Milanski edikt

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Погрешно тумачење да је хришћанство направило компромис. То говоре многе секте, а поготову мухамеданци (највећа секта). Рећи да је укинуто обрезивање због компромиса је апсолутно неприхватљиво јер се још у Старом завету говори о ОБРЕЗИВАЊУ СРЦА.

Pa, jeste malo nezgodno priznati da je hrišćanstvo pravilo kompromise, ali činjenice su neumoljive. Hrišćanstvo je puno natruha paganizma, to ne vidi samo onaj ko neće da vidi. Komparacija između obrezivanja srca i k...ca je besmislena, jer se u prvom slučaju radi o duhovnoj dimenziji, a u drugom o tjelesnoj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako nije bilo kompromisa sa mnogobostvom, ako nije u vremenu posle smrti apostola doslo do bilo kakvog otpada, onda su apostoli lagali kada su na to upucivali.

"Јер ја ово знам да ће по одласку мом ући међу вас тешки вуци који неће штедети стада;
И између вас самих постаће људи који ће говорити изврнуту науку да одвраћају ученике за собом"
( dela 20. 29 - 30 )

"А беше и лажних пророка у народу, као што ће и међу вама бити лажних учитеља, који ће унети јереси погибли, и одрицаће се Господара који их искупи и доводиће себи наглу погибао.
И многи ће поћи за њиховим нечистотама којима ће се хулити на пут истине.
И у лакомству ловиће вас измишљеним речима. Њихов суд одавно не доцни, и погибао њихова не дрема" ( 2 Petrova 2. 1 - 3 )

Ako pogledamo tradicionalno Hriscanstvo, ono je prepuno mnogobozackih elemenata, i kao sto rece i urednik, to jeste nezgodno priznati, jer izjaviti tako nesto znaci etiketirati nekoga da ide krivim putem, ali cinjenice su njeumoljive, i Hriscanski princip je da ljude ne treba ostaviti u tami radi toga sto je neygodno reci istinu, vec reci istinu da bi oni koji su u tami iz nje izasli.

U nastavku su navedeni pojedini mnogobozacki elementi prisutni u tradicionalnim crkvama, a ima i nekih drugih koji nisu zapisani na ovom mestu.

1. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA:
Mngobozacki ritualni obicaj klanjaja ikonama, slikama, i kipovima.

BIBLIJSKA OSUDA OVOG UCENJA:

DRUGA ZAPOVEST - ` Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene; ( 2 knjiga Mojsijeva 20. 4 )

OPOMENA PROTIV SLIKA I KIPOVA - `Nemojte graditi sebi idola ni likova rezanijeh, niti stupova podižite, ni kamena sa slikama mećite u svojoj zemlji da mu se klanjate; jer sam ja Gospod Bog vaš. ( 3 knjiga Mojsijeva 26. 1)

NE GRADITI SLIKU BOGA U LIKU ZENE ILI COVEKA - `Onaj dan kad stajaste pred Gospodom Bogom svojim kod Horiva, kad mi Gospod reče: saberi mi narod da im kažem riječi svoje, kojima će se naučiti da me se boje dok su živi na zemlji, i da uče tome i sinove svoje;
Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samoga neba i bješe na njoj tama i oblak i mrak;
I progovori Gospod k vama isred ognja; glas od riječi čuste, ali osim glasa lika ne vidjeste;
I objavi vam zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset riječi, koje napisa na dvije ploče kamene.
I meni zapovjedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je naslijedite.
Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene,
Sliku od kakoga živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kake ptice krilate koja leti ispod neba;
Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kake ribe koja je u vodi pod zemljom;
I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se. i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom; ( 5 Mojsijeva 4. 10-19 )

( napomena: Lik rezan-Grcki `Ikonos ).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Sveci covekovi posrednici pred Bogom

BIBLIJSKO UCENJE:

`Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.
Jer Bog ne posla sina svojega na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spase kroza nj.
Koji njega vjeruje ne sudi mu se, a koji ne vjeruje već je osuđen, jer ne vjerova u ime jedinorodnoga sina Božijega. ( jevandjelje po jovanu 3. 16-17 ).

Reče mu Toma: Gospode! ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me. ( jevandjelje po Jovanu 14. 5-6 ).

Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,
Koji sebe dade u otkup za sve, za svjedočanstvo u svoje vrijeme, ( 1 poslanica Timotijeva 2. 5-6 ).

Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. UCENJE TRADICIONALNOH HRISCANSTVA:
praznovanje nedelje koja ima mnogobozacko poreklo, naspram jasne Bozje zapovesti koja nalaze postovanje subote Bozjeg dana od odmora.

BIBLIJSKO UCENJE:

CETVRTA ZAPOVEST - `Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga. ( 2 knjiga Mojsijeva 20. 8-11 ).

