Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Amin, neka ti Duh Sveti utesitelj ( bez prudiciranja da li je on licnost ili ne - i sa zadrskom mog licnog stava ) pomogne da dozivis ovo iskustvo u licnom zivotu, i neka te povede putem koji si opisao, jer ja sam ovo iskustvo vec doziveo, i dozivljavam ga svakotrenutacno.

Sto se tice same prirode Svetog Duha i njegove uloge u planu spasenja, pogledaj moj komentar na temi Shabat Shalom.
Tu je vecina novozavetnih tekstova koji govore ko je i sta je Sveti Duh.

Komentar: #12
icon1.png
20-07-2013 20:45
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Faky ovaj stih mi se narocito posvidjao;2 Korincanima 2:4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.

(Dobro procitaj Laodikeja ovaj stih,Spedy takodje!)

@gearkules
dragi moj kolega izgleda da ovdje namjerno lažete i ti i faky
pročitaj šta si napisao, plavom bojom je tvoj rukopis
dakle tvrdiš da ti se posebno sviđa stih koji ne stoji na tom mjestu


Nista mi ne mutimo ja sam rekao za stih a ne za referencu da mi se svidja,ja cu ti licno postaviti referencu stiha samo da je nadjem u bibliji.

pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne mora niko da veruje meni, vec reci Bozjoj koja tako jasno i nedvosmisleno govori o ovim stvarima, da je ocigledno da covek jedino namerno moze da ne zeli da prihvati njene istine iz razloga da bi zadrzao svoje filozofije koje naziva istinom, i ako ona nemaju nikakve dodirne tacke sa istinom.
Takodje, treba verovati Gospodu, i traziti da on licno svojim Duhom osvedoci coveka sta je istina.

Ja imam istinu u koju me je sam Gospod osvedocio, i prema tome, neumesno je savetovati nekoga da prihvati nesto i ako sam nije doziveo iskustvo da je potpuno osvedocen da li je to njegovo misljenje ili ne istinito.

Misljenje je samo misljenje ako nije prozeto osvedocavajucom silom Svetoga Duha, a cinjenica ima sve ovo, i potvrdu reci i Bozansko osvedocenje.

Ovde su do sada od pojedinaca iznosena samo ljudska misljenja obucena u Hriscansko ruho da izgledaju privlacnije.

Biblijsko ucenje je jasno, i ono je u celosti izneseno na ovm mestu, i prema tome nema potrebe da se ponovo iznosi jer je svedocanstvo u vise navrata dato i bice iskorisceno na sudu Bozjem da osvedoci one koji su ga primili da nisu bili u neznanju i da su znali sta je istina, i da nisu zeleli da joj se pokore.
Kako vidim opet ignoracija!sve to sto si napisao to je glupo vesto okreces vodenicu na svoju stranu,pises kako te je gospod osvedocio?ja to nikad nisam tvrdio za sebe! ali otkud ti znas da me nije osvedocio?ja ti stalno stavljam stihove NZ-ta da bi ti shvatio da je Hrist u novom zavetu a ne u starom,da su proroci uglavnom bili u SZ-tu a apostoli u NZ-tu.Proroci su govorili jedno jevrejima jer su bili pod zakonom to niko ne spori,a apostoli govore drugo u NZ-tu da se ne spasavamo delom zakona a blagodacu-miloscu Hristovom.

Stotine stihova u jevandjelju govore da se zakonom niko nece spasiti,no to ne znaci da netreba zakon postovati moralno!ali kroz zakon nece se nijedno telo spasti to je i tvoj pastor ukapirao,pa je zato i izneo takav govor pred adventistima,zasto muciti sebe zakonom kad se i ovako i onako nece ni jedno telo spasiti.

Sto se tice biblijskog ucenja meni je ono takodje jasno!a jos jasnije stalo onako kako me poducava Sv Duhma ne razne crkve,dogme,MIleri,Elene Raseli itd.Sta biblija uci ja sam ti citirao a ponajvise tvoj adventisticki pastor je potvrdio moje reci i citate,na koje nisi imao petlju da odgovoris nego si sve izvrnuo sto je tipicno za adventiste.Na svim forumima to radite isti sistem izvrtanje do koske.

Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gero
mutikašo tko te nezna, skupo .. .. ......
nije li već to "muljaža" da ti se sviđa stih, i postavljaš ga bez da si prvo provjerio da li ti piše na tom i tom mjestu ili ne
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@gero
mutikašo tko te nezna, skupo .. .. ......
nije li već to "muljaža" da ti se sviđa stih, i postavljaš ga bez da si prvo provjerio da li ti piše na tom i tom mjestu ili ne
Ajde bre spedy sta tu mlatis praznu slamu?kao prvo nije Gero kriv za moju gresku.s druge strane nije to nikakva greska svako ko poznaje bibliju zna gde se taj stih nalazi i da je veran.
Bolje bi ti bilo da malo otvoris um pa da kao i tvoj kolega subotar odgovorite na moje postove koje ste proignorisali jer niste imali petlju da pobijete moje biblijske argumente,nego se tu igras biti lili ne biti pitanje je sad.Nisi ti meni i Geru dorasto da tumacis bibliju,samo opadas a argumente nemas,da li ti znas ko je uopste Poelbuster?taj covek ubija svaki post JS-ka on je profesional u raskrinkavanju sekte jehovista-masona!bolje idi na njegov blog da vidis ko je zapravo organizacija koja je i donela to ime na svet 100% covek argumentuje.

U toku dana cu postaviti pravilnu referencu za taj stih!

Pozdrav.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu.

Ja sam na to odgovrio.
Cuda nisu merilo istine, vec rec Bozja i poslusnost Bozjim zapovestima, a sotana upravo cini cuda kroz laznu religiju koja nema ove atribute po kojima se prepoznaje Bozji narod u ovom svetu.

Ti sve vreme govoris protiv poslusnosti zapovestima, i iznosis nesto sto rec Bozja ne poznaje, a onda upucujes na cuda, tako da je tu sve jasno o kakvom duhu se radi.

OBELEZJA BOZJEG NARODA:

"Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову" ( otkrivenje 14. 12 )

"И разгневи се змија на жену, и отиде да се побије са осталим семеном њеним, које држи заповести Божије и има сведочанство Исуса Христа" ( otkrivenje 12 . 17 )

I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )

Iz ovih tekstova se vidi da Bozji narod 1) DRZI ZAPOVESTI 2) IMA VERU ZASNOVANU NA SVETOME PISMU 3) IMA DAR PROROSTVA KOJI SLUZI NA PODIZANJE CRKVE I ZAVRSETAK BOZJEG DELA NA ZEMLJI

Crkva poslednjeg vremena je u bibliji nazvana ostatak, i ona ima ove pomenute atribute, kao i najvazniji prorocki dar koji je Bog najavio da ce se pojaviti u njegovom narodu u poslednjem vremenu pre samog kraja i Hristovog slavnog dolaska.


