Mogu li crkve propovijedati išta osim Jevanđelja i onoga što je nauka Biblije?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Znam, ne bih ljudima posvješćivao kako ste vi "SS-pismolatri" Hitlera proglasili Mesijom.

Tvoji arg. su toliko jadni da se to vidi po stanju u vašim državama kao npr. Venecuela.

Tako su jadni da se sav tvoj dolazak sveo na to da zagadiš raspravu i da pokušaš da isprovociraš sagovornika.

A arg. su vam takvi da sam ih ja kopirao. jad i čemer da ljudima dam da vide na kom je to nivou razmišljanje.

Zato imate haos, jad i bijedu pa morate da bježite u SAD, dakle već vas je Bog ponizio pred nama.

Ko vam je kriv sada imate deformaciju, kada ste odbili reformaciju.

Ubistva, glad, bijedu. Dno dna od država.

Šta ćeš to je nivo razmišljanja koji ne ide dalje od kipa u koji gleda ili u ikonu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Evo ga opet subotarki rugalac.

žao mi je ali pravoslavni su u pravu. VAN CRKVE NEMA SPASENJA. A ono čemu pripada rugalo, je i samo rugalo, karikatura. Naravno sada će Marko da se nađe uvređen i povređen. Ali šta mu ja mogu kada njegova udruga nema apostolsko nasleđe. I kada
nije izvan Biblije nema spasenja, nego IZVAN CRKVE

Pozdrav Darthu rugalu broj 2.

Vidis Darth ti se rugas Tripu, a gori si za ismejavanje.

To je pogubno ucenje da se spasenje nalazi u Crkvi. U kojoj crkvi? Vidis pravoslavni tvrde samo u Pravoslavnoj, a katolici? Da li to znaci da za njih nema spasenja?
To je novo jevandjelje. Zao mi je sto cu vas razocarati, ali spasenje ne daje nijedna crkva.
Spasenje je u Gospodu Isusu Hristu. Ako pojedinac nema nikakvu mogucnost da pripada nijednoj crkvenoj organizaciji, a iskreno primi Hrista za svoga Spasitelja, bice spasen. To ne znaci da on ne treba da pripada vidljivoj crkvu, treba, ali ako su ga okolnosti odvoojile od njegiove brace i sestara u veri, ne mogu ga odvojiti od Hrista.

"Ovce iz drugog tora"
“I druge ovce imam,” izjavio je Hristos, “koje nisu iz ovoga tora, i one Mi valja dovesti; i cuce glas Moj, i bice jedno stado i jedan pastir.” (Jovan 10.16) Zar ovo nije iznenadjujuca Hristova tvrdnja da On ves ima svoje ovce koje se jos nalaze u drugim torovima. Ako su u drugim torovima, kako onda i one mogu biti Njegove? Mozda neke od ovih ovaca do kraja nece fizicki pripadati jednom stadu, ali, Hristos ih ipak, naziva svojim. Ovce u Hristovoj izjavi su vernici, a torovi su verske zajednice u kojima se nalaze pojedini vernici. Hristos je najpre imao u vidu neznabosce koji su takodje Njegov narod kao i Jevreji.

Neki prevodioci Biblije, medju kojima je bio i Jeronim (345-420), umesto Hristovih reci “Bice jedno stado” stavili su, bice jedan tor. Za rec “tor” u grckom upotrebljena je rec “aule”, dok za rec stado upotrebljena je rec “poimene”. Jeronim je u cetvrtom veku umesto stado, stavio, tor. Time je `zleo da kaze da svi koji pripadaju Hristovom stadu, moraju biti u istom toru - Crkvi, a za Jeronima ta Crkva je jedino katolicka. Taj promenjeni prevod ovako glasi: “Imam i druge ovce koje nisu iz ovoga tora; i njih Mi valja dovesti, i cuce glas Moj i bice jedan tor (ovcarnik) i jedan Pastir.” ( Jovan 10,16; prevod, King James Version) Tako i danas u nekim prevodima mozete naci ovaj izmenjeni prevod. Medjutim, nijedan manuskript Novoga zaveta na grckom jeziku to ne potvrdjuje. Ni Hristos to ne tvrdi, On jasno kaze da ima ovce koje su jos u drugim torovima, i On nastoji da ih dovede k Sebi. On ne ujedinjuje torove (ovcarnike) nego okuplja svoje stado, a neke od tih ovaca, jos uvek su rasejane po drugim torovima.

