Mogu li crkve propovijedati išta osim Jevanđelja i onoga što je nauka Biblije?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Preskocili su ono sto im se ne svidja. Znali su oni taj stih dobro. Poznat je njihov izgovor - "da ali jel Bog rekao da nikada nece saznati"?

:roll::beee::mig: Opet moj arg. samo sa druge teme.

Dakle vidjeli smo kod prav. teoretičara religije da je samo kod njih spasenje i da se ljudi mogu spasiti i nakon smrti.

Samo mi i niko drugi.

Свештеномученик Козма Етолски,
Поуке, 7

„С обзиром да од мене тражите поуку, могу да вам одговорим следеће: Премилостиви Бог врши спасење православних хришћана Православном вером, добрим делима и Својом благодаћу.

Znači samo ako si pravoslavac (denominacijski) možeš biti spasen.

ВАН ЦРКВЕ НЕМА СПАСЕЊА

ВАН ЦРКВЕ НЕМА СПАСЕЊА

Свети Оци о спасењу само у Цркви

„Онај који је по својим делима добар, али није запечаћен водом, неће ући у Царство Небеско. Реч је смела, али није моја; тако је одредио Исус.“

Свети Кирил Јерусалимски,
Поуке огласитељне и тајноводствене, 3.

„Ко жели да се спаси, мора, пре свега, да чува васељенску веру, коју ако не сачува у целости и непорочности тај, без сумње, гине заувек“.

Znači mora da pripada PC. Kojih naravno ima više.

Свети Тихон Задонски,
О истинском хришћанству. II.1.2.

Само је наша вера, свето Православље, истинска и света…
Радујте се и веселите што се ви побожни православни хришћани. Плачите и сажаљевајте нечестиве, неверујуће и јеретике који иду у таму и у руке ђавола.“

Dakle samo mi i niko drugi kažu pravosl. duhovnici.

Bog kaže da ima svojih ovaca u svim torovima. Dakle isključivost se ne može propovijedati.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo ga opet subotarki rugalac.

žao mi je ali pravoslavni su u pravu. VAN CRKVE NEMA SPASENJA. A ono čemu pripada rugalo, je i samo rugalo, karikatura. Naravno sada će Marko da se nađe uvređen i povređen. Ali šta mu ja mogu kada njegova udruga nema apostolsko nasleđe. I kada
nije izvan Biblije nema spasenja, nego IZVAN CRKVE

O "bibličarskim" torovima i onome što mekeću da su navodne reči Boga, drugi put, mnogo opširnije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
žao mi je ali pravoslavni su u pravu. VAN CRKVE NEMA SPASENJA.

Tu se misli na van denominacije, crkvene organizacije, a ne izvan Hrista što je tačno.

A to se vidi po stavu da će samo i jedino pravoslavci biti spaseni.

A ti katolik, ni vas nisu poštedjeli, ali tebe vodi mržnja prema adventistima zato si ovdje na strani pravoslavaca.

A evo šta kažu ta ista tvoja navodna braća. jeste braća ali u mržnji prema advent.

Свети Теофан Затворник.
Пет поука на путу ка спасењу.
Задонски мушки манастир Рођења Пресвете Богородице,
2006, стр. 7, 10, 27, 19.

„Хришћанским црквама, као што ти је познато, себе називају осим наше Православне Цркве, латинска црква и многе протестантске хришћанске заједнице. Али ни латинску цркву, ни тим пре протестантске заједнице не треба признавати за истинске Христове Цркве – зато што су оне несагласне са Апостолским уређењем Цркве Божије.“

Dakle sada znamo da ste ovdje ujedinjeni kao fariseji i saudikeji iz mržnje prema Isusu i apostolima, a vi ovdje u mržnji prema adventistima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo ga opet subotarki rugalac.

I on je samo to "rugalac". Kako se on uopste moze zvati "teologom" vidi kako se ponasa, sramota jedna! Tako se ozbiljni ljudi ne ponasaju.

