Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ti ne poštuješ ni Boga ni čovjeka
jer
zapovijedi NE držiš
to sam ti već dokazao nekoliko puta

vi adventisti padate odmah na prvoj zapovijedi,
jer
ste prihvatili poganski idolopoklonički nauk da je Bog trojstvo

Božje Ime krivo izgovarate, bježite od imena JEHOVA

subote također ne poštujete

druže, brate laodikeja
ako se ne pokaješ i ne promijeniš
plaču si svoju već primio

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U psihologiji to se zove Efekat neciste savesti.
Jer covek koji ima bolesnu maniju da konstantno upucuje osude na tudj racun, sigurna ima licni problem u tom pogledu sa necistom savescu koja ga proganja.

Ja protiv tebe nemam nista licno i ne sudim nikome, ali te pozivam da se obratis Bogu celim srcem, jer sud koji upucujes drugom sam ce te stici.

A ja cinim samo onako kako mi Gospod svedoci i ne podlezem ljudskim misljenjima i sugestijama.

Savet sam primio ali ga necu usvojiti iz razloga sto nije na mestu, i upucen je pogresnoj osobi.

Pozdrav i svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
mani se kolega psihologije i sličnog

preispitaj ti svoje srce pred Bogom i Kristom
tebe kada čovjek gleda kroz Božji Zakon vidi one stare farizeje
koji su govorili da vrše Zakon a gazili su ga svakodnevno

farizeji su propali, osudili sami sebe
hoće li adventisti ponoviti grešku iz povijesti

ne samo da če je ponoviti, nego če još 100x gore proći od farizeja

jer
imali su 100x veču svjetlost, odgovornost i čast pred Bogom i Kristom

nemam ni ja ništa protiv tebe, vjeruj
ali gdjegod ti podvaljuješ, iskrivljuješ, ja ispravljam
živa sam poslanica

Član
Učlanjen(a)
20.03.2013
Poruka
65
živa sam poslanica

Sad si me nasmejao.
Na način kojim pišeš, ne da si živa poslanica vec si sasvim lep, premudar, ukrašen svim dragim kamenjima. Još samo da se izdigneš iznad Boga ( a vidim da imas nameru i to uskoro) pa ...nek ide život.

Jel' tako.

Prijatelju dragi, pokušaj da za trenutak odbaciš svoj Ego i zadubi se malo u to što ti Laodikeja piše. Nemoj gledati čak ni da on piše, čitaj tekstove, citate iz Biblije, povezuj. Siguran sam da ćes mnogo naučiti.

Ne poznajem nikoga ovde već vas upoznajem po onome kako i šta pišete i veruj da vas nije teško upoznati. Niko se ne trudi da Istine radi dođe do lepih i korisnih zaključaka nego se svi napinjete da dokažete kako ste pametni i kako znate sve a drugi ne zna ništa.

Nije to proizvod Duha svetog, nema u takvima duhovnosti, nema ništa hrišćansko osim JA pa JA. A jedan takav je izbačen sa neba.
Uzalud provodite vreme ovde dokazujući samom sebi kako sam JA pametan dok drugi konstantno baca one bisere iz one priče sa domaćim životinjama.

Ili...ili sam ja na pogrešno mesto zalutao.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
to što laodikeja piše možeš slobodno mačku o rep
jer kroz njega ne govori Duh Božji

svaki onaj koji ne poštuje Božji Zakon nije Božji prorok
za tvoju informaciju tvoj dragi dobri laodikeja se već toliko puta osramotio proričuči Kristov dolazak da je to več strava

nedugo je isam priznao da proriče Spasiteljev dolazak pomoču spiritizma
trebam li još išta reći tko to govori kroz laodikeju i tebe koji mu se izgleda diviš

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zakon 10 zapovedi i ostalih par stotina sporednih je dat Izraelu i sklopljen preko Mojsija.
Ne vazi za hriscane.
Ali ako neko zeli da ga drzi ,onda mora sve zapovedi do najmanje da izvrsi inace ce biti proklet pred Bogom.
Galatima 3:10
[SUP]10[/SUP] Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
[SUP]13[/SUP] Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu.
Pa sad izaberite hocete li da budete pod Mojsijevim zakonom ili pod Isusovim zakonom.
U Isusovom zakonu jasno stoji.
Kolosanima 2

