Linux i rad sa njim

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
ovo je izbacilo

application run: 0.17
subtitleeditor: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Izgleda da postoji propust u ranijim verzijama Subtitle Editor-a. Kazu da su ispravili propust sa 0.35 verzijom. Proveri koju ti verziju imas

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
ja imam 0.30.0-1.1
sta sad, treba da je apdejtujem?
poZz

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Ne koristim ubuntu ali ako se dobro secam, to ide ovako:
sudo apt-get update
sudo apt-get install subtitleeditor

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
izbacuje mi

Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
subtitleeditor is already the newest version.
The following packages were automatically installed and are no longer required:
libsox-fmt-base libsox-fmt-alsa libsox1b
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

a ja kad idem na Subtitle Editor>About, kaze da je verzija 0.30.0

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Izgleda da nema novije verzije za tvoje izdanje. Sta ti koristis? Mrzi me da trazim po svim ovim stranama: ubuntu ili mint?

Ja na Arch-u imam 0.38 verziju u repou tako da bi trebalo da u nekom tvom postoji ako ne ta verzija onda za jedan broj manja.

Sta god da koristis od Linux-a, otvori synaptics pa ces gore po menijima da trazis nesto Repository ili tako nesto. U sustini, vidi da li su ti svi repoi ukljuceni. Nacices i source i jos nesto. Stikliraj sve moguce i osvezi bazu.

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
ja koristim ubuntu...
isao sam u synaptics, a kvadratic ispred source-a ne mogu da stikliram (ili stoji prazan ili kad kliknem na njega pojavi se crtica po sredini kvadratica)... cetiri stavke iznad njega su stiklirane...
da li to ima veze sto sam se ja odlucio da ubuntu instaliram preko wubi-a iz win-a (za pocetak, dok se ne uhodam )?
poZz

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Nema veze sa tim. "Problem" je u tome samo sto treba da azuriras bazu programa u Synaptics-u.

Po meni, ubuntu su u zelji da ga pojednostave mnogo ukomplikovali. Hteo bih da ti pomognem ali se plasim da te nesto ne zeznem (nenamerno, naravno) pa da ti unistim sistem. Najbolje bi bilo da prvo vidis koji ti je sistem: 10.10 ili neki raniji. Onda, ako nemas noviji paket za Subtitle Editor u repou, mozda postoje u ppa repou. E za to ti treba da znas koja ti je verzija Ubuntu-a i neko ko se razume u dodavanje ppa programa. To ne bi trebalo da bude tesko: nadjes na launchpad program i obicno ima objasnjenje sta treba da radis.

Natrag