Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dragi moj Mire,
ja bi te zamolio ako ti nije tesko,da iscupac tri hebrejske reci iz hebrejskog teksta i da nam napises,kako se na hebrejskom pise Jehova,kako Bog,a kako Gospod.(ja cu ti malo pomoci,sa 1.Moj 2:4,a rec Gospod na hebrejskom sam nadji )
Mozda ti bude malo tesko,ali moze se dosta toga novoga saznati.
Zatim mozes naci i cetvrtu rec na hebrejskom "Ja sam onaj koji prouzrokuje da postaje",ili kratko po srpskom "Ja jesam"
Zamolio bi te da uvidis razliku izmedju svoga opisnog imena koje je Bog Otac objavio,a u nastavku mozes da vidis njegovo kratko ime po kome ce ga svi znati od kolena do kolena.
Prvo mesto u Biblijama gde se spominje u hebrejskom tekstu Bog Jehova je 1.Moj 2:4
WTT Genesis 2:4 אֵ֣לֶּה תוֹלְד֧וֹת הַשָּׁמַ֛יִם וְהָאָ֖רֶץ בְּהִבָּֽרְאָ֑ם בְּי֗וֹם עֲשׂ֛וֹת יְהוָ֥ה אֱלֹהִ֖ים אֶ֥רֶץ וְשָׁמָֽיִם׃
(Gen 2:4 WTT)

Sta si sad ti meni odgovorio? Nista!
Ko ne zna ta tri imena, bolje da ne diskutuje na ovoj temi...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sta si sad ti meni odgovorio? Nista!
Ko ne zna ta tri imena, bolje da ne diskutuje na ovoj temi...

Da li znas kad je Mojsije poceo da pise petoknjizje?
Da li kad je stvoren Adama ,ili kad je Mojsije pobegao iz Egipta ,ili nakon izlaska Izraela iz Egipta???
Ako znas,onda ti je tu i odgovor.
Ime Jehova se prvi put u Bibliji spominje u 1.Moj 2:4 ,a ti ako ne verujes uzmi hebrejski tekst.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li znas kad je Mojsije poceo da pise petoknjizje?
Da li kad je stvoren Adama ,ili kad je Mojsije pobegao iz Egipta ,ili nakon izlaska Izraela iz Egipta???
Ako znas,onda ti je tu i odgovor.
Ime Jehova se prvi put u Bibliji spominje u 1.Moj 2:4 ,a ti ako ne verujes uzmi hebrejski tekst.

Valjda kada neko govori o bibliji, pretpostavis da nece lupetati gluposti i biti neupucen o vremenu u kojem su biblijske knjige nastale?
Ali ti i ne znas ni sta pitas, jer ono sto si ti pitao nema veze s vezom..
Mojsije pise nakon izlaska izraela iz egipta, i bas zbog toga u skladu sa svojim saznanjima u tekst ubacuje i "informacije koje su bile poznate samo njemu, u njegovo vreme" a "ne i onima pre njega". Tako on pise o odredjenoj lokaciji da "tamo ima bdela i dragog kamena oniksa", sto je njemu bilo poznato a ne ljudima pre njega. A kada pise o "Jehovi" "ubacuje u tekst to ime i pre nego sto je ono bilo poznato", to je zato sto ga je on licno poznavao. Knjigu pise pisac i ubacuje njemu poznato ime za Boga. Nista cudno jer to radi i NZ, spominjuci ime Avraam umesto Avram i pre nego sto je ono bilo promenjeno.
Oni pre Mojsija "nisu imali pojma o tom imenu" i to svedoci sam Bog, faraon, Jevreji i Biblijski tekst, a na sta ti nisi nista odgovorio, jer i ne mozes odgovoriti...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Valjda kada neko govori o bibliji, pretpostavis da nece lupetati gluposti i biti neupucen o vremenu u kojem su biblijske knjige nastale?
Ali ti i ne znas ni sta pitas, jer ono sto si ti pitao nema veze s vezom..
Mojsije pise nakon izlaska izraela iz egipta, i bas zbog toga u skladu sa svojim saznanjima u tekst ubacuje i "informacije koje su bile poznate samo njemu, u njegovo vreme" a "ne i onima pre njega". Tako on pise o odredjenoj lokaciji da "tamo ima bdela i dragog kamena oniksa", sto je njemu bilo poznato a ne ljudima pre njega. A kada pise o "Jehovi" "ubacuje u tekst to ime i pre nego sto je ono bilo poznato", to je zato sto ga je on licno poznavao. Knjigu pise pisac i ubacuje njemu poznato ime za Boga. Nista cudno jer to radi i NZ, spominjuci ime Avraam umesto Avram i pre nego sto je ono bilo promenjeno.
Oni pre Mojsija "nisu imali pojma o tom imenu" i to svedoci sam Bog, faraon, Jevreji i Biblijski tekst, a na sta ti nisi nista odgovorio, jer i ne mozes odgovoriti...