[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;
[SUP]17[/SUP] Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.
[SUP]18[/SUP] Niko da vas ne vara po svojoj volji izabranom poniznošću i službom anđela, istražujući i šta ne vide, i uzalud nadimajući se umom tela svog,
[SUP]19[/SUP] A ne držeći se glave, iz koje je sve telo s pomoću zglavaka i sveza sastavljeno, i raste za rast Božji.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
vidi se da neznaš ili nečeš namjerno shvatiti Biblijski nauk
Kristova kršćanska crkva dolazi od njegovih prvo dva, pa četiri zatim dvanaest učenika
dakle prvih dvanaest kršćana poštivalo je Božji Zakon i držalo subotu kao i njihov Vođa, Krist
taj isti Zakon poštivače svaki kršćanin u ovom zadnjem vremenu prije dolaska Spasitelja

samo sinovi neposlušnosti tvrde da je Božji Zakon ukinut

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja zapovesti postujem, one su zapisane u mom srcu, ne zapovesti koje ti iznosis u svom tumacenju vlastite dogme, vec onako kako ih je Gospod upisao u moje srce.

Da li ces nesto verovati to je stvar tvoje slobodne volje, tvoje neverovanje nece istinu ukinuti.

Pozdrav i sve najbolje
pažljivo čitam izneto ,svedočanstvo koje si imao. ne želim reći da ovo što govoriš nije istina. Bog će biti sudija svakome ko izovori i jednu suvišnu. ako si video vizije onda one moraju biti kao što si sam rekao po REČI.
spedy ti zamera da nisi dobro mogao videti itd jer ne držiš zakon i da Bog ne govori akone govori prema zakonu.
ne ja vizije samo postavljam PREMA SUŠTINI SPAŠEENJA. kada je korniliju došao anđeo od Boga on je rekaod a ide ka petru da mu kaže reči večnog života.kada je filip dignut od Duha u samariju isto. kada je pavle dignut posle puta u damask isto. svaki put je Duh Božji donosio reči večnog života.on se nije bavio crkvama,nije progovarao o nekoj zvaničnoj ckrvi,ali je uvek i uvek donosio jasni životni glas,sa pedesetnice koja se poklapa sa crkvom koju je Isus zidao sa apostolskim odgovorom ,kosam ja,marko 16. mene zanima samo to u tome štos i čuo da bi to bilo jednako galatima,1. ako anđeo sa neba donosi drugačije jevanđeljem,prokjlet da bude. dakle sada ako si to primio,to bi trebalo biti svakoj jednoj spoznaji i utvari petra,filipa,pavla.jedino tu te pitam ,da li si tada čuo ono što je petru kazao Isus i pavlu ili filipu u samariji,idi i govori,pokajte se i svaki od vas da se krsti u ime Gospod Isusa Hrista i primićete dar svetoga Duha i dali ti je rekao da će dolazak ozbnačiti vrlobrzo odabiranje njegove neveste koja mora biti sva Reč i čista devica.najpre ovedve stvari,krštenje vodom i Duhom.jer to je sve,to je nebo.na ovomtemelju dalje mogu da idem u viziju. ako tonije u redu,onda sve postaje pod lupu Reči.pomoi se još jednom oko toga. ne verjem da će Gospod dati zataji veru u ime Isusovo i krštenje Duhom. to je apostolsko nasleđe.toje oapostolska nauka i to je sveti Duh doneo njima. ako to što si čuo ne dođe na ovo onda je kažem sve pod ozbiljnom lupom. ako si dobro svedočio ovde ja to neću odbaciti budi siguran.verujem da znaš da svako govorenje iz srca je greh Bogu. sada ja to tebi govorim u kontekstu Pisma, moli da ti donese Gospod isti temelj krštenej u ime i krštenje svetim Duhom.sada i sam moraš stati pod Reč,proročki duhovi se moraju proveravati. toje fer i to važi za sve ovde kad donose nešto što je temelj spašenja i tvrdnja da je Isus ili sveti Duh govorio.naročito vidljivom vizijom. sa tim nema šale ni onom ko sluša ,ni onom ko donosi!! ja to vrlo ozbiljno respektujem. da li se slažeš da trebaš se pokoriti Duhu istine u delima apostola koji je delovao i ući u moitvu Isusu za tu istinu?
kada sam jednom molio za pentekostalca ,sa njim skupa on je rekao ja ću se sad moliti za tebe,no ja sam kazaoti si doneo svoju misao da si u istini,sada ja želimpomoliti se ovde za tebe . i ja sam stavio ruku na njega tu noć oko 23 časa i rekao sam u ime Isusa izazivam te duše koji govorš krozmovog čoveka da raskažeš svoj imunittet,ko si. toga časa nakon kratke molitve on je zapanjujuće ,ne on već jedan drugi glas teđak i rezak govorio iz njega i rekao je tešku stvar taj duh,ja sam Elohim! test je bio gotov.taj čovek je imao opsednuće,neki dan potom iskočio je iz autobusa u punoj brzini otvoriv vrata ,ali nije poginuo. otišao je nazad ka svojoj matičnoj ckrvi. tako to se mora testirati.
mladi prorok je došaompred starog proroka i to je moralo ići na test i stari prorok je zaveomadog proroka. jer Bog je rekao Reč i ona se ne može ponovo oglasiti drugačije. i stari prorok je rekao da mu je Bog javio drugačije i mladi prorok je poguinuo za tu stvar neposluha . jer Isus je juče,danmas do veka isti. juče: pokajte se i svaki od vas da se krsti na ime Gospoda Isusa Hrista za oprost greha i primićete dar svetoga Duha,jer obećanje je za SVE KOJE GOD POZOVE GOSPOD BOG. Reč se ne može promenuti.nebo i zemlja da,no Reč ne. dakle moli,da ti ovo dođe od istog Duha iz istog izvora i to mora doći ,jer Isus je i danas to što je Juče bio i do veka .

