Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Da li smo istinu primili "откривењем Исуса Христа" ili se nasa vera zasniva na subjektivnom tumacenju Bozje reci?,,

Kome se Gospod lično objavio i naložio mu da svedoči to je poslanik-apostol.
Biblija govori da NISU svi apostoli tako je neumesno tu službu tražiti od svih.
Postoji više službi u telu kao što i postoji više udova a to je zato što su i darovi različiti i ne možemo od svih tražiti da imaju isti dar.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Tacno.

Ko ovu istinu nema - nek se moli Bogu da mu je sam Gospod Isus otkrije.
Ja ovo iskustvo imam.
iskustvo apostola je zapisano u delima 2.krštenje vodom i Duhom. vodom u ime Isusa. galatima 1.gl. pavle proklinje svakog apostola pa i sebe ako bi čak po drugi put došao i doneo drugu vrstu nauke od te. od krštenja u ime Isusa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, krštenje sa verom u ISUSA i ono što je on učinio položivši svoj život za ljudske grehe, i roditi rod te vere - a to je sveti život poslušnosti BOŽJIM zapovestima koji SVETI DUH rađa u čoveku.

"И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.
Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име
Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин"
( Matej 28. 18 - 20 )

"Овдје је трпљење светијех, који држе заповијести Божије и вјеру Исусову" ( otkrivenje 14. 12 )

AMIN!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Naravno, krštenje sa verom u ISUSA i ono što je on učinio položivši svoj život za ljudske grehe, i roditi rod te vere - a to je sveti život poslušnosti BOŽJIM zapovestima koji SVETI DUH rađa u čoveku.

"И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.
Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име
Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин"
( Matej 28. 18 - 20 )

"Овдје је трпљење светијех, који држе заповијести Божије и вјеру Исусову" ( otkrivenje 14. 12 )

AMIN!

Laodikeja sad mi nađi samo jedan primer krštenja po toj definiciji i pastiraj ga te tako potvrdiš svoju tvrdnju i razumevanje krštenja.Nije uvek samo čitanje dovoljno već i spoznaja suštine i smisla.Neki čitaju bez razumevanja i tu nastaje problem, znači samo jedan dokaz ništa više ne tražim.

Seti se da je Isus samo deset dana pre Pedesetnice to saopštio o krštenju i onda postoje samo tri opcije:
1.Apostoli bili gluvi i nisu čuli šta im reče a zapisaše.
2.Apostoli bili neposlušni i terali po svom.
3.Apostoli krstili onako kako su oni tad čuli i stoji zapisano u knjigama ,,krsateći ih u MOJE IME,, sve dok crkveni oci ne preinačiše u tri titule gde NEMA IME.

Gde nalaziš isterivanje duhova titulama? Tako isto nema krštenja u titule već u IME i apostoli svedoče za jedno IME a ne za titule i propovedaju to IME zato i dobiše naziv HRIŠĆANI a koji nemaju to IME oni pokušavaju skrivanje iza tzv.Jehovinih svedoka dok su apostoli ISKLJUČIVO JEHOŠUU RASPETOG PROPOVEDALI.
Dakle, NEMA citata za krštenje u titule u praksi već samo kako im je rečeno U IME JEHOŠUE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako uzmemo u obzir da apostoli nisu krstili onako kako im je Isus zapovedio - u ime tri licnosti Bozanstv, onda su oni ocigledno u tom slucaju bili neposlusni, sto je apsurd.
U drugom slucaju, ako je Isus izrekao nesto - da treba krstiti u ime tri licnosti, pa posle to porekao rekavsi im nesto drugo, onda Isusov kredibilitet pada u vodu, jer kakav je to Isus koji sad kaze jedno a kasnije drugo.

Osim toga, ako se tako nesto tvrdi - onda mora postojati biblijski dokaz da su apostoli svesno pogresili, ili pak da je Isus kasnije porekao ono sto je dao u zpovesti svojim ucenicima.

