Nastanak Adam i Eva

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zar ti ne vidis da su ti svi argumenti tipa - "e nije tako, teram ti inat"?

Kad bi hteo biti razuman, ali na ovo odgovarati je smesno. Zar se pravis slep?

I onda kazes zasto kazemo da ste "fariseji"? Evo zato!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zar ti ne vidis da su ti svi argumenti tipa - "e nije tako, teram ti inat"?

Kad bi hteo biti razuman, ali na ovo odgovarati je smesno. Zar se pravis slep?

I onda kazes zasto kazemo da ste "fariseji"? Evo zato!

Pa upravo je vaše shvatanje zakona farisejsko, oni su držali zakon iz legalizma, a ne iz ljubavi prema Bogu. Što bi i vi isto.

Nastanak Adama i Eve dokazuje da se duša odnosi i na tijelo. I uvijek je tjelesna. Čovjek nije dobio dušu, nego je postao duša.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa upravo je vaše shvatanje zakona farisejsko, oni su držali zakon iz legalizma, a ne iz ljubavi prema Bogu. Što bi i vi isto.

Upravo je suprotno, mi imamo zakon u srcu, a vi spolja na kamenu iako toga niste svesni, vi samo slovo gledate a ne duh, zato i ne razumete kako se u Hristu ispunjava zakon..

I dok nama nije fizicki pocinak, vec duhovni pocinak, vi se na to zgrazavate,
zato i drzite samo slovo, i mislite da ako prekrsite slovo umrecete ( a zakon nije slovo vec duh), i ne razumete da je subota data za coveka, a ne da vi na njoj zivite ili umirete.. I da od nje pravite "pecat" , i uslov spasenja.

Eno ti brat Laodikeja, on se samo nesto "ogradjuje" zakonom, da "ne padne", pa opet zakon ga nece spasiti niti subota..

Drzite se zakona "ko pijan plota"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, da li ljude spasava kršenje Božjih zapovesti?

I opet ponavljaš kao neki sudija koji vidi šta je u našem srcu - da mi navodno držimo neki zakon na kamenu.

Duh Sveti koji menja ljudsko srce, on čini da se čovek prirodno ponaša u skladu sa svakom zapovešću, iz čiste ljubavi prema Bogu i bližnjima.

Vi propagirate kršenje zapovesti u navodnom duhu i srcu.

To je paradoks, i tako nešto biblija ne poznaje, već ste to izmislili, da bi imali razlog da napadate verne ljude.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, da li ljude spasava kršenje Božjih zapovesti?

I opet ponavljaš kao neki sudija koji vidi šta je u našem srcu - da mi navodno držimo neki zakon na kamenu.

Duh Sveti koji menja ljudsko srce, on čini da se čovek prirodno ponaša u skladu sa svakom zapovešću, iz čiste ljubavi prema Bogu i bližnjima.

Vi propagirate kršenje zapovesti u navodnom duhu i srcu.

To je paradoks, i tako nešto biblija ne poznaje, već ste to izmislili, da bi imali razlog da napadate verne ljude.

Ja znam da ces ti reci da duhom drzis zakon, ali se vasim pisanjem pokazuje suprotno, jer ti da duhom drzis zakon, ne bi osudjivao one koji duhom zive.

Kako ti i mozes duhom drzati kada ti "delis zakon na sva dela", nesto sto je nedeljivo i celovito - "Tora je celovita", nikakve podele nema i vasa podela nije biblijska.

Zato vi nalazite opravdanje da je "Bog napisao PRSTOM" i tako insistirate i dalje na "SLOVU" urezanom u kamen, jer samo "slovo i vidite".

A Pavle rece za dekalog da je "zastareo" i da je "ono sto prestaje", kao i Stari Zavet koji je predocen Mojsijem.

Je li moguce biti toliko slep? Pa dobro rece Pavle, da farisejima "ostaje pokrivalo do danasnjeg dana kod citanja zakona, jer se sa Hristom uklanja" - kada se obratis Hristu ono se uklanja, jer u svemu vidis Hrista, ali vama ostaje, jer svaki koji zakon gleda i ne vidi Hrista, njemu se ne dize pokrivalo, on Hrista gubi. Zato i rece Pavle da "izgubiste Hrista" vi zakonici, vi vidite "samo slovo", i na njemu istrajavate.

Tako i "vi u dekalogu ne vidite Hrista"(niti u suboti), vi "vidite samo slovo"!

Zato i ti i ne mozes razumeti da "mi ne krsimo zakon", i optuzijes nas kao fariseji apostole "za krsenje", a mi duhom drzimo!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, tvoje optužbe su besmislene, i ja se o njih ograđujem, jer ti si sada pridodao sebi još jednu osobinu, a to je Bog sudija, koji vidi zašto mi nešto činimo, da li imamo Hrista jer volimo Boga i bližnje držanjem njegovih zapovesti..itd.

Shvati, tvoja tumačenja su van konteksta, seckanjem biblije, i pogrešnim predstavljanjem reči Hrista i apostola, koje se ne odnose na ono kako ti i ostali prikazujete.

Ja sam ovo uvideo i to je tako jasno, jer znam celokupno biblijsko učenje po ovim pitanjima, i sam Bog me je u to osvedočio.

Živi kako želiš, i ako je to potpuno pogrešan put, ali Isus će ti dati priliku, i nadam se da tada nećeš soliti pamet i samom Bogu, jer nije ništa čudno da neki i to tada učine, da i samom Bogu sugerišu da greši, a da su oni u pravu.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Shvati, tvoja tumačenja su van konteksta, seckanjem biblije, i pogrešnim predstavljanjem reči Hrista i apostola, koje se ne odnose na ono kako ti i ostali prikazujete.
Nisi dokazao da sam van konteksta i to je osnovni problem. Jer ti ne mozes dokazati "podelu zakona", ona u bibliji NE POSTOJI!

DOKAZI PODELU ZAKONA!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, stalno govoriš da ništa nije dokazano, i pitanje je zašto se koristiš neistinama, jer SVE vreme se pismom ruše vaše teorije kojima pokušavate da dokažete nedokazivo.

Ti slobodno govori da ništa nije dokazano, jer nisi spreman da prihvatiš istinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, stalno govoriš da ništa nije dokazano, i pitanje je zašto se koristiš neistinama, jer SVE vreme se pismom ruše vaše teorije kojima pokušavate da dokažete nedokazivo.

Ti slobodno govori da ništa nije dokazano, jer nisi spreman da prihvatiš istinu.

Prestani da pricas kako si dokazao i DOKAZI PODELU!

Svako ko je pratio moze videti da ti nista nisi dokazao, vec mlatis u prazno..

Ne može se Laodik. dokazati ljudima koji su ostali na formalnom nivou razmišljanja.

Znaci treba da bude "neformalno"?

Znaci vi svoje dokaze ne temeljite na "formalnom"(odredjenom) vec na "neformalnom(neodredjenom).

Budi Bog s nama.
Pa ti ne znas ni sta pricas.

Natrag