Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@gerakules
kolega pa nisi ti od jučer
znaš i sam da crkva adventista sedmog dana glume kršćane
ko fol revnuju za otačke običaje
možeš li ti napokon shvatiti da tu crkvu predvode jezuiti
vidiš i sam da jezuiti ovdje javno brane adventistički nauk koji priznaje trojstvo
a znamo svi trojstvo nije Biblijski nauk, nego idolopokloničli poganski rimokatolički

spedy nije nikakav subotar, niti subotari uopče postoje
kršćanin sam, slijedbenik Isusa Krista koji pošuje Božji Zakon i drži subotu

nečemo se nikada složiti da je Bog Jehova Jedini - trojstvo
kršćani ne jedu meso, nikakvo, - adventisti jedu sve i svašta

današnji vjeronauk adventista je doslovce duhovno orgijanje
koje samo izvana ima sve slabiji oblik pobožnosti

adventisti su sakrili od ljudi sedam Božjih zla koja če pogoditi sve ljude koji prime žig zvijeri
a pogotovo adventističke vođe i vjernike
za raziliku od adventista ja sam to javno objavio ovdje

vidiš kako adventisti svetkuju subotu a meni ili nekome drugome nikada nisu uputili poziv na subotnji mir
šabat šalom

čitaj, detaljno što pišu adventisti, pa češ i sam shvatiti da su to ustvari rimokatolici
u duhu

Spedy, kad citam ove tvoje besmislice pred ocima vidim jednog fariseja, koji misli da je svet i da ima pravo da osudjuje carinika,
a Isus je rekao: "A i drugi koji misljavu ZA SEBE da su prevedni, A DRUGE UNIUSTAVAHU, kaza pricu ovu:" Luka 18,9.

Sta mislis nije li Hristos ovom prticom i terbe opisao?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pa cekaj sad, ne mozes da se krijes iza reci ja sam Boziji vesnik ili Bog svedoci preko mene i tako izbegavas cinjenicu da ljudi treba da razmisljaju kao ti i da tumace Bibliju kod ti i tvoje preduzece za prodaju verskih usluga kazes da se zove Adventisticka Crkva.
Da li postoji opcija da se Bog obraca ili svedoci i ljudima koji nisu deo tvog preduzeca za prodaju verskih usluga? Ili on samo svedoci stvari u vasem preduzecu?
Preduzece Adventisticka Crkva moze samo da misli da ima istinu i da umislja da samo njima svedoci Bog. Jedinu istinu imaju Gnostici a mi ostali imamo oni sto su nam nametnule oredjene strukture ljudi, mi svi ostali tumaramo u mraku, negde nekad nesto opipamo ali u sustini ne vidimo nista

Mene ladokeja brine tvoje stanje uma, ako nista mogao bi da posetis odredjene ustanove koje se bave takvim slucajevima.

Mene takodje brine njegovo stanje uma!pri jasnim biblijskim citatima on sve IZVRCE i misli da nas je ubedio! ko da smo mi nepismeni,cak ni MIka takve stvari ne radi niti je kad tvrdio da je Gospod s njim razgovarao, pa sad ti vidi brate ui kom je stadijumu Laodikeja.

Pozdrav od Gere.

Spedy, kad citam ove tvoje besmislice pred ocima vidim jednog fariseja, koji misli da je svet i da ima pravo da osudjuje carinika,
a Isus je rekao: "A i drugi koji misljavu ZA SEBE da su prevedni, A DRUGE UNIUSTAVAHU, kaza pricu ovu:" Luka 18,9.

Sta mislis nije li Hristos ovom prticom i terbe opisao?

O! Miko ko mu kaze!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Bog je dao otkrivenja o poslednjim dogadjajima i vremenima njihovog odigravanja, a ja sam ovde izneo samo pojedinosti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rikudou.

Sto napisah napisan jasno i razumno.