Jos su stari proroci prorekli za Hrista de ce biti videlo narodima, a ne jednoj grupi ljudi. “I ucinicu Te da budes videlo narodima.” (Isaija 42,16
“Nego te ucinih videlom narodima... do krajeva zemaljskih.” (Isaija 49,6)
Ova prorocanstva Hristos je primenio na Sebe: “Ja sam vidjelo svijetu; ko ide za Mnom nece hoditi po tami, nego ce imati vidjelo zivota.” (Jovan 8,12)
Vidite da Hristos ne kaze ko ide za crkvom, nego ko ide za Mnom.

Hristos u svoje stado nije ubrojao samo Jevreje, kao sto su to oni zamisljali, On je videlo svetu, a u to su ukljuceni svi stanovnici Zemlje. Ne samo da je Isus uputio poziv milosti celome svetu, On je naglasio da ce neki od njih biti spaseni, dok neki koji su za sebe mislili da su spaseni, bice izgubljeni. “I to vam kazem da ce mnogi od istoka i zapada doci i sjesce za trpezu s Avramom, i Isakom i Jakovom u Carstvu nebeskome; a sinovi carstva izgnace se u tamu najkrajnju; onde ce biti plac i skrgut zuba.”
(Matej 8,11.12)

Apostol Pavle to upravo objasnjava uporedjujuci maslinu na koju su nakalemljene grane divlje masline. Zato Pavle upozorava one koji su se kao grane divlje masline pricepili na glavno stablo, ne treba da se time ponose, jer jos postoji opasnost da budu odseceni od pitome masline. “Ako li se neke od grana odlomise, i ti, koji si divlja maslina, pricijepio si se na njih, i postao zajednicar u korjenu i u masti od masline; ne hvali se granama, ako li se pak hvalis, ne nosis ti korjen, nego korjen tebe. A recices: Odlomise se grane da se ja pricijepim. Dobro, nevjerstvom odlomise se, a ti vjerom stojis; ne ponosi se, nego se boj. Jer kad Bog rodjenijeh grana ne postedje, da i tebe kako ne nepostedi. Gledaj, dakle, dobrotu i nepostedjenje Bozije; nepostedjenje na onima {so otpadose i na sebi dobrotu Boziju, ako ostanes u dobroti; ako li pak ne, i ti cec biti otsecen.” (Rimljanima 11,17-22)

To maslinovo stablo nije Crkva, nego Hriostos. On je rekao: "Ja sam cokot a vi loze i koji bude u Meni i Ja u njemu on ce roditi mnogo roda; jer bez mene ne mozete ciniti nista." Jovan 15,5.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Fanatični mrzitelj Židova Julius Streicher, koji je tijekom rata izdavao novine „Der Stürmer“, kad mu je suđeno na Nürnberškom procesu zbog izazivanja mržnje, pozivao se na Lutherovu knjigu „O Židovima i njihovim lažima“ i branio slijedećim riječima: „Dr. Martin Luther bi danas umjesto mene ovdje sjedio na optuženičkoj klupi, ako se uzme u obzir ova knjiga“.

Tačno tako, a prevod Biblije, tj. skraćeni kanon dugije istim tim židovima, koristio je jidiš, mažoretski tekst umesto kompletnije Vulgate.

Znam, ne bih ljudima posvješćivao kako ste vi "SS-pismolatri" Hitlera proglasili Mesijom.

Za Nemačke čekaoce shabatne, Adolf Hitler jeste bio mesija, uostalom, oni kao i Sadukeji i Fariseji, i čekaju Mesiju ratnika, tako da ovo čekalačko držanje Hitlera mesijom, nije za čudo.

Nama deformacija, vama Hitler Mesija. :)

Samo to je dovoljno da ih osudi kao sataniste, one prave.

Bio je sotonist a ne katolik, a Mesijom ste ga proglasili vi protestanti. :)

Bio je otpadnik, a ne katolik, kasnije će postati sotonista, od onih koji ne veruju u Boga, nego u "proviđenje" i svoju ličnu misiju. Da je on, a o Hitleru se radi, zasita ostao u Crkvi, ne bi olako dozvolio neopaganizam Himlera, niti bi dozvolio crne mise SS-a. Ako je ko imao okultnog u sebi onda je to Nacizam.

