lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Nije zaludno bila zabranjivana od strane crkve obicnom puku.
Jer prije je puk bio mudriji.

Pametna i duhovita opaska ali se ne bih slozio do kraja. Nije slucajno sto je ubrzo posle dostupnosti biblije svima, usledilo doba prosvetljenja. Ne slazem se da je nekad puk bio mudriji zbog dostupnosti informacija danas. Ako imas vise informacija, sva je prilika da ces doneti mudriju odluku.
Danas u Srbiji i generalno u poslednjih 20 godina, imas ogroman broj turbo-folk pravoslavaca koji nisu procitali dva stiha iz biblije a smatraju sebe velikim vernicima. Bitno im je da imaju brojanicu oko ruke, zlatni krst oko vrata, barem jednu ikonu kuci i obavezno se krste kada prodju pored crkve. Problem je u tome sto ne znaju ni u sta veruju. Culi su za Isusa, verovatno su odgledali neki film o njemu, bitno im je da ih svetac zastiti od reume i prehlade a kada im prepricavam delove iz biblije ostaju u neverici i svaki put moram da im pokazem da to stvarno pise u bibliji. Njihova verzija boga je dosta bliza nekoj vrsti slabog teizma uz mesavinu paganskih obicaja i naravno ima osobine lokal patriotizma. Licno bih voleo da procitaju barem neke delove biblije pa da se onda izjasne da li su vernici ili ne. Hocu da kazem da sam zapanjen da i pored lake dostupnosti informacija, dobar deo ljudi i ne pokusava da ih sazna ne bi li mogao da donese mudriju odluku ali ipak raste procenat onih koji to cine pa eto, onako optimisticno da zakljucim da su procentualno ljudi ipak malo mudriji nego ranije.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Svako ko kaže da u Hrista veruje a dela Hristova ne čini laža je i otac laži i u njemu nema istine. Amin.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Veliki duhovni problem, ako se može tako reći, ovdašnjeg svijeta, mislim na balkanske prostore i sada konkretno govorim o tome, što ogromna većina poistovjećuje vjeru i naciju. Otuda pojava da je, recimo, biti dobar i "pravi" Srbin, dovoljno da kompenzira nedovoljno angažovanje u vjerskom smislu - redovnu molitvu, odlazak u crkvu, pridržavanje Božijih zakona..., jednom riječju potpuno upražnjavanje vjere. Otuda i nezainteresovanost za Bibliju i njene poruke, kada je riječ o hriščanima. Mnogima je važnije staviti na sebe simbole koji će nedvosmisleno pokazati kojoj vjeri i naciji pripada, nego se pomoliti Bogu, pa i pomisliti na Boga.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
starstuff i moderator govore neke stvari koje su na mestu. spoljasnja poboznost ne znaci nesto,ali upravo to sto ljudi oce to,govori dovoljno da postoji ta sustina Tvorca i da je to ubrizgano u svako ljudsko bice,samo sto sotona nudi fetise kao nevazne i nemoguce bensedine za smirenje od suda i pakla. istina je uvek istina.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
obojica avramovi,pa ne samo isak i ismailo vec svi narodi se broje od avraama,crni,zuti,kosooki beli itd. ne radi se o tome da li dolazi i od koga dolazi ismailo,vec da je Bog jasan da je isak pre nego se rodio bio narecen kao obecano seme. sara je potom dala agaru i to je to sa ismailom. ali bio on ne znam koliko avraamov to nista ne znaci kao ni meni ni tebi da jesmo avraamovi potomci ako ne uzmemo ono sto je Bog odredio od pocetka sveta a to je Mesiju. a mesija je mogao doci samo od prvog obecanog ne od drugog kao produktom ljudskog dogovaranja sare i avraama! tu pocinju tvoje muke! nikako dase izjasnis onoga ceka se sotona uvek bojao,originala,je li mislis po Bozjem il po covecjem,je li moze drgui brak doneti Bozje originalno seme ili samo prvi? ako moze drugi brak doneti onda Biblija i Bog ne stoje dobro oko tvoje nauke. a ako je Bog jasan da druga zena ne moze sa semenom biti primljena ,cega radi je avraamov prinos ismaila i bio odbijen. ismailo je dobio zemaljske blagoslove ,to je logicno,,svim ljudima Bog to daje svakako,ali ako samo to nasledjujemo,neko naftu,neko ogromnu teritoriju,onda se Bog obavezao na silu,ko je jaci,veci,bogatiji materijalno,a ne po Duhu ko je Bogu ugodan?!!! malo se ustavi. oces reci da je ismailov telesbni blagoslov veci od Bozjeg izbora koji je pao po zakonu prve i prvog muza na isaka?! nikako da to vec jednom dovedes u red. je si li ti dakle pobornik i zastupac ideje da ono sto je od sagresivog ljudskog sarinog i avraamovog dogovora oko agare, ili si pak za Bozje cisto jasno receno,dvoje bice zauve jedno kad je stvarao u pocetku prvog coveka? nikako da se tu odlucis? ili se bojis istine. sotona zna gde moze a gde ne moze pa te mami gde mu je lako proci,promenis Bozji jasni naum i onda sve moze. i petar pan moze biti mesija onda ,kad on to tvrdi. i nadje usi za slusanje i srca za verovanje!!