"И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.
И на слуге ћу и на слушкиње у оне дане излити дух свој;
И учинићу чудеса на небу и на земљи, крв и огањ и пушење дима.
Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и страшни дан Господњи.
И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ" ( Joilo 2. 28 - 32 )
lepo si ti to složio samo si opet upregao kola ispred konja! zamisli mojsija koji je rešio da uđe u šatorište pre nego je hramska straža dojavila da se nad ulaskom pojavio oblak Božje prisutnosti ili oganj noću. znaš li šta bi se dogodilo? pročitaj što se dogodilo dvojici aronovih sinova kad su to pokušali samo jednom?! mojsije nikad nije ušao da govori s a Bogom u šatorište bez ovog pravila. on nije imao kola ispred konja,jer je znao da Bog ne gleda ko je ko,pa to isto je važilo i za njega kao i za arona i njegove neposlušne sinove. ti hoćeš izokrenuti celo Pismo. znaci verujućima ostaju znaci verujućima. dakle kako ti jedan nevernik možeš se hvaliti bilo čime pred Bogom i ljudima?! jer si nevrnik Pisma.i učiš nekim zapovestima adventističke crkve a da nikad nisi postao vernik reči već hulitelj svetoga Duha odbacujuć jasno zapisane znake za verujuće,koje ti očito nekaš. ti zaboravljaš da Isus koji je bio učitelj i to samo on nazvan tako,je držao se Božjeg reda,jer da nije to činio niko ne bi bio dužan da ga veruje kao Mesiju,dakle on učitelj je otišao na jordan i nije počeo službu pre nego je sveti Duih dakle jedno pomazanje bilo nad njime u vidljivom znaku! dalje,niti jedan apostol nije otišao svedočiti po Isusovoj strogoj zapovesti da najpre moraju ići u gornju sobu i čekati učitelja sa visine svetoga DuHA KOJI JE IH UVESTI U SVU ISTINU ,NAUČITI SVEMU ŠTO IM JE ON GOVORIO!!
SAD TI oćeš zaobići ovo sotonskom pričom znaci verujućima nisu to što piše već trla baba lan citat iz mateja 7.kao da si izmislio ameriku. svakako da čudo ne mora biti odmah prihvaćena Reč koja se iza toga od te osobe navešćuje,ali to ako čovek donosi u ime Isusa ostaje čudo Božje a Reč treba proveravati koju donosi,naravno,jer je reč starija od čuda.ali ako neko nema čudo i govori hulu onda šta tek od toga da se primi,kad je to znak lažnog učitelja i lažnog proroka. jer mojsije 5. 13.jasno kaže ako dođe prorok i ne zbude se čudo odbaci ga,u opšte nemaš sa njim ništa,to i nije Božji prorok,ali ako dođe Božji prorok i kaže znak pa se zbude ,čuvaj ga se samo da te ipak ne odvede od Reči.,a ne kaže da nije Božji proprok. dakle adventisti čak nisu u opciji da budu čuti o bilo kojoj istini Pisma jer nemaju znak verujućih dakle ne poseduju svetoga Duha pomazanje stoga oni nisau validni da donesu niti jedsnu istinu Biblije. to je vrlo prost zaključak Pisma.samo ga ti ovde lukavo izvrćeš na svoju zgodu kako je faky i gera doneo,doiasta kome vi ovde onda oćete reći Reč a hulite na Duha? probajte pravoslavnim ljudima koji ne čitaju Pisma niti znaju što je Pismo deo njih,možda oni nasednu.
nađi jedno mesto gde je Isus govorio o carstvu a da nije to uislovio krštenjem u ime i krštenjuem svetim Duhom? o carstvu. strogo mesta o carstvu kad je govorio,a ne pamfletiranje stihova kao ovde što ti pakuješ.ti stihovi stoje ali to nije cerntar Pisma nirti smisao večnosti.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na osnovu pisma jasno se može uvideti razlika u onome što sam ja iznosio na ovom mestu na osnovu biblije, i onoga što iznose pojedini, izvrćući smisao biblijskih izjava.

Kada biblija nešto otvoreno uči, to je jasno i nedvosmisleno, i može se prihvatiti ili odbaciti u skladu sa slobodom izbora.

Biblijsko učenje po pitanju zakona je jasno i određeno.
Poslušnost zapovestima je postavljen kao jedan od jasnih uslova spsenja po kome će se suditi ljudima, i koje predstavljaju jasan pokazatelj da li imamo ljubav prema Bogu i da li smo obraćeni

Evo i jasnih dokaza:

DRZANJE ZAPOVESTI JE USLOV SPASENJA:

`I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće. ( Jevandjelje po Mateju 19. 16-26 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA IMAMO LJUBAV PREMA ISUSU:

Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške. (1 poslanica Jovanova 5. 2-3 )


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA POZNAJEMO ISUSA:


I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE USLOV DA NASE MOLITVE BUDU USLISENE:

Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno. ( 1 poslanica jovanova 3. 21-23 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA SMO OBRACENI I DA JE ISUS PRISUTAN U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ( Jovanova poslanica 3. 24. ).


JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM CE SE SUDITI SVETU:


Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni;
( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE JEDNO OD GLAVNIH OBELEZJA BOZJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:


Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 ).

ISUS NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:


Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. ( Jevandjelje po Mateju 5. 17-19 ).


NE MENJATI PROROSTVO I ZAKON:

Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj. ( Otkrivenje Jovanovo 18-19 ).
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Na osnovu pisma jasno se može uvideti razlika u onome što sam ja iznosio na ovom mestu na osnovu biblije, i onoga što iznose pojedini, izvrćući smisao biblijskih izjava.

Kada biblija nešto otvoreno uči, to je jasno i nedvosmisleno, i može se prihvatiti ili odbaciti u skladu sa slobodom izbora.

