Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja...ČOVEČE!
Zašto se meni ne obratiš već Savkiću mene (ogovaraš)?
Nije tačno da nemam iskustva to je tvoja tendenciozna izjava iz zlobe napisana jer vernik neće suditi iskustvo za koje NEZNA.I nisi me sve to pitao što si gore naveo dgovorio sam ti na temi o promašaju Adv. crkve da ti neću pisati jer onaj ko ne veruje Božjoj reči nebi ni mojoj i to je razlog da nisi čuo moje iskustvo niti ćeš.

Što se tiče TRUBA i ČAŠA veze sa vezom nema....alim, veze sa vezom.
Uzmi i čitaj pažljivo kako TRUBE najvljuju ZLA i svaka truba je opis zbivanja na zemlji ili ljudima te se ti opisi međuse nadopunjuju.NEMA,dvonih zala kao što ti učiš.
Po tebi idu dva Armagedona jer su ti trube davno istrubile a čaše su ti pre neku godinu počele kako ti ,,Bog javi,, a to svaki vernik vidi da je šarlatanstvo.

Mene ne čudi da Jelena ima sledbenike koji isto određuju ono što nama nije dato da znamo, providno je zar i to ne vidiš? Nemoj Savkića napadati jer sve što je napisao je istina i ti si svestan toga i pokušavaš bezuspešno prikriti svoje i Jelenine promašaje napadom na druge.
Otvori temu TRUBE I ČAŠE ZALA i tamo ću ti pokazati Božjom pomoći da sve što si po tom pitanju rekao NIJE ISTINA i stojim iza mog obećanja ako otvoriš temu.

Zašto si postao nervozan...?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Dakle - mi zivimo u vremenu izmedju seste i sedme trube.,,

Ma ti se šališ.
Da li ti je i to Bog otkrio?
Tebi je šesta truba trubila....mašala.
Čim smo između 6 i 7 to znači da je šesta trubila...imaš li ti bracika problema sa uhom?
Ako ti pišti uho to NIJE TRUBA, zato veruj Bibliji i videćeš da to veze nema ali je dobro za razgibavanje trbušnih mišića jer čitajući tvoje pogađačko proroštvo zaista čovek se mora nasmejati.

Bolje da se nisi ,,ispravljao,, jer si tek sad zaglibio i praviš dvonu sliku istih stvari.
Hajde ti otvori temu kao što ti predložih da ne kvarimo ovu ljudima pa ćemo se tamo čuti o trubama i čašama zala da se otkrije i taj deo prevare.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je licemerno mene nazvati ogovaracem, a ciniti to isto sa mrtvom zenom.

Sto se tice truba - prvo treba u kontekstu razumeti simbolicnost pojedinih tekstova u otkrivenju.
Kada to spoynas - istina ce ti biti dostupna.

Do tada..pozdrav.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,To je licemerno mene nazvati ogovaracem,,

,,Ja sam postavio pitanje Tarameni da opise svoja iskustva sa Bogom ( iskustvo obracenja, krstenja Duhom, iskustva u posvecenju..itd ), ali on je to izbegao - jer ih ocigledno nema, i pise iskljucivo na osnovu svojih subjektivnih misljenja, bez da se molio Bogu da mu on sam otkrije ispravnost svojih tvrdnji i sta je istina.
Moram reci da je to je isto slucaj i sa tobom.,,

,,a ciniti to isto sa mrtvom zenom.,,

Ma nije ona mrtva ne greši duše...zar nije rekla da će ona biti među 144000 muških Jevreja pod uslovom da ostane verna do kraja zar ti sumnjaš u proročicu da nije ostala verna svom anđelčiću?

,,Sto se tice truba - prvo treba u kontekstu razumeti simbolicnost pojedinih tekstova u otkrivenju.,,

Aha, nek si im objasnio.

,,Kada to spoynas - istina ce ti biti dostupna.,,

I još uvek veruješ u prevaru...pa tako i piše da onaj ko ne bude verovao istini daće mu se Jelena,Rasel i mnoštvo učitelja da njima veruju.

Pod kojom smo sad čašom zala?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, ostavi zajedljivost i Ellen White na miru, ja je ovde ne pominjem niti citiram bilo koju njenu rec, i pisem skljucivo na osnovu biblije.
Napadom na Ellen White ne mozes srusiti temelj biblije, jer nije Ellen White pisala bibliju, vec je pisala iskljucivo na osnovu biblije kao vecne reci Bozje u kojoj nema promene..kao sto to i ja cinim.
Ako ti se to ne svidja, onda je to tvoj problem koji treba da resis sa sobom i sa Bogom.

