tačno je da moramo se truditi u posvećenosti do posvećenosti Hrista. ja nemam protiv da neko drži subotu,ako mu je to problem u savesti.ali dan od odmora je pedesetnica.krštenje Duhom ivodom. ko je to ispunio ušao je u večni pokoj,jevrejima 4. ko to nije ispunio docni za večnost i taj odmor,pa ma kako perfekt držao subotu.Isus je u subotu rekao da on radi jer njegov otac radi. stvar je jasna. subota je data čovekia radi,ne čovek radi subote. dakle ne da mi više moramo držati subotu ili neki dan već da se krstimo u vodi i Duhom da uđemo u večni pokoj. subota je bila senka toga kao i pasha što je bila ili praznik sjenica,žrtve.ona je stoga ubrojana među praznike.kao što Bog u rimljanima preko pavla i kaže,jedan drži sve dane jednakim,drugi razlikuje dan od dana., svakl da bude uveren za svoju misao a Bog oboga prima i pravda.stvar je po tom pitanju jasna. ako Bog pravda ob ojicu ko sam ja da sudim što neko drži dan.Zasto ''mogucih 9.zapovesti''?
Ja zaista ne vidim poentu ovog vaseg razgovora, ako ona nije da se porice dan od odmora.
Mislim da je to i cilj.
Ti Mrsavkicu svakako drzis svih tih 9. zapovesti. A to znaci da priznajes zakon, iako smatras da mozes malo tamo-vamo, po koju i prekrsiti.. pa onda to opravdavas svojom nesavrsenoscu.
Ali Isus Hristos je rekao ni manje ni vise: ''Budite savrseni kao Otac vas nebeski sto je savrsen''
A da je Isus ovo ozbiljno mislio, potvrdjuju i sl. njegove reci:
''"Jer vam kažem da ako ne bude veća pravda vaša nego književnika i fariseja,NECETE UCI U CARSTVO NEBESKO" ( Matej 5. 20).
Znaci nece uci niko ko je nesavrsen, zahteva se apsolutna pravednost i savrsenost,a ti svojom nesavrsenoscu opravdavas svoja gresna dela.. I jos tvrdis da savrsenost ne mozemo dostici nikad.
Ali Isus tvrdi drugacije, on tvrdi DA MORAMO BITI SAVRSENI!
Jer to se zahteva za ulazak u Hristovo carstvo.
Isus je cak i podigao zakon na visi nivo, ''govorili su ko ucini preljubu'' a ja vam kazem ''ko pogleda na zenu sa zeljom vec je ucinio preljubu''. On dize zakon na visi moralni nivo i poziva ljude da budu jos svetiji nego sto su bili!
A sta ti ovde radis ti unizavas zakon, i kazes, pa mozete, malo ovako-onako, ne morate biti bas savrseno pravedni.
Jel ti vidis da to ne stoji i da se tvoje reci suprote recima Isusa Hrista?
Objasni ovo?
zakon je svet i dobar ali Bog je zAKON DAO SA JASNOM SVRHOM. AKO je neko smrt dobra neka se ppouzdaje u to. Bog će to suditi pa ako se završi.ko je u hristu nije pod osudom.
tragično jeda oni koji se uzdaju u zakon naj više ga krše. prvu zapovest da je Bog jedan ne trojedan,krše zapovest ne čini preljube,a koliko ih samo to čine po crkvama imaju dva braka legalno. jedu idolsko to sam video kod adventista najpre,pa kod jehovinih i drugih.i crkva ćuti. a poziva se na strogo držanje zakona. pavle kaže učiš druge a sam kršiš zakon... potom zašto se oni koji su se podjamčili ponovo pod zakon mojsijev ne obrezuju jer je to zapoveđeno jasno....