Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da je u pitanju kontekst celog otkrivenja.
Ako izvadiš jedan elemenat ceo sistem se ruši.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Priča o dva proroka iz 11 gl. Otk. je u BUDUĆNOSTI to vidimo iz pečata i truba.
Eto, Laodikeja tvrdi da su čaše zala već izlivene pa bi mogao nešto reći u kojoj trubi smo sad?
U vreme ŠESTE trube ide radnja dva proroka i tad će zverka sesti u HRAM i proglasiti sebe Bogom jer mu je dato tri i po vremena (godine) da menja vremena i zakone dok živ ne bude uhvaćen.

U to vreme po proroštvu će biti velika razvrat u Jerusalimu i ikoni zverinoj i njemu će se klanjati a to je DUHOVNO ropstvo i sodomija će biti na delu jer piše u SZ kakvi će biti i da nebi Bog zatro sve šalje im proroke da se okrenu Bogu i spasu.To stanje koje će snaći Jerusalim dovodi ga u oslovljavanje DUHOVNI Sodom i Misir jer će takav duh otpada vladati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija dva svedoka smešta u period od 1260 godina mračnog srednjeg veka, kontekst biblije je po tom pitanju jasan.

PROGONSTVO PRVE HRIŠĆANSKE CKVE U PERIODU MRAČNOG SREDNJEG VEKA:

"И знак велики показа се на небу: жена обучена у сунце, и мјесец под ногама њезинијем, и на глави њезиној вијенац од дванаест звијезда.
И бјеше трудна, и викаше од муке, и мучаше се да роди.
И показа се други знак на небу, и гле, велика црвена аждаха, која имаше седам глава, и десет рогова; и на главама њезинијем седам круна;
И реп њезин одвуче трећину звијезда небескијех, и баци их на земљу. И аждаха стајаше пред женом која шћаше да се породи, да јој прождере дијете кад роди.
И роди мушко, сина, који ће пасти све народе с палицом гвозденом; и дијете њезино би узето к Богу и пријестолу његову.
А жена утече у пустињу гдје имаше мјесто приправљено од Бога, да се онамо храни
хиљаду и двјеста и шездесет дана" ( otkrivenje 12. 1 - 6 )

SVEDOČENJE DVA SVEDOKA U TOM PERIODU:

"И даћу двојици својијех свједока, и прорицаће хиљаду и двјеста и шездесет дана обучени у вреће" ( otkrivenje 11. 3 )

U otkrivenju postoje paralelni događaji koji se smeštaju u različitim vremenskim periodima.

Naprimer - postoji sedam čaša gneva, sedam truba i sedam zala, koji se izlivaju u različitim vremenskim periodima.

Nelogično je reći da dva svedoka propvedaju u periodu između prvog i drugog zla ( jer tako izgleda kada se pogrešno sagleda tekst iz otkrivenja 11 poglavlja ) jer kada sedam poslednjih zala počnu da se izlivaju - tada prestaje vreme milosti, i nema više prilike za pokajanje, tako da je tvrdnja da dva svedoka propovedaju u ovom periodu pred sam Hristov dolazak i to između prvog i drugog zla - pogrešna.

"Зло друго прође; ево зло треће иде брзо.
И седми анђео затруби и посташе велики гласови на небесима говорећи: поста царство свијета Господа нашега и Христа његова, и цароваће ва вијек вијека" ( otkrivenje 11. 14 - 15 )

Logično je da dva svedoka deluju u orošlosti, i da njihovo odbacivanje dovodi do izlivanja sudova, ali to nema veze sa sedam poslednjih zala koji se izlivaju nakon prestanka Božje milosti, jer ponavljam, nelogično je da dva svedoka propovedaju u periodu između prvog i drugog zla, jer sa početkom prvog zla - prestaje vreme milosti, pa time i propovedanje i mogućnost za pokajanje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bratac, sve si pobrkao....izvini ali tako je.
Da nebi uvek ponavljao Jelenine teze ovde tražim od tebe pošto tvrdiš da je pre neku godinu počelo izlivanje zala da kažeš samo jednu stvar u kojoj mi sad TRUBI živimo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam odgovorio.
Otkrivenje daje opis paralelnih dogadjaja.

Dva svedoka se zavrsavaju sa 14 stihom.
Potom tekst nastavlja sa opisom doga]aja poslednjeg vremena nevezanih za dva svedoka.

U tom smislu, trube se izlivaju u vreme kada prodje vreme milosti neposredno pre Hristovog dolaska, sto je stvarbuducnosti.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Priča o dva proroka iz 11 gl. Otk. je u BUDUĆNOSTI to vidimo iz pečata i truba.
Eto, Laodikeja tvrdi da su čaše zala već izlivene pa bi mogao nešto reći u kojoj trubi smo sad?
U vreme ŠESTE trube ide radnja dva proroka i tad će zverka sesti u HRAM i proglasiti sebe Bogom jer mu je dato tri i po vremena (godine) da menja vremena i zakone dok živ ne bude uhvaćen.

U to vreme po proroštvu će biti velika razvrat u Jerusalimu i ikoni zverinoj i njemu će se klanjati a to je DUHOVNO ropstvo i sodomija će biti na delu jer piše u SZ kakvi će biti i da nebi Bog zatro sve šalje im proroke da se okrenu Bogu i spasu.To stanje koje će snaći Jerusalim dovodi ga u oslovljavanje DUHOVNI Sodom i Misir jer će takav duh otpada vladati.
amen. budući događaj je jasan ali laodikeja je pod udarom duha kome mora da služi ali on jepod tim duhom jelene i nema mu se kud. loš gospodar iska loše sluge Bogu a dobre sluge sebi. opvo je jako tragično. ta gospođa je zavela milione kroz vekove svojim učenjem,koje joj je Pismo čak ubranilo.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,U tom smislu, trube se izlivaju u vreme kada prodje vreme milosti neposredno pre Hristovog dolaska, sto je stvarbuducnosti.,,

Ti napisa na Fundamentalističkom forumu kako su zla već počela da se izlivaju a to znači da ti je vreme milosti isteklo pa kome onda svedočiš i zašto???

