Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mojsije piše perspektive! ha? A šta tvoje Vladike i Episkopi rade i čime se oni beve, ha?

Idi na teme i ko čovek govori u ime tvoje Crkve, zašto si na ovoj temi, šta ovde tražiš? O tvojoj veri Presvete Trojke nisi kadar pisati ko čovek ni tri rečenice, nego nemaš obraza.

Jesi li ti ikada pročitao nešto iz Biblije?

Pravo pitanje nije da li sam je ja procitao, jel ocigledno se vidi da sam ja dobro poducen Bozjom recju, nego je pitanje da li si je ti ikada procitao jer ne dajes nikad, ama bas nikad, ni jedan stih!
S tobom ne vredi razgovarati.
Jel je to cisto mudrovanje, bez ijednog citata s tvoje strane da bi potkrepio svoje tvrdnje!

Naravno da sam ja na temi koje poznajem, trojstvo sam objasnio hiljadu puta ali tebi nije dosta.
Pravo pitanje nije, zasto sam ja na ovoj temi, nego zasto tebi smeta sto sam ja ovde?
Prikriveni Jehovin Svedok zar ne , pa ih branis?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pravo pitanje nije, zasto sam ja na ovoj temi, nego zasto tebi smeta sto sam ja ovde?
Prikriveni Jehovin Svedok zar ne , pa ih branis?

Budi civilizovan a budi i u skladu sa normama uljudnog kodeksa, bez govora mržnje jer na ovom forumu i Jehovini Svedoci imaju ista prava kao i svaka druga vejra.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Budi civilizovan a budi i u skladu sa normama uljudnog kodeksa, bez govora mržnje jer na ovom forumu i Jehovini Svedoci imaju ista prava kao i svaka druga vejra.

Moj govor mrznje? Pre ce biti tvoj govor mrznje, kada si nas sve koji verujemo drugacije, uporedio sa pedofilima i manijacima.
I rekao da mi ''nismo nista bolji od njih''. To su tvoje reci. Treba li da citiram sta si kazao?
A to su reci J.S. ne tvoje licne, tako vas uce.
Pa naravno da svi imaju prava da iznesu svoje misljenje, ali niko nema prava da vredja, i siri netrpeljivost.
Ne znate sta cete, ne mozete drugacije svoju dogmu da dokazete, pa onda ste se umnozili, vise puta ponovljena laz da bi postala istina... To je vas stab za dezinformacije..
A ti sto se krijes da si Jehovin Svedok? :)
Priznaj lepo pa da pricamo ko ljudi.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Moj govor mrznje? Pre ce biti tvoj govor mrznje, kada si nas sve koji verujemo drugacije, uporedio sa pedofilima i manijacima.
I rekao da mi ''nismo nista bolji od njih''. To su tvoje reci. Treba li da citiram sta si kazao?
A to su reci J.S. ne tvoje licne, tako vas uce.
Pa naravno da svi imaju prava da iznesu svoje misljenje, ali niko nema prava da vredja, i siri netrpeljivost.
Ne znate sta cete, ne mozete drugacije svoju dogmu da dokazete, pa onda ste se umnozili, vise puta ponovljena laz da bi postala istina... To je vas stab za dezinformacije..
A ti sto se krijes da si Jehovin Svedok? :)

Ja sam reko da SVEDOČIM da ima jedan JEHOVA BOG! koga prvo ti nisi upoznao jer po tvom dogmatskom ubeđenju takvog Boga nemaš.
Smeta ti to što ja ovde govorim da "MI" ne "VI" nego mi imamo Boga koji je JEDAN i JEDINI Bog i Otac naš JEHOVA i da je "ON" JEHOVA jedan?

12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

Dal je ovo laž na koju misliš da je stalno ovde ponavljam?

Nebo Biblija Jehovinih Svedoka vama ruši krivi nauk i zato vam trn u oko.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam reko da SVEDOČIM da ima jedan JEHOVA BOG! koga prvo ti nisi upoznao jer po tvom dogmatskom ubeđenju takvog Boga nemaš.
Smeta ti to što ja ovde govorim da "MI" ne "VI" nego mi imamo Boga koji je JEDAN i JEDINI Bog i Otac naš JEHOVA i da je "ON" JEHOVA jedan?

12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

Dal je ovo laž na koju misliš da je stalno ovde ponavljam?

Nebo Biblija Jehovinih Svedoka vama ruši krivi nauk i zato vam trn u oko.

Nemate vi jednog nego ''DVA BOGA'' kao sto sam i dokazao, da se ta titula ne moze koristiti za vise osoba u bibliji!
Jedan je Otac i jedan Bog - koji se tako naziva!
Zar ne znas da su J.S. ranije bili ''dualisti''? Imali su dva.
A sada kao nemate?
Kada ja verujem u ''malog boga Isusa'' i ''Velikog Boga Jehovu'' to je dva odvojena Boga.
Ne kazu li J.S. da se: ''Isus s pravom moze nazvati Bogom'' i da Toma nije pogresio ako ga je tako nazvao???
Ako imas ''dva'' koji se nazivaju ''Bog'' koliko to ''Bogova'' imas?
Uzmi pa saberi!
Ako ih vi odvajate to su ''dva'' bez obzira sto je jedan ''Svemoguci'' a drugi ''Mocni Bog''.
Nemate vi jednog Boga. Mi imamo ''Jednog''> jer ih spajamo u jedno, a vi ''Dva''.

Znam ja da ces ti hvaliti bibliju J.S. jer si i sam Jehovin Svedok.
A to sto ponavljas jedno isto ne rusi niciju veru, samo onih neupucenih, koji ne znaju ko ste vi ni sta vasa Kula Strazara naucava kao ostalu nauku. Zasto se nisi udostojio da pricas o drugim vasim verovanjima, nego si se samo skoncetrisao na trojstvo?
Tako su vas ucili, da je trojstvo tesko objasniti i da tu ima problema.. Tu vam je najlakse da manipulisete i primenite svoju taktiku da nekog(ko ne poznaje bibliju) zbunite i navedete da prigrli i vasu ostalu nauku.
Jer ako ''Bog nije trojstvo'' onda mora i da je ostala vasa nauka istinita.
Zar ne?
E vidis prijatelju problem je sto vi padate na ispitu, ne samo trojstva, nego i na ispitu vase ostale nauke koja je toliko u suprotnosti sa biblijom ko nebo i zemlja.

Trojstvo je dokazano biblijskim stihovima, ovde na celom forumu, a o kojima se ti ni jednom nisi udostojio da razpravljas na normalan nacin.
Ti cak nisi ni dobar svedok onima koji su te uposlili da siris tu nauku jer nemas argumenata.
Bar da imas nesto vredno rasprave nego ponavljas jedno isto, sto si procitao iz vase brosure.
Zna se da su J.S. veoma nestrucni i neobrazovani propovednici..