SUBOTA SIBOL STVARANJA POSVECENA OD SAMOG TVORCA KAO DAN POCIVANJA: `Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini; 2.Moj. 16, 22. -
To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo, ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1-4 )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Mnogobozacko okultno verovanje u besmrtnost duse, u pakao, i cistiliste ( Mitarstva ) nasprram biblijskog ucenja da se ljudi nakon smrti nalaze u jednom stanju koje biblija naziva snom, i cekaju u svojim grobovima dan vaskrsenja u poslednji dan prilikom Hristovog drugog dolaska.

BIBLIJSKO UCENJE:

`Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
( knjiga propovednikova 9. 5 - 6 ).

`A čovek umire iznemogao; i kad izdahne čovek, gde je?
Kao kad voda oteče iz jezera i reka opadne i usahne,
Tako čovek kad legne, ne ustaje više; dokle je nebesa neće se probuditi niti će se prenuti oda sna svog.
O da me hoćeš u grobu sakriti i skloniti me dokle ne utoli gnev Tvoj, i da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!
Kad umre čovek, hoće li oživeti? Sve dane vremena koje mi je određeno čekaću dokle mi dođe promena.
Zazvaćeš, i ja ću Ti se odazvati; delo ruku svojih poželećeš. ( knjiga o Jovu 14. 10 - 15 ).

`I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu. ( Jevandjelje po Jovanu 3. 13 ).

`I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni. ( knjiga proroka Danila 12. 2 ).

`Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima. ( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).

`Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg,
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda. ( Jevandjelje po Jovanu 5. 28 - 29 ).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. - UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Stavlja ljudsku tradiciju i predanje iznad autotriteta Bozje reci.

BIBLIJSKO UCENJE:

`A On odgovarajući reče im: Dobro je prorokovao Isaija za vas licemere, kao što je pisano: Ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.
No zaludu me poštuju učeći naukama, zapovestima ljudskim.
Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske,
I reče im: Dobro ukidate zapovest Božju da svoj običaj sačuvate. ( Jevandjelje po Marku 7. 6 - 9 ).

`Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu. ( Kolosanima poslanica 2. 8 ).

`Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom. ( Dela Apostola 20. 28 - 30 ).

`Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina. ( Jevandjelje po Jovanu 17. 17 ).

`I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.
I ovo znajte najpre da nijedno proroštvo književno ne biva po svom kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi. ( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 ).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OSTALO:

6. - Praktikuje mnogobozacke obicaje ritualnog paljenja sveca posvecenih Bogu sunca.

- uzimanje svete vode posvecene paganskom obicaju ritualnog pranja i verovanja u njena magijska i lekovita svojstva.

- svestenicko ritualno blagosiljanje osenjivanjem rukom u znaku krsta, okultni cin proklinjanja u magiji i satanizmu.

- ritualno prekrstavanje rukom sa tri prsta, okultni magijski Joga znak poznatiji kao MUDRA, simbol astralnih okultnih Bozanstava, pri cemu svaki prst simbolizuje jedno od Bozanstva, Palac - Jupiter, Kaziprst - Merkur, Srednji - Sunce, dodirom odredjenih delova tela sa tri spojena prsta ostvaruje se Bozansko delovanje na coveka, Celo - intelekt, Grudi - srce, emocije, ramena - ruke, aktivni deo coveka.

- Ritualna upotreba obrednih relikvija, posudja, nakita, itd, i verovanje u njihovu magicnu moc, i uticaj koji vrse na coveka, ili onoga ko ih nosi uz ili na sebi, itd...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
"Vjera je aktivno povjerenje u ono što imamo dobre razloge smatrati istinitim".

Ti, Laodikeja, možeš ispisati još stotinu stranica foruma sa sličnim optužbama i nećeš dokazati, ama baš ništa. To tvoji protestantirade već 400 godina - bezuspješno.
Vama je u interesu samo jedno - uništiti Crkvu! To naravno ne možete. Onda vam preostaje samo ovo što činite, napadati i klevetati, širiti lažne optužbe ne bi li nekako skrenuli pažnju na sebe i porasli u broju svojih članova.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam nikoga optuzio pojedinacno, vec sam ukazao na cinjenicu da u tradicionalnim crkvama ima mnogobozackih elemenata.
Zasto su tamo prisutne, to je stvar tih crkava, i one mogu izneti svoje razloge.
To ne iskljucuje da na to treba ukazati, odnosno na razliku onoga sto uce te crkve, od onoga sto uci biblija.

Ponavljam, to jeste nezgodno priznati, jer izjaviti tako nesto znaci etiketirati nekoga da ide krivim putem, ali cinjenice su njeumoljive, i Hriscanski princip je da ljude ne treba ostaviti u tami radi toga sto je nezgodno reci istinu, vec treba u svakom slucaju reci istinu zapisanu u reci Bozjoj da bi oni koji su u tami iz nje izasli.