Pozdrav
laodikeja,osnovno je da se proroštvo takog ranga i dogodi. a pošto nije ti bi trebao pokajanje,mislim da je bilona mestu štos am te testirao kako reč kaže,po Reči.nisdi za sada dao odogvor da li si spreman ići u taj tekst i moliti da ti Gospod govori reči večnog života da bi time doneo doista pečat ostalim proroštvima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Nisi pročitao moje ranije komentare, ono što je Gospod objavio to je i bilo potvrđeno direktnim znacima u prirodi.
Osim toga, ja imam mnoštvo ličnih proročanstava koje su dobili svoje ispunjenje, a vezani su za mene lično, i određena dešavanja vezana za crkvu, pojedince..itd

Svega iskustava te vrste imam oko 53 - racunajuci od 2000 do danas.
Od toga 28 prorockih otkrivenja i otkrivanja Bozje slave putem snova, 7 otkrivenja putem vizija, 14 otkrivenja glasom Svetog Duha, 4 cuda isceljenja.
Od svega toga isunjenih prorocanstava datih putem snova i vizija 11, i direktni Bozji odgovori na molitvu prikazani putem otkrivenja 17.

Ja sam odgovorio na svaki navod, osim ako postoji neki koji sam nenamerno propustio.

Ti nisi mene testirao na osnovu BOŽJE reci, već na osnovu TVOJIH LIČNIH MIŠLJENJA, tu je velika razlika.
Ti iznosiš svoja mišljenja a ne učenje konteksta biblije.
Moli se da te Gospod osvedoči šta je njegova reč, a šta ono što iznosiš kao lično svoje.
Ja to činim i on me uvek osvedoči pre nego što nešto napišem, jer me on vodi šta ću napisati i na koji način.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nisi pročitao moje ranije komentare, ono što je Gospod objavio to je i bilo potvrđeno direktnim znacima u prirodi.
Osim toga, ja imam mnoštvo ličnih proročanstava koje su dobili svoje ispunjenje, a vezani su za mene lično, i određena dešavanja vezana za crkvu, pojedince..itd

Svega iskustava te vrste imam oko 53 - racunajuci od 2000 do danas.
Od toga 28 prorockih otkrivenja i otkrivanja Bozje slave putem snova, 7 otkrivenja putem vizija, 14 otkrivenja glasom Svetog Duha, 14 cuda isceljenja.
Od svega toga isunjenih prorocanstava datih putem snova i vizija 11, i direktni Bozji odgovori na molitvu prikazani putem otkrivenja 17.

Ja sam odgovorio na svaki navod, osim ako postoji neki koji sam nenamerno propustio.

