Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tek sad videh da sam Piramidi jos davno ovde odgovorio o Bozjem imenu i to detaljno, i malo dete bi razumelo, ali on nije konstatovao ni 3% .
Opet mi isto pitanje postavlja na drugoj temi, i opet spominje ''matejevo jevandjelje''
Meni ovi ljudi nisu jasni uopste...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Tek sad videh da sam Piramidi jos davno ovde odgovorio o Bozjem imenu i to detaljno, i malo dete bi razumelo, ali on nije konstatovao ni 3% .
Opet mi isto pitanje postavlja na drugoj temi, i opet spominje ''matejevo jevandjelje''
Meni ovi ljudi nisu jasni uopste...

mire000 tvoj kolega poelbuster je mene slago jednom i to je dovoljno da ja njemu ne verujem ni kad kaže da je mleko belo, razumeš?

A sad je na tebi red, da vidim zašto tvrdiš da 3=1 i kako ti sabiraš te tvoje Bogove da im zbir uvek bude jedan.

Drugo.
Kažeš:
Covek se sastoji od 1.000000 delova. Tih 1.000000 delova == 1 COVEK.

Ne verujem ti ni pod razno, pozat si da voliš da izmišljaš i da promotiraš Sotonine dezinformacije. Što ne može da bude ili od 999.999 ili 1.000001 Hajd sad da vidim taj tvoj dokazni materijal zašto je 3=1 i zašto se čovek sastoji tačno ni manje ni više nego baš od 1.000000 delova?
Iz kog zabavnika si ti to saznao, ha?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
mire000 tvoj kolega poelbuster je mene slago jednom i to je dovoljno da ja njemu ne verujem ni kad kaže da je mleko belo, razumeš?

A sad je na tebi red, da vidim zašto tvrdiš da 3=1 i kako ti sabiraš te tvoje Bogove da im zbir uvek bude jedan.

Drugo.
Kažeš:
Covek se sastoji od 1.000000 delova. Tih 1.000000 delova == 1 COVEK.

Ne verujem ti ni pod razno, pozat si da voliš da izmišljaš i da promotiraš Sotonine dezinformacije. Što ne može da bude ili od 999.999 ili 1.000001 Hajd sad da vidim taj tvoj dokazni materijal zašto je 3=1 i zašto se čovek sastoji tačno ni manje ni više nego baš od 1.000000 delova?
Iz kog zabavnika si ti to saznao, ha?

Ja vidim da si ti toliko neozbiljan, da zaista ne zasluzujes respekt!
Kako mozes tako nesto da me pitas.
Svi znaju da se covek sastoji od miliona celija.
Ali da je covek jedno jedinstveno bice, koje se sastoji od milion sitnih zivih organizama i delova...

Poelbuster te je slagao?
Ja mislim da tebe niko nije slagao, nego da ti bolujes od toga da se sa nekim raspravljas.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja vidim da si ti toliko neozbiljan, da zaista ne zasluzujes respekt!
Kako mozes tako nesto da me pitas.
Svi znaju da se covek sastoji od miliona celija.
Ali da je covek jedno jedinstveno bice, koje se sastoji od milion sitnih zivih organizama i delova...

Poelbuster te je slagao?
Ja mislim da tebe niko nije slagao, nego da ti bolujes od toga da se sa nekim raspravljas.

Ne nego ja vama raskopavam taj vaš Sotonin klub za dezinformacije!

Laku noć mire000 idem da čitam Bibliju koja vam ruši veru, mire000 idem da hvalim moga Boga i Oca jedinoga JEHOVU.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "mire000, post: 1.385.994, member: 567.156"] Tek sad vidjeh da sam Piramidi jos davno ovdje odgovorio o Bozjem imenu i to detaljno, i malo dijete bi razumjelo, ali on nije konstatirao ni 3%.
Opet mi isto pitanje postavlja na drugoj temi, i opet spominje'' Matejevo evanđelje''
Meni ovi ljudi nisu jasni uopste ... [/ QUOTE]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podsjeti me, molim te,
koji je to tvoj post?
Daj mi link.
Star sam pa zaoboravljam,
ali - odgovorit ću ti kad daš taj tvoj post.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino .
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino .
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino .
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisa i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvuzazove Jahvu po imenu ; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
To gore sam se samo malo podsjećao,
kako je Osobno Ime Jedinome Bogu.

-------------------------------------------

Kako je Ime tvome Bogu?
----------------------------
Daj mi tu stih da vidimo kome ti služiš.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Zasto je Mojsije pitao Boga: ''Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju: `
Ali nikada Bog za sebe nije rekao njima da ga zovu: ''Jehova''.
Ako mi ne verujes pogledaj kako se Bog javlja svojim slugama Mojsiju, Isaku i Jakovu on ne kaze: ''ja sam Jehova'' vec kaze: ''Mojsije! Jos rece: Ja sam Bog oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev.''

