Linux i rad sa njim

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
AMD Phenom II X3 710 Processor 2.61GHz
RAM 4GB
64bit
ATI Radeon HD 4600
500GB HDD

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
Boki, jos nesto :)
kad ubacim instalacioni disk linux ubuntu 10.10, jel imam opciju da prethodno formatiram kompjuter? izvini ako postavljam glupa pitanja, ali sam dugo radio na windows-u, nikad nisam imao dodir sa linux-om (pa sad sve mislim da je to nesto mnogo drugacije)... resio sam da probam sa linux-om i sad prikupljam sve potrebne informacije pre nego sto krenem u rad :)
hvala poZz

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Boki, jos nesto :)
kad ubacim instalacioni disk linux ubuntu 10.10, jel imam opciju da prethodno formatiram kompjuter? izvini ako postavljam glupa pitanja, ali sam dugo radio na windows-u, nikad nisam imao dodir sa linux-om (pa sad sve mislim da je to nesto mnogo drugacije)... resio sam da probam sa linux-om i sad prikupljam sve potrebne informacije pre nego sto krenem u rad :)
hvala poZz

Kada krenes instalaciju i odaberes particiju na kojoj zelis instalirati Linux ,pitace te dali zelis i da je formatiras pre same instalacije.....

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
Boki, zanima me jos mogucnost instaliranja video igara... Da li postoje neka ogranicenja, da li mogu da instaliram bilo koju igricu i da je nesmetano igram? Zatim, drajvere za stampac koje imam na disku - da li mogu njih da instaliram ili moram da trazim posebne linux drajvere za moj model stampaca i skenera?
hvala...
poZz

Poslednja izmena:
Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Boki, zanima me jos mogucnost instaliranja video igara... Da li postoje neka ogranicenja, da li mogu da instaliram bilo koju igricu i da je nesmetano igram? Zatim, drajvere za stampac koje imam na disku - da li mogu njih da instaliram ili moram da trazim posebne linux drajvere za moj model stampaca i skenera?
hvala...
poZz
Procitao sam na jednom linux forumu da nema potrebe za instalacijom drajvera ukoliko sve dobro radi ,jedino mozda vlasnick drajveri za ATI i Nvidiu.
Ja imam HP Photosmart 4480 i radi odlicno bez drajvera.

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
Znaci, instaliras disk za stampac i to je to...? Ili radi i bez instalacije diska? A igrice?
poZz

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Znaci, instaliras disk za stampac i to je to...? Ili radi i bez instalacije diska? A igrice?
poZz
Da ,meni radi bez instalacije ,bar kod mene :D
Trebalo bi da mozes da igras sve igrice koje mozes i na windows XP-u.Samo trebas da instaliras wine,imas u ovoj temi tutorijal o tome.

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
to sa wine-om mi je jasno... jel to znaci da sve igrice pokrecem preko njega?
poZz

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
ja imam brdo 3d video igara (okoreli sam gamer)... i kako ja da znam koja od njih je pravljena za windows, ili su sve one pravljene za windows?
poZz

Natrag