Pokusao sam da u dual bootu sa win 10 instaliram Linux Mint 17.3 Cinnamon 64 bit. Odradio sve kako treba pripremio (shrink) particiju, dobio unlocated prostor i krenuo instalaciju preko bootabilnog diska. Medjutim prilikom ucitavanja diska javio se problem: ACPI PCC Probe Failed. Da li da probam sa drugim distrom? Da li cu imati isti problem? Po prvi put sam u linux svetu, svidja mi se ubuntu 14.04. Da li je dobar za pocetnike? Vidim ima dosta tutorijala o njemu na ovom forumu.
Edit: Pokusao sam ponovo sa instalacijom Linux Mint-a 17.3 i posle ACPI PCC Probe Failed greske startovao se dvd sa instalacijom...
...ali samo mogu da vidim linux mint logo, nema ikona (Computer, Home, Install Linux Mint)... nema uopste ni taskbara dole. Dakle samo vidim logo.
Pokusao sam takodje da instaliram i Ubuntu 14.04.3 64 bit, takodje se javila ista greska prilikom pokretanja instalacije (ACPI PCC Probe Failed)...a na slici dole...
...uopste ne vidim ovaj prozor instalacije samo ovu ljubicasu pozadinu i ovaj taskbar gore.
Edit: Resio sam problem. U stvari problema nije ni bilo. Sve je bilo u redu sa instalacijama. Imam 22" Samsung monitor i 32" Samsung LED TV (povezan preko HDMI) i nekako mi je prilikom instalacije po defaultu slika isla na 32" Samsung TV a ne na monitor na kome sam radio . Sokirao sam se kada sam slucajno ukljucio TV kad vidim da je tu slika i rezolucija u redu. Samo sam u Display options cekirato Miror displays. Problem sa rezolucijom je bio prilikom instaliranja Linux Minta 17.2,17.3 i Ubuntu 14.04.3. Dok su se Ubuntu 15.04 i linux Mint 17.1 instalirali bez problema. Problem sam primetio kada sam instaliranu verziju Linux Minta 17.1 upgrejdovao na verziju 17.3. ACPI PCC Probe Failed greske vise nema.