Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
E moj Mire,
mnogo si zaslepljen predrasudama,
sto bi nas narod rekao "ja te krstim,a ti prdis",
I mani se vise prevoda JS.
Ja ti lepo napisah da su neki koji nisu nikada ni bili nit postali JS,taj drugi stih preveli sa andjeo Jehovin rece,jer su to uvideli iz konteksta.
Dadoh ti hrvatski prevod stvarnost,valjda razumes hrvatski.
CRO Zechariah 3:2 Anנeo Jahvin reטe Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuטena?« (Zec 3:2 CRO).
Da neces da kazes da je ovo prevod JS????
Jehovini svedoci koriste ime Jehova,a ne Jahve!!!
E moj Mire
nema nikakve veze organizacija JS sa ovoim prevodom.
Taj pasos su odavno drugi pre JS preveli,i dadoh ti primer hrvatskog,Stvarnost prevoda jer svi mogu da ga razumeju
CRO Zechariah 3:2 Andjeo Jahvin reטe Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuטena?« (Zec 3:2 CRO)
Pa ne mozes ti da prevodis jevrejski tekst rec po rec.To je samo osnovno prevodjenje,ali smisao daju povezane reci.
Probaj tako da prevodis engleski,pa sta ces dobiti?
Moras prevoditi u duhu glagolskih vremena i ostalih odlika,i tek tada mozes dobiti pravi prevod.
To su mnogi pre Jehovinih svedoka primetili ,pa su zato i preveli "andjeo jehovin rece sotoni"
To nije interpretacija,a nije ni bukvalan prevod,vec je to prevod koji pomaze citaocu da bude u duhu jevrejskog shvatanja gramatike.
Voleo bih da odes u sinagogu pa ih lepo pitaj kako treba prevesti, da vidis sta ce ti odgovoriti...Prvi prevode u duhu trinitarijanaca,a dugi po jevrejskom monoteizmu,a ti izaberi u kojoj si skupini.
Hoces da ides kod fariseja,ili sadukeja,ili Jevreja koji su Jehovini svedoci?
Eto Jevreji koji su jehovini svedoci kazu da je ovaj prevod pravi
"Andjeo Jehovin rece sotoni" ....
Pitaj ako ne verujes,ili uci jevrejsku gramatiku.
Mozda postanes bolji Jevrejin od samih Jevreja....
http://www.qbible.com/brenton-septuagint/zechariah/3.html
http://www.jewishanswers.org/ask-the-rabbi