ZA MIKU:
OVDE SMO JEDNOM već došli do jasnih stavova,niko ovde ne krši Božje zapovesti. ko ih krši,biće kriv Bogu. ako bi mi došli u jednu zajedničku misao onda kada mi raspravljamo o suštini vraćanja ponovo pod zakon u onom sporazumu kakog je Bog sačinio preko mojsija mi ne raspravljamo da neko može kršiti zapovesti pod milošću. postojalo je vreme kada nije bio dat zakon.vi možete reći da je zakon d at bio u edemu ali to je doista nerazumnost. gde god je zakon važio,važila je samo jedna suština,ajde da se poslužimo vašim žargonom,jer kada nije bio Hristos još došao složili ste se da je vladavina zakona donosila samo pravednu osudu svima. dakle ako je osuda glasila smrt i grešnost onda ako je već u edemu dat zakon onda je unutar automatski vladalo stanje smrti i greha. ali smešno je ne znati i ne priznati da edem nije imao ni greh ni smrt.onda ako on to nije imao,nije mogao biti ni zakon već dat unutar. u stvari piše od adama 430 .godina potom dat je zakon kroz mojsija,posrednikom preko anđela,a tamo gde je Bog jedan,nema posrednika. blago onom kome Bog ne prima greha,i strpljivošću Bog je pravdao grešnike do zakona,tako stoji u vremenu dok nije dat zakon. no potom sav svet je trebao biti osuđen zakonom da je u krivici pred Bogom i da se da spasenje kroz Hrista ,jedno pomilovanje.verom u Njega. tako sada kada mi to možemo u suštini razgledati, jedno unutar ovog dijaloga mora biti jasno,ja ne verujem da postoji teoretičar neke crkve koji će da tvrdi u raspravci oko suštine zakona da može reći ,sad može svaki jedan da krši Božje zapovesti! ja to ne verujem. i onda ako se vodi pogled na suštinu zakona danas daj da odstranimo tu priču: znači vi ste za kršenje Božjih zapovesti.
ja sam samo jasno dao do znanja preko Reči da neko ko nije kršten Duihom ko nije pomazan da li u starozavetnom ili novozavetrnom smislu ne može biti učitelj bilo čega iz Pisma. i to onda dovodi svakog jednog slušača pod sumnju.
kada sam rekao da adventisti hule na Duha i da ne mogu reći da ga imaju a huliti na Njega ,što je ravno besmislu,onda ja sam bio jasan ,Biblijski jasan. sad ovde se traži da idem tražiti taj post laodikeje nazad. bolje da opet postavimo tu meru, i da se lasodikeja opet oglasi po tom pitanju i dobiće se isti odgovor hula. osima ako nije postao vernik Boga i Reči,a ne vernik adventističke crkve i dalje. ja ovde ne govorim kao skeptik ja govorim Duhovne istine.deluju nekome kao skeptičnost i neki put osuda kao da je, ili prezir ,ali ja molim za pažnju to nikad nije slučaj sa mnom ka vama!
dakle ja sam čitao i slušao adventističke velike ljude u propovedi,vođe ,i niti jedan nije u kontradiktornosti sa ovim što sam izneo u slučaju laodikeje,svi do jednog ,čak su i knjige pisane oko toga problema,svi do jednog imaju jasnu nauku da danas kada neko ima marko 16.znak verujućih,dokaz da jedan vernik je vernik Reči,je da on prima od te Reči,zar ne,i sada na marka 16 ,ako bi neko danas činio iscelenja i polaganjem ruku se dogodilo Hristovo obećanje da ljudi ozdravljaju ,ili ako neko danas govori tuđim jezicima,laodikeja je rekao da toga više nema da je to znak opsednuća zlim, lošim duhom. zli loši nebožji duh može i mora biti samo jedan duh,to je duh đavola,da se ne igramo mačke i miša. reći dakle za dar duha da je od zlog duha je neoprosti greh,hula! molim neka laodikeja pojede soptvenu izjavu ovde! to veruje sav pokret adventa kojega ja trenutno znam.i to je hula.sviđalo se to nekome ili ne,hteo to prmiti iz ruke nepoznatog forumaša ili ne,to će biti jednog dana jasni sud.čak šta više takima je već izrečen sud zbog hule,ne prašta se nikad ni ovde ni gore. i sada ako to nije nevera,kako se zove nevera? i ako će taka nevera dobiti išta od Boga onda ja ne znam što reći dalje ovde. o čemu da pričamo,da je reč o pravoj grupi koja ima bilo što otkriveno??
