Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nemam nikakve trikove, i sve sto govorim je u kontekstu pisma i licnog osvedocenja kojim mi Gospod svvedoci da je nesto istina.

Ja tebi svedocim, sve dok budes izmisljao nesto sto u bibliji ne stoji vadeci pojedine tekstove da bi dokazao svoje teorije, ziveces u lazi.

Neka ti Gospod pomogne da istinu spoznas, jer sta je moja pobuda iz koje ti ovo govorim, osim moja zelja da izadjes iz kruga prevare, jer sta ima lepse nego ziveti u istini, jer istina oslobadja.

Pozdrav i sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Odgovor za Faku

Prijatelju, Jan Polson ciji tekst si citirao, je bivsi predsednik Generalne konferencije Hriscanske Adventisticke crkve, sto znaci da je Adventista, i da je iznosio zvanicno ucenje Adventisticke crkve po pitanju opravdanja verom.
Ja sam vec objasnio sta opravdanje verom znaci, da ono ne ukida poslusnost zapovestima, i to je jasno ucenje Adventista, da je zakon Bozji vecan i nepromenjiv za sva vremena i jedan od glavnih uslova za ulazak u carstvo nebesko.

Opravdanje verom o kome se govori u ovom tekstu ti si iskoristio da navrnes vodu na svoju vodenicu, izvrcuci smisao onoga sto je napisano i dodajuci ono sto uopste nije smisao recenog.

Ja ne stitim svoju dogmu, vec ucenje biblije u ciju istinitost me je uverio sam Gospod.
Zasto bi napustio ono sto govori biblija i sto mi Duh Bozji svedoci da bi poslusao tebe, coveka koji je stvorenje Bozje kao svi ljudi i moja malenkost.
Boga treba pitati za savet, a ne ljude koji pogresno tumace bibliju i jos namecu nesto sto u bibliji ne stoji.

'Уздај се у Господа свим срцем својим, а на свој разум не ослањај се.
На свим путевима својим имај Га на уму, и
Он ће управљати стазе твоје" ( price Solomunove 3. 5 - 6 )

"posveti ih istinom svojom
rec je tvoja istina" ( Jovan 17. 17 )

Odgovor za Mrsavkica

SVIM LJUDI DOLAZE NA SUD DA ODGOVARAJU ZA SVOJA DELA, DOBRA ILI ZLA.
MERILO PRAVDE NA SUDU MORALNI ZAKON DESET ZAPOVESTI:

"Јер нам се свима ваља јавити на суду Христовом, да примимо сваки шта је који у телу чинио, или добро или зло" ( 2 Korincanima 5. 10 )

"Главно је свему што си чуо: Бога се бој, и заповести Његове држи, јер то је све човеку.
Јер ће свако дело
Бог изнети на суд и сваку тајну, била добра или зла" ( knjiga propovednika 12. 13 - 14 )

HRISTOVA ZAPOVEST APOSTOLIMA DA KRSTE U IME TRI LICNOSTI BOZANSTVA:

"Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 19 - 20 )

Dobro,dobro ne vici!sad si ti poceo da vices ili?

E moj Laodikeja menjas boje ko kameleon!zato i kazu da si licimeran-dvolican nista licno tako kazu.

"Главно је свему што си чуо: Бога се бој, и заповести Његове држи, јер то је све човеку.
Јер ће свако дело
Бог изнети на суд и сваку тајну, била добра или зла" ( knjiga propovednika 12. 13 - 14 )

Ako je to sve coveku pa sta ce mu onda Hrist?onda Hrist uzalud umre............nekazem da se netreba drzati moralnog zakona to je u redu,ali ti si malo,malo za zakon,malo,malo za veru u Hrista pa opredeli se vec jednom bre!Ako si u zakonu ostani u njemu nije to greh svi to znamo ali je veliko muicenje,ako si pod blagodat onda skini jaram s vrata sebi i drugima.

Pa naravno da je bivsi Jan Polson posle onakvih reci nije ni imao sanse da ostane u adventisticku crkvu,odmah su ga izbacili ko i JS-ci sto rade kad im kazes pravdu mislim staresinama.Ako hoces mogu ti postaviti interviju Jana Polsa zasto je bivsi??