žao mi je ali pravoslavni su u pravu. VAN CRKVE NEMA SPASENJA

Naravno da nema spasenja van crkve. Ali oni kazu - "sta ce biti sa onima koji nisu mogli doci u doticaj sa crkvom niti su za nju culi. A zive recimo na pustom ostrvu"?

Kao prvo, Bog svakog iskrenog coveka dovodi u vezu sa svojom crkvom i tako ga spasava. I tako biva u civilizovanim drustvu.

Ako je pak na pustom ostrvu poslace mu poslanike, kao sto je slao i apostole Duhom. Prostorna udaljenost nije problem za Boga, nasi crkveni oci i misionari imaju sposobnost da se premestaju sa jednog nesta na drugo kao sto i pise u bibliji "odvede ga Duh na to i to mesto..".

Znaci, Bog ili salje ljude ili andjele i tako svoje sluge poziva u crkvu. Ne salje im "bibliju" jer Bog ne zavisi "od knjige". Nije ni Isus "delio biblije" vec im je govorio licno..

Svako ko je od Isusovih ovaca ce biti pozvan, a ko je bolestan od ponosa nece. Bog se suproti oholima.

nije izvan Biblije nema spasenja, nego IZVAN CRKVE

Ma kakva Biblija, crkva i zajednica spasava, a ne biblija!

Izvan biblije? :)

Dakle sada znamo da ste ovdje ujedinjeni kao fariseji i saudikeji iz mržnje prema Isusu i apostolima, a vi ovdje u mržnji prema adventistima
Navoditi stav pojedinca kako bi nesto dokazao je van pameti. Zasto nisi naveo zvanican stav crkve o tome? Nasa crkva priznaje Katolicku i ne oduzima joj nista od apostolskog nasledja!

Nego, vidimo kako ste vi "ujedinjeni u mrznji prema nama" sve sekte se medjusobno tuku ovde "biblijom" a kad se mi pojavimo onda se svi "ujedinite u napadu na nas!

I sto bi ti rekao -" projekcija", ali projekciju imas ti!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma kakva Biblija, crkva i zajednica spasava, a ne biblija!

Izvan biblije? :)

Mire, kako ne shvataš igru rečima. Oni sebe kite nazivom "Biblijskih" Hrišćana. Dakle, šta propovedaju svi oni koji su nastali nakon što je "bošji čoek" Luter zakuco teze? Da je samo u Bibliji istina, da je samo Biblija dovoljna i da nikome ne treba Crkva. Shodno tome, oni propagiraju

Extra Scripturam Nulla Salus.

To što oni Scripturam kite tumačenjima lične prirode i Bogu pripisuju stvari koje nikada nije rekao, to nije važno.
Važno je da je po njima Isus uzeo u ruke nešto što još nije postojalo u obliku kakav imamo, i Samarićanki rekao Ovo je Put, Istina, I Život. Isto tako, kada je apostolima rekao da se samo po njemu stiže do Oca, nije po ovima mislio na sebe, nego na Bibliju, te je rekao Samo po ovome se stiže do Oca.

Luterovo "svaki seljak sa biblijom jači je od Crkve", je otvorilo put takvima kao rugalo što je.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, kako ne shvataš igru rečima. Oni sebe kite nazivom "Biblijskih" Hrišćana. Dakle, šta propovedaju svi oni koji su nastali nakon što je "bošji čoek" Luter zakuco teze? Da je samo u Bibliji istina, da je samo Biblija dovoljna i da nikome ne treba Crkva. Shodno tome, oni propagiraju

Extra Scripturam Nulla Salus.

To što oni Scripturam kite tumačenjima lične prirode i Bogu pripisuju stvari koje nikada nije rekao, to nije važno.
Važno je da je po njima Isus uzeo u ruke nešto što još nije postojalo u obliku kakav imamo, i Samarićanki rekao Ovo je Put, Istina, I Život. Isto tako, kada je apostolima rekao da se samo po njemu stiže do Oca, nije po ovima mislio na sebe, nego na Bibliju, te je rekao Samo po ovome se stiže do Oca.

Ma ludost brate moj! Nigde ta "ista biblija" ne kaze da se po njoj spasavamo ili da je sama sebi dovoljna, nego cak suprotno da "je svestenici i zakonici tumace", i da samo oni imaju pravo na to! Mogu navesti i stihove i primere iz nje kao dokaz da pojedinci nemaju pravo tumaciti njena pravila samostalno vec moraju pitati svestenika, pa sta on odredi.. Dakle nista od "pojedinacnog i samostalnog tumacenja".

Svako sebi da tumaci, ili da svakom ponaosob Bog tumaci "bez crkve"? Pa koje su to gluposti?

Bibliju tumaci crkva i samo crkva kao Hristovo telo!

Uzas zatucanih i nerazumnih ljudi!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Navoditi stav pojedinca kako bi nesto dokazao je van pameti. Zasto nisi naveo zvanican stav crkve o tome? Nasa crkva priznaje Katolicku i ne oduzima joj nista od apostolskog nasledja!

To je stav i PC, a vi ste djelima pokazali da ste neprijatelji, a ovdje vas samo mržnja prema nama ujedinjuje.

Dakle primjer koji sam naveo iz Biblije odgovara vama, čim se pojavio neko ko ima ispravnu nauku i djela vi ste odmah jedni sa drugima ujedinjeni u mržnji.

A kada nema ni onih drugih (pravoslavaca ili katolika) onda međusobna destrukcija, što i vidimo u globalu, a najviše se vidi po Venecueli i Ukrajini.

A često i u Francuskoj, a Grci su poznati po tome da ne plaćaju porez državi tačnije da je kradu, a to znači da dovode do siromaštva druge Grke.

E možete tu svoju priču da stavite na štrik za veš, Isus je rekao da ćemo se po djelima poznati.

Vaša priča da imate vjeru je taman kao i fariseja. Kod vas su haos, beznađe, ratovi, kriminal najveći.

Od 20 najopasnijih država, čak je 14 katoličkih. Može li to biti slučajno?

Kako nije recimo 5 protest. 5 katoličkih, 5 budističkih, 5 pravoslavnih?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
E možete tu svoju priču da stavite na štrik za veš, Isus je rekao da ćemo se po djelima poznati.

A djela su vam - Hitler je Mesija!

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers:Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Adolf Hitler: „Luteransko kršćanstvo jeste i ostaje najveće Božje otkrivenje na njemačkom jeziku.“

Adolf Hitler: Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Fanatični mrzitelj Židova Julius Streicher, koji je tijekom rata izdavao novine „Der Stürmer“, kad mu je suđeno na Nürnberškom procesu zbog izazivanja mržnje, pozivao se na Lutherovu knjigu „O Židovima i njihovim lažima“ i branio slijedećim riječima: „Dr. Martin Luther bi danas umjesto mene ovdje sjedio na optuženičkoj klupi, ako se uzme u obzir ova knjiga“.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A djela su vam - Hitler je Mesija!

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers:Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Adolf Hitler: „Luteransko kršćanstvo jeste i ostaje najveće Božje otkrivenje na njemačkom jeziku.“

Adolf Hitler: Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Fanatični mrzitelj Židova Julius Streicher, koji je tijekom rata izdavao novine „Der Stürmer“, kad mu je suđeno na Nürnberškom procesu zbog izazivanja mržnje, pozivao se na Lutherovu knjigu „O Židovima i njihovim lažima“ i branio slijedećim riječima: „Dr. Martin Luther bi danas umjesto mene ovdje sjedio na optuženičkoj klupi, ako se uzme u obzir ova knjiga“.

Stvarno bih te više cijenio da si otišao, a ovako neću. Nema potrebe da osporavam nešto što sam davno osporio sa čitavim nizom slika i tekstova.

Dovoiljno je da znamo čiji sinovi (koje crkve) su bili Hitler, Pavelić, Musolini, Franko.

Ali šta da ti radim, zato vi imate Venecuelu i Francusku, jad i čemer i stalno neke nerede, a mi nemamo.

Zato vi imate favele i kartele.

Natrag