Posto nicega od toga nema u jevandjeljima, onda se primenjuje tumacenje u kontekstu, a on kaze - da je Isus zapovedio ucenicima da krste u ime tri licnosti Bozanstva, uzimajuci u obzir vaznost razlicitih uloga koje oni obavljaju u planu spasenja coveka, odnosno da su sve tri licnosti podjednako zasluzne za spasenje coveka, i da ga zajednicki ostvaruju u saradnji sa covekom.
U tome se nalazi sustina krstenja u ime tri licnosti.
Izuzeti pominjanje bilo koje licnosti u cinu krstenja, mi ustvari izbacujemo ulogu te licnosti koju obavlja za nas u planu spasenja.

Sta znaci dakle krstiti u ime Isusovo pomenuto u jevandjeljima?

To znaci da su apostoli upucivali ljude da krstenju pristupe sa verom u Hrista, prihvatajuci Hristovu zrtvu kao otkup z licne grehe i Isusa kao licnog spasitelja.

Sam cin krstenja apostoli su obavljali u ime tri licnosti Bozanstva onako kako im je Isus i zapovedio.

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 18 - 20 )

'''А Филип отворивши уста своја, и почевши од писма овог, приповеди му јеванђеље Исусоvo.
Како иђаху путем дођоше на некакву воду; и рече ушкопљеник: Ево воде, шта брани мени да се крстим?
А Филип му рече: Ако верујеш од свега срца свог, можеш. А он одговарајући рече: Верујем да је Исус Христос Син Божји.
И заповеди да стану кола, и сиђоше оба на воду, и Филип и ушкопљеник, и крсти га.
А кад изиђоше из воде, Дух Свети паде на ушкопљеника, а анђео Господњи узе Филипа, и више га не виде ушкопљеник; него отиде путем својим радујући се" ( dela apostolska 8. 35 - 39 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Sam cin krstenja apostoli su obavljali u ime tri licnosti Bozanstva onako kako im je Isus i zapovedio.,,

Laodikeja tebi bar nije monotono...važno ti da se piše a meni nije do toga.
Tražio sam samo JEDAN CITAT kao dokaz tvoje tvrdnje da su krstili u tri titule i ti ponovo samo daješ svoje mišljenje BEZ DOKAZA.
DAJ DOKAZ ZA SVOJU TVRDNJU imaš nekoliko opisa krštenja pa ih postavi nemoj molim te u prazno pisati.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja sad mi nađi samo jedan primer krštenja po toj definiciji i pastiraj ga te tako potvrdiš svoju tvrdnju i razumevanje krštenja.Nije uvek samo čitanje dovoljno već i spoznaja suštine i smisla.Neki čitaju bez razumevanja i tu nastaje problem, znači samo jedan dokaz ništa više ne tražim.

Seti se da je Isus samo deset dana pre Pedesetnice to saopštio o krštenju i onda postoje samo tri opcije:
1.Apostoli bili gluvi i nisu čuli šta im reče a zapisaše.
2.Apostoli bili neposlušni i terali po svom.
3.Apostoli krstili onako kako su oni tad čuli i stoji zapisano u knjigama ,,krsateći ih u MOJE IME,, sve dok crkveni oci ne preinačiše u tri titule gde NEMA IME.

Gde nalaziš isterivanje duhova titulama? Tako isto nema krštenja u titule već u IME i apostoli svedoče za jedno IME a ne za titule i propovedaju to IME zato i dobiše naziv HRIŠĆANI a koji nemaju to IME oni pokušavaju skrivanje iza tzv.Jehovinih svedoka dok su apostoli ISKLJUČIVO JEHOŠUU RASPETOG PROPOVEDALI.
Dakle, NEMA citata za krštenje u titule u praksi već samo kako im je rečeno U IME JEHOŠUE.