Drugo, sam prosudi da li je posteno da neko pise na osnovu biblije i onoga u sta je osvedocen od samog Gospoda, a neko na osnovu onoga sto je zakljucio citanjem biblije - dakle subjektivnim sagledavanjem, i da taj drugi osudjuje ovog prvog za svedocanstvo koje je primio od samog Gospoda.
Ja sam postavio pitanje Tarameni da opise svoja iskustva sa Bogom ( iskustvo obracenja, krstenja Duhom, iskustva u posvecenju..itd ), ali on je to izbegao - jer ih ocigledno nema, i pise iskljucivo na osnovu svojih subjektivnih misljenja, bez da se molio Bogu da mu on sam otkrije ispravnost svojih tvrdnji i sta je istina.
Moram reci da je to je isto slucaj i sa tobom.

Pozdrav

---------------------------------------------------------------

Gore sam napravio jednnu gresku pa bi je sada ispravio.

Sedam truba i sedam zala su dva raylicita odseka u ljudskoj istoriji, i dogadjaju se nezavisno jedno od drugog.

Sedam zala se izlivaju nakon isteka vremena milosti.

Za razliku od toga - sedam truba su istorijski dogadjaji koji su se odigrali u proslosti.

PRVA TRUBA - Rat Rimljana protiv Judejaca
DRUGA TRUBA - podela Rimskog carstva476 godine
TRECA TRUBA - pad sotone i srednji vek u kome je istina pomesana sa mnogobozackom filozofijom
CETVRTA TRUBA - Hristova sluzba na nebu zamenjena otpalim zemaljskim svestenstvom
PETA I SESTA TRUBA - pojava Islama
SEDMA TRUBA - poslenje vreme

Dakle - mi zivimo u vremenu izmedju seste i sedme trube.
da ti veruješ Bibliji ne bi verovao sigurno eleni. gospođa je učila reč i to pogrešno logično i ti to držiš da je reč,time je sve jasno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramena prijatelju, ti ne znas sta pricas u svojoj zajedljivosti.

Neka ti Bog bude u pomoci.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je tvoje subjektivno misljenje jer svoje stavove ne zasnivas na bibliji i ne molis se Bogu da ti on sam otkrije istinu i da te u nju osvedoci.

Drugo. ne postoji duh crkve, postoji Sveti Duh koji je zastupljen u crkvi, koji je u njoj ustanovio istinu i koji je vodi da tu istinu objavljuje svetu.

Ja sve ovo imam.

1. Imam rec Bozju

2. Imam dar Duha Svetoga koji mi sam svedoci istinu i u nju me osvdocava

3. Imam spoznaju da Bog u ovom svetu ima svoju crkvu koja ovu istinu poseduje i objavljuje je

Nedostatak bilo kojeg elementa od ovih tri - pokazuje da nismo na dobrom putu i da istinu nemamo, i ako mozda nase subjektivno ja koje deluje kroz prevarna osecanja svedoci drugacije, to ne znaci da je to tako., ako nam sam Bog to nije objavio.

U tom slucaju stvari su jos jasnije kada se nasi stavovi sagledaju kroz prizmu Bozje reci, jer se tada uvidja njihova potpuna pogresnost.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
To je tvoje subjektivno misljenje jer svoje stavove ne zasnivas na bibliji i ne molis se Bogu da ti on sam otkrije istinu i da te u nju osvedoci.

Drugo. ne postoji duh crkve, postoji Sveti Duh koji je zastupljen u crkvi, koji je u njoj ustanovio istinu i koji je vodi da tu istinu objavljuje svetu.

Ja sve ovo imam.

1. Imam rec Bozju

2. Imam dar Duha Svetoga koji mi sam svedoci istinu i u nju me osvdocava

3. Imam spoznaju da Bog u ovom svetu ima svoju crkvu koja ovu istinu poseduje i objavljuje je

Nedostatak bilo kojeg elementa od ovih tri - pokazuje da nismo na dobrom putu i da istinu nemamo, i ako mozda nase subjektivno ja koje deluje kroz prevarna osecanja svedoci drugacije, to ne znaci da je to tako., ako nam sam Bog to nije objavio.

U tom slucaju stvari su jos jasnije kada se nasi stavovi sagledaju kroz prizmu Bozje reci, jer se tada uvidja njihova potpuna pogresnost.
dobro bi bilod a ne postoji duh crkve,ali na žalost on je uveliko zahvatio religijski svet. malo ih je koji poseduju svetoga Duha.ti ga na žalost nemaš. ali menja li leopard svoje šare?

Natrag