Ti si ocito zalutao!
Brojis stvari koje nemaju smisla!

Tako su zidovi odbili svaku pomisao da je Isus ista drugo nego zlocinac i kriminalac!
Tako i ti, kao i oni za Isusa, govoris o Muhammedu a.s.
Kakva je razlika izmjedju tebe i njih?
Ta svi su nalazili razloga da ne prihvate Bôzju Rijec!
Ti si ocito Sarin sljedbenik, sljedbenik lazlivice i rasiste.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti si ocito zalutao!
Brojis stvari koje nemaju smisla!

Tako su zidovi odbili svaku pomisao da je Isus ista drugo nego zlocinac i kriminalac!
Tako i ti, kao i oni za Isusa, govoris o Muhammedu a.s.
Kakva je razlika izmjedju tebe i njih?
Ta svi su nalazili razloga da ne prihvate Bôzju Rijec!
Ti si ocito Sarin sljedbenik, sljedbenik lazlivice i rasiste.
ovo zoves odgovorom? pre licis na politickog govornika,kojemu je cilj da smeni predsednika vlade da sam bude taj,a bez iakog pokrica i tu pa onda grdi sav narod sto ga ne podrzava!! nista od Pisma vise ne cujem od tebe,a zna se zasto? gera je u pravu,kad si uza zid onda pljujes neki rasizam. ja nisam nista od toga ja ljubim sve svoje"neprijatelje". zelim svakog videti unutar neba.top mi je cilj,a ti izgleda ne shvatas to,vec me oces uvuci u pricu o rasizmu jevreja. to nije moj fah. ako nemas Pismo ovde zbogom onda.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ovo zoves odgovorom? pre licis na politickog govornika,kojemu je cilj da smeni predsednika vlade da sam bude taj,a bez iakog pokrica i tu pa onda grdi sav narod sto ga ne podrzava!! nista od Pisma vise ne cujem od tebe,a zna se zasto? gera je u pravu,kad si uza zid onda pljujes neki rasizam. ja nisam nista od toga ja ljubim sve svoje"neprijatelje". zelim svakog videti unutar neba.top mi je cilj,a ti izgleda ne shvatas to,vec me oces uvuci u pricu o rasizmu jevreja. to nije moj fah. ako nemas Pismo ovde zbogom onda.

Nema ti kod mene nikakve politike!

Ja bih pozelio svim bliznjim (svim ljudima) da cuju Sta Bog kaze i udju u Obecani Raj.

I ocekujem da citirate i sto jace slijedite i citirate Isusa.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Ja bih pozelio svim bliznjim (svim ljudima) da cuju Sta Bog kaze i udju u Obecani Raj.

ja govorim u svoje ime,da to i cinim. Isus je Rec. Bog ju je izgovorio i potom odenuo istu tu Rec u telo. ta Rec telo je Isus Spasitelj sveta,drugog nema. amen i amen.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Nezelis ti da kazes sta Bog kaze! a vec sta kazes ti, da cuju forumasi,ako ti mi argumentujemo 100% s biblijskim citatima a ti ih negiras da bi uzdigo Kuran koji je jednostavno losa kopija SZ i NZ-ta.

Ovaj stih sam ti postavio mnogo puta na raznim temamam
(Akoli vam neko drugi donese drugo jevandjelje od ovomg kog vam mi propovedasmo proklet da bude) ovaj stih je izgovorio apostol Pavle!mnogo pre nego se pojavio Muhamed!posto je Muhamed izmenio jevandjelje i navodno da nam se pricinilo kako je isus raspet,onda nema nikakvog smisla verovati u Njega kao u Spasitelja,jer nije polozena krv zaveta odnosno Jagnje nije zaklano,Samim tim Isus onda nije Spasitelj sveta!upravo to ti zelis da kazes samo neznas kako!!!izmisljas kako verujes u Hrista spasitelja?kako ce te ON spasti ako nije raspet,zaklan na krstu???Sta je zapravo biti Musliman?ako priznas Allaha i njegovog poslanika Muhameda!!!??? A gde je Isus???o njemu ni reci,dok biblija tj jevandjelje stavi Isusa Gospoda na prvom mestu (LOGOS,TEOS) zato Islamu odnosno Harry i neodgovara biblija kao prava i jedina Bozja knjiga.
Pokusali smo ja i momci da ti to dokazemo biblijskim citatima,raznim orginalnim tekstovima,
(Codex Sinajtikus,Kumranskim spisima,septuagintama itd)A ti u svoju odbranu Kurana nisi prineo ni jedan arheoloski dokument!jer ga nemas!a uporediti Issusove podvige i podvige Muhameda su nebo i zemlja.
Onaj koji cita Avraama jasno zna ko je Ismail,a ko Isak!samo se blamiras na forumu sa svojim izvrtanjem.
Evo koga priznaje islam:

<strong><font color="#0000ff">
Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag