lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gera jesi li se ti ikada zapitao,
zašto 4.zapovijed počinje sa Sjeti se ?

ajde razmisli malo to, prouči

vjeruj nije to slučajno
jer kad nekome kažeš sjeti se, znači da je već o tome bilo govora, prije

ljudi koji su uvjereni da zakon više nije potreban, ili da pojedina zapovijed više ne vrijedi
su prevareni od strane sotone, jer đavo je lažac i otac laži, prevarant

samo Duh Božji može pomoći, objasniti ljudima gdje je istina
žarka molitva upučena Bogu preko Krista biče primljena, i otvoriče sa svaki um na spoznaju

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
temelj kršćanske crkve je Krist
to vjerojatno danas već svi znaju
ako je Temelj crkve poštivao Božji Zakon i držao subotu
kako čovjek gradi na tom istom Temelju ako to ne poštuje ?

zapitaj se kolega ?
da li je to kršćanstvo koje se zida samo na rijećima

poznato je da je vjera bez djela mrtva.nema je
da bi vjera bila kako treba potrebno je i rijeći i djela pokazati
djela Kristova zapisana su u Bibliji

svaki onaj koji zida na Kristu a ne poštuje Zakona i ne drži subotu
zida na pijesku, ustvari sam sebe zavarava da je kršćanin
Vera bez dela je jedna stvar,a dela zakona sasvim druga, upravo to Pavle i zeli da objasni neznabozcima.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318

Dakle, hoćeš da kažeš da ako ne držim subotu nisam hrišćanin?

Pa sama reč hrišćanin označava nekoga ko priznaje Hrista za Spasitelja - Mesiju. A Hrist kaže:

"2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.
2:28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote."
(Marko 2)

Još je i Isaija pisao o tome:

"1:10 Čujte reč Gospodnju, knezovi sodomski, poslušajte zakon Boga našeg, narode gomorski!
1:11 Šta će mi mnoštvo žrtava vaših? Veli Gospod. Sit sam žrtava paljenica od ovnova i pretiline od gojene stoke, i ne marim za krv junčiju i jagnjeću i jareću.
1:12 Kad dolazite da se pokažete preda mnom, ko ište to od vas, da gazite po mom tremu?
1:13 Ne prinosite više žrtve zaludne; na kad gadim se; a o mladinama i subotama i o sazivanju skupštine ne mogu podnositi bezakonja i svetkovine.
1:14 Na mladine vaše i na praznike vaše mrzi duša moja, dosadiše mi, dodija mi podnositi.
1:15 Zato kad širite ruke svoje, zaklanjam oči svoje od vas; i kad množite molitve, ne slušam; ruke su vaše pune krvi.
1:16 Umijte se, očistite se, uklonite zloću dela svojih ispred očiju mojih, prestanite zlo činiti.
1:17 Učite se dobro činiti, tražite pravdu, ispravljajte potlačenog, dajite pravicu sirotoj, branite udovicu.
1:18 Tada dođite, veli Gospod, pa ćemo se suditi: ako gresi vaši budu kao skerlet, postaće beli kao sneg; ako budu crveni kao crvac, postaće kao vuna."
(Isaija 1)

Džaba subote ako srcem vlada zavist, pakost, mržnja, ljubomora...Isus vam isto to govori ali vi neslušate, baš kao i Izraelci za vreme Isaije...

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gera jesi li se ti ikada zapitao,
zašto 4.zapovijed počinje sa Sjeti se ?

ajde razmisli malo to, prouči

vjeruj nije to slučajno
jer kad nekome kažeš sjeti se, znači da je već o tome bilo govora, prije

ljudi koji su uvjereni da zakon više nije potreban, ili da pojedina zapovijed više ne vrijedi
su prevareni od strane sotone, jer đavo je lažac i otac laži, prevarant

samo Duh Božji može pomoći, objasniti ljudima gdje je istina
žarka molitva upučena Bogu preko Krista biče primljena, i otvoriče sa svaki um na spoznaju
Sta ima da se zapitam jasno pise:seti se da si bio rob!!!! 5 moj 5:[SUP]15[/SUP] I seti se da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.(koga je izveo ? Mene,tebe ili jevreje?

Brate nemas sanse da odbranis subotu s SZ-om,a tim bolje Novim ne muci se.

Pozderav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Covjece!

Ja shvatam da su tebi Pavle, petar itd. neke vazne licnosti.

ali i ti shvati da su meni sasvim nevazni, a Boga mi i opasni kada mijenjaju Bozje i Isusove rijeci neciom sto vrijedi malo ili nimalo.

Sada zamisli nekog seika koji blebece o Muhammedu a.s. kao bozanstvu.
Zamisli nekog vodju neke od "muslimanskih" religija koji pise na fetve "i to na arapskom" i tako za sobom vuce jadnike koji pojma nemaju.

To isto ti radis, kao ti zalutalil kada se pozivas na Petra, Pavla, Jovana, Luku.....

Imas svoju pamet, svoju dusu, imas rijeci sto ih je Isