Uzas Tripo stvarno!
Objasnim ti milion puta i ne vredi..
Necu vise.
Moje shvatanje je da je Duh memorija kao što postoji memorija u računaru koja može da oživi sliku na ekranu tako postoji mnogo komplikovanija memorija koja može da oživi čoveka.
Ne mozes ti porediti zivo sa nezivim, i reci da je "duh = memorija".
Memorija "ne moze misliti", ne moze stvarati, ne moze donositi odluke.
Jer to nije zivo!
MEMORIJA NEMA "SVEST", COVEK IMA!
Kad bi covek bio samo obicna memorija, ne bi bio nista vise od robota, a Bog ne stvara robote!
Lepo sam ti objasnio tamo, da je Duh "nosioc licnosti", a time se podrazumeva , da je on takodje i neka vrsta sile..
Neophodno je da bude tako, da bi se "svesni elemenat coveka" sacuvao od "gasenja".
Duh(SVEST) mora da se odrzava aktivnim i nakon smrti, da se zivot ne bi izgubio, jer ako ga izgubis, izgubio si ga zauvek..
Zato i Bozji Duh odrzava ljude svesnim i nakon smrti..
Zato kaze da su "njemu svi oni zivi".
I zato mi kazemo da umrli "spava", jer onaj koji spava nije mrtav, vec samo u odredjenom smislu je "neaktivan"
Sama memorija nije živa ona je samo sklop informacija koja u nekom momentu ispuni svoju svrhu i recimo u računaru oživi sliku
Rekao sam lepo, ako je Duh samo "obican skup informacija" i "neziva stvar", i ako covek funkcionise na principu "masine", onda ti nisi vise od robota.
A Bog ne stvara robote, vec ziva bica sa licnoscu, i one "IMAJU SVEST", dok roboti "NEMAJU".
Uzmi i citaj kako Isus odlazi u had i propoveda evandjelje "DUHOVIMA" u tamnici i shvatices da je Duh svestan i nakon smrti.
Ako se ta memorija trajno izgubi onda više ne postoji nikakva nada za onoga čija je memorija izgubljena.
Slazem se, ali posto covek "nije samo memorija" vec i "SVEST", ti ga "MORAS ODRZATI SVESNIM" i nakon smrti. Shvatas?
Ako je covek "samo memorija", ne treba ti ni Duh brate da pohranjuje tu memoriju, jer Bog ima savrseno pamcenje, pa moze coveka vaskrsnuti i bez toga.
Jednostavno mu upise memoriju "po secanju".
Ali to tako ne funkcionise, problem je sto "to ne bi bila ista osoba", jer "NEMAS SACUVANU SVEST"!
MORAS IMATI SVEST!!!