Djabe se trudis brate Mrskavicu!nekoliko tastatura sam polomi zbog adventista i JS-ka,jagodice na prstima su mi se izlizale!ali ne vredi.
Da vidimo kako ce se sad posle ovih stihova odbraniti?
(Rimljanima 2:21-29)
21 Učeći, dakle, drugog sebe ne učiš;
22 Propovedajući da se ne krade, kradeš; govoreći: Ne čini preljube, činiš preljubu: gadeći se na idole, kradeš svetinju;
23 Koji se hvališ zakonom, a prestupom zakona sramotiš Boga.
24 Jer se ime Božije zbog vas huli u neznabošcima, kao što stoji napisano.(vazi i za adventiste i za JS-ke)
25 Obrezanje pomaže ako zakon držiš; ako li si prestupnik zakona, obrezanje je tvoje neobrezanje postalo.(A oni nisu obrezani govori li ti to nesto?)
26 Ako, dakle, neobrezanje pravdu zakona drži, zašto se ne bi njegovo neobrezanje za obrezanje uzelo?
27 I onaj koji je od roda neobrezan i izvršuje zakon, osudiće tebe koji si sa slovima i obrezanjem prestupnik zakona.
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;
29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.
(rimljanima 7)
Galatima 2:19 Jer ja zakonom zakonu umreh da Bogu živim; s Hristom se razapeh.
2 Korinc 3:6 Koji i učini nas vrsnim da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.
Matvej 26:28 Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Rimljanima 8:2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.
7 Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može.
8 A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.
15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!(Jer mi Hriscani ne primismo duh robstva da se bojimo ko Adventisti,nego duh posinacki koji vicemo:Ava Oce!)
1 Timotiju 1:7 I hteli bi da budu zakonici, a ne razumeju ni šta govore, ni šta utvrđuju.
8 A znamo da je zakon dobar ako ga ko drži kao što treba.
9 Znajući ovo da pravedniku zakon nije postavljen, nego bezakonicima i nepokornima i bezbožnicima i grešnicima, nepravednima i poganima, krvnicima oca i matere, krvnicima ljudskim,
10 Kurvarima, muželožnicima, ljudokradicama, lažljivcima, kletvoprestupnicima, i ako šta ima protivno zdravoj nauci,
jevreima 2:15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
16 Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo.
17 Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
18 Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju.
2 Korincanima 2:4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.
(Dobro procitaj Laodikeja ovaj stih,Spedy takodje!)
2 Korin 11: 11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A šta činim i činiću,
12 Da odsečem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čime se hvale našli se kao i mi.
13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.
Galatima< 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu,
5 Da iskupi one koji su pod zakonom, da primimo posinaštvo.(Po ovom stihu mi smo iskupljeni,a drugo je sto ga jevreji ne razumese pa ga raspese!a ovi fariseji i danas ga raspinju)
6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče!
7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.(Hriscani nisu robovi zakona,jer nas je Hrist oslobodio krvlju svojom,nemoj da vas ko laze da je drugacije da morate da nosite jaram oko vrata-zakon koji je bio dat samo jevreima jer su bili robovi)
I zavrsna Faza:Jevreima 8:6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
7 Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta.
8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
Bezite od onih koji hoce da vas porobe u piramidu s okom reptila,oni zele da vam okace jaram oko vrata da bi imali punu kontrolu nad vama braco,dok nas je Gospod i Bog Isus Hristos oslobodio od robstvasvojom krvlju.Sta mislite zasto oni ne zele da se spasite verom u hrista?jer znaju i to odlicno da se zakonom nece ni jedno telo spasiti kome je to ugodno?sta mislite?ko je najveci neprijatelj Boga i coveka eto zato on nezeli da se spasemo verom,jer verom ce se mnogi spasiti a zakonom ni jedan.
Pozdrav.