Biblijsko učenje po pitanju zakona je jasno i određeno.
Poslušnost zapovestima je postavljen kao jedan od jasnih uslova spsenja po kome će se suditi ljudima, i koje predstavljaju jasan pokazatelj da li imamo ljubav prema Bogu i da li smo obraćeni

Evo i jasnih dokaza:

DRZANJE ZAPOVESTI JE USLOV SPASENJA:

`I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće. ( Jevandjelje po Mateju 19. 16-26 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA IMAMO LJUBAV PREMA ISUSU:

Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške. (1 poslanica Jovanova 5. 2-3 )


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA POZNAJEMO ISUSA:


I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE USLOV DA NASE MOLITVE BUDU USLISENE:

Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno. ( 1 poslanica jovanova 3. 21-23 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE DOKAZ DA SMO OBRACENI I DA JE ISUS PRISUTAN U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ( Jovanova poslanica 3. 24. ).


JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM CE SE SUDITI SVETU:


Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni;
( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).


DRZANJE ZAPOVESTI JE JEDNO OD GLAVNIH OBELEZJA BOZJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:


Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 ).

ISUS NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:


Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. ( Jevandjelje po Mateju 5. 17-19 ).


NE MENJATI PROROSTVO I ZAKON:

Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj. ( Otkrivenje Jovanovo 18-19 ).

Jel Laodikeja jel ti to fora kao sto si hteo da nas ubedis da je Isus u stvari Mihail??

Zato ti ne priznas knjigu Enoha jer tamo jasno pise ko je Mihail a ko Hrist savrseno dve odeljene licnosti,ali zato slusas Milera,Elenu njihove su knjige tacne dok jednog jevrejskog proroka nisu,ali to je normalno jevreji su pobili sve svoje proroke osim upravo Enoha,Iliju,jer ih Bog uze k sebi na nebo.

Procitaj u matveju ko je u stvari bio Jovan krstitelj!ako nisi znao to je bio Ilija.

A poslednja dva proroka koji ce se pojaviti u sam kraj sveta ce upravo biti Ilija i Enoh,a ti citaj Milera i Elenu nemoj Enoha.

Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jel Laodikeja jel ti to fora kao sto si hteo da nas ubedis da je Isus u stvari Mihail??

Zato ti ne priznas knjigu Enoha jer tamo jasno pise ko je Mihail a ko Hrist savrseno dve odeljene licnosti,ali zato slusas Milera,Elenu njihove su knjige tacne dok jednog jevrejskog proroka nisu,ali to je normalno jevreji su pobili sve svoje proroke osim upravo Enoha,Iliju,jer ih Bog uze k sebi na nebo.

Procitaj u matveju ko je u stvari bio Jovan krstitelj!ako nisi znao to je bio Ilija.

A poslednja dva proroka koji ce se pojaviti u sam kraj sveta ce upravo biti Ilija i Enoh,a ti citaj Milera i Elenu nemoj Enoha.

Pozdrav.


Takve izraze "fora" Hriscanstvo ne poznaje, niti je Hrist takve izraze koristio.

Drugo, rec Bozja koju iznosim je jasna, i ona nema nikakve veze sa Ellen White, i ja je u ni jednom slucaju nisam citirao.
Ove cinjenice bi moga da vidi i slep covek uz pomoc Brajeve azbuke, a pitanje je kako vi ne vidite.
Odgovor je zato sto ne zelite, jer bi u tom slucaju morali da priznate da su Adventisti u pravu.

Naravno, apokrifni spisi su i stvoreni sa ciljem da dokazu nesto sto u Bozjoj reci ne postoji, i da u Hriscanstvo uguraju lazna ucenja.
Knjigu Enohovu nije pisao biblijski Enoh, vec neko ko je prihvatio mnogobozacka ucenja i pomesao ih sa biblijskom istinom.

Jovan nije bio prorok Ilija u bukvalnom smislu, vec je on bio poslan da obavi misiju u duhu i sili Ilijinoj.
Tako ni u poslednje vreme nece doci stvarni prorok Ilija, a jos manje Enoh, jer se on i ne spominje u bibliji u kontekstu poslednjih dogadjaja, vec ljudi koje ce Bog podici da rade u duhu i sili Ilijinoj.

"А анђео рече му: Не бој се, Зарија; јер је услишена твоја молитва: и жена твоја Јелисавета родиће ти сина, и надени му име Јован.
И биће теби радост и весеље, и многи ће се обрадовати његовом рођењу.