Ko ste to ''Vi'' a ko smo to ''Mi''. Zna se vi ste Jehovini Svedoci!
Vi ''SVEDOCITE'' kao sto si kazao, a za nas ces reci da smo lenji i sta ti ja znam jer ne idemo od vrata do vrata kao vi.
To si jednom i rekao: ''vi ne idete da svedocite'' , sto te odaje kao J.S.
Smesno da smesnije ne moze biti.
Nego zna vasa organizacija da vise niko nece da ih pusti u kucu, pa su se skoncentrisali na internet, jel ljudi danas najvise tako komuniciraju. Pa sad imate i vas sajt www.jv.org.
Zalosno je to sto se ti predstavljas Hristovim sledbenikom, a krijes se ko si zapravo. To je greh.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
To sto pise da se ''prizivalo ime Jehovino'' Mojsije pise iz svoje perspektive, jer njemu je kao piscu bilo poznato to ime(njemu je prvi put objavljeno).
Kada se ovo ime dovodi u vezu sa ovim Bozijim ljudima, to je samo zato sto je njihove zivote, radi nas, opisao Mojsije kojem je ovo ime bilo poznato. Isto kao sto je Adam dao svojoj zeni, jos pre rodjenja prvog deteta, ime Eva, tj. majka svih zivih (1. Moj. 3,20) i Avram je u Novom zavetu nazivan Abraham (u grckom tekstu) i u onim slucajevima koji pominju vreme dok jos nije dobio novo ime Abraham (Jev. 11,8: "Abraham, kad je bio pozvan..."). U vreme kad je bio pozvan zvao se Avram (u originalu Abram), tek kasnije mu je bilo dano ime Abraham "otac mnostva". Upravo tako je Mojsije u ranije dogadjaje stavljao ime ''Jahve'' koje je tek njemu bilo otkriveno.

Dakle razumej tekst, i shvati znacenje reci: ''I javio sam se Avramu Isaku i Jakovu, imenom svojim Bog Svemoguci, ali imenom svojim Jahve ne bih im poznat''

Ali kada Mojsije opisuje dogadjaje on kaze svojim recima: ''Tada se počelo zazivati ime Jahvino .''
TO NIJE REKAO BOG, VEC MOJSIJE. TO SU NJEGOVE RECI> ON NAM OPISUJE DOGADJAJE.

Odgovorio sam ti detaljno tri posta iznad, i ti nisi procitao, niti obratio paznju:

A ti ponavljas jedno isto u krug po celom forumu, a odgovori ti dati 1000 puta na svako tvoje pitanje.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šta se ti zbilja ne možeš maknuti malo dalje od svoga Štaba?
Koju si to Biblijski prijevod citirao? Daničić-Karadžić,
onaj koji sigurno ide u vječne toplice,
a još mnogi sa njime,
jer je izbacio Jedno Sveto Ime Boga Jedinoga - JAHVE.

---------------------------------------------------------------------

Kažeš:
"Dakle razumej tekst, i shvati znacenje reci:
''I javio sam se Avramu Isaku i Jakovu,
imenom svojim Bog Svemoguci,
ali imenom svojim Jahve ne bih im poznat''"

Da li Bog Jedini ima VIŠE imena?
DOKAŽI!
Usporedimo TVOJE LAŽIRANJE - gore i ISTINU Hebrejske Biblije dolje:

-------------------------------------------------------------------------

Jeruzalemska:

Izlazak 6,3

Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
---------------------------------------------------

HOT

Exo 6:3
ואראH7200 אלH413 אברהםH85 אלH413 יצחקH3327 ואלH413 יעקבH3290 באלH410 שׁדיH7706 ושׁמיH8034 יהוהH3068 לאH3808 נודעתי׃H3045
----------------------------------------

OBJAVIO
H7200
ראה
râ'âh
raw-aw'
---------------------------

IME
H8034
שׁם
shêm
shame
--------------------------

Jasno da jasnije ne može biti!
Tvrdiš NEISTINU.

Iz gornjega je to jasno!

A mene zanima - da li si sada TO - da si u krivu - SPOZNAO,
te - da li ćeš nadalje u svezi toga biti u istini - ispraviti svoje krive puteve,
ILI
ćeš i nadalje biti u LAŽI?

