Хајде прво да решимо овај "проблем" са uTorrent сервером:
Зато што си ми дао домаћи задатак и хтео сам да ти помогнем, одрадио сам "инсталацију" овог програма. Прво што хоћу да ти кажем јер нисам сигуран да ли знаш јесте да је ово сервер тј. он се покреће у твом интернет браузеру. Још нема клијента за овај програм за Линукс, само да знаш.
Инсталација креће овако:
1. Скинеш изворни код програма са званичног сајта
2. Отвориш терминал и куцаш следеће команде:
mkdir utorrent-server (направиће директоријум)
cp utorrent-server-3.0-24118.tar.gz utorrent-server (копира изворни код у нови директоријум)
cd utorrent-server (улазиш у нови директоријум)
tar -xvzf utorrent-server-3.0-24118.tar.gz (распакујер изворни код)
cd utorrent-server-v3_0
./utserver (стартује програм)
Отвориш браузер, било који (у овом тренутку користим Chromium) и идеш на адресу 127.0.0.1:8080/gui
chromium 127.0.0.1:8080/gui
У пољу за пријављивање куцаш
admin
(prazno)
Сваки пут мораш прво да покренеш програм, може из терминала а можеш и да направиш пречицу са иконицом па онда да палиш браузер и ону адресу коју сам ти рекао. За гашење је довољно да угасиш таб са адресом, бар мислим
И то је то. Користиш твој омиљени програм. Оно на шта треба да обратиш пажњу, ако се бринеш за сигурност система (а требало би да се бринеш) јесте да прошиташ документа која долазе са инсталацијом. У њима пише како да правилно подесиш програм. Он ће и овако да ради али ипак.
Пиво? Може пиво
Што се тиче проблема са плејером, не могу да ти помогнем јер ја филмове пуштам или преко mplayer-a из терминала или преко vlc-a. Преводи су увек синхронизовани и нисам нешто обратио пажњу на њих јер ми и не требају јер довољно добро знам енглески.