Znaci i ti isto kao i Mrsavkic ucis da Bog nije Trojedan nego je on Isus Hristos?
Ili si zapeo samo na krstenju?
Meni je sumnjivo sto se jedni te isti mnoze na forumu, i onda jedno isto pricaju, a sve to toliko slicno zvuci u prici, da je prosto cinjenica da ili su na forumu jako dugo , pa se javljaju sa drugim nalogom, da daju podrsku sami sebi, stvaraju privid da ih ima vise sa istim misljenjem. Ili su promenili ucenje pa ih je sramota da priznaju?
Ali ajde da ne budem sumnjicav. Odakle ti sve ovo?
Ko te je tome ucio, i gde si to citao?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Znaci i ti isto kao i Mrsavkic ucis da Bog nije Trojedan nego je on Isus Hristos?
Ili si zapeo samo na krstenju?
Meni je sumnjivo sto se jedni te isti mnoze na forumu, i onda jedno isto pricaju, a sve to toliko slicno zvuci u prici, da je prosto cinjenica da ili su na forumu jako dugo , pa se javljaju sa drugim nalogom, da daju podrsku sami sebi, stvaraju privid da ih ima vise sa istim misljenjem. Ili su promenili ucenje pa ih je sramota da priznaju?
Ali ajde da ne budem sumnjicav. Odakle ti sve ovo?
Ko te je tome ucio, i gde si to citao?
apostoli uče izbi oči. ja sam ja a taraman je taraman. hrišćani se ne bave lažima i fliranjima ,bar bi to trebalo se znati,ili je kod mnogih to normalno pa se čini i ovde da je to normalno?!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
,,Sam cin krstenja apostoli su obavljali u ime tri licnosti Bozanstva onako kako im je Isus i zapovedio.,,

Laodikeja tebi bar nije monotono...važno ti da se piše a meni nije do toga.
Tražio sam samo JEDAN CITAT kao dokaz tvoje tvrdnje da su krstili u tri titule i ti ponovo samo daješ svoje mišljenje BEZ DOKAZA.
DAJ DOKAZ ZA SVOJU TVRDNJU imaš nekoliko opisa krštenja pa ih postavi nemoj molim te u prazno pisati.

Sta ce coveku veci dokaz od Isusove jasne zapovesti da s krsti u Ime tri licnosti - OCA, SINA I SVETOGA DUHA:

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 18 - 20 )

Ako ti trazis veci dokaz od ovoga - onda smatras da je Isus slagao svoje ucenike ili da u tom trenutku nije znao sta govori.

Dakle, u mom slucaju ja ne moram da cinim nista od toga, ne moram da nazivam Isusa lazovom i da nije znao sta govori, niti moram da izbacujem jedan deo biblije da bi dokazao drugacije - a ti to u svakom slucaju moras da uradis, ili da Isusa nazoves lazovom, ili da nije znao st govori, ili da izbacis jedan deo pisma.

Ja tumacim u kontekstu koji sam vec dao u prethodnom odgovoru, i u tom smislu ja sam sa ovom istinom nacisto.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
apostoli uče izbi oči. ja sam ja a taraman je taraman. hrišćani se ne bave lažima i fliranjima ,bar bi to trebalo se znati,ili je kod mnogih to normalno pa se čini i ovde da je to normalno?!

Ja sam ovde svasta video, pa sam malo sumnjicav.
Ne zameri, sigurno gresim u ovom slucaju, ti mi se cinis duhovan i posten covek.
Ali bilo je takvih sa duplim nalozima..
Samo sam pitao, mozda glupo pitanje u ovom slucaju..

Sto se tice Taramana a i tebe u vezi sa ovim pitanjem o krstenju, ne shvatam kako neko moze izbacivati deo biblijskog teksta da bi dokazao svoju tvrdnju?
Ako imamo nedostajanje teksta o krstenju u ''ime Oca Sina i Svetoga Duha'' u ''sinajskim kodeksima'' ja mislim da sam vec dovoljno puta dokazao da su ti navodno ''najstariji spisi'' falsifikovani, cak sam navodio i izjave i analize ozbiljnih naucnika na tom polju, koji potvrdjuju navode..
Stoga ja ne vidim podrsku za vase tumacenje nigde, kako naucno, tako ni u Svetom Pismu..
A pokazao sam ti i biblijom da krstenje nije ''striktna forma'' i striktan ''obred'', koji se mora postovati ''od reci do reci''. i sam postupak se vidi da ucenici nisu postovali uvek kada su krstili..

Poslednja izmena:
Natrag