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
44
Поштовање Божијег закона је мучење за оног ко Божији закон погрешно схвата, а срећа за оног ко га правило схвата и извршава!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja nemam nikakve trikove, i sve sto govorim je u kontekstu pisma i licnog osvedocenja kojim mi Gospod svvedoci da je nesto istina.

Ja tebi svedocim, sve dok budes izmisljao nesto sto u bibliji ne stoji vadeci pojedine tekstove da bi dokazao svoje teorije, ziveces u lazi.

Neka ti Gospod pomogne da istinu spoznas, jer sta je moja pobuda iz koje ti ovo govorim, osim moja zelja da izadjes iz kruga prevare, jer sta ima lepse nego ziveti u istini, jer istina oslobadja.

Pozdrav i sve najbolje
pa dobro uzmi samo rimjanima 3 od 10-20 paće postati jasnije. to nije jedini smisao oko zakona.
na kraju akobi ja verovao tebi kao jednom neverniku Reči,zašto bi onda odumiod a verujem jednom ateisti da nema Boga? u čemu je razlika između vas dvojice? misliš li da je eva pala u smrt zato što je pristala na priču da nema Boga? ili što je odbacila samo jednu rečcu?
ako ti ne možeš održati test reči da marko 16 .te karakteriše kao jednog nevernika,i sad ti takav se gradiš d a si čak Božja crkva? na pitanje da li možeš navesti citat jednog krštenja u titule kod apostola,šta je tvoj odgovor,kamuflirani odgovor,kao kod fakira da se skrene pažnja na drugu stranu,ili bolje reći ćutanje odobravanja i ne primanja,ne verovanja . kako nekog možeš ubediti da poznaješ suštinu zakona a da nemaš čak krštenje Duhom,jer si lično ovde kazao da je to od đavola!
kršenje reči Božje ti zoveš trenutnom malom slabošću crkve!

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Djabe se trudis brate Mrskavicu!nekoliko tastatura sam polomi zbog adventista i JS-ka,jagodice na prstima su mi se izlizale!ali ne vredi.
Da vidimo kako ce se sad posle ovih stihova odbraniti?

(Rimljanima 2:21-29)
21 Učeći, dakle, drugog sebe ne učiš;

22 Propovedajući da se ne krade, kradeš; govoreći: Ne čini preljube, činiš preljubu: gadeći se na idole, kradeš svetinju;

23 Koji se hvališ zakonom, a prestupom zakona sramotiš Boga.

24 Jer se ime Božije zbog vas huli u neznabošcima, kao što stoji napisano.(vazi i za adventiste i za JS-ke)

25 Obrezanje pomaže ako zakon držiš; ako li si prestupnik zakona, obrezanje je tvoje neobrezanje postalo.(A oni nisu obrezani govori li ti to nesto?)

26 Ako, dakle, neobrezanje pravdu zakona drži, zašto se ne bi njegovo neobrezanje za obrezanje uzelo?

27 I onaj koji je od roda neobrezan i izvršuje zakon, osudiće tebe koji si sa slovima i obrezanjem prestupnik zakona.

28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;

29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.

(rimljanima 7)

Galatima 2:19 Jer ja zakonom zakonu umreh da Bogu živim; s Hristom se razapeh.

2 Korinc 3:6 Koji i učini nas vrsnim da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.

Matvej 26:28 Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.

Rimljanima 8:2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.

7 Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može.

8 A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.

15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!(Jer mi Hriscani ne primismo duh robstva da se bojimo ko Adventisti,nego duh posinacki koji vicemo:Ava Oce!)

1 Timotiju 1:7 I hteli bi da budu zakonici, a ne razumeju ni šta govore, ni šta utvrđuju.

8 A znamo da je zakon dobar ako ga ko drži kao što treba.

9 Znajući ovo da pravedniku zakon nije postavljen, nego bezakonicima i nepokornima i bezbožnicima i grešnicima, nepravednima i poganima, krvnicima oca i matere, krvnicima ljudskim,

10 Kurvarima, muželožnicima, ljudokradicama, lažljivcima, kletvoprestupnicima, i ako šta ima protivno zdravoj nauci,

jevreima 2:15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.

