Član
- Učlanjen(a)
- 05.11.2010
- Poruka
- 1.246
Duh nije u kostima niti u krvi, on ispunjava celo telo, to je dah, on je sustina zivota..
Znači po tvom rezonovanju Duh je dah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Duh nije u kostima niti u krvi, on ispunjava celo telo, to je dah, on je sustina zivota..
TO BIBLIJA NIGDE NE KAZE!
To su pisali ljudi koji su cak "poricali i vaskrsenje", kao npr. Solomun!
Negirali su zagrobni zivot ali isto tako i vaskrsenje, te stoga njihove reci, njihova lutanja(nagadjanja) ne mozemo uzeti kao dogmu!
Reci mi koliko je posteno da vi od Solomuna uzimate za dogmu, njegove reci da nema zagrobnog zivota(nema misli rada..) , a sa druge strane ignorisete da je takodje rekao da "nema vaskrsenja", i to naglasio: "NIKADA VISE NECE IMATI UDELA NI U CEMU STO BIVA POD SUNCEM" - sto znaci, ljudi NIKADA NECE VASKRSNUTI!?
Pa njemu i jesu svi zivi
Nema ga u datim stihovima, ali ima na drugim mestima u bibliji, ocekujes da ti dajem pripremljen materijal sa hiljadu stihova, kao sto vi pucate..
Nije u tome poenta hoce li covek imati telo ili ne.
Vec je poenta, da ne dobijaju telo od zemaljskog tela, odnosno od njegovih komponenti:
Prvi je čovjek od zemlje, zemljan;drugi čovjek - s neba.
Znaci, ne sakuplja Bog kosti , dnk, krv i prah, vec covek dobija "novo proslavljeno telo".
Moje shvatanje je da je Duh memorija kao što postoji memorija u računaru koja može da oživi sliku na ekranu tako postoji mnogo komplikovanija memorija koja može da oživi čoveka.
Sama memorija nije živa ona je samo sklop informacija koja u nekom momentu ispuni svoju svrhu i recimo u računaru oživi sliku
Ako se ta memorija trajno izgubi onda više ne postoji nikakva nada za onoga čija je memorija izgubljena.
MEMORIJA NEMA "SVEST", COVEK IMA!
IMAJU SVEST", dok roboti "NEMAJU".
"SVEST", ti njega "MORAS ODRZATI SVESNIM"
MORAS IMATI SVEST!!!
Neuklapa se sa konceptom biblije koju proučavaš jer biblija kaže da mrtvi nisu svesni ničega.
Osim toga ako svest ostaje kako kažeš onda je zmija u Edenu bila u pravu kada je rekla Adamu i Evi da neće umreti.
Onda je Isus uzalud umro na stubu jer smo ionako besmrtni i niz drugih stvari koje se ne ukalaju u koncept.
Ali da te ne bih načisto razočarao ni to što ti kažeš nije potpuna besmislica. Smatram da nijedna opšteprihvaćena laž nije baš potpuna laž i da sadrži neke istine.
Ako izuzmemo vreme kao faktor koji za žive teče a za nežive uopšte ne teče onda si u neku ruku u pravu jer za mrtve je hiljade godina sna samo jedan jedini tren jer prelaz od hiljadu godina ili više za njih ne znači ništa. A Bog je stvorio i vreme.
Netacno, protiv zagrobnog zivota je govorio Solomun koji takodje negira i vaskrsenje.
Pa zasto onda verujete u vaskrsenje?
Ili prihvatite sve Solomunovo ucenje ili nemojte ni jedno..
Uzeli ste coveka koji je bio toliko razocaran u sve , da je poricao sve, i od toga ste napravili dogmu.
Vidiš da nigdje nisi mogao da nađeš stihove iz Biblije da bi podupro svoju nauku. Od Adama do danas svi pravedni su znali da će biti uskrs. Zato što su poznaju moć i karakter Boga. A vaše razumijevanje je nivo formalnog razmišljanja.
I Avelj je znao za vaskrsenje i Jov i mnogi prije Solomona, a da on nije znao.
Nisu svi "znali", vec oni kojima je Bog otkrio kasnije. Avelj je samo drzao ritualni cin. A nauka o vaskrsenju, inace i nauka o mesiji kao dogmi se pojavljuje tek od Isaije i od tad se narod tome ucio..
Jov je pisan kasnije, autorstvo se ne moze pripisati Mojsiju, stil pisanja ne odgovara, a knjiga mu se pogresno pripisuje samo zato sto opisani dogadjaji poticu iz vremena pre Mojsija(verovatno je prica prenosena usmeno a dogadjaj zapisan ,mnogo mnogo kasnije)..
Jovov nacin izrazavanja, takodje pokazuje "sumnju" a ne "sigurnost" u vaskrsenje, sto dokazuje da to "nije bila dogma" u njegovo vreme.
Ja govorim o "dogmi" , i ona kao takva "nije postojala sve do Isaije". Tek nakon Isaije se narod uci vaskrsenju..
Znaci Solomun izrazava "sumnju" u nesto , sto je mozda i bilo poznato iz price u narodu kao "moguce", ali nije bilo "sigurno" i "dogmatsko" u njegovo vreme. Zato je on mogao da porice - "zagrobni zivot i vaskrsenje" , i kao takav on se ne moze smatrati "dogmatikom", da na osnovu njegovih reci mozemo formirati dogmu!
Ne moze se osporiti ovo sto pricam.
O tome govore i teolozi..
Nadji mi "nauku o mesiji" pre Isaije? Ne trazi mi dokaze u nekakvim "ritualima", jer oni koji su ih vrsili, nisu bili upoznati sa znacenjem.
bican narod dakle "nije znao", a ako "nije znao da sistem zrtvi ukazuje na Mesiju", onda "nije znao ni za vaskrsenje" koje je po istom posledica spasenja..
Dakle o mesiji i vaskrsenju kao "dogmi" pise tek Isaija kasnije i uci narod..
A istinu o "dolasku mesije", i svemu sto ona obuhvata, otkrivao je Bog "progresivno" i "postupno", i nisu o tome znali sve do dolaska Hristovog, jer da su znali i razumeli, ne bi Gospoda Slave razapeli.
Pavle je tu istinu nazvao "tajnom sakrivenom od postanja sveta"!
Znaci dragi moj Tripo, "nisu oni znali",
vec su pojedinci znali (neke detalje plana spasenja, ali ne sve),
a vise je to bilo nagadjanje,
i zato mi imamo ovakvo "poricanje vaskrsenja i zagrobnog zivota",