Samo da te podsjetim -
NEISTINA - ne spašava!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nemate vi jednog nego ''DVA BOGA'' kao sto sam i dokazao, da se ta titula ne moze koristiti za vise osoba u bibliji!
Jedan je Otac i jedan Bog - koji se tako naziva!
Zar ne znas da su J.S. ranije bili ''dualisti''? Imali su dva.
A sada kao nemate?
Kada ja verujem u ''malog boga Isusa'' i ''Velikog Boga Jehovu'' to je dva odvojena Boga.
Ne kazu li J.S. da se: ''Isus s pravom moze nazvati Bogom'' i da Toma nije pogresio ako ga je tako nazvao???
Ako imas ''dva'' koji se nazivaju ''Bog'' koliko to ''Bogova'' imas?
Uzmi pa saberi!
Ako ih vi odvajate to su ''dva'' bez obzira sto je jedan ''Svemoguci'' a drugi ''Mocni Bog''.
Nemate vi jednog Boga. Mi imamo ''Jednog''> jer ih spajamo u jedno, a vi ''Dva''.

Znam ja da ces ti hvaliti bibliju J.S. jer si i sam Jehovin Svedok.
A to sto ponavljas jedno isto ne rusi niciju veru, samo onih neupucenih, koji ne znaju ko ste vi ni sta vasa Kula Strazara naucava kao ostalu nauku. Zasto se nisi udostojio da pricas o drugim vasim verovanjima, nego si se samo skoncetrisao na trojstvo?
Tako su vas ucili, da je trojstvo tesko objasniti i da tu ima problema.. Tu vam je najlakse da manipulisete i primenite svoju taktiku da nekog(ko ne poznaje bibliju) zbunite i navedete da prigrli i vasu ostalu nauku.
Jer ako ''Bog nije trojstvo'' onda mora i da je ostala vasa nauka istinita.
Zar ne?
E vidis prijatelju problem je sto vi padate na ispitu, ne samo trojstva, nego i na ispitu vase ostale nauke koja je toliko u suprotnosti sa biblijom ko nebo i zemlja.

Trojstvo je dokazano biblijskim stihovima, ovde na celom forumu, a o kojima se ti ni jednom nisi udostojio da razpravljas na normalan nacin.
Ti cak nisi ni dobar svedok onima koji su te uposlili da siris tu nauku jer nemas argumenata.
Bar da imas nesto vredno rasprave nego ponavljas jedno isto, sto si procitao iz vase brosure.
Zna se da su J.S. veoma nestrucni i neobrazovani propovednici..

Ko ste to ''Vi'' a ko smo to ''Mi''. Zna se vi ste Jehovini Svedoci!
Vi ''SVEDOCITE'' kao sto si kazao, a za nas ces reci da smo lenji i sta ti ja znam jer ne idemo od vrata do vrata kao vi.
To si jednom i rekao: ''vi ne idete da svedocite'' , sto te odaje kao J.S.
Smesno da smesnije ne moze biti.
Nego zna vasa organizacija da vise niko nece da ih pusti u kucu, pa su se skoncentrisali na internet, jel ljudi danas najvise tako komuniciraju. Pa sad imate i vas sajt www.jv.org.
Zalosno je to sto se ti predstavljas Hristovim sledbenikom, a krijes se ko si zapravo. To je greh.

Evo šta Biblija uči pa se edukuj:

John 1

1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with YHWH, and the Word was YHWH.
Vidiš da ne sede Bovovi u Bogovima?
Mark 12
Vidiš pisano kako YEHUSHUA odgovori Izraelcima? Jedan je ELOHIM a ne mnoštvo u jednini. Jedan je YHWH a ne Tri.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šta se ti zbilja ne možeš maknuti malo dalje od svoga Štaba?
Koju si to Biblijski prijevod citirao? Daničić-Karadžić,
onaj koji sigurno ide u vječne toplice,
a još mnogi sa njime,
jer je izbacio Jedno Sveto Ime Boga Jedinoga - JAHVE.