16 Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo.

17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.

18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.

2 Korincanima 2:4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.

(Dobro procitaj Laodikeja ovaj stih,Spedy takodje!)

2 Korin 11: 11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A šta činim i činiću,

12 Da odsečem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čime se hvale našli se kao i mi.

13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.

14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.

15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.

Galatima< 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu,

5 Da iskupi one koji su pod zakonom, da primimo posinaštvo.
(Po ovom stihu mi smo iskupljeni,a drugo je sto ga jevreji ne razumese pa ga raspese!a ovi fariseji i danas ga raspinju)

6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče!

7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.
(Hriscani nisu robovi zakona,jer nas je Hrist oslobodio krvlju svojom,nemoj da vas ko laze da je drugacije da morate da nosite jaram oko vrata-zakon koji je bio dat samo jevreima jer su bili robovi)

I zavrsna Faza:Jevreima 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.

7 Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta.

8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;

9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.

10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.

Bezite od onih koji hoce da vas porobe u piramidu s okom reptila,oni zele da vam okace jaram oko vrata da bi imali punu kontrolu nad vama braco,dok nas je Gospod i Bog Isus Hristos oslobodio od robstvasvojom krvlju.Sta mislite zasto oni ne zele da se spasite verom u hrista?jer znaju i to odlicno da se zakonom nece ni jedno telo spasiti kome je to ugodno?sta mislite?ko je najveci neprijatelj Boga i coveka eto zato on nezeli da se spasemo verom,jer verom ce se mnogi spasiti a zakonom ni jedan.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo da i ja nesto postavim u znak spasenja adventista.

15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
Jn. 15:16, Kol. 1:23

16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.

17 A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima;

18 Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.

19 A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.

20 A oni izađoše i propovedaše svuda, i Gospod ih potpomaga, i reč potvrđiva znacima koji su se potom pokazivali. Amin.

Kad bi Laodikeja imao i malo uma da shvatyi ove stihove nebi se on protivio njima,JS-ci takodje nevole ove stihove moj mrskavcu,a dali znas zasto?zato sto nijedan iz vodeceg tela sto kod Adventista,sto kod JS-ka nemaju takvu moc.
A nemaju jer nisu od Hrista
.

(Jn. 15:16-19)

16 Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.(Dali su sta dobili od Oca u ime Hristovo?da jesu odavno bi se to culo kako isceljuju po svetu,priznacu onog propovednika koga zmija ujede na moje oci i nista mu ne bude,priznacu onog koji na moje oci iz invalickih kolica podigne hendikepa ali kog ja privedem a ne oni.,takodje koji isceli slepca na moje oci kog ja slepca privedem itd njega cu priznati da je od Boga istinitog.Demoni nemaju moc isceljenja nju ima samo Bog i bozji sinovi)

17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.

18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.

19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.

(Kolosanima 1:23-29)

23 Ako samo ostanete u veri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nade jevanđelja, koje čuste, koje je propovedano svoj tvari pod nebom, kome ja Pavle postadoh sluga.

24 Sad se radujem u svom stradanju za vas, i dovršujem nedostatak nevolja Hristovih na telu svom za telo Njegovo koje je crkva,

25 Kojoj ja postadoh sluga po naredbi Božijoj koja mi je dana među vama da ispunim reč Božiju,

26 Tajnu koja je bila sakrivena od postanja sveta i naraštaja, a sad se javi svetima Njegovim,

Pozdrav od Gere.

P.S

Faky ovaj stih mi se narocito posvidjao;
2 Korincanima 2:4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.

(Dobro procitaj Laodikeja ovaj stih,Spedy takodje!)

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gero kod mene u Bibliji piše
Druga Korinćanima 2:4
Da, pisao sam vam u velikoj tuzi...

provjeri ponovo

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gero kod mene u Bibliji piše
Druga Korinćanima 2:4
Da, pisao sam vam u velikoj tuzi...

provjeri ponovo

Ja neznam Izgleda da je Faky postavio pogresan broj citata!

[SUP]24[/SUP] I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.