Ti nisi mene testirao na osnovu BOŽJE reci, već na osnovu TVOJIH LIČNIH MIŠLJENJA, tu je velika razlika.
Ti iznosiš svoja mišljenja a ne učenje konteksta biblije.
Moli se da te Gospod osvedoči šta je njegova reč, a šta ono što iznosiš kao lično svoje.
Ja to činim i on me uvek osvedoči pre nego što nešto napišem, jer me on vodi šta ću napisati i na koji način.
galatima 1.gl.pavle apostol proklinje i anđele i sebe ako bi doneli jevanđelje drugačije nego što je doneto. ako gledaš na krštenje vodom i Duhom tvoje svedočenje je drugačije od apostoskog. ja nisam ništa rekao na tvoja proroštva vizije i ostalo posebno ,do sada,osim da to mora biti testirano večnim rečima spašenja ,a to je krštenje,vodom i Duhom i posvećenje. zato sam ti dao predlog da moliš da ti se otkrije to i da to potvrdi ostale stvari, da li su validne za primiti ili ne.
daću jedno lično svedočanstvo upravo oko krštenja u ime Isusa i krštenja svetim Duhom. ima ih više ali ovo je bitno za pomenuti. dakle,jedan đakon pravoslavne crkve je došao u razgovor sa mnom. u stvari počelo je molitvom kolebi ,unutar kolebe kada je tamo pusto i nema nikog,sradi se ono malo njiva ,sve je šuma i močvara i sad ja sam rekao Gospode,ja preko dana napasam stado i ne mogu do uveče otići reći nekome za tebe ali ti mi daj čoveka bar jednog dnevno. kada sam izašao iz kolebe ,video sam da upravo čovek ide biciklom ka močvari i kolebama .video sam potom da je to đakon. imao je sinovu kolebu ,vikendicu više ,uz močvaru i dolazio bi kad-kad da se odmori. ja sam uveče otišao poslom ka močvari pa da bi krenuo u selo svedočiti. no onda sam video da neko maše ka meni,bio je to on,mahao je nešto ka meni da dođem. tako sam otišao i on mi veli,da bi voleo da dođem uveče da sedimo malo kod njega,kolebi. ja sam rekao da kanim u selo. doista sam želeo ići svedočiti jednom domu i pošao s am na molitvu po običaju pre nego bi krenuo se pred mrak. a onda je Gospod opomenuo me na molitvi da sam nešto iskao i da sam dobio čoveka. ustao sam sa molitve odumio od puta u selo to veče, i otišao đakonu. govorio sam mu dela 2.gl. krštenje vodom i Duhom. video sam da Duh Božji jedan čas dotiče ga i on shvata. potom je u sred nedelje morao u selo,neko je umro i sa popom je imao sahranu. no kad se vratio rekao mi da je bio sa popom pričao mu oko svedočanstva i rekao da oni nisu ni kršteni onda, i pop ga napao i rekao da me se kane i on je to odumio dalje.ja sam rekao,da Bog ima načina da ukaže ko je u istini pop ili ja sa tom Rečju iz dela,2.gl. mesec dana možda potom zvao me kad je drugi put bio došao i tad mi rekao,da li sam tu noć video nad kolebom to? nisam znao što mu je to, TO? a onda ja sam rekao da tu noć kad je on imao to viđenje ja sam spavao. kaže,da je bio pored sebe u močvari izašao ,i da je onda ostao zapanjen videći taj veliki blesak nad kolebom mojom gde sam spavao,kao da je stotine reflektora bilo upaljeno iznad kolebe nekih 50. metara okolo. rekao sam mu,da nisam video i da je to dato njemu za onu stvar koju je slušao ,da zna ko je u pravu Reč Božja ili crkva i pop. oćutao je i nikad nije uzeo to,umro,je 2.godine posle.
dakle,Bog može d a govori i na taj način. zato sam ti rekao moli za to pa će ti verujem Bog dati znak,ako već kažeš da dobijaš od Gospoda. Gospod je najpre svima objavljivao temelj spašenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Procitaj moje licno iskustvo obracenja koje upravo govori o tome, na temi koju sam pokrenuo pod naslovom ISKUSTVA SA BOGOM.
To je poslednje sto cu napisati u ovom kontestu, jer nije mi po savesti da pisem o sebi i svojim licnim iskustvima jer se moze pogresno shvatiti.
Ja licno znam svoje pobude, jer moj cilj upucivanja na ova iskustva je ukazati na duhovne realnosti, a ne na coveka kao takvog, jer nama Hristos treba da bude na prvom mestu, a ljude da gledamo samo kao na orudja kroz koja Gospod objavljuje istinu.

Budimo spremni da uvek poslusamo sustinu reci a ne da gledamo na coveka, jer sutra nas Gospod moze iskusati tako sto ce nam poslati neko najnize bice, beskucnika ili klosara da nam iznese odredjenu vest, a mi ce mo je odbaciti upravo iz razloga gledanja na samog coveka.

Zato je licna zajednica sa Bogom bitna, i u njoj izgradjivanje licne poniznosti, da bi mogli da prepoznamo vesti koje on salje kroz pojedince, ili ako je poslata kroz nas da ostanemo samo ono sto nam stvaranjem i pripada, obicni ljudi, jer sva slava i hvala pripada jedino Bogu.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Galatima 5:4
[SUP]4[/SUP] Izgubiste Hrista,
vi koji hoćete zakonom da se opravdate, i otpadoste od blagodati

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Naravno sretstvo opravdanja je Hristova zrtva na krstu kojom se brisu prosli gresi, i tako opravdan covek prirodno radja rod poslusnosti Bozjim zapovestima Duhom Svetim koji je u njegovom srcu.

