Milanski edikt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Сваки рад мора да има извор одакле се узимају подаци и референце. Ово твоје је чисто из адвентистичке кухиње које сам читао милион пута код разних "аутора". Нећеш ме убедити (људе који читају ово) да си ово ти смислио, чак ти је смешан покушај.

Onda ti je izbor literature ogranicen, jer o ovome ne govore samo Adventisticki pisci.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Već sam nekoliko puta do sada odgovarao na slična pitanja. Ja jesam ateista, ali religija me zanima prvenstveno sa sociološkog i filozovskog aspekta. Zato sam se interesovao za istoriju religije, čitao Bibliju i Kur'an, i upoznao te dvije religije.
šta god da si radio,jedno se vidi da nisi upregnut u duhove crkvene dogme i da si slobodan. otuda i vidiš ono što oni ne vide. da nisam vernik već ,bio bi i ja ateista kao i ti gledajuć ovake manipulacije po cenu da laž bude istina samo da njihove gazde budu u pravu. no fala Bogu što ja služim Bogu i znam da je istin jedna.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно, и ја сам ограничен. Зато сте ви тако широки и едуковани да нам проширите видике.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Наравно, и ја сам ограничен. Зато сте ви тако широки и едуковани да нам проширите видике.
Ako si ovdje mislio i na mene, promašio si! Ja nikome ne želim proširivati vidike, ali nikome i ne dozvoljavam da maglama prekriva moje. Svako ima pravo na svoje mišljenje, svoju filozofiju i svoj pogled na svijet i život, kao što ima pravo braniti svoja stajališta i svoju vjeru, ali pri tome se mora držati elementarnih istina, fakata i činjenica, koje nisu u suprotnosti sa istorijskim činjenicama i naučno verikovanim istinama. Ovo se ne može odnositi na najveći broj tema na PF Religije, jer se tu radi o doktrinarnim stvarima vjere i crkvenim, odnosno vjerskim dogmama, ali to može važiti i na nekim temama koje su pokrenute u ovoj sekciji, a koje korenspondiraju sa istorijom u najširem njenom smislu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ako si ovdje mislio i na mene, promašio si! Ja nikome ne želim proširivati vidike, ali nikome i ne dozvoljavam da maglama prekriva moje. Svako ima pravo na svoje mišljenje, svoju filozofiju i svoj pogled na svijet i život, kao što ima pravo braniti svoja stajališta i svoju vjeru, ali pri tome se mora držati elementarnih istina, fakata i činjenica, koje nisu u suprotnosti sa istorijskim činjenicama i naučno verikovanim istinama. Ovo se ne može odnositi na najveći broj tema na PF Religije, jer se tu radi o doktrinarnim stvarima vjere i crkvenim, odnosno vjerskim dogmama, ali to može važiti i na nekim temama koje su pokrenute u ovoj sekciji, a koje korenspondiraju sa istorijom u najširem njenom smislu.
na žalost elementarne istine su ovde tabu tema.braniti svoje stanje van konteksta uma da ne kažem Biblije za neke je stvar bezobrazluka čak,a nekima čak i događaj ili zabava u nemanju prečeg posla. ti nisi vernik i bar si iskren.to što ti se ovde nudi da pojedeš prepoznatljivu nečiju nedoslednost,da bi taki bili u pravu,nije neka novost na forumima. ja tvoj stav ateiste sam odavno procenio ,i ne respektujem tvoje mišljenje po pitanu istine,ali bar ne želim privući tvoj glas na licemeran način. kad te "hvalim", hvalim te jer je istina da si tog časa mudriji od "poznavalaca istine"

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ako si ovdje mislio i na mene, promašio si! Ja nikome ne želim proširivati vidike, ali nikome i ne dozvoljavam da maglama prekriva moje. Svako ima pravo na svoje mišljenje, svoju filozofiju i svoj pogled na svijet i život, kao što ima pravo braniti svoja stajališta i svoju vjeru, ali pri tome se mora držati elementarnih istina, fakata i činjenica, koje nisu u suprotnosti sa istorijskim činjenicama i naučno verikovanim istinama. Ovo se ne može odnositi na najveći broj tema na pf religije, jer se tu radi o doktrinarnim stvarima vjere i crkvenim, odnosno vjerskim dogmama, ali to može važiti i na nekim temama koje su pokrenute u ovoj sekciji, a koje korenspondiraju sa istorijom u najširem njenom smislu.

Јури, погледај мало изнад па ћеш видети на кога сам мислио. Немој одмах да скачеш као опарен. :)

Оnda ti je izbor literature ogranicen, jer o ovome ne govore samo Аdventisticki pisci.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Јури, погледај мало изнад па ћеш видети на кога сам мислио. Немој одмах да скачеш као опарен. :)

Ne bih ja skakako kao oparen sve kad bih se našao i u onom Luciferovom kazanu, ali ti bi mogao da ovakve odgvore daješ sa citatom, jer u ovom slučaju, zamjenica, vi, se može odnositi na sve koji ovdje pišu, zr ne?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мислио сам на адвентисте, али и на друге секте које "доносе истину". Водили смо размену постова Лаодикеја и ја. Што се осталих тиче, знаш шта Господ казује за њих. Не морам ја да понављам, свестан си и упознат.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Мислио сам на адвентисте, али и на друге секте које "доносе истину". Водили смо размену постова Лаодикеја и ја. Што се осталих тиче, знаш шта Господ казује за њих. Не морам ја да понављам, свестан си и упознат.

Šta je to što Gospod navodno govori za Adventiste a što urednik Jurivaka takođe po tebi zna?
Zar se urednik nije uvek postavljao kao neutralan u odnosu na bilo koju stranu?
A i da nije tako, zar bi po tebi o jednoj crkvi ili organizaciji trebali da sudimo na osnovu ljudskog mišljenja, bio taj čovek urednik foruma, predsednik države, crkveni poglavar..i slično.

Važno je Božje mišljenje, i ono ne podleže ljudskoj promenjivošću.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
što urednik Jurivaka takođe po tebi zna?

Сад сам мислио на оне који не верују у реч Божију, тј. на оне који одбацују. Јер човек је читао и добро зна шта Господ говори.

Нико не говори да је Јуривака овакав или онакав, не знам шта покушаваш са овим сад? Ако је неки форум уљудан, то је онда овај где се вулгарности санкционишу. То ме и држи да овде постујем. Појави се и овде неки форумаш који зна само да псује и вређа, али брзо види да то не пролази.

Дакле, не ради се о пристрасности уредника или неутралности, већ о нечијој вери или невери.
Не могу ја њему као тутор стално да пишем замерке, а човек је помислио да се мој пост односи на његов коментар. Он је под моје "ви" помислио да ја мислим на све који постују, па и на њега. Ма, капираш ти, само не знам шта са овим хоћеш.

Natrag