Linux i rad sa njim

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Samo one zajebane :D

Mozes da igras dosta njih. Osim igre pisane za Linux (mozes da ih nadjes u svom package manageru) mozes da igras i dosta Windows igrica. Na Youtube mozes da nadjes sve o tome.

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
46
ok! planiram da ga ubacim u stari komp! jer ne bih da taj stariji komp preopteretim, i onako ce mi sluziti samo za net i po neke sitnije igre!
:D

hvala!

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Koliko je star taj stari komp? Koja je konfiguracija?

Sto se tice igrica, preko Wine-a mozes da pokrenes dosta igrica. Ako moze da ih tera taj racunar kad bi mu instalirao Win, onda ce moci da ih tera i sa Linux-om. Jedino je "problem" sto moras da podesis Wine jer ne rade sve igrice odmah po instalaciji. Na Youtube pored klipova obicno daju i objasnjenje kako da se podesi Wine bas za tu igricu.

Član
Učlanjen(a)
19.03.2011
Poruka
3
Uspeo sam da pokrenem instalaciju tako sto sam postavio acpi=off, ali sad mi ne vidi particije onako kako su mi podeljene u windowsu, vidi samo 2 particije i dve male( jedna 100MB system reserved i neka od 10 MB) a ovo ostatak diska kao jednu od 107GB(ovde bi trebalo da je Windows 7) i ostatak diska kao drugu particiju iako bi trebalo da ih ima tri( jedna od 200GB, jedna od 133GB i jedna od 32 GB, ove poslednje dve su mi prazne). Kako da sredim ovo da vidim na koju particiju da instaliram sistem a da ne izbrisem podatke??

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Prvo pogledaj preko gparted da li ti lepo cita particije. gparted je program za particionisanje. Pogledaj pa javi

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
46
Procesor: AMD Athlon 64 3000+
Graficka: Sada cu da kupim noviju, zato sto mi se ova pokvarila! bice.. Nvidia GeForce 512mb DDR3 ili DDR2 128bit...
RAM: Kingston 2GB 400 i nesto MHz
Maticna: Gigabyte eee dalje nznm! :D

A zasto..? ;)

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
46
hahha...pa kupio sam novi, pa mi onaj zastareo u odnosu na njega! :D

ma verujem ja da on moze da tera Linux Ubuntu, nego sto ja pitam onako za igrice! :D

eee, hvala ti jos jedanput.. .puno pozdrava!

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Ako nekog interesuje, komanda za izvlacenje teksta iz PDF dokumenta (u kome je moguca selekcija teksta misem, ne oni dokumenti koji moraju da se obradjuju preko OCR), se vrsi ovako:

pdftotext -layout -enc UTF-8 pdf_koji_konvertujemo.pdf fajl_koji_dobijamo.txt

-layout - pasusi, stubci i sve ostalo ostaje kao kod orginalnog pdf-a
-enc UTF-8 - enkoder za prepoznavanje karaktera

napomena: izlazni fajl, .txt, njegovo ime mora da se navede

pdftotext je sastavni deo poppler-data paketa (na nekim distribucijama, paket je poppler)

Pozdrav i svako dobro

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
zdravo, joshida, nismo se odavno culi... e, jel mozes da mi das tvoju konfiguraciju i da mi kazes koji linux sad koristis? polemisem nesto sa jednim drugom... ovo trazim jer si gore naveo da koristis linux na P2 (400MHz)... pa mi on ne veruje... poZz

Poslednja izmena:
Natrag