lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
koliko ja znam rimokatilčki sustav idolopoklonstva sve više ide u tom smjeru
da proglasi mariju kako je ona veća od Krista,
uzdignuti je i proglasiti spasiteljicom, oduzeti Kristu posredništvo između Boga i grešnika
jesam li u pravu, vidječmo uskoro

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja ne znam kome pripisujete da negira Isusa Mesiju?

Nadam se da meni ne.

Mir s vama.
onda ako je mesija trebas slediti sto je napisao.moras se krstiti u njegovo ime ,moliti za svetoga Duha. bez toga Isus je rekao da nema vecnog zivota. uska su vrata i uski je put i malo ih je koji ga nalaze.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
onda ako je mesija trebas slediti sto je napisao.moras se krstiti u njegovo ime ,moliti za svetoga Duha. bez toga Isus je rekao da nema vecnog zivota. uska su vrata i uski je put i malo ih je koji ga nalaze.

Ja slijedim ono sto je Isus govorio!

Mene to zanima, a ne ono sto su oni iza njega govorili pisali cinili, njima je ne vjerujem.

Isus je rekao ko ce bastiniti zivot vjecni, samo su to "sveti oci" zamutili i odgovarace za to!

Isus je rekao:

"Ljubi Gospoda Boga svoga svom svojom pamecu, srcem i dusom. I bliznjega svoga kao samoga sebe".

Gdje ti vidje da je rekao krstite se ili molite Duha?

smao,. malo je ljudi koji njega, Mesiju slijede, a najmanje ga slijede krscani (hriscani).

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
malo je ljudi koji njega, Mesiju slijede, a najmanje ga slijede krscani (hriscani).

kršćani su jedini ljudi koja Ga i slijede
ali odmah da se razumijemo, kršćanstvo nije = rimokatolicizam ili pravoslavlje ili današnji adventizam

kršćani su oni ljudi koji poštuju Božji Zakon i drže subotu, naučavaju Biblijsku vjeru

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja slijedim ono sto je Isus govorio!

Mene to zanima, a ne ono sto su oni iza njega govorili pisali cinili, njima je ne vjerujem.

Isus je rekao ko ce bastiniti zivot vjecni, samo su to "sveti oci" zamutili i odgovarace za to!

Isus je rekao:

"Ljubi Gospoda Boga svoga svom svojom pamecu, srcem i dusom. I bliznjega svoga kao samoga sebe".

Gdje ti vidje da je rekao krstite se ili molite Duha?

smao,. malo je ljudi koji njega, Mesiju slijede, a najmanje ga slijede krscani (hriscani).
prvo,apostoli su Isusovi nisu moji ili tvoji najamnici,tako da ako ti seckas Pismo gde si onda zalutao? kako mislis uci u spasenje snajderajem,rasivanjem i prisivanjem neceg sto je sve sveto?
Isus je u jovanovom jev. 3.gl. nikodemu rekao upravo da ako ne bude nanovorodjen sa neba,nece moci videti cak carstva,a ko ne bude krsten vodom i Dujom nece moci uci u njega. to je rekao i u jovan.7.gl. kada je naknadno otisao na praznik sjenica i govorio o zivoj vodi tj. svetom Duhu. takodje u mateju 25.jasno je podvukao da nece moci uci niko bez Duha svetoga krstenjem!! u mateju 22.govori da niko ko ne bude primio krstenje u tom Ime nece biti mocan ostati na svadbenoj veceri u nebu. ovo je dovoljno da te zabrine.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
malo je ljudi koji njega, Mesiju slijede, a najmanje ga slijede krscani (hriscani).

kršćani su jedini ljudi koja Ga i slijede
ali odmah da se razumijemo, kršćanstvo nije = rimokatolicizam ili pravoslavlje ili današnji adventizam

kršćani su oni ljudi koji poštuju Božji Zakon i drže subotu, naučavaju Biblijsku vjeru

Hajde, drago mi je cuti da ima neko kome Isus nece reci u Onaj dan: "Odlazite zlikovci, nikada vas nisam poznavao!"

Ako slijedis Isusov nauk, sjetices se da je to rekao cudotvorcima napunjenim "svetim duhom" koji su ga proglasili bozanstvom!

Posto je to vrlo znacajna kletva Isusova, a ako nisi siguran o cemu se radi, mozemo to razmotriti vrlo tacno.

prvo,apostoli su Isusovi nisu moji ili tvoji najamnici,tako da ako ti seckas Pismo gde si onda zalutao? kako mislis uci u spasenje snajderajem,rasivanjem i prisivanjem neceg sto je sve sveto?
Isus je u jovanovom jev. 3.gl. nikodemu rekao upravo da ako ne bude nanovorodjen sa neba,nece moci videti cak carstva,a ko ne bude krsten vodom i Dujom nece moci uci u njega. to je rekao i u jovan.7.gl. kada je naknadno otisao na praznik sjenica i govorio o zivoj vodi tj. svetom Duhu. takodje u mateju 25.jasno je podvukao da nece moci uci niko bez Duha svetoga krstenjem!! u mateju 22.govori da niko ko ne bude primio krstenje u tom Ime nece biti mocan ostati na svadbenoj veceri u nebu. ovo je dovoljno da te zabrine.

Isus je tacno rekao ko ce bastiniti zivot vjecni!