Jedno je kad je pocelo da se zapisuje ,a drugo je kad je pocelo da se izgovara Bozje ime Jehova.
Ja ti napisah da se ime Jehova prvi put spominje(zapisano je u Bibliji) u 1.Moj 2:4
WTT Genesis 2:4 אֵ֣לֶּה תוֹלְד֧וֹת הַשָּׁמַ֛יִם וְהָאָ֖רֶץ בְּהִבָּֽרְאָ֑ם בְּי֗וֹם עֲשׂ֛וֹת יְהוָ֥ה אֱלֹהִ֖ים אֶ֥רֶץ וְשָׁמָֽיִם׃

(Gen 2:4 WTT)
Sto se tice drugoga ,kad je prvi put izgovoreno,da ga je neki covek izgovorio po imenu,to moze da bude diskutabilno.
Da li ime Jehova nije bilo poznato ljudima pre Mojsija?
U 1Moj.4:26 pise
26 I Situ se rodi sin, kome nadede ime Enos. Tada se poče prizivati ime Gospodnje.(DK)

WTT Genesis 4:26 וּלְשֵׁ֤ת גַּם־הוּא֙ יֻלַּד־בֵּ֔ן וַיִּקְרָ֥א אֶת־שְׁמ֖וֹ אֱנ֑וֹשׁ אָ֣ז הוּחַ֔ל לִקְרֹ֖א בְּשֵׁ֥ם יְהוָֽה׃ פ
(Gen 4:26 WTT)
E sad da li ga je Avram bas zvao Jehova????
1.Moj 13:4
WTT Genesis 13:4 אֶל־מְקוֹם֙ הַמִּזְבֵּ֔חַ אֲשֶׁר־עָ֥שָׂה שָׁ֖ם בָּרִאשֹׁנָ֑ה וַיִּקְרָ֥א שָׁ֛ם אַבְרָ֖ם בְּשֵׁ֥ם יְהוָֽה׃
(Gen 13:4 WTT)
ili 1.Moj15:2
WTT Genesis 15:2 וַיֹּ֣אמֶר אַבְרָ֗ם אֲדֹנָ֤י יֱהוִה֙ מַה־תִּתֶּן־לִ֔י וְאָנֹכִ֖י הוֹלֵ֣ךְ עֲרִירִ֑י וּבֶן־מֶ֣שֶׁק בֵּיתִ֔י ה֖וּא דַּמֶּ֥שֶׂק אֱלִיעֶֽזֶר׃
(Gen 15:2 WTT)
2 A Avram reče Gospode, Gospode, šta ćeš mi dati kad živim bez dece, a pa kome će ostati moja kuća to je Elijezer ovaj Damaštanin? (DK)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zaokrete,moliš li nekad OČENAŠ ako da onda izgovaraš IME odmah u samom početku čim pomeneš Oče naš ide ime ,,KOJI JESI,, jer On reče da je (KOJI JESTE) znači bez početka i kraja i šta bi vi sad sa pored imena ubacite drugi smisao?
Bog ima desetine opisnih imena i pokazuje se u svemu sa drugim značenjem.
Bog se nije odrekao ni jednog od tih imena ni od onoga između ostalih ,,ovo će biti ime mojedoveka,,JHVH i to znači ONAJ KOJI JESTE zato mi tako i molimo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje.

Zasto u novom zavetu izraz Gospod nije preveden kao "Jahve" kada se govori o Isusu, jer u starom zavetu umesto Jahve za Boga stoji "Jevrejski: Adonai - Gospod" a u novom za Isusa Grcki: "Kirios - Gospod, koji je pandan starozavetnom Adonai - Gospod.

Ja na osnovu ovog konteksta tvrdim, da su apostoli u novom zavetu izgovarajuci Kirios - Gospod ili bilo kako drugacije kada su se obracali Isusu, u stvari znali sta govore, znali su da je taj Izraz ili bilo koji drugi - pandan onom koji se u starom zavetu koristio za Boga, i znali su da tim izrazom predstavljaju Isusa kao Boga.

Verujem da apostoli nisu govorili Grcki vec Aramejski, i pitanje je kako su oni uopste izgovarali ovaj Izraz Gospod, a ovo sto danas imamo je samo prevod.

Dakle, Jahve ili Adonai koji se odnosio na Boga u starom zavetu, isto je sto i Kirios ili bilo koji drugi izraz u novom koji se odnosi na Isusa.

To znaci da je Isus Jahve - Bog starog zaveta, naravno - zajedno sa Ocem i Svetim Duhom..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kontekst biblije tako kaze, i tako veruje skoro ceo Hriscanski svet, sa minimalnmim razlikama.

Iti svedočiš da je ŠIROK PUT I MNOGI NJIME IDU ne čuju reči ako ne poveruju da JA JESAM reče JEHOŠUA onda će POMRETI U GRESIMA SVOJIM...šta će biti sa tim mnoštvom nevernika?
U Mateju 7 Gospod objašnjava onima što su Ga VEROVALI iu Njegovo IME činili razne stvari da nisu na STENI sazidali svoju kuću i nisu poznati od Njega jer ko PRIZOVE IME ISUSA i KRSTISE U TO IME taj se OBUKAO u Isusa i Isus ga POZNAJE a onima što titulare saopštava:

7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
7:24 Svaki dakle koji sluša ove moje reči i izvršuje ih, kazaću da je kao mudar čovek koji sazida kuću svoju na kamenu:

Evo ću te zamoliti da ti kažeš zašto Isus ovako govori onima što znaju Njega koji je razlog a On im kaže da ih NEPOZNA i da oni ČINE BEZAKONJE šta je povod za to?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje. ( Greh BEZAKONJE "Hamatia anomia" - krsenje bilo koje od deset Bozjih zapvesti ).

Kada pcnes stvarno da upoznajes Isusa, i da se iz tog poznanstva rode rodovi, od kojih je upravo jedan od osnovnih drzanje zapovesti, tada ces razumeti i sve druge istine.

Natrag