lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
opet si brate preopsiran i slabo razumljiv.
Vidi ovo: ja priznajem da je Isusa rodila Marija i da ni jedan muskarac nije kroz svoj spolni organ ubacio svoju spermu u nju, tako da Isus ne moze biti sin niti unuk itd. ni jednog covjeka ili plemena!
On ne moze biti Davidov potomak!

Ako ti ili neki tvrdite da jeste, onda se pridruzujete klevetnicma koji su Mariju nazivali kurvom. Da li si svjestan toga?
Nisi.... ne znate sta govorite.... da Bog da vam se smiluje ako se pokajete i prodjete nenormalnog govora.

Isus sâm negira da je potomak Davidov: zar ce otc sinu sjediti s desne strane?

Ali briga vas sta Isus kazuje!

Vi slijedite laznjake!

I ja ti kazem:Muhammed a.s. je potomak Davida, a ne Isus!

Za Muhammeda a.s. nemam cvrst dokaz, ali za Isusa imam da nije Davidov potomak! Iste dokaze imas i ti, ali ne hajes.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
a jel imas dokaze da je Marija rodila bez seksualnog odnosa ?

"Which is more likely: that the whole natural order is suspended, or that a jewish minx should tell a lie?"
David Hume

Sta je verovatnije: da je ceo prirodni poredak suspendovan ili da je jevrejska devojka slobodnog morala slagala?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Kada smo vec kod laznih ucitelja, proroka i nevinih devojaka:

Isaija 7:14
Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo.

Neko u bibliji opet laze.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
a jel imas dokaze da je Marija rodila bez seksualnog odnosa ?

Nemam dokaze, vjerujem.
Imam razloga da vjerujem.
Ako ti neko kaze da tvrd kamen, da je tvrdo zeljezo, da je tvrd dijamant, onda mu vjerujes kada kaze da je tvrd i titan.

Dakle, vjerujes jer si se ubuijedio da je tvrd kamen, zeljezo i dijamant.

Tu se nema dokaza, tu se vjeruje.

Ako tvrdi da je Isus Davidov potomak, onda znaci da je Marija zacela s nekim iz Davidove porodice.

Vjera nije u kontradiktornostima nego u nacelima.

Tamo gdje pocinju kontradikcije pocinju i lazi i lazna vjera.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
vera nije znanje, tako da mozes da verujes do sutra da nije davidov potomak ovo ono, ne znas ;)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
vera nije znanje, tako da mozes da verujes do sutra da nije davidov potomak ovo ono, ne znas ;)

U pravu si.

Ali ima onda opredjeljenje: ako je Davidov potomak tada se Marija sevila i zatrudnjela s nekim iz Davidove loze.

Tekuci papa je prije nekoliko godina izjavio glupost da je bog sisao s neba usao u Mariju i rodio se nakon devet mjeseci.
To znaci da je bog dvas puta prosao kroz Marijinu vaginu!

Neki govore da je bozji sin, znaci da je neki bog opcio s Marijom.

Kao sto vidis, jedino je islam vjera: Isusa je rodila Marija Bozjom Voljom (samo iz jajasceta).

Dalje, mariju nisu odmah kamenovali jer se desilo cudo: kada se pojavila s djetetom medju ljudima ono (beba) je progovorila: moja majka je cestita i ja sam cestit, dosao sam Bozjom Voljom. (ako nekoga interesuje mogu napisati tacne rijeci koje je izrekao).

Mariju su ostavili u miru.

Ali je danas ne ostavljaju u miru krscani i hriscani (nazivajuci je bogorodicom, majkom bozjom i slicnim glupostima), dok zidovi to govore tajno.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ili mozda marija nije ni postojala, postoji i ta mogucnost

Postoji, naravno. Ali sigurno nije bio hodajuci kameni kip ili slika na dasci.

Oni koji su je slikali uzimali su kao model inace razgolicene zene, koja bi vadila sisu pred slikarom (kiparom)?

Koliko je poznato rodila je sa nekih 13-14 godina.

Natrag