Hvala ti na ovim tekstovima, nesvesno si postavio ovaj tekst ne znajuci da je on najveci dokaz onoga sto sam ja sve vreme ukazivao u ovim diskusijama.
Ono na sta ukazuje ovaj tekst je upravo opravdanje verom, koje ni u kom slucaju ne pobija poslusnost koja iz njega proistice.
Kao prvo, mi moramo znati sta znaci izraz OPRAVDANJE VEROM i na sta on upucuje.
Opravdanje verom nije konacna presuda koju ce neko dobiti na kraju istorije na sudu Bozjem gde ce gresnici biti navodno opravdani pred Bogom i ako su krsili moralne principe kroz ceo zivot.
Opravdanje se dobija u ovom zivotu dok je covek ziv, na pocetku zivota sa Hristom.
Ono se desava u trenutku kada covek dodje Bogu u pokajnickoj molitvi i zatrazi oprostaj greha sa iskrenom namerom da vise ne gresi, tada mu Hrist pripisuje zasluge svoje prolivene krvi i zrtve prinesene na krstu Golgote i opravdava ga od predjasnjih greha, njegovi gresi se brisu i covek stoji pred Bogom kao da nikada nije gresio.
"I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista
Kog postavi Bog očišćenje verom u krvi Njegovoj da pokaže svoju pravdu oproštenjem pređašnjih greha" ( Rimljanima 3. 24 - 25 )
"Оправдавши се дакле вјером, имамо мир с Богом кроз Господа својега Исуса Христа,
Кроз којега и приступ нађосмо вјером у ову благодат у којој стојимо, и хвалимо се надањем славе Божије" ( Rimljanima 5. 1 - 2 )
Dakle, samo opravdanje od proslih greha se vrsi verom u Isusa, nakon cega Bog opravdava coveka i cisti ga od predjasnjih greha, pod uslovom da taj covek od tog trenutka zivi jednim novim zivotom bez greha, i da vise ne krsi moralne principe zapisane u Bozjim zapovestima.
U starom zavetu opravdanje se vrsilo tako sto je covek morao da donese jedno jagnje koje je svestenik prinosio na zrtvu, covek bi stavio ruke na glavu tog jagnjeta i gresi tog coveka su automatski bili preneseni na to jagnje, i ono bi bilo zrtvovano - umiralo je umesto tog coveka.
Taj covek bi nakon toga zadrzao moralnu odgovornost da zivi novim zivotom bez greha ispunjava svaku zapovest moralnog zakona.
Ovo je jednostavna simbolika onoga sto je Isus ucinio svojim dolaskom, on je postao zamena za zrtveno jagnje - on je sam postao zrtva i sretstvo opravdanja.
Covek koji danas sagresi on ne prinosi zrtvu u vidu jagnjeta, vec dolazi verom Hristu koji je vec prineo sebe, kaje se iprihvata ga za spasitelja, i u tom trenutku on je opravdan, i isto kao i onaj covek iz starog zaveta, on ima moralnu odgovornost da od tog trenutka zivi bez greha i da ispunjava svaku zapovest pomocu Bozjom i da raste u milosti ka savrsenstvu karaktera u visini mere rasta Hristova.
Zakon ne sluzi kao sretstvo opravdanja, vec je poslusnost prirodan proizvod vere i opravdanja koje je covek doziveo, ona prirodno proistice iz srca coveka koji je prihvatio Hrista kao licnog spasitelja, predalo mu se se potpuno, i krenuo putem posvecenja iz trenutka u trenutak, i na taj nacin izgradjuje sebe duhovno ka savrsenstvu karaktera u visini mere rasta Hristova.
Ne moguce je da je jedan covek predan potpuno Bogu i da Bog deluje u coveku na izgradnji karaktera, a da u njemu ne rodi rod poslusnosti zapovestima, jer ako jeste Bog ce ga svojim Duhom prirodno povesti putem poslusnosti i izgradice u njemu savrsenog coveka.