matej 12,je jasan .niko ko iska hleb,misli se na krštenje Duhom ne može biti u opasnosti da od Boga dobije kamen mesto hleba ili sotonskog duha i lažna iscelenja i lažne jezike!! to je jasno slovo Božje.jer da bi se to desilo piše jasno dalje,mora se svezati jaki i kuća da mu se tek onda opleni. prevedeno sotona mora svezati Hrista nadvladati i imati vlast da kad neko moli Boga za dar da sotona ima silu dati prevaru! ako sotona to čini onda se njegovo carstvo kaže Isus pocepalo,propalo je. pa on nije baš tolko glup ,kolko teolozi nekih crkvi misle. ako vi molite kao jedan neznabožac i vrač sotonu dobićete doista jednog jamvija i jambrija kao u vreme mojsija,ali to neće niti jedan čas oboriti mojsija i njegovo delovanje u sili Božjoj u egiptu. onda da se odreknemo i otvaranja mora?
ja sam svedok da na molitvi ovde ima dokazanih dokumentovanih od strane ateista doktora ,koji su priznali čak neki javno ,po pitanju 19.slučajeva neizlečive rakovine, u zadnjih 25.godina,samo rakovine. u ime Isusa sam lično molio u toj grupi verujućih po bolnicama i okolo. da li je to sotonski duh delovao? pazimo,moljeno je po obećanju marka 16 čitano ,svako mesto ako veruješ zbiće se,i to sve i onda u ime Isusa je ukoravan taj duh bolesti i najmanje tri slučaja vraćanja u život osim toga i jedan doktor poznati iz n.sada je u vreme rata svedok slučaja ,po kome je napisana knjiga od tog doktora ,gde je on pisao ,da je slučaj tog mladog čoveka sa prosviranim mozgom ,od snajperiste hrvata u ovom prošlom ratu u hrvatskoj ,medincinski fenomen.taj doktor ništa nije znao, da je njegova sestra došla k meni jednog dana i rekla mi,ako bi hteo moliti. ja nisam imao nikakav abrakadabra,samo taj ovčarski štap u ruci i dok sam išao za ovcasma i kozama samo sam kazao to Isusu,i to je to,nikaku teologiju,nauku crkve,samosam rekao da Bog iska pokajanje . sada ko je to učinio? sotona? i ako vi to zovete sa govorenjem tuđim jezicima,prorokovanjem koja ovde idu međ verujućima da je to od đavola,onda to vam je sud jedan već danas,i jasni uvid,nema oprosta za to ni ovde ni gore. otkuda vam onda sila duha da bi znali bilo što iz Reči. oćete poreknuti Bibliju da niko nikad nije mogao dobiti vlast da uči bez pomazanja osim vas prvih i vama sličnih? o suboti,zakonu bilo čemu nebitno?! čijim vođstvom,teološki,generalnom konferencijom,množinom,vikom mi smo prava crkva. pa Bog ne ide na izbore i ako većina kaže mi smo crkva Božja onda on to priznaje kao validno i povinuje se množini ,pa ma oni bili od đavola samog ,jedni nevernici 90 .posto reči?!!
problem je dakle,što u mnogim crkvama je seme hibrid,modifikovano hrišćanstvo,crkveno,i to ne može dati niti jedan drugi rod osim hibrida,crkvenog vernika,i taj nikad ne može primiti Reč Božju u originalu,jednostavno svaka vrsta mora dati svoj rod,to je NEPROMENLJIVI BOŽJI ZAKON SEJANJA OD SAMOG STVARANJA.
TAKI KORISTE CEO SVOJ PUT CRKVENIH VERNIKA SA LOGIKOM NE SA VEROM.KAO I JEDNI ATEISTI NEVERNICI KOJI SE NE MOGU DOZVATI RAZUMU DA JE DAVALAC ŽIVOTA BOG NAJPRE I ON JE ZAČETNIK ŽIVOTA A SUNCE SAMO REPRODUKUJE TO DALJE,I ONI ĆE SE DOVEKA BUNITI DA BOG NIJE BOG REČI JER NEMA LOGIČNOST NJIHOVOG GREŠNOG UMA,KOJI NE MOŽE DA PRIMI DA JE BOG NAJPRE SAZDAO BILJE DA RASTE PO VRSTAMA A ONDA 4.DAN STVARANJA TEK STVORIO SUNČEVU SVETLOST. ONI IDU SA KOLIMA ISPRED KONJA JER UMOM OĆE UĆI U TO I GINU.
tako je i sa crkvenim semenom,oni idu logikom teologijom generalnom konferencijom ne verom u svu Reč kako piše. i isto ginu. nemaju vođstvo Duha niti su Božje sejanje već jedno hibridno crkveno sejanje jedno kalemljenje,koristeć hrišćanstvo kao podlogu ali rađaju mesto plod Reči,sve reči,jedan plod crkvenog vernika,jednog katolika,adventistu,.pentekosrtalca ,jehovinog svedoka itd.... sa učenjem crkve ne sa verom i učenjem Reči.