A sta bi sa ovim nizom gde se traze sledeca tri broja
1, 2, 2, 4, 8, 11....
Najvece dostignuce ili pronalasci koji su izmenili rapidno istoriju coveka/covecanstva, posle: vatre, tocka, parne masine je INTERNET !!!
Onaj prethodni me je namucio, i, priznam, nisam nasao logiku:fool:, ali da sam nastavio Sizifof posao, ne bih nasao sve ove i buduce glavolomke koje ce biti u ovoj izvanredno zanimljivoj temi, ...
Kolegici
"summer", moram dodat ispriku ako sam bio nejasan:
:"max ne bih se složila da su šanse pola-pola,..."
Verovatnoca za davanje tacnog odgovora je 1/2 :1/2, jer imamo samo 2 boje, pa ako lupimo jednu od njih, (boja) a imamo srecnu zvezdu, tamo negde, resili smo zadatak !?!
Zato nam treba obrazlozenje, iskljucuje srecu kao ne matematicku i ne logicku velicinu.
Kod:
Naravno znajuci da su u pitanju samo 2 boje, jasno je da su sanse za tacan odgovor: pola-pola.
Trazi se obrazlozenje, a ne sreca, pri odgovoru.
a sto se tice niza, brojevi koji nedostaju/nastavljaju niz su:
33,37,148,153,768,...
1
1+1=2
2*1=2
2+2=4
4*2=8
8+3=11
11*3=33
33+4=37
37*4=148
148+5=153
153*5=765
...
Еvo jednog predloga za "sendi", da otvori jos jednu temu u istom delu foruma
samo sa resenjima, samo za resenja,
tako bi mnogi ljubitelji matematike i logike mogli da "glavolomuju" i nalaze zanimljive zadatke, a oni koji hoce instant resenja, skoknu na temu sa resenjima i tamo ih pogledaju.
Predlazem knjigu zadataka a resenja na kraju knjige, jer kad skrolujem po temi, ne mogu ni da hocu, da nevidim necije elegantno resenje, pa sam uskracen za mogucnost da pregrejem procesor u glavi i :fool: svojoj.
Predlog, nis vise...
Dodato posle 8 Sati 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
matematika mi je srednje ime
pa daj koji zanimljiv problemcic, samo nemoj i resenje odmah