Linux i rad sa njim

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
Ok, ali ja u zivotu nisam naisao na igricu koja nece da mi radi na windows (imao sam XP, pa 7) :)
Ja u vidu imam igrice kao sto su STALKER, OBLIVION, FEAR, METRO 2033, HALF LIFE, ...
poZz

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Pa zato sto su gotovo sve pravljene za njega :D

Član
Učlanjen(a)
14.03.2010
Poruka
7
e pozdrav za sve imam instaliran ubuntu 10.10 ali iz njega ne mogu da napravim wi fi konekciju posto imam bezicni int.zona.kartica je air live 2000 pci turbo g pci adapter.ali jednostavno nemam prestave niti ideje kako i sta da uradim .pocetnik sam .ako ima neko neki savjet.pozz

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
e pozdrav za sve imam instaliran ubuntu 10.10 ali iz njega ne mogu da napravim wi fi konekciju posto imam bezicni int.zona.kartica je air live 2000 pci turbo g pci adapter.ali jednostavno nemam prestave niti ideje kako i sta da uradim .pocetnik sam .ako ima neko neki savjet.pozz
Jesi probao da kucas
Kod:
/etc/init.d/networking start

Član
Učlanjen(a)
20.02.2011
Poruka
1
Poz svima.
Nov sam na forumu i ako moze mala pomoc.
Na lap topu imam instaliran XP i u njemu Orakle VM VirualBox.
Iz njega pokrecem Backtrack 4 R2.
Odradi sve i pokrene ga, ali mi ne vidi wi-fi karticu. Naravno, ukucam
Kod:
E sad, pokushavao sam u podeshavanjima VirtualBox-a da namestim sve kombinacije mreze, ali mi nije poshlo za rukom.
Imal' leka za ovo?
U napred hvala na bilo kakvoj pomoci...

Član
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poruka
9
Pozdrav svima,
tek sam video ovu temu na forumu a ozbiljno nameravam da predjem na Linux.
Pitao bih bokia: Da li je moguce iz ubuntua podici virtuelni drajv i na nega instalirati windows, hvala unapred

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Pozdrav svima,
tek sam video ovu temu na forumu a ozbiljno nameravam da predjem na Linux.
Pitao bih bokia: Da li je moguce iz ubuntua podici virtuelni drajv i na nega instalirati windows, hvala unapred

Naravno ........pa evo sta ja imam trenutno....

jos samo da naucim kako se sa svim tim i radi....:D:D:D......sta nesnam pitacu......sorry

Kompletne sisteme.....

WINDOWS XP SP3

45978122.jpg

Sa mozillom sa SerbianForum temom....nisam zadovoljan kako sam odradio temu ....ispravicu to.....wacko2

39739780.jpg

LINUX UBUNTU

76938799.jpg

Sa Gotika stilom.......

91378906.jpg

LINUX KUBUNTU

12566936.jpg

U okviru XP imam kompletne sisteme u Virtualboxu....

- ANDROID

85697614.jpg

sa funkcionalnim velikim menijem......

77039849.jpg

- MAC OSX LEOPARD 10.6.5

98125594.jpg

sa standardnim makovim menijem....

39092878.jpg

WINDOWS 7

21926811.jpg

Ultimate verzija.....

94822085.jpg

Mislim da nisam nista zaboravio......
boki71-albums-smajli-2-picture2572t-zamisljen.gif
.........tamo do 2020 naucicu da radim sa svim ovim pa cu vam onda izneti utiske .......
boki71-albums-smajli-picture2539t-milamajko.gif
.....salim se sve ovo zajedno dobro funkcionise......;)

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Poz svima.
Nov sam na forumu i ako moze mala pomoc.
Na lap topu imam instaliran XP i u njemu Orakle VM VirualBox.
Iz njega pokrecem Backtrack 4 R2.
Odradi sve i pokrene ga, ali mi ne vidi wi-fi karticu. Naravno, ukucam
Kod:
E sad, pokushavao sam u podeshavanjima VirtualBox-a da namestim sve kombinacije mreze, ali mi nije poshlo za rukom.
Imal' leka za ovo?
U napred hvala na bilo kakvoj pomoci...
Jesi pokusao da ga botujes sa DVD-a (ne u virtualboxu).

I da,BT distribucija nije za pocetnike.Ja ti predlazem da pocnes sa ubuntuom ili mintom.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Jaao jao Boki ti si genije tebi treba zabraniti pojavljivanje na ovom forumu.Ćim nešto u tebe vidim novo i ja bih to ... Mada ja za tobom kaskam 100 svjetlosnih godina .Kako je moćan ovaj MAC Leopard,gdje si ovo iskopao?

Tutorijal.....Mac u Virtualboxu....

http://serbianforum.org/tutorijali/165749-instalacija-mac-os-x-leopard-u-windowsu.html

Mozese inace Mac instalirati i po principu Dual boota....zajedno recimo sa nekim Windows operativnim sistemom....Nije nista toliko komplikovano....jedino je sto kada zelitepristupiti Mac OSX morate uci u bios i promeniti na AHCI......dok Windows radi naravno u IDE modu....Kreira se posebna particija za Mac.....recimo Disk Director programom....i odlicno radi posto imam taj nacin instalacije na laptopu....

Natrag