Inače, možda postoji razlog zašto su adventisti i protestanti držali Hitlera mesijom. Naime, ovaj je na vlast došao tačno 1900 godina nakon Isusovog raspeća, Datumima opsednutima je to bilo čini se, dovoljno da u tome vide "božiji" uticaj. Uz to dodaj i bukvalističko tumačenje ovoga:
"Kaže mu: ‘Iz tvojih te usta sudim, zli slugo! Znao si da sam čovjek strog, da uzimam što nisam pohranio i žanjem što nisam posijao? 23Zašto onda nisi uložio moj novac u novčarnicu? Ja bih ga po povratku podigao s dobitkom.’ 24Nato reče nazočnima: ‘Uzmite od njega mnu i dajte onomu koji ih ima deset.’ 25Rekoše mu: ‘Gospodaru, ta već ima deset mna!’ 26‘Kažem vam: svakomu koji ima još će se dati, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima. 27A moje neprijatelje – one koji me ne htjedoše za kralja – dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!’" Lk 19 22-27.

Oni kao i mnogi bukvalisti, pomislili su od završetka parabole da je Isusova naredba, a kako Hebreji ne htedoše da im Isus bude kralj, eto opravdanja da se pobiju. Zato su i držali Hitlera za Mesiju, u njemu su videli ostvarenje "biblijskih" proročanstava. To što su kao i u svemu sve naopako tumačili i tumače, to je manje bitno. Bitno je da "unterhaltung meister" ovde lupeta o tome kako onaj ko ne prihvati "reformaciju" ima deformaciju. Iako je iz priloženog jasno da je reformacija=deformacija

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, Adventisti u odelima Rimokatolickih kardinala su Hitlera proglasili mesijom.

Neka ljudi sami zakljuce.

Résultat de recherche d'images pour "hitler and pope"

Résultat de recherche d'images pour "hitler and pope"

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Tačno tako, a prevod Biblije, tj. skraćeni kanon dugije istim tim židovima, koristio je jidiš, mažoretski tekst umesto kompletnije Vulgate.
Za Nemačke čekaoce shabatne, Adolf Hitler jeste bio mesija, uostalom, oni kao i Sadukeji i Fariseji, i čekaju Mesiju ratnika, tako da ovo čekalačko držanje Hitlera mesijom, nije za čudo.
Samo to je dovoljno da ih osudi kao sataniste, one prave.
Bio je otpadnik, a ne katolik, kasnije će postati sotonista, od onih koji ne veruju u Boga, nego u "proviđenje" i svoju ličnu misiju. Da je on, a o Hitleru se radi, zasita ostao u Crkvi, ne bi olako dozvolio neopaganizam Himlera, niti bi dozvolio crne mise SS-a. Ako je ko imao okultnog u sebi onda je to Nacizam.

Darth, zar je to odgovor na moj komentar o Crkvi i spasenju ljudi?
Ovo nije centralni komite komunisticke partije ni nacisticko ministarstvo, nego forum religije.
Znamo da ti je nezgosno, sto ti je Luter brat, katolicki monah, svestenik i teolog, pa vam je pobegao iz crkve.
A eto sada imas jos jedan primer Hitlera za mesiju!
Pa neka ti je nazdravlje. Vidimo mi da bi ti to hteo da pripises drugima, ne hvala, samo ti cuvaj svoje djubre, niko ga ne treba.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, Adventisti u odelima Rimokatolickih kardinala su Hitlera proglasili mesijom.

Evo tko je Hitlera proglasio Mesijom.

Müllerova karijera cvjetala je nakon što je Hitler postao kancelar. Dana 4. travnja 1933. imenovan je na mjesto povjerenika i punomoćnika za sve probleme koji se odnose na protestantsku crkvu. Hitler je želio ukinuti 28 autonomnih regionalnih Crkava i zamijeniti ih s centraliziranom "Reich church". Očekivao je da će nova crkva poduprijeti njegove doktrine o rasi i nacionalizmu.

Müllera je snažno podržao profesor Ernst Bergmann, koji je 1934. objavio dvadeset i pet točaka njemačke religije. One su uključivale i ovo:

1. Židovski Stari zavjet, kao i dijelovi Novog zavjeta, nisu prikladni za novu Njemačku.

2. Krist nije bio Židov, nego nordijski mučenik kojeg su Židovi pogubili, ratnik čija je smrt spasila svijet od židovskog utjecaja.

3. Adolf Hitler je novi Mesija poslan na zemlju kako bi spasio svijet od Židova.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo, ovo su njemački protestanti iznjedrili nadahnuti Martinom Lutherom. Hitler im je bio Mesija!?!?!?

Znamo da ti je nezgosno, sto ti je Luter brat, katolicki monah, svestenik i teolog, pa vam je pobegao iz crkve.

Luther je otpad od Kristove crkve (sveti Augustin bi rekao "izmet Crkve"), a vi Adventisti ste "otpad otpada".

Natrag