,,Vec sam odgovorio.
Otkrivenje daje opis paralelnih dogadjaja.

Dva svedoka se zavrsavaju sa 14 stihom.,,

Nije tačno. Pisao si da su dva svedoka knjiga i da se to zbilo u 18-om veku nemoj me terati da ti dokazujem tvojim citatima da sad izvrćeš.Dva proroka su događaji u BUDUĆNOSTI ma koliko god verovao Jeleni ne veruješ Bogu kao ni ona. Veruj kako želiš ko ti brati.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bratac, sve si pobrkao....izvini ali tako je.
Da nebi uvek ponavljao Jelenine teze ovde tražim od tebe pošto tvrdiš da je pre neku godinu počelo izlivanje zala da kažeš samo jednu stvar u kojoj mi sad TRUBI živimo?

Biće da si zaboravio odgovoriti na gornje pitanje Laodikeja, možeš li sad to učiniti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,...ta gospođa je zavela milione kroz vekove svojim učenjem,koje joj je Pismo čak ubranilo.,,

Mogao bih se složiti sa tom izjavom mada bih je drugačije postavio.Da su mnogi sami izabrazi ono što im je milo uhu bez obzira da li je to istina ili nije.Toga ima i u drugim crkvama, tako je i prorečeno da će malo vere biti u reč.Ali, postoje osobe koje se nisu uzoholile i primetivši grešku pobunile su se i odbacile neistinu. Svako može pogrešiti u ne znanju nešto govoriti ali kad se osvedoči da to nije istina mora to odbaciti ma od koga stiglo.

Po nekom nepisanom pravilu najrevnosniji prvi izlaze, znam mnoge Adv. koji su veoma istraživali i molili te tako naj učeniji sloj je izašao ili pokušava pomoći onima pod Jeleninom čizmom ali im ne uspeva niti će moći jer prvo se mora izabrati istina da bi se mogla prihvatiti a ko bira Jelenu tu nema pomoći.Isti slučaj je i kod Js gde učeniji i otvorenog uma uviđaju greške i odbacuju ih.

Tako je, što se tiče zabrane učenja jer od Mojsija postoji PISANI ZAKON gde se vidi ko je kome glava te i Pavle pominje tu zapovest da žena ne može da uči zbog poglavarstva.Proroštvo jeste veći dar ali ono ne zahteva prvo mesto u zbornici gde učitelji staju i tumače proroštva. prorok je Božja usta ali ne mora razumeti ono što je dobio zato u SZ gde nije bio učitelj anđeo je obavljao tu službu a u NZ taj dar poseduje skup vernih.

Prorok je veći po komunikaciji sa Bogom ali manji po mestu u sinagogi zato žena ne može učiti a može proreći.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrsavkicu, ostavi zajedljivost i Ellen White na miru, ja je ovde ne pominjem niti citiram bilo koju njenu rec, i pisem skljucivo na osnovu biblije.
Napadom na Ellen White ne mozes srusiti temelj biblije, jer nije Ellen White pisala bibliju, vec je pisala iskljucivo na osnovu biblije kao vecne reci Bozje u kojoj nema promene..kao sto to i ja cinim.
Ako ti se to ne svidja, onda je to tvoj problem koji treba da resis sa sobom i sa Bogom.

Drugo, sam prosudi da li je posteno da neko pise na osnovu biblije i onoga u sta je osvedocen od samog Gospoda, a neko na osnovu onoga sto je zakljucio citanjem biblije - dakle subjektivnim sagledavanjem, i da taj drugi osudjuje ovog prvog za svedocanstvo koje je primio od samog Gospoda.
Ja sam postavio pitanje Tarameni da opise svoja iskustva sa Bogom ( iskustvo obracenja, krstenja Duhom, iskustva u posvecenju..itd ), ali on je to izbegao - jer ih ocigledno nema, i pise iskljucivo na osnovu svojih subjektivnih misljenja, bez da se molio Bogu da mu on sam otkrije ispravnost svojih tvrdnji i sta je istina.
Moram reci da je to je isto slucaj i sa tobom.

Pozdrav

---------------------------------------------------------------

Gore sam napravio jednnu gresku pa bi je sada ispravio.

Sedam truba i sedam zala su dva raylicita odseka u ljudskoj istoriji, i dogadjaju se nezavisno jedno od drugog.

Sedam zala se izlivaju nakon isteka vremena milosti.

Za razliku od toga - sedam truba su istorijski dogadjaji koji su se odigrali u proslosti.

PRVA TRUBA - Rat Rimljana protiv Judejaca
DRUGA TRUBA - podela Rimskog carstva476 godine
TRECA TRUBA - pad sotone i srednji vek u kome je istina pomesana sa mnogobozackom filozofijom
CETVRTA TRUBA - Hristova sluzba na nebu zamenjena otpalim zemaljskim svestenstvom
PETA I SESTA TRUBA - pojava Islama
SEDMA TRUBA - poslenje vreme

Dakle - mi zivimo u vremenu izmedju seste i sedme trube.

Natrag