Ako si protiv iznosenja biblijskih cinjenica koje su suprotne ucenju crkve, onda ti predstoji da sama sa recju Bozjom iskljucivsi sva objasnjenja crkvenih vodja, u molitvi ispitas ove cinjenice, i da izadjes iz duhovnog mraka u kome se nalazis.

Pristupi bibliji prazne glave bez nametnutih dogmi crkve, i dopusti Bogu na na ploci tvoga uma ispise novu stranicu, istinu - neokaljanu i cistu.

Tada ce ti zabluda u kojoj si bila - biti mrska, i ti ces teziti da slusas samo njega, i on ce te voditi ka sve vecem poznanju istine i pomoci ce ti da je sprovedes u zivot.

Pozdrav i svako dobro u Gospodu Isusu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pa, jeste malo nezgodno priznati da je hrišćanstvo pravilo kompromise, ali činjenice su neumoljive. Hrišćanstvo je puno natruha paganizma, to ne vidi samo onaj ko neće da vidi. Komparacija između obrezivanja srca i k...ca je besmislena, jer se u prvom slučaju radi o duhovnoj dimenziji, a u drugom o tjelesnoj.

Добро, чињенице које заступају они који Цркву хоће да понизе. Господ управо и говори о духовној димензији, да је она изнад телесне, а да телесно извршење долази као одраз вере. Никако обрнуто. То не схватају многи секташи, Јевреји ни муслимани. Само хришћани схватају. Јер обрезање је дато Аврааму након доказане вере, као печат правде. Ови држе закон, а многи вере праве немају. Само су споља побожни. Тако се и многи крсте, а живе далеко од Бога и када их питаш да ли Га има, они кажу: "Ма, мора да има нешто тамо горе, нека сила - можда су и ванземаљци!". И то је хришћанин обрезаног срца? Никако. То се лако види и то је једноставан начин да схватиш која је разлика између та два обрезања.

Да би разумео разлику у обрезивању мораш прво да постанеш верник. Јер када себи ускратиш ово:

19. А позната су дела телесна, која су прељубочинство, курварство, нечистота, бесрамност,
20. Идолопоклонство, чарања, непријатељства, свађе, пакости, срдње, пркоси, распре, саблазни, јереси,
21. Зависти, убиства, пијанства, ждерања, и остала оваква за која вам напред казујем као што и казах напред, да они који тако чине неће наследити царство Божије.

...онда ниси обрезао тело, већ срце. Мораш да схватиш разлику, јер многи Јевреји су били телом обрезани, али срце им беше далеко од Бога и мисли им беху све на жељу телесну. Од помисли, кроз машту у мислима, па све до самог чина. То је пут пропасти необрезаног срца.

У православној догматици има четрнаест степеника до коначног извршења греха. Сад не могу тачно да се сетим како иде, али знам да све почиње од помисли, а завршава самим чином. Негде између је машта, пред крај планирање да се грех почини, разрађивање стратегије итд. Не знам тачно, потражићу ако има на нету.

Све је то мање битно ако си ти одлучио да заговараш "чињенице" као и остали непријатељи Цркве. Ту ништа што ја кажем не може променити, кад моје узоре (учитеље), тј. апостоле називаш политичарима који праве компромисе. Далеко сам ја од њиховог знања и мудрости, те је онда и излишно да се трудим да докажем како ту компромиса нема. Нешто разумеш или не разумеш. Не можеш са предубеђењем учити (ако те заиста и занима да напредујеш у мудрости хришћанској, што ми се чини да није случај код тебе).

---------------------------------------------------------------------

Ako nije bilo kompromisa sa mnogobostvom, ako nije u vremenu posle smrti apostola doslo do bilo kakvog otpada, onda su apostoli lagali kada su na to upucivali.

Ево опет нашег "дипломца". Ви сте ти вуци у јагњећој кожи који се праве слаткоречиви и благи, само да душу ухвате у мрежу јеретичку.

copy paste дипломац.jpg

Каже: немам ја спремљен материјал, а они (адвентисти) читав живот посветили да сатанизују православље.

1. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Mngobozacki ritualni obicaj klanjaja ikonama, slikama, i kipovima.
3. UCENJE TRADICIONALNOH HRISCANSTVA: praznovanje nedelje koja ima mnogobozacko poreklo, naspram jasne Bozje zapovesti koja nalaze postovanje subote Bozjeg dana od odmora.
4. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA:Mnogobozacko okultno verovanje u besmrtnost duse, u pakao, i cistiliste ( Mitarstva ) nasprram biblijskog ucenja da se ljudi nakon smrti nalaze u jednom stanju koje biblija naziva snom, i cekaju u svojim grobovima dan vaskrsenja u poslednji dan prilikom Hristovog drugog dolaska.
5. - UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Stavlja ljudsku tradiciju i predanje iznad autotriteta Bozje reci.
OSTALO:

6. - Praktikuje mnogobozacke obicaje ritualnog paljenja sveca posvecenih Bogu sunca.