Ako toga nema, onda covek sigurno nikada nije doziveo ovo iskustvo ili zavarava sebe da jeste a u sustini ne zna sta to znaci vec obmanjuje samoga sebe odbijajuci merilo po kome ce se u poslednji dan videti da li se odrekao greha i dopustio Bogu da ga ocisti i duhovno izgradi po nacelima Bozje pravde.
Adventisticka crkva ima jasan stav po pitanju vere i poslusnosti koji nije nikada menjan.
Odgovor za Mrsavkica
Duh Sveti je dat njegovom odabranom narodu koji je podigao, on ga vodi, usmerava, kroz njega govori, daje duhovne darove, i obraca se ljudima, po biblijskom principu "JEDAN GOSPOD, JEDNA VERA, JEDNO KRSTENJE"
Ovaj narod je Adventna crkva koja drzi zapovesti Bozje i veru Isusovu, i ima Duh prorostva - prorocki dar, i ne postoji druga kroz koju Bog deluje.
Uskoro ce svako u to biti osvedocen jer ce to sam Bog potvrditi pred celim svetom, jer se mi nalazimo pred samim vratima zavrsnih dogadjaja i Hristovog slavnog dolaska.
SLAŽEM SE DA JE HRISTOV DOLAZAK NA VRATIMA,TOLIKOBLIZU DA MNOGI NISU SVESNI TOGA!
čitao sam kao i uvek svaki tvoj post s pažnjom. samo ću dodati da si dobro primetiod a smo opreavdani kroz veru,ali ne bih se složio sa cepkanjem suštine toga iz citata koji sinaveo. citat je na mestu ali tumačenje mu je krvio kao i uvek,bez svetoga Duha,kojega siguran sam ne poseduješ,ne kanim te povrediti,ja ću to ovde javno dokazati kroz Reč!
tačno jeda je slika toga starozavetni princip žrtve gde je svaki put to ponavljano,no Isus je jednom zauvek postao pashalna žrtva,koja je tako u njemu usavršena a ne ukinuta,jer ništa od Boga ne može biti ukinuto,jer onda ne bi bilo tačno da je sva Reč Bog i da ostaje do veka. sada opravdanje kaže se za opravdane,koje opravda one i POSVETI, akoje posveti one i podiže u vaskrs! ONDA opravdanje ne prestaje nikad.i nema alternativu.sledeće,oko same teme,moraš pročitati jovana 5.gl.24. ZAISTA,ZAISTA VAM KAŽEM:KO MOJU REČ SLUŠA I VJERUJE ONOME KOJI JE MENE POSLAO,IMA ŽIVOT VEČNI,I NE DOLAZI NA SUD,NEGO JE PREŠAO IZ SMRTI U ŽIVOT.
dakle,jasno piše onaj ko poveruje u Njega on ne dolazi na sud. onda kako će zakon imati meru na sudu onima koji se opravdavaju verom ali u NJega. pod zakonom se mora doći na sud,jer zakon donosi smrt kao konačnicu. pisano je da će na sudu biti pakao ui smrt pridodati,zar ne? smrt će biti na sudu. pošto niti jedan čovek ne može da održi zakona ,onda to donosi osudu smrt.
NAJVEĆI PROBLEM JE VEROVATI NJEMU.ISUSU. A ISUS JE NAZVAN REČ BOŽJA.VEROVATI REČI ZNAČI NE DOĆI NA SUD. ja sam ti postavio jednostavan test vere u Reč. marko 16. ti si to nazvao da je od đavola. dela 2.gl pentekost ti si rekao to je danas od đavola. kako onda možeš reći da si ti crkva Isusa Hrista?
dobro si kazao,Duh sveti je apsolutno dat njegovom narodu,samo njegovom narodu,jer oni koji nisu njegovi to nikad ne mogu primiti. oni su ljuidi nevere i ne mogu primiti znak verujućima obećan. to je tačno,amen. sada si ispisao da isti taj Duh je rekao ,jedna vera,jedan Bog ,jedno krštenje! apostoli nikad nisu rekli taku priču da je Bog trojedan.oni su dakle imali jedan Bog u svom veruju. jednu veru u jedno krštenje,i to je bilo u uime Isusa Hrista.nađi i jedno ispovedanje krštenja u vreme apostolske crkve osim u ime Isusa. onda to bi bilo tošto je pavle svedočio za sebe i crkvu da ima veru j jedno krštenje i to jedno je bilo u Ime Isusa.vi adventisti verujete u drguo krštenje u trojstvo. jedan od ta dva duha nisu Božja,koji,što misliš? ili apostolska crkva nije bila Božja ili adventisti danas?! obe grupe ne mogu reći za sebe istu tvrdnju,zar ne? da li bi ti danas pristupio petru,pavlu filipu,jovanu i vernicima prve crkve sa krštenjem u ime Isusa i krštenjem svetim Duhom ili bi ostao unutar adventističke crkve koja nikad neće izgovoriti ime na krštenju ?
ZA MIKU:
DAKLE MIKO sada si malo i nervozan postao,pa si rekao jednu ružnu reč da ukažeš da ja ne govorim Reč Božju i da optužujem adventiste da ne krste u apostolsko krštenje i da navodno imaju svetoga Duha kojega danas zovu od đavola!
nađi mi jednog adventistu koji je kršten u ime Isusa i ja ću pojesti ovaj komp bez šlaga odmah!! ja takog još nisam sreo ni ovde u svedočenju niti u privatnom životu.
nađi mi jednoga koji ima svedočanstvo krštenja Duhom osim obećanja crkve da je kršten Duhom,a koji će za one koji imaju znak kršternja reći da su od đavola i ludi i opsedniti itd.nađi jednoga koji će reći da je marko 16. i danas amen? znaci verujućima.
sveti Duh mika je dat kao kapara našeg vaskrsa koji ide. kapara. kada je neko nešto privatno u žovotu hteo otkupiti za sebe onda on je ponuđivaču dao kaparu,zar ne? Bog je tako nama koje je otkupio u svom večnom promislu kaparisao svetim Duhom. sada ako to možeš sagledati,kada neko udari pečat na jedan dokument,onda taj pečat ima važnost ali unutar mora stojati i ime onoga i dokument ispisan onoga koji je pečat udario zar ne? Bog je taj koji je dao pečat,kaparu svetoga Duha za naše konačno izbavljenje. budući on je to učinio,onda ako je sveti Duh inspiracija Pisma i pisac Pisma i pečat spašenih,kapara njihova,onda unutar tog dokumenta kojim smo otkupljeni a koji ima konačni pečat svetog Duha na otkupljenima,mora stajati i ispisani dokument ,ko god poveruje i pokrsti se biće spašen,ko prizove ime Gospodnje biće spašen. zapovest je krštenje na ime Isusa. znaci verujućima biće ovi...da ne nabrajam stalno marko 16. ona crkva nevesta biće devica čista koju će on slavnu staviti preda se bez mane,bez muške odeće na sebi kod žena jer je to Bogu gad,bez šminke,sečene kose,bez žene za propovedaonicom,bez dva braka,bez tv bluda u svom srcu,čista ,da je slavnu stavi preda se,posvećenu dakle samo Njemu,Reči,jer je on sva Reč,dakle to mora stajati unutar na pečaćenom dokumentu. pečat,krštenje Duhom i dokument ispisan sa nabrojanim stavkama. ako su recimo kod kornilija imali već krštenje Duhom pre krštenja,onda je moralo doći puno posvećenje u svakom čanu kornilijeve grupe. da li je dakle kod vas došlo do jasnog zbnaka verujućih da li ste primili pečat,da li ispunjavate reči žvota koje pečat potvđuje? ne! samo jedan je odgovor,ne! onda da li ja govorim svoje ili neku glupost da adventisti nisu od Boga narod?oni su od čoveka,od geleralne konferencvije ali ne od Reči. vas vodi generalna konferencija .čovek dr.mr teolog ali ne i Reč Biožja,sva R eč koja je Isus.