Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet lupetas gluposti cim nemas nista pametno da napises.

Imam itekako da ti oborim nauku. Ovo nećeš moći ni pogledati.

Formalizam u religiji. Čim se ljudi bave formalnostima poput nije Isus nego Jehošua i slično to je dokaz da ljudi neozbiljno shvataju teologiju i da ne poznaju Boga. Biblija osuđuje takva mudrovanja.

Biblija se shvata po smislu, a ne po formalnostima. Kao da Bog gleda na vanjštinu i ljudska mudrovanja "Nije Isus jer je SUS na latinskom svinja".

Ime Isus postalo sinonim za ljubav, pravdu, mislost, spasenje.

Evo kako Bog osuđuje formalnost.

8 Ovi ljudi približavaju se k meni ustima svojim, i usnama poštuju me; a srce njihovo daleko stoji od mene. Matej 15,8

Gledanje na riječi, a ne na srce je sotonska nauka.

Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu. 1. Samuelova 16,8,

" Neće svako ko mi govori: Gospode, Gospode, ući u Carstvo Nebesko; nego ko čini volju Oca Moga koji je na Nebesima " (Mt. 7.21)

Bitna je predstava o Bogu, a ne formalna upotreba imena. Šta da rade oni koji nikada nisu čuli za ime Jehošua, nego samo za ime Isus, Jesus? Jel neće zbog toga biti spašeni?

Sotona na svaki način gleda da ljudima skrene pažnju sa Boga. Sotona najviše mrzi ovaj stih.

22 Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugog. Isaija 45.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Riki imam za tebe neprijatno iznenađujuću vest koja glasi:
JAHVE SE POJAVIO U TELU, i sad me zanima KAD se pojavio i u KOM TELU je pojavila SVA PUNINA Boga?
Kad to pravilno odgovoriš tad ćeš znati ko je Bog i koje je jedino ime nama za spasenje rečeno.
I ovom prilikom te molim nemoj silovati ineteligenciju tim glupostima o imenu već prvo čuj koliko destina puta se Bog razlučitim imenima predstavio govoreći ovo je ime moje doveka pa onda konačno počni razmišljati ako imaš čim pile moje dlakavo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Riki imam za tebe neprijatno iznenađujuću vest koja glasi:
JAHVE SE POJAVIO U TELU, i sad me zanima KAD se pojavio i u KOM TELU je pojavila SVA PUNINA Boga?
Kad to pravilno odgovoriš tad ćeš znati ko je Bog i koje je jedino ime nama za spasenje rečeno.
I ovom prilikom te molim nemoj silovati ineteligenciju tim glupostima o imenu već prvo čuj koliko destina puta se Bog razlučitim imenima predstavio govoreći ovo je ime moje doveka pa onda konačno počni razmišljati ako imaš čim pile moje dlakavo.

Nece nikad razumeti, jer ne zeli...
A vidi ga kako se ispucao po svim temama, misli da ce ostati to neko vreme da stoji.
Cilj je obrlatiti naivne..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Formalizam u religiji je veoma opasna stvar. Sa njom su prvi počeli JS, a onda se to kao bolest proširilo i na druge zajednice. Bitna je predstava o Bogu a ne upotreba imena. Jehova, Jahve, Gospod, Svevišnji, Alah itd. Ako osoba ima pogrešnu predstavu o Bogu onda se takvoj osobi javlja demon a ne Bog. Formalizam u religiji imamo i oko dana. Npr. nije subota nego šabat. Nije Isus nego Ješua, nije Alah ili Jehova nego Jahve, nije Gospod nego Jehova, nije Bog nego Sin Božji. Biblija je predvidjela ovakve formalnosti.

Matej 7,21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.

Marko 7,6 A on odgovarajući reče im: dobro je prorokovao Isaija za vas licemjere, kao što je pisano: ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.

1. Samuelova 16,7 Ali Jahve reče Samuelu: "Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas, jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu.

Iz ljudskog srca izlaze sve poganštine.

Marko 7,21 Jer iznutra iz srca ljudskoga izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,

Jevreji koji su odbacili Isusa su prizivali ime Jahve. Ipak im je Isus ovo rekao.

Jovan 8,44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

I Jovan Krstitelj.

Matej 3,7 A kad vidje (Jovan) mnoge fariseje i sadukeje gdje idu da ih krsti, reče im: porodi aspidini! ko kaza vama da bježite od gnjeva koji ide?
Matej 23,33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobjeći od presude u oganj pakleni?
Luka 3,7 Jovan pak govoraše ljudima koji izlažahu da ih krsti: porodi aspidini! ko vam kaza da bježite od gnjeva koji ide?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gledanje na riječi, a ne na srce je sotonska nauka.
Formalizam u religiji je veoma opasna stvar...

