Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mireee
nigde nije zapisano u grckom tekstu da se Stefan molio,pogledaj grcki tekst....
To sto je Danicic tako pisao,to je njegov problem...tog nema u grckom tekstu,ali nebitno...
mada prevod NW na grckom koristi Jehovu
.59Και λιθοβολούσαν τον Στέφανο, ενώ εκείνος έκανε επίκληση και έλεγε: «Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα μου».60Κατόπιν, λυγίζοντας τα γόνατά του, κραύγασε με δυνατή φωνή: «Ιεχωβά, μην τους καταλογίσεις αυτή την αμαρτία». Και αφού το είπε αυτό, κοιμήθηκε τον ύπνο του θανάτου.
Nadalje nema tu nista lose ako se moli i Isusu,jer je i Isus Bog Silni,ali Stefan to nije ucinio prema grckom tekstu.On je samo uzviknuo Gospodu Isusu. U 60 stihu je od silnog kamenovanja samo kleknuo i povikao glasno,a potom umro. Ja ovde ne vidim cin molitve Isusu...ta rec se ne koristi na ovim mestima u grckom tekstu.,dakle krivotvoren je.
Imas li jos negde neki tekst gde su se ucenici molili Isusu?
Sto se tice andjela Jehovinog iz dela 7:30,to nije mogao da bude bilo koji andjeo,vec jedan poseban.
30 I kad se navrši četrdeset godina, javi mu se u pustinji gore Sinajske anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom u kupini.
Zar te to ne asocira na izvestaj iz Zaharije 3:1,2
1 Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
2 A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?
Sta mislis zasto je ovde andjeo Gospodnji nazvan Gospodom i na kog se drugog Gospoda pozvao da ga ukori?
Juda 9 stih
9 A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.
Zar ne shvatas da je Bozji sin dobio ime Isus tek na zemlji.Kako se zvao pre toga?
Poslovice 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
Mislim da li treba biti nerazuman, pa tvrditi da bi Stefan u casu smrti izgovarao nesto sto nije molitva?
Koja god tu rec da je upotrebljena ona ne menja sustinu, jer se Stefan obratio Isusu, i to ne samo da mu se obratio, ''neko je trazio od njega DA PRIMI NJEGOV DUH''. Bila je to za njega najvaznija molitva. Isto tako je i Isus trazio od svog Oca, da ''primi njegov duh'' kada je umirao.
Primecujes li slicnost? Dakle ne moze niko da kaze da to nije molitva..
Ne treba meni grcki da bi znao sta je istina, vidi se iz konstrukcije.
I ja sam te onda pitao zasto mu se J.S. ne obracaju, a ti izbegavas konkretan odgovor...
*Ove stihove sto spominjes, pa stvarno, ti si sam sebe pobijas sa njima. Pa ne moram to ja da radim...
Tvrdis da Isus nije Bog, a navodis stihove koji ga ovde nazivaju ''Jehovom''.
Apostol kaze: ''A Mihailo Arhandjel, kad se prepirase za Mojsijevo telo,ne smese prokleti sud da izgovori, nego rece: Gospod neka ti zapreti'' (Juda 9)
Ovo je citat iz Zaharije i glasi: ''Tada JEHOVA rece satani, Jehova neka te ukori, Jehova neka te ukori, koji izabra Jerusalim.'' (Zaharija 3:2)
OVDE SE ISUS NAZIVA JEHOVOM.
Jehovini svedoci su to izmenili u ''Jehovin andjeo'' u svom prevodu, kao da on govori, a ne Isus, ali falsifikuju hebrejski tekst.
Oni ne mogu pobeci od cinjenica.
U hebrejskom za andjela se upotrebljava rec mal·’aḵ , a ovde nje nema, uopste je nema u drugom stihu.
Pogledaj u interlinearnoj bibliji, ako ne verujes pa uporedi..
Kad ces i ti vec jednom shvatiti da te lazu?
Poslednja izmena: