su zli, a zlo gori od strane ljubavi i ljubav unistava zlo, ta ljubav ce paliti zlo unutar njih i oni ce osetiti vecnu patnju i neispunjenje, osecace se daleko i odbaceno, pa kako bi se inacce osecao covek koji nije ispunio zivotni cilj u materijalnom svetu?
To je coveku najgori pakao jer nije ucinio ono ka cemu je tezio i ka cemu ce i dalje tezeti, ali ce to biti nemoguce zadobiti.