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Sad si me nasmejao.
Na način kojim pišeš, ne da si živa poslanica vec si sasvim lep, premudar, ukrašen svim dragim kamenjima. Još samo da se izdigneš iznad Boga ( a vidim da imas nameru i to uskoro) pa ...nek ide život.

Jel' tako.

Prijatelju dragi, pokušaj da za trenutak odbaciš svoj Ego i zadubi se malo u to što ti Laodikeja piše. Nemoj gledati čak ni da on piše, čitaj tekstove, citate iz Biblije, povezuj. Siguran sam da ćes mnogo naučiti.

Ne poznajem nikoga ovde već vas upoznajem po onome kako i šta pišete i veruj da vas nije teško upoznati. Niko se ne trudi da Istine radi dođe do lepih i korisnih zaključaka nego se svi napinjete da dokažete kako ste pametni i kako znate sve a drugi ne zna ništa.

Nije to proizvod Duha svetog, nema u takvima duhovnosti, nema ništa hrišćansko osim JA pa JA. A jedan takav je izbačen sa neba.
Uzalud provodite vreme ovde dokazujući samom sebi kako sam JA pametan dok drugi konstantno baca one bisere iz one priče sa domaćim životinjama.

Ili...ili sam ja na pogrešno mesto zalutao.
Kako vidim ti si takodje subotar,adventist pa kako onda Spedy koji je subotar vas adventiste ubija u pojam?kako t da se subotari nemogu sloziti u cemu je problem?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gerakules
kolega pa nisi ti od jučer
znaš i sam da crkva adventista sedmog dana glume kršćane
ko fol revnuju za otačke običaje
možeš li ti napokon shvatiti da tu crkvu predvode jezuiti
vidiš i sam da jezuiti ovdje javno brane adventistički nauk koji priznaje trojstvo
a znamo svi trojstvo nije Biblijski nauk, nego idolopokloničli poganski rimokatolički

spedy nije nikakav subotar, niti subotari uopče postoje
kršćanin sam, slijedbenik Isusa Krista koji pošuje Božji Zakon i drži subotu

nečemo se nikada složiti da je Bog Jehova Jedini - trojstvo
kršćani ne jedu meso, nikakvo, - adventisti jedu sve i svašta

današnji vjeronauk adventista je doslovce duhovno orgijanje
koje samo izvana ima sve slabiji oblik pobožnosti

adventisti su sakrili od ljudi sedam Božjih zla koja če pogoditi sve ljude koji prime žig zvijeri
a pogotovo adventističke vođe i vjernike
za raziliku od adventista ja sam to javno objavio ovdje

vidiš kako adventisti svetkuju subotu a meni ili nekome drugome nikada nisu uputili poziv na subotnji mir
šabat šalom

čitaj, detaljno što pišu adventisti, pa češ i sam shvatiti da su to ustvari rimokatolici
u duhu

Poslednja izmena:
Natrag