---------------------------------------------------------------------

Kažeš:
"Dakle razumej tekst, i shvati znacenje reci:
''I javio sam se Avramu Isaku i Jakovu,
imenom svojim Bog Svemoguci,
ali imenom svojim Jahve ne bih im poznat''"

Da li Bog Jedini ima VIŠE imena?
DOKAŽI!
Usporedimo TVOJE LAŽIRANJE - gore i ISTINU Hebrejske Biblije dolje:

-------------------------------------------------------------------------

Jeruzalemska:

Izlazak 6,3

Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
---------------------------------------------------

HOT

Exo 6:3
ואראH7200 אלH413 אברהםH85 אלH413 יצחקH3327 ואלH413 יעקבH3290 באלH410 שׁדיH7706 ושׁמיH8034 יהוהH3068 לאH3808 נודעתי׃H3045
----------------------------------------

OBJAVIO
H7200
ראה
râ'âh
raw-aw'
---------------------------

IME
H8034
שׁם
shêm
shame
--------------------------

Jasno da jasnije ne može biti!
Tvrdiš NEISTINU.

Iz gornjega je to jasno!

A mene zanima - da li si sada TO - da si u krivu - SPOZNAO,
te - da li ćeš nadalje u svezi toga biti u istini - ispraviti svoje krive puteve,
ILI
ćeš i nadalje biti u LAŽI?

Samo da te podsjetim -
NEISTINA - ne spašava!

Ja ne vidim nikakvu razliku u tekstu koji si ti meni postavio iz drugog prevoda i koji sam ja koristio(a koji nije iz DK!).
I odakle tolika odbojnost prema prevodu DK?
Jesu vas to ucili J.S. pa ga proglasavate za prevod : ''koji ide u vecne toplice'', prevod koji je radjen nezavisno od bilo koje druge crkve, i koji ni sama pravoslavna crkva dugo nije priznavala vi mrzite?
Zasto, pa jasno je zasto!
A bice pre, da prevod koji vi obozavate i svi odreda koristite: 'New World Translaion'(ili bolje ga nazvati: 'New Age Translation') ide u: ''vecne toplice'', a ne prevod DK.

Evo šta Biblija uči pa se edukuj:

John 1

1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with YHWH, and the Word was YHWH.
Vidiš da ne sede Bovovi u Bogovima?
Mark 12
Vidiš pisano kako YEHUSHUA odgovori Izraelcima? Jedan je ELOHIM a ne mnoštvo u jednini. Jedan je YHWH a ne Tri.

Pricas stvari koje nemaju veze sa onim sto sam ja rekao!
Ja nisam tvrdio da ''bogovi'' kako ih nazivas ''sede jedan u drugom'' , ja sam tvrdio upravo suprotno!
I nisam nigde tvrdio da Elohim znaci: ''mnostvo u jednini'' to nisu moje tvrdnje ni reci.
Zamenjujes teze.
Pricaj sa Laodikejom o tome, ja to nisam rekao.

I opet falsifikujes Jovana 1:1 , i ubacujes YHWH u tekst novog zaveta.
Zamolio bih te da ne falsifikujes bibliju, i ne poturas izmisljene reci, to ti nije dobro zarad tvog licnog spasenja.
''Ko god nadoda ovome, nadodace i Bog zla na njega napisana u ovoj knjizi''. Kaze Bog!
Zar se ne bojis Boga?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "mire000, post: 1.397.293, member: 567.156"] Ja ne vidim nikakvu razliku u tekstu koji si ti meni postavio iz drugog prijevoda i koji sam ja koristio (a koji nije iz DK!).
I odakle tolika odbojnost prema prijevodu DK?
Jesu vas to ucili JS pa ga proglasavate za prijevod:'' koji ide u vecne toplice'', prijevod koji je radjen neovisno od bilo koje druge crkve, i koji ni sama pravoslavna crkva dugo nije priznavala vi mrzite?
A bice prije, da prijevod koji vi obozavate i svi odreda koristiti: 'New World Translaion' (ili bolje ga nazvati: 'New Age Translation') ide u:'' vecne toplice'', a ne prijevod DK. [/ QUOTE]
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Misliš li da će te izbacivanje Svetoga Imena Boga Jedinoga - JAHVE,
spasiti?
-------------------------------------------------- ---------

Ja koristim Jeruzalemski - prijevod je iz hebrejskom,
ja koristim KATOLIČKU - prijevod Kršćanska Sadašnjost - prijevod je iz hebrejske,
au TOJ TTT Katoličkoj Bibliji
IMA
na skoro 7.000 mjesta - JAHVE - Ime Jedinoga Boga.