Jakovu kaze: Ja sam Bog koji ti se ukazao u Betelu, gdje si uljem pomazao stup i gdje si mi učinio zavjet.''
Kako se javlja Isaku: ''I istu noć javi mu se Gospod, i reče: Ja sam Bog Avrama oca tvog.''
Jel im on rekao da je Jehova? Treba li jos da ti citiram?
Ti si jako daleko od spoznanja istine. A ono gore sto sam ti ja postavio nisi ni procitao.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li si ti ikada pročitao Bibliju?
Po tvojoj ne Biblijskoj tvrdnji -
"Ali nikada Bog za sebe nije rekao njima da ga zovu:'' Jehova''."

očito je - NISI NIKADA!
-----------------------------
ILI - si pod utjecajem ŠTABA - pa NAMJERNO daješ NEISTINU?
…………………………………………………………………………………..

IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem:
`Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:
`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE,
, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
TO MI JE IME DOVIJEKA,
TO MI JE IME DOVIJEKA, TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..

...................................................................................................................

Gornje ti očito kaže da imaš lažni nauk.
Da li si se sada uvjerio u is
A da li ćeš od sada pa na dalje - imati ispravni nauk?
Ili ćeš i nadalje tvrditi NEISTINU?

--------------------------------------

Upozoren jesi - a nadalje radi po svojoj savjesti.
Negiranje Božjeg Identiteta, vodi u Vječne Toplice.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Najveca satanska prevara jeste izbacivanja Jehove iz Biblije.
Cak 7000 puta je njegovo ime izbaceno ,a ubacena rec Gospod!
Izbaceno je cak i iz Novog zaveta ,kad su Isus i ucenici citirali delove iz starog zaveta...
Grozno!
Vracanje Jehove u Biblije na nasem jeziku je prvi put uradio Hrvatski prevod Stvarnost,
a potom i Jehovini svedoci u prevodu Novi svet,
i tim putem treba da idu i svi ostali srpsko-hrvatski prevodi Biblija
!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Podsjeti me, molim te,
koji je to tvoj post?
Daj mi link.
Star sam pa zaoboravljam,
ali - odgovorit ću ti kad daš taj tvoj post.

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino .

To sto pise da se ''prizivalo ime Jehovino'' Mojsije pise iz svoje perspektive, jer njemu je kao piscu bilo poznato to ime(njemu je prvi put objavljeno).
Kada se ovo ime dovodi u vezu sa ovim Bozijim ljudima, to je samo zato sto je njihove zivote, radi nas, opisao Mojsije kojem je ovo ime bilo poznato. Isto kao sto je Adam dao svojoj zeni, jos pre rodjenja prvog deteta, ime Eva, tj. majka svih zivih (1. Moj. 3,20) i Avram je u Novom zavetu nazivan Abraham (u grckom tekstu) i u onim slucajevima koji pominju vreme dok jos nije dobio novo ime Abraham (Jev. 11,8: "Abraham, kad je bio pozvan..."). U vreme kad je bio pozvan zvao se Avram (u originalu Abram), tek kasnije mu je bilo dano ime Abraham "otac mnostva". Upravo tako je Mojsije u ranije dogadjaje stavljao ime ''Jahve'' koje je tek njemu bilo otkriveno.

Dakle razumej tekst, i shvati znacenje reci: ''I javio sam se Avramu Isaku i Jakovu, imenom svojim Bog Svemoguci, ali imenom svojim Jahve ne bih im poznat''

Oni nisu znali to ime, pa je bilo logicno da pitaju Mojsija: ''A kako je ime nasem Bogu?''.

Pokazao sam ti i stihovima gore da uvek kada im se Bog obraca pre Mojsija on ne kaze: ''ja sam Jehova''.
Vec kaze: ''Ja sam Bog koji ti se ukazao u Betelu'' ; ''Ja sam Bog Avrama oca tvog'' ; ''Ja sam Bog Oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev.''

Ali kada Mojsije opisuje dogadjaje on kaze svojim recima: ''Tada se počelo zazivati ime Jahvino .''
TO NIJE REKAO BOG, VEC MOJSIJE. TO SU NJEGOVE RECI> ON NAM OPISUJE DOGADJAJE.

Odgovorio sam ti detaljno tri posta iznad, i ti nisi procitao, niti obratio paznju:

A ti ponavljas jedno isto u krug po celom forumu, a odgovori ti dati 1000 puta na svako tvoje pitanje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Mojsije piše perspektive! ha? A šta tvoje Vladike i Episkopi rade i čime se oni beve, ha?

Idi na teme i ko čovek govori u ime tvoje Crkve, zašto si na ovoj temi, šta ovde tražiš? O tvojoj veri Presvete Trojke nisi kadar pisati ko čovek ni tri rečenice, nego nemaš obraza.

Jesi li ti ikada pročitao nešto iz Biblije?

Natrag