Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
On nije pitao Boga kako ti je ime pa mu je On rekao Svoje ime, on je pitao STA CU IM KAZATI?
Bog im se u 14 stihu pokazao i znacenjem svoga imena nasiroko "Ja sam onaj koji jesam (ili koji prouzrokuje da postane itd....)",
a u 15 stih u nastavku veoma kratko kao Jehova.
Kad pitas nekog Meksikanca kako se zove ima da ti izredja svih 20 imena(kolko ih vec ima),a za tebe je bitno samo jedno ,zar ne?
E pa slicno je i za Jehovu Boga.
Jehova nije ime to je nayiv, kao sto je i Bog nayiv, jeste to najoriginalniji nayiv, ali ne vidim yasto pravite toliki problem oko nayiva Boyijeg.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kao sto svako od nas zna ime svog ljudskog oca i majke (barem ogromna vecina nas),
Biblija nas potstice da to saznamo
Price Solomonove 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Kao sto svako od nas zna ime svog ljudskog oca i majke (barem ogromna vecina nas),
Biblija nas potstice da to saznamo
Price Solomonove 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
Kako mu je ime?

Inace Bog nije kao nasi ljudki Otac i majka, Bog nema ime jer nije materijalno bice.Ime odredjuje sustinu, zar ti verujes da je Boziju sustinu moguce odrediti?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Svaki roditelj zeli da ga deca znaju po imenu,pa zasto to i Bog ne bi zeleo?
Nadalje Bog je duhovna osoba,on je i andjelima svojim dao imena ,a nekmoli zvezdama i svemu ostalom sto se vidi i sto se ne vidi.Takodje je naredio coveku da svakoj zivotinji nadene ime,pa i iz toga mozemo videti koliku vaznos Bog pridaje imenima!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ima ime inače bi bilo uzludno izrečeno u proroštvu koji prizove ime moje jer nema imena...neozbiljna je to izjava Nele.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Svaki roditelj zeli da ga deca znaju po imenu,pa zasto to i Bog ne bi zeleo?
Mi ne mozemo da spoznamo sustinu Njegovu, nismo nestvoreni kao On, nismo savrseni po prirodi jer smo stvoreni i propadljivi, kao sto zivotinja nemoze da razume fiziku tako ni covek nemoze da sozercava sustinu Boziju.
Bog je duhovna osoba,on je i andjelima svojim dao imena ,a nekmoli zvezdama i svemu ostalom sto se vidi i sto se ne vidi.Takodje je naredio coveku da svakoj zivotinji nadene ime,pa i iz toga mozemo videti koliku vaznos Bog pridaje imenima!
Andjeli su stvoreni i propadljivi kao i sve ostalo, Bog je jedini iznad granica SVEGA, a mi znamo to sto se podrazumeva pod "SVEGA".

Moje ime je covek, moj naziv Isak, vi ljudi ne razumete definiciju sta je ime, "Nomen est Omen".Prevodioci cesto mesaju ime i naziv.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mi ne mozemo da spoznamo sustinu Njegovu, nismo nestvoreni kao On, nismo savrseni po prirodi jer smo stvoreni i propadljivi, kao sto zivotinja nemoze da razume fiziku tako ni covek nemoze da sozercava sustinu Boziju.

Andjeli su stvoreni i propadljivi kao i sve ostalo, Bog je jedini iznad granica SVEGA, a mi znamo to sto se podrazumeva pod "SVEGA".

Moje ime je covek, moj naziv Isak, vi ljudi ne razumete definiciju sta je ime, "Nomen est Omen".Prevodioci cesto mesaju ime i naziv.
Sustina je znati i koristiti Bozje ime kad mu se molimo,inace kojem se Bogu molis?

Natrag