- uzimanje svete vode posvecene paganskom obicaju ritualnog pranja i verovanja u njena magijska i lekovita svojstva.

- svestenicko ritualno blagosiljanje osenjivanjem rukom u znaku krsta, okultni cin proklinjanja u magiji i satanizmu.

- ritualno prekrstavanje rukom sa tri prsta, okultni magijski Joga znak poznatiji kao MUDRA, simbol astralnih okultnih Bozanstava, pri cemu svaki prst simbolizuje jedno od Bozanstva, Palac - Jupiter, Kaziprst - Merkur, Srednji - Sunce, dodirom odredjenih delova tela sa tri spojena prsta ostvaruje se Bozansko delovanje na coveka, Celo - intelekt, Grudi - srce, emocije, ramena - ruke, aktivni deo coveka.

- Ritualna upotreba obrednih relikvija, posudja, nakita, itd, i verovanje u njihovu magicnu moc, i uticaj koji vrse na coveka, ili onoga ko ih nosi uz ili na sebi, itd...

Опет сам ја крив за ширење "негативног утицаја"? Сад ја треба да почнем да образлажем и доказујем да ово што овај јеретик пише глупост? Не могу, стварно. За све постоји разлог и дефинитивно није пагански. Овде толико лажи и неразумевања има да могу само да кажем: јадан тај јеретик који верује да је све ово истина што је овај овде ископирао.

И три прста му сада сметају као симбол Светог Тројства. И то има паганске корене, све је њима паганско и погано. Само упијају те лажи као сунђер и преносе даље. А неко седи у канцеларији и мозга како ће најбоље сатанизовати непријатеља, само да уграби што више душа да плаћају десетак.

Све сам ја ово појединачно показао да је лаж, а они (адвентисти) као да се ништа није десило. За лепу плату коју примају (неке су у хиљадама евра) они ће убацивати и убацивати...и убацивати...материјал, који наводно долази из главе. Није спремљен, само се случајно поклапа на свим серверима, језицима и форумима.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovaj tekst je licno moj, ja sam ga napisao i on postoji na mom blogu Biblijske istine.

Sto se bunis kada i ti imas svoj blog koji si iskljucivo posvetio borbi protiv navodnih sekti.

Kod mene to nije slucaj, na mom blogu postoji samo jedan takav tekst u kome je opisana istorija prve Hriscanske crkve, otpad polovinom drugog veka, razlika biblijskog ucenja naspram ucenja tradicionalnih crkava, i biblijska obelezja prave Bozje crkve.

U njemu nikoga nisam napadao, vec jednostavno iznosio biblijske i istorijske cinjenice, za razliku od tebe koji pises na jedan kruto protivnicki nacin, sa krajnje uvredljivim izrazima, duhom netolerancije, nedostatka savetovackog duha, vec samo osuda, prekor..itd.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Сваки рад мора да има извор одакле се узимају подаци и референце. Ово твоје је чисто из адвентистичке кухиње које сам читао милион пута код разних "аутора". Нећеш ме убедити (људе који читају ово) да си ово ти смислио, чак ти је смешан покушај.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
1. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA: Mngobozacki ritualni obicaj klanjaja ikonama, slikama, i kipovima.
3. UCENJE TRADICIONALNOH HRISCANSTVA: praznovanje nedelje koja ima mnogobozacko poreklo, naspram jasne Bozje zapovesti koja nalaze postovanje subote Bozjeg dana od odmora.
4. UCENJE TRADICIONALNOG HRISCANSTVA:Mnogobozacko okultno verovanje u besmrtnost duse, u pakao, i cistiliste ( Mitarstva ) nasprram biblijskog ucenja da se ljudi nakon smrti nalaze u jednom stanju koje biblija naziva snom, i cekaju u svojim grobovima dan vaskrsenja u poslednji dan prilikom Hristovog drugog dolaska.
OSTALO:

Znači to su optužbe? Po ovome smo "otpad"?
Jao, što su dosadni. wacko2

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kako je moguće da ti kao ateista vidiš tolke stvari,i paganizam u hrišćanstvu i ludost trojstva a da to oni koji sve to brane ne vide?!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
kako je moguće da ti kao ateista vidiš tolke stvari,i paganizam u hrišćanstvu i ludost trojstva a da to oni koji sve to brane ne vide?!
Već sam nekoliko puta do sada odgovarao na slična pitanja. Ja jesam ateista, ali religija me zanima prvenstveno sa sociološkog i filozovskog aspekta. Zato sam se interesovao za istoriju religije, čitao Bibliju i Kur'an, i upoznao te dvije religije.

Natrag