mislim da nisi dobro uvideo da je krštenje za spašenje. mi verujemo dakle za spašenje. sav sinedrion je čuo u 8.gl. jovana Isusa kada je utlimativno rekao,ako d anas ne verujete da Ja Jesam umrećete u svojim gresima. vrlo prosto rečeno,ako ne poverujete danas da je Isus Jahve jedan Bog biblije umiru u svojim gresima. to je rečeno onima koji su verovali ne da je On trojedan već čak da je Jedan Jedini a ipak on im kaće da umiru,zašto? nemati otkrivenje da je u Hristu objavljen Jedan Jahve jedini znači nemati život. jovanovi učenici se zato u delima 19 gl. ponovo daju krstiti u ime Isusa. ako je to nebitno onda ni spašenje nije bitno! svakako onda ni efescima posl jedan Bog ,jedna vera,jedno krštenje nije bitno,i onda pola pisma nije bitno. u imenu Isus je otkriveno ime jedinog Boga. takod a sinedrion budući je verovao u Boga aLI NIJE PRIMIO OTKRIVENJE NJEGOVOG jedinog imena spašenja Jehošua ili Jahve spaSITELJ DOBIO JE UMIRA NJE U GRESIMA.Ja sam ovde svasta video, pa sam malo sumnjicav.
Ne zameri, sigurno gresim u ovom slucaju, ti mi se cinis duhovan i posten covek.
Ali bilo je takvih sa duplim nalozima..
Samo sam pitao, mozda glupo pitanje u ovom slucaju..
Sto se tice Taramana a i tebe u vezi sa ovim pitanjem o krstenju, ne shvatam kako neko moze izbacivati deo biblijskog teksta da bi dokazao svoju tvrdnju?
Ako imamo nedostajanje teksta o krstenju u ''ime Oca Sina i Svetoga Duha'' u ''sinajskim kodeksima'' ja mislim da sam vec dovoljno puta dokazao da su ti navodno ''najstariji spisi'' falsifikovani, cak sam navodio i izjave i analize ozbiljnih naucnika na tom polju, koji potvrdjuju navode..
Stoga ja ne vidim podrsku za vase tumacenje nigde, kako naucno, tako ni u Svetom Pismu..
A pokazao sam ti i biblijom da krstenje nije ''striktna forma'' i striktan ''obred'', koji se mora postovati ''od reci do reci''. i sam postupak se vidi da ucenici nisu postovali uvek kada su krstili..
ko nema otkrivenog Jahvea u Hristu po logici nikad ne uzima jedino ime i krštenje u ime Isusa. u tome je zamka ljudskim duhom tumačiti mateja 28 i luku 24. to je protumačio sveti duh kako je Isus i rekao u delima 1.kada je uznesen i duh sveti je to doneo u delima 2.gl. kako zvuči u D uhu otkriveno krštenje za spšenje iz mateja 28 ne u ponavljanje zapobvesti i u titule već u ime titula u jedno ime ne u tri. koje je onda ime oca ako je otac u opšte ime ili koje je ime svetoga Duha?