ŠTO ti TU sporiš?
------------------------

A ti si taj koji je preuzeo nauk Katolika i malo ga izmijenio,
ali si i nadalje u jaslama KC.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
[QUOTE = "mire000, post: 1.397.293, member: 567.156"] Ja ne vidim nikakvu razliku u tekstu koji si ti meni postavio iz drugog prijevoda i koji sam ja koristio (a koji nije iz DK!).
I odakle tolika odbojnost prema prijevodu DK?
Jesu vas to ucili JS pa ga proglasavate za prijevod:'' koji ide u vecne toplice'', prijevod koji je radjen neovisno od bilo koje druge crkve, i koji ni sama pravoslavna crkva dugo nije priznavala vi mrzite?
A bice prije, da prijevod koji vi obozavate i svi odreda koristiti: 'New World Translaion' (ili bolje ga nazvati: 'New Age Translation') ide u:'' vecne toplice'', a ne prijevod DK. [/ QUOTE]
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Misliš li da će te izbacivanje Svetoga Imena Boga Jedinoga - JAHVE,
spasiti?
-------------------------------------------------- ---------

Ja koristim Jeruzalemski - prijevod je iz hebrejskom,
ja koristim KATOLIČKU - prijevod Kršćanska Sadašnjost - prijevod je iz hebrejske,
au TOJ TTT Katoličkoj Bibliji
IMA
na skoro 7.000 mjesta - JAHVE - Ime Jedinoga Boga.

ŠTO ti TU sporiš?
------------------------

A ti si taj koji je preuzeo nauk Katolika i malo ga izmijenio,
ali si i nadalje u jaslama KC.

Nisam ja katolik vec pravoslavac.
A to sto moja crkva ima neka svoja pogresna verovanja i odstupanja ne znaci da ih imam i ja.
Nemam ja nista protiv toga sto ti koristis Jeruzalemsku bibliju, ali treba da budes svestan, da je to samo ''prevod'' a Bog ne cuva ni jedan prevod i ono sto citas moze biti i ne mora biti tako.
Svaki prevod ima svoje ''namerne'' greske ubacivanja i dodavanja.. Ili pak ''izbacivanja''..
To sto ti karakterises jedan ''prevod'' kao savrsen, a drugi kao onaj koji ide u ''vecne toplice'' govori da ne poznajes ni manuskripte a ni prevode.
Jer da ih poznajes ne bi tako govorio, niti bi uzdizao jedan prevod iznad drugog.
Jer svi prevodi su manje-vise pogresni i ''ljudski'' u odnosu na izvorni tekst.

Pa i sama cinjenica da imas Bozje ime u Jerzualemskoj bibliji, potvrdjuje da ga niko nije izbacio.

Dakle, sto se tice Bozjeg imena, rekao sam na temi, ''najveca prevara izbacivanje Jehove iz biblije''..
Nemam ja nista protiv toga da se ime vrati u SZ i treba da bude tamo. Ali u NZ ga nema kako u svim postojecim najstarijim manuskriptima od 5000 poznatih, tako ni u jednom ozbiljnom prevodu Novog Zaveta sa grckog.
O prevodu J.S. necu komentarisati jel je nestrucan i neozbiljan. I vecina biblicara ga odbacuje kao ''prevod zajednice'', a ni dan danas se ne zna ko je ''strucnjak'' koji je nacinio prevod.
Stavise po mojem istrazivanju to uopste i nije prevod sa originalnog hebrejskog i grckog vec je to ''miks'' prevoda koji je nacinjen iz drugih savremenih prevoda na engleski.

Natrag