Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Opet lupetas gluposti cim nemas nista pametno da napises.
Imam itekako da ti oborim nauku. Ovo nećeš moći ni pogledati.
Formalizam u religiji. Čim se ljudi bave formalnostima poput nije Isus nego Jehošua i slično to je dokaz da ljudi neozbiljno shvataju teologiju i da ne poznaju Boga. Biblija osuđuje takva mudrovanja.
Biblija se shvata po smislu, a ne po formalnostima. Kao da Bog gleda na vanjštinu i ljudska mudrovanja "Nije Isus jer je SUS na latinskom svinja".
Ime Isus postalo sinonim za ljubav, pravdu, mislost, spasenje.
Evo kako Bog osuđuje formalnost.
8 Ovi ljudi približavaju se k meni ustima svojim, i usnama poštuju me; a srce njihovo daleko stoji od mene. Matej 15,8
Gledanje na riječi, a ne na srce je sotonska nauka.
Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu. 1. Samuelova 16,8,
" Neće svako ko mi govori: Gospode, Gospode, ući u Carstvo Nebesko; nego ko čini volju Oca Moga koji je na Nebesima " (Mt. 7.21)
Bitna je predstava o Bogu, a ne formalna upotreba imena. Šta da rade oni koji nikada nisu čuli za ime Jehošua, nego samo za ime Isus, Jesus? Jel neće zbog toga biti spašeni?
Sotona na svaki način gleda da ljudima skrene pažnju sa Boga. Sotona najviše mrzi ovaj stih.
22 Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugog. Isaija 45.