[SUP]25[/SUP] Kog postavi Bog očišćenje verom u krvi Njegovoj da pokaže svoju pravdu oproštenjem pređašnjih greha;

[SUP]26[/SUP] U podnošenju Božijem, da pokaže pravdu svoju u sadašnje vreme da je On pravedan i da pravda onog koji je od vere Isusove.
[SUP]27[/SUP] Gde je, dakle, hvala? Prođe. Kakvim zakonom? Je li zakonom dela? Ne, nego zakonom vere.

[SUP]28[/SUP] Mislimo dakle da će se čovek opravdati verom bez dela zakona.

[SUP]29[/SUP] Ili je samo jevrejski Bog, a ne i neznabožački? Da, i neznabožački.

[SUP]30[/SUP] Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom.
[SUP]31[/SUP] Kvarimo li dakle zakon verom? Bože sačuvaj! Nego ga još utvrđujemo.

[SUP]12[/SUP] Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne mora niko da veruje meni, vec reci Bozjoj koja tako jasno i nedvosmisleno govori o ovim stvarima, da je ocigledno da covek jedino namerno moze da ne zeli da prihvati njene istine iz razloga da bi zadrzao svoje filozofije koje naziva istinom, i ako ona nemaju nikakve dodirne tacke sa istinom.
Takodje, treba verovati Gospodu, i traziti da on licno svojim Duhom osvedoci coveka sta je istina.

Ja imam istinu u koju me je sam Gospod osvedocio, i prema tome, neumesno je savetovati nekoga da prihvati nesto i ako sam nije doziveo iskustvo da je potpuno osvedocen da li je to njegovo misljenje ili ne istinito.

Misljenje je samo misljenje ako nije prozeto osvedocavajucom silom Svetoga Duha, a cinjenica ima sve ovo, i potvrdu reci i Bozansko osvedocenje.

Ovde su do sada od pojedinaca iznosena samo ljudska misljenja obucena u Hriscansko ruho da izgledaju privlacnije.

Biblijsko ucenje je jasno, i ono je u celosti izneseno na ovm mestu, i prema tome nema potrebe da se ponovo iznosi jer je svedocanstvo u vise navrata dato i bice iskorisceno na sudu Bozjem da osvedoci one koji su ga primili da nisu bili u neznanju i da su znali sta je istina, i da nisu zeleli da joj se pokore.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
Ne mora niko da veruje meni, vec reci Bozjoj koja tako jasno i nedvosmisleno govori o ovim stvarima, da je ocigledno da covek jedino namerno moze da ne zeli da prihvati njene istine iz razloga da bi zadrzao svoje filozofije koje naziva istinom, i ako ona nemaju nikakve dodirne tacke sa istinom.
Takodje, treba verovati Gospodu, i traziti da on licno svojim Duhom osvedoci coveka sta je istina.

Ja imam istinu u koju me je sam Gospod osvedocio, i prema tome, neumesno je savetovati nekoga da prihvati nesto i ako sam nije doziveo iskustvo da je potpuno osvedocen da li je to njegovo misljenje ili ne istinito.

Misljenje je samo misljenje ako nije prozeto osvedocavajucom silom Svetoga Duha, a cinjenica ima sve ovo, i potvrdu reci i Bozansko osvedocenje.

Ovde su do sada od pojedinaca iznosena samo ljudska misljenja obucena u Hriscansko ruho da izgledaju privlacnije.

Biblijsko ucenje je jasno, i ono je u celosti izneseno na ovm mestu, i prema tome nema potrebe da se ponovo iznosi jer je svedocanstvo u vise navrata dato i bice iskorisceno na sudu Bozjem da osvedoci one koji su ga primili da nisu bili u neznanju i da su znali sta je istina, i da nisu zeleli da joj se pokore.

Laodikeja po tvoj iznesenju ti kazes citiram "Ne mora niko da veruje meni, vec reci Bozjoj koja tako jasno i nedvosmisleno govori o ovim stvarima" to znaci da mi treba da verujemo "Bozijoj reci" onako kako ti verujes, sto znaci da opet mora da verujemo tebi posto ti tvrdis da je Bozija rec onakva kako je ti tumacis

Natrag