Vidis u pravu si ti, a zasto onda osudjujes onog koji poljubi sliku i time ne misli da ljubi stvar nego je naklonost i obozavanje uputio Bogu? On ima ispravno srce i ispravan stav misli, nije idolopoklonik..
Zasto si u jednom slucaju formalista i gledas na formu a u drugom slucaju nisi?
Bog kao sto si i sam zakljucio ne gleda na formu vec na srce..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U Hriscanstvu postoji jedan princip, a to je - da Bog gleda i na sustinu i na formu, posebno ako je u pitanju prekrsaj jedne od Bozjih zapovesti.

Kada Bog ne bi gledao na formu - tada nista ne bi bilo greh, i covek bi mogao da gresi iz pravih pobuda cistog srca.

Recimo, neko bi pod izgovorom da daje drugima mogao da krade, i to bi znacilo da Robin Hud nije cinio greh jer je krao da bi dao siromasnima.

Neko bi mogao da ucini preljubu sa zenom coveka koji ne moze da stvara potomstvo, iz razloga da bi on dobio potomstvo od svoje zene.

Neko bi mogao da bije svoje roditelje iz ljubavi prema njima jer u necemu grese.

Mogao bi da pozeli nesto tudje jer je njemu ili nekome drugome vise potrebnije od onoga cija je stvar koju zeli.

Moze da svedoci lazno na sudu da bi pojacao dojam istinitosti iskaza, i time onoga ko nije kriv oslobodio od krivice za koju ga sud tereti.

To je upravo problem idolopoklonicke filozofije, staviti sliku ili kip nekog proizvoljno izmisljenog covecijeg lika, i klanjati mu se misleci na Boga.

Zamislite kada bi recimo vas sin ili cerka stavili u sobi sliku nekog nepoznatog coveka, umisljavajuci da ste to vi.

Zato je biblijski princip taj - da vernik kroz veru duhovnim ocima gleda na Gspoda, a ne u liku nepoznatih ljudi i zena.
Takvim ljudima nije potrebna slika ili kip, oni jednostavno mogu otici u prirodu, ili u kutku svog doma - uputiti molitvu gledajuci ocima vere u onoga kome se mole.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U Hriscanstvu postoji jedan princip, a to je - da Bog gleda i na sustinu i na formu, posebno ako je u pitanju prekrsaj jedne od Bozjih zapovesti.

Kada Bog ne bi gledao na formu - tada nista ne bi bilo greh, i covek bi mogao da gresi iz pravih pobuda cistog srca.

Recimo, neko bi moga pod izgovorom da daje drugima mogao da krade, i to bi znacilo da Robin Hud nije cinio greh jer je krao da bi dao siromasnima.

Neko bi mogao da ucini preljubu sa zenom coveka koji ne moze da stvara potomstvo, iz razloga da bi on dobio potomstvo od svoje zene.

Neko ni mogao da bije svoje roditelje iz ljubavi prema njima jer u necemu grese.

Mogao bi da pozeli nesto tudje jer je njemu ili nekome drugome vise potrebnije od onoga cija je stvar koju zeli.

Moze da svedoci lazno na sudu da bi pojacao dojam istinitosti iskaza, i time onoga ko nije kriv oslobodio od krivice za koju ga sud tereti.

To je upravo problem idolopoklonicke filozofije, staviti sliku ili kip nekog proizvoljno izmisljenog covecijeg lika, i klanjati mu se misleci na Boga.

Zamislite kada bi recimo vas sin ili cerka stavili u sobi sliku nekog nepoznatog coveka, umisljavajuci da ste to vi.

Zato je biblijski princip taj - da vernik kroz veru duhovnim ocima gleda na Gspoda, a ne u liku nepoznatih ljudi i zena.
Takvim ljudima nije potrebna slika ili kip, oni jednostavno mogu otici u prirodu, ili u kutku svog doma - uputiti molitvu gledajuci ocima vere u onoga kome se mole.

-Prvo slika je tacan lik Isusa Hrista.
-Drugo, zabrana je data zbog Jevreja jer su bili skloni idolopoklonstvu i odnosila se na ''druge bogove'' a ne na istinitog Boga.
-I trece, zena ljubi sliku svog muza ili detata i ne cini idolopoklonstvo.

*Bog nece osuditi onoga koji poljubi sliku koja mu nije idol jer time iskazuje ljubav prema nevidljivom Bogu...

A zapovesti koje si tamo naveo, krsio je i sam Bog, kad je naredio recimo da ''brat legne sa zenom brata svoga i podigne mu potomstvo i sl'' - ''pljackali su imovinu drugih naroda i nisu bili krivi'' - nisi u pravu uopste.
Forma je data jedino zato, sto ljudi nisu dovoljno savrseni da bi mogli prosuditi sta je po duhu zakona a sta ne, sta je ispravno a sta pogresno. Zato su zakoni i dati.

