Ma nema problema. Ali nema sta da ti objasnjavam. PCLinux sam ti rekao da skines jer on ima dosta dobre programe za konfiguraciju koji ce ti pomoci da podesis, u ovom slucaju, xorg.conf.
Napomena: ako ne znate o cemu pricam, tipa xorg.conf, ili me pitajte ili potrazite na internetu ali nemojte da ostane nedoreceno.
Napomena 2: zamolio bih sve one koji hoce da pitaju nesto u ovoj temi ili nesto slicno, da napisu koji nivo znanja imaju sa Linuxom jer ja ne znam ko sta zna. Hvala i nije mi namera da bilo kog uvredim ili bilo sta slicno. Ako jesam, izvinite
Sve ovo sto sledi su pretpostavke, sve dok mi ne napises ono pod "Napomena 2": Ti imas problem prvo sa framebufferom. Nije to nista strasno, to ti je onaj deo podizanja sistema gde se pojavi Ubuntu logo pa sve dok se ne pojavi desktop. Nakon toga imas problema (mozda, jer to modamo da resavamo jedno po jedno) sa xorg-om (server za upravljanje grafikom).
Sve se to lako resava ali ja ne znam vas nivo znanja sa Linuxom (vas je mnozina, ne persiram
). Kao sto sam rekao, za framebuffer (za pocetak, kasnije mozete da ga "doterate" kako vama odgovara) jeste dovoljno da podesite rezoluciju na 800x600 ili neku malo vecu od te. Vec sam objasnio kako i zasto, da ne ponavljam. Ako to prodje OK, tj. bez "sustanja" na slici, onda ste na konju. Nije bitno sto je mnogo krupno i slicno, kad budete to instalirali mozete da sredite kako vama odgovara.
Ovo za xorg.conf fajl, ali to tek kad uspete da butujete disk u Live mod, ako vam ne odgovara podesavanje rezolucije i slicno, kasnije mozete da resite pomocu PCLinux OS-a. On ima dosta dobre konfiguracione programe koji ce vam, za razliku od Ubuntua, ako vam ne pronadje odgovarajuci drajver ili nesto drugo, ponuditi autokonfiguraciju pa ako i to ne odradi kako treba tu je manuelna konfiguracija. Kod ubuntua ste tu prepusteni sami sebi. Ali otom potom. Prvo framebuffer i butovanje bez "ustanja".
Probaj i bez nervoze. Nema nerviranja i sve lagano.
Pozdrav i pisite detaljne izvestaje. Gde zapinje, kako je do toga doslo, koju gresku izbacuje. Sve je bitno i nista nije za bacanje.
Let the source be with you