Nije spomenuo apostolel nije spomenuo "svete oce", nije spomenuo krstenje... nista od tog!

Ko si ti ili apostoli ili "sveti oci" patrijarsi, pape i mitropoliti da Isusa negiraju i izlazu posmijehu? Zar vas nije strah?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
apostoli 12orica su njegovi specijalni opunomočenici, izaslanstvo

patrijasi,pape, mitropoliti bojim se da poštuju Božji Zakon i drže subotu
dakle nisu pravi pastiri kao što su to bili Apostoli

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
apostoli 12orica su njegovi specijalni opunomočenici, izaslanstvo

patrijasi,pape, mitropoliti bojim se da poštuju Božji Zakon i drže subotu
dakle nisu pravi pastiri kao što su to bili Apostoli

Vidi se da si proso kroz mnoge denominacije pa se vrtis tamo amo ko na ringispilu, kazi mi spedy (Gde,kome,kada,zbog cega i zasto je dana subota???) imas to u 5 mojsijevoj 5 procitaj pa mi onako ljudcki objasni.

Pa mi onda objasni takodje (gde kome,kada,zbog cega i zasto je dana subota???) u novom zavetu???

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hajde, drago mi je cuti da ima neko kome Isus nece reci u Onaj dan: "Odlazite zlikovci, nikada vas nisam poznavao!"

Ako slijedis Isusov nauk, sjetices se da je to rekao cudotvorcima napunjenim "svetim duhom" koji su ga proglasili bozanstvom!

Posto je to vrlo znacajna kletva Isusova, a ako nisi siguran o cemu se radi, mozemo to razmotriti vrlo tacno.

Isus je tacno rekao ko ce bastiniti zivot vjecni!

Nije spomenuo apostolel nije spomenuo "svete oce", nije spomenuo krstenje... nista od tog!

Ko si ti ili apostoli ili "sveti oci" patrijarsi, pape i mitropoliti da Isusa negiraju i izlazu posmijehu? Zar vas nije strah?

Pa dali si ti normalan Harry?pa sam Isus ih je izdvojio,izabrao!ma jasan si ko dan! evo zasto ne priznate da je Isus raspet i umro na krstu:

7:11,12
Ако је, дакле, савршенство постало кроз левитско свештенство (јер је народ под њим закон примио), каква је још потреба била говорити да ће други свештеник постати по реду Мелхиседековом, а не по реду Ароновом? Јер, кад се промени свештенство, мора се и закон променити.

8:13Rekavši »novi savez«, onaj prvi je proglasio zastarelim. A ono što zastareva i oveštava, nije daleko od nestanka.

9:[SUP]14[/SUP]А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом?[SUP]15[/SUP] И зато је новом завету посредник, да кроз смрт, која би за откуп од преступака у првом завету, обећање вечног наследства приме звани.[SUP]16[/SUP] Јер где је завет ваља да буде и смрт оног који чини завет.[SUP]17[/SUP] Јер је завет по смрти потврђен: будући да нема никакве силе док је жив онај који га је начинио.[SUP]18[/SUP] Јер ни први није утврђен без крви.
Uvelicao sam fon da bolje vidis!zasto sura u kuranu govori da nam se samo ucinilo da je Isus razapet !! jer ako NZ-et nije krvlju jaganjca zapecacen znaci da i ne vazi.Lisice ste vi lukave zelite da se ljudi ne spasu!!! zato su i napisali tu suru u kuranu jer vas bog je najveci neprijatelj covecanstvu.

10: [SUP]1[/SUP] Јер закон имајући сен добара која ће доћи, а не само обличје ствари, не може никада савршити оне који приступају сваке године и приносе оне исте жртве.(Ovde se radi o vama Muslimanima,Jevrejima)[SUP]9[/SUP] Тада рече:Ево дођох да учиним вољу Твоју, Боже. Укида прво да постави друго.[SUP]10[/SUP]По којој смо вољи ми освећени приносом тела Исуса Христа једном.(A ne svake godine kako to cinite vi,zato vam i odgovara sura o tome kako nam se pricinilo da je Isus raspet) Islam nikad nije priznao Isusa kao mesiju i raspece o tome govori ISTORIJA,ARHEOLOGIJA,argumenti,fakti koliko su Hriscani postradali od Islama.
Hriscani su morali da se brane od( sultana-osmana)i ti ces da mi kazes da mi neznamo sta ovde pisemo i citamo da Mi nepoznajemo Isusa gospoda nasega)

Zato ne budite lenji, kao što vas i upozorava Biblija, već sve proveravajte. Jer pogledajte poslednje 4 rečenice apostola Petra koje su zapisane u Bibliji :
2.Петр. 3: [SUP]15[/SUP]И трпљење Господа нашег држите за спасење; као што вам и љубазни наш брат Павле по даној му премудрости писа.[SUP]16[/SUP]Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао.[SUP]17[/SUP] А ви, дакле, љубазни, знајући напред, чувајте се да преваром безаконика не будете одведени с њима, и не отпаднете од своје тврђе;[SUP]18[/SUP]Него напредујте у благодати и у познању Господа нашег и спаса Исуса Христа. Њему слава и сад и у вечна времена. Амин.

I šta nam apostol Petar ovim stihovima želi poručiti ?

Natrag