ne cudi sto su nesrecni ljudi zaneti! sta sve moraju progutati a na kraju gde ce im biti kraj?
Geraklues!
Od oko 80-tak Isusovih zivotopisa koja se velikom i neoprostivim greskom nazivaju Evandejla po Marku, Mateju, Ivanu, Luki, Magdaleni, Barnabi itd...
jer, da ti ponovim, a ti se drzni da kazes da nije istina ako smijes,
Jevandjelje je jedno! Dato je Isusu da zalutale Izraelove ovce obrati na Boga!
I nekli drugi narodi su prihvatili da je Jevandjelje od Boga, da je jedno i da ga je govorio Isus!
Ko je imao pravo da proglasi Isusov zivotopis koji je napisao Isusov savremenik Barnaba neispravnim?
Pavle i njegovi zidovi! Kojima je u srcima ostala mrznja prema svima koji nisu zidovi ili porijeklom zidovi.
Kao sto ti je poznato od prve do posljednje stranice Bibliju su pisali potomci Izraela, zidovi.
Sljedbenici Sarine rasisticke vjere.
Molim, neka se dokaze suprotno! Ako se dokaze, imate Bibliju, prfiznajem gresku i izvinjavam, se!
Zar ces Gera i dalje tvrditi da je Marija imala sex sa Jospiom ili nekim drugim Davidovim potomkom da bi on bio nazvan: sin Davidov?
Ko je tzv.sv. Pavle da ja uvazim njegove nebuloze?
Bog njega nije proizveo za sveca, to su uradila njegova braca, na zadovoljstvo velikog svecenika boga sunca, Konstantina koji je nacinio pagansko-krscanski surogat drzavne religija koja je uvodjena mucenjima i smrcu.
Isus nije spasitelj svijeta! Da jeste Sudnji dan bi vec bio proslost, a zla i zlocina ne bi bilo!
Kako bi te neko naveo na krivi put nego da ti ga hvali?
Zasto ne slijedis Isusa i ono sto je on govorio? Cak i u ovako izmasakriranom Jevandjelju ostale su rijeci koje je Bog preko njega poslao ljudima.
Barnaba je pisao mnogo stotina godina prije nego se pojavio Muhammed a.s. U cemu je onda tvoj problem? Negiras ga Pav lovim ustima?
Imas li svoja?
Vidis da sam u pravu da je Muhammed a.s. Davidov potomak, sto se inace pripisuje Isusu (teskom klevetom i teskom greskom! Isusa je rodila djevica Marija!)
Cak i biografija Isusa koju je pisao Ivan, sadrzi nesumnjivu najavu da iza njega dolazi Muhammed a.s.:
"Imao bih jos mnolgo reci, ali sada ne mozete nositi. A kad dodje on, Duh Istine (Ahmed, Muhammed a.s.) uvecst ce vas u svu istinu. On nece govoriti sâm od sebe vec ce govoriti ono sto cuje i bjavit ce vam buduce. On ce mene proslaviti jer
ce uzeti od onoga sto je moje i to objaviti vama. Sve sto tac ima pripada meni. Zato vam rekoh da ce uzeti od onoga sto je moje i da ced to objaviti vama."
Ivan 16:12-15
Isus naziva Muhammeda a.s. i Braniteljem (brani njegovu cestitiost i cestitost njegove majke!):
"Ipak vam ikstinu velim: vama je bolje da odem, jer ako ne odem Branitelj nece doci k vama. Odem li, poslat cu ga k vama. on ce kada dodje dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
S obzirom na grijeh: ukoliko ne vjeruju u me (Muhammed a.s. govori o Isusu i Jevandjelju istinu, muskliman vjeruje bez sumnje)
S obzirom na pravednost: ukoliko odlazim k Ocu te me vise necete vidjeti (Muhammed a.s. govori da nije ni razapet ni ubijen, nego da ga je Bog uzeo sebi. Dakle, nepravedno su pricali da se vratio te da su ga vidjeli, da je osnovao crkvu i slicne stvari, to Isus ovdje jasno kaze)
S obzirom na sud: ukoliko je osudjen knez ovoga svijeta (osudjen da, da se iskazu njegovi neprijatelji, ali ni razapet ni ubijen)"
Ivan 16:7-11
Gera,vrijemeje da usvojis znacenje da rijec musliman znaci odan Bogu.Odanost Bogu iskljucuje neisitnu.
Ja nisam odan ni Petru ni Pavlu, ni hodzi ni popu, nisam odan ni Isusu ni Muhammedu a.s., da je Bog htio on bi ih unistio ili ne bi ni postojali.
Ja sam odan Bogu, zato vjerujem u Boga, vjerujem u Bozje Knjige, Bozje andjele, Bozje poslanike, da se sve dogadja Bozjom Voljom...
Mislim da je Isusov zivotopis sto ga je pisao Barnaba u skladu s onim sto se dogadja danas. Muslimani imaju pravo.