Dok u NZ mi duhovno sagledavamo uz Hristovu pomoc, i razumemo Duh zakona, tako da on nije vise samo forma za nas i mrtvo slovo na papiru.. Ali sta ja vama da radim kad vi nemate duha, vec se drzite slova..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno, u novom zavetu zakon nije samo forma i mrtvo slovo.
Isus kaze da pravda nasa treba da bude veca od knjizevnika i Fariseja, sto znaci da on nije umanjio zahteve zakona - vec ih je povisio, i stavio na nivo srca, tako da u novom zavetu nije sam cin preljube greh - vec je to gledanje na zensku osobu sa zeljom, nije sam cin fizickog ubistva coveka greh - vec je ubistvo mrznja prema bratu, i to se odnosi na svaku zapovest, gde covek nece ispunjavati samu formu zakona, vec ce dopustiti Bogu da ga on promeni, i tada covek prirodno nece ciniti nista sto zakon zabranjuje, ali ne formalno, vec zato sto to ne zeli jer oslobodjen je greha i njegove sile.

Promenjen covek nece da se klanja nicemu - jer je to greh i u starom i u novom zavetu, i Bog kaze da se ne pravi nikakva slika od coveka ili zene pa da se klanja.

Ovo se ne odnosi samo na druge Bogove - vec i na pravog biblijskog Boga, kao i na andjele, i Isusa Hrista koji je Bog zajedno sa Ocem.

"Onaj dan kad stajaste pred Gospodom Bogom svojim kod Horiva, kad mi Gospod reče: saberi mi narod da im kažem riječi svoje, kojima će se naučiti da me se boje dok su živi na zemlji, i da uče tome i sinove svoje;
Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samoga neba i bješe na njoj tama i oblak i mrak;
I progovori Gospod k vama isred ognja;
glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
I objavi vam zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset riječi, koje napisa na dvije ploče kamene.
I meni zapovjedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je naslijedite.

Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,

Sliku od kakoga živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kake ptice krilate koja leti ispod neba;
Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kake ribe koja je u vodi pod zemljom;
I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku,
prevario se i klanjao im se. i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom" ( 5 Mojsijeva 4. 10 - 19 )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tacno, u novom zavetu zakon nije samo forma i mrtvo slovo.
Isus kaze da pravda nasa treba da bude veca od knjizevnika i Fariseja, sto znaci da on nije umanjio zahteve zakona - vec ih je povisio, i stavio na nivo srca, tako da u novom zavetu nije sam cin preljube greh - vec je to gledanje na zensku osobu sa zeljom, nije sam cin fizickog ubistva coveka greh - vec je ubistvo mrznja prema bratu, i to se odnosi na svaku zapovest, gde covek nece ispunjavati samu formu zakona, vec ce dopustiti Bogu da ga on promeni, i tada covek prirodno nece ciniti nista sto zakon zabranjuje, ali ne formalno, vec zato sto to ne zeli jer oslobodjen je greha i njegove sile.

Promenjen covek nece da se klanja nicemu - jer je to greh i u starom i u novom zavetu, i Bog kaze da se ne pravi nikakva slika od coveka ili zene pa da se klanja.

Ovo se ne odnosi samo na druge Bogove - vec i na pravog biblijskog Boga, kao i na andjele, i Isusa Hrista koji je Bog zajedno sa Ocem.

"Onaj dan kad stajaste pred Gospodom Bogom svojim kod Horiva, kad mi Gospod reče: saberi mi narod da im kažem riječi svoje, kojima će se naučiti da me se boje dok su živi na zemlji, i da uče tome i sinove svoje;
Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samoga neba i bješe na njoj tama i oblak i mrak;
I progovori Gospod k vama isred ognja;
glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
I objavi vam zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset riječi, koje napisa na dvije ploče kamene.
I meni zapovjedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je naslijedite.

Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,

Sliku od kakoga živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kake ptice krilate koja leti ispod neba;
Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kake ribe koja je u vodi pod zemljom;
I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku,
prevario se i klanjao im se. i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom" ( 5 Mojsijeva 4. 10 - 19 )

Naravno nisi u pravu kao i uvek: "Boga niko nikad nije video -Jedinorodni Bog koji je u narucju ocevom on ga javi" i on je "slika nevidljivog Boga" kako tekst i kaze. Isusa smo dakle "videli" i zato mozemo praviti i vizuelnu predstavu njega, a ne ljubimo mi samu sliku vec ono sto ta slika predstavlja, kao sto ni zena ne ljubi sliku sina ili muza vec ono sto ona predstavlja.

Naravno ni za formu nisi u pravu i to je ocigledno..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidis u pravu si ti, a zasto onda osudjujes onog koji poljubi sliku i time ne misli da ljubi stvar nego je naklonost i obozavanje uputio Bogu? On ima ispravno srce i ispravan stav misli, nije idolopoklonik..

Pa mož čovjk i da ne ljubi sliku a da je idolopoklonik. Opet sam rekao istinu da Bog gleda na srce. A ko ljubi ikonu on manifestuje svoje grešno srce.

Natrag