Јер ће бити велики пред Богом, и неће пити вино ни сикер; и напуниће се Духа Светог још у утроби матере своје;
И многе ће синове Израиљеве обратити ка Господу Богу њиховом;

И он ће напред доћи пред Њим
у духу и сили Илијиној да обрати срца отаца к деци и невернике к мудрости праведника, da pripravi Gospodu narod gotov" ( jevandjelje po Luki 1. 13 - 18 )

"А кад пређоше, рече Илија Јелисију: Ишти шта хоћеш да ти учиним, докле се нисам узео од тебе. А Јелисије рече: Да буду два дела духа твог у мене.
А он му рече: Заискао си тешку ствар; али ако ме видиш кад се узмем од тебе, биће ти тако; ако ли не видиш, неће бити.
И кад иђаху даље разговарајући се, гле, огњена кола и огњени коњи раставише их, и Илија отиде у вихору на небо.
А Јелисије видећи то викаше: Оче мој, оче мој! Кола Израиљева и коњици његови! И не виде га више; потом узе хаљине своје и раздре их на два комада.
И подиже плашт Илијин, који беше спао с њега, и вративши се стаде на брегу јорданском.
И узевши плашт Илијин, који беше спао с њега, удари по води и рече: Где је Господ Бог Илијин? А кад и он удари по води, раступи се вода тамо и амо, и пређе Јелисије.
А кад с друге стране видеше синови пророчки, који беху у Јерихону, рекоше:
Почину дух Илијин на Јелисију. И сретоше га и поклонише му се до земље" ( 2 knjiga carevima 2. 9 - 15 )

Mihajlo vojvoda nebeske vojske, je uloga Isusa Hrista koju on obavlja u planu spasenja, postoje jasni biblijski dokazi da je to tako, a koje sam ja vec iznosio na ovom forumu.



 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Postovanje prijatelju Mrsavkicu,

pazljivo sma procitao gornji komentar kao sto i druge tvoje komentare pazljivo ciotam
Nisi ti daleko, ali nedostaje ti mozda ona ivica zileta da usvojis istinu kakva je u Bibliji i koju je Hritos dao.

Prvo, dobro si rekao da svi dolazimo na sud, U Bibliji je jasno napisano: "Svima nam se valja javiti na sudu Hristovbu."
Da li smo se u tome slozili?

Podpuno se slazem sa tobom da smo svi gresni i da nas kao takve zakon osudjuje na smrt.
Nijedna jedina osoba ne moze se opravdati na sudu zakonom.
Da li se slazes u tome?

I dok zakonska osuda lebdi nad nasom glavom, javlja se Hristova milost i daje nam, ne zalugu, nego pomilovanje.
Mi smo svi pomilovani gresnici, jer nas blagodat spasava od osude koju izrice nad nama pravedni zakon.
Od te osude, a ne od zakona, nas je Hristos oslobodio.
Da li se u ovome slazes?

Ti kazes da na sudu nas zakon samo osudjuje i da nema vise povratka u zivot.
Mrsavkicu, zaboravio si na vlas Guvernera ili Predsednika drzave koji moze da pomiluje i najveceg prestupnika.
Zato imaj to u vidu. Mi smo svi pomilovani gresnici koji se spasavamo Bozjom miloscu a ne nasim zaslugama.

Ali onaj koji je primio Hrista, usvojio Njegove zasluge i prihvatio pomilovanje, on ne ostaje u grehu, nego uz Bozju pomo nastoji da bude posten i da zivi po Bozjim merilima pravednosti. Ne znaci ako je pomilovan da moze da nastavi i dalje da ubija, krade i cini zlocine, ako tako nastavi, to pokazuje da i nije pomilovan niti je prihavtio Hrista i Bozju blagodat.


To je ono sto pise apostol Pavle:
"Sta cemo dakle reci? Hocemo li ostati u grehu da se blagiodat umnozi? Boze sacuvaj!
Jer koji umresmo grehu kako cemo jos ziveti u njemu. Ili ne znate da svi koji se krstismo
u Isusa Hrista, u smrt Njegovu krstismno se? Tako se s Njim pogrebosmo krstenjem u smrt da kao sto
usta Hristos iz mrtvih slavom ocinom,
TAKO I MI U NOVOM ZIVOTU DA HODIMO...
Jer koji umre, oprosti se od greha.
Tako i vi drzite sebe da ste mrtvi grehu, a zivi Bogu u Hristu Iusus Gospodu nasemu."
Rimljanima 6,1-11.

Novi zavet ne poznaje spasenje Bozjom blagodacu za one koji ostaju u grehu.
A greh je bezakonje ili prestupanje zakona. Spaseni trudi se da zivi po merilima Bozje pravde,
na to ga neprestano Sveti Duh upucuje i pomazemo da zivi pravednim zivotom.
 
Natrag
Top