Tekst koji si prilozio apostol Pavle je uputio Jevrejima koji i ako su primili Hrista, tezili su da i dalje ispunjavaju obredna pravila, da se obrezuju, prinose zrtve u hramu, itd.

Ovaj tekst u opste ne spominje moralni zakon, vec se on direktno odnosi na starozavetni obredni zakon o obrezanju.

"Ево ја Павле кажем вам да ако се
обрежете Христос вам ништа неће помоћи.
А опет сведочим сваком човеку који се
обрезује да је дужан сав закон творити.
Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.
Јер ми духом чекамо од вере наду правде.
Јер у Христу Исусу нити шта помаже
обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради" ( Galatima 5. 2 - 6 )

Ovo potvrdjuje drugi tekst u kome apostol Pavle govori protiv obrezanja, a upucuje na drzanje Bozjih zapovesti kao merilo pravde:

"Је ли ко позват обрезан, нека се не гради необрезан; ако ли је ко позват необрезан, нека се не обрезује.
Обрезање је ништа, и необрезање је ништа;
него држање заповести Божијих" ( 1 Korincanima 7. 18 - 19 )

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Naravno sretstvo opravdanja je Hristova zrtva na krstu kojom se brisu prosli gresi, i tako opravdan covek prirodno radja rod poslusnosti Bozjim zapovestima Duhom Svetim koji je u njegovom srcu.

Tekst koji si prilozio apostol Pavle je uputio Jevrejima koji i ako su primili Hrista, tezili su da i dalje ispunjavaju obredna pravila, da se obrezuju, prinose zrtve u hramu, itd.

Ovaj tekst u opste ne spominje moralni zakon, vec se on direktno odnosi na starozavetni obredni zakon o obrezanju.

"Ево ја Павле кажем вам да ако се
обрежете Христос вам ништа неће помоћи.
А опет сведочим сваком човеку који се
обрезује да је дужан сав закон творити.
Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.
Јер ми духом чекамо од вере наду правде.
Јер у Христу Исусу нити шта помаже
обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради" ( Galatima 5. 2 - 6 )

Ovo potvrdjuje drugi tekst u kome apostol Pavle govori protiv obrezanja, a upucuje na drzanje Bozjih zapovesti kao merilo pravde:

"Је ли ко позват обрезан, нека се не гради необрезан; ако ли је ко позват необрезан, нека се не обрезује.
Обрезање је ништа, и необрезање је ништа;
него држање заповести Божијих" ( 1 Korincanima 7. 18 - 19 )
Laodikeja (Licimeru stari )hoces da sedizs na dve stolice?a nakraju ces sedeti na podu.

Pozdrav od Gere.

Laodikeja (Licimeru stari )hoces da sedis na dve stolice?a nakraju ces sedeti na podu.A ko je Bog?a ko je dao nove zapovesti u jevandjelju i koliko ih je?samo dve!ma ni Isus,apostoli nijedan nikad nisu nagovestili subotu,a Ljubi gospoda Boga svoga vise nego samog sebe i to je to.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
e moj gerakules
ti tvrdiš da ljubiš Boga više nego sebe,
a
ne poštuješ Božji Zakon

nemoj sam sebe zavaravati
jer
ljubiti Boga značiti vršiti volju Božju
volja Božja je izražena u Božjem Zakonu

čovjek koji zaista ljubi Boga više nego sebe poštuje Zapovijedi sa prve ploče Zakona
onaj koji ljubi bližnjeg svog kao sebe samoga poštuje Zapovijedi sa druge ploče zakona

sve ostalo če biti oholo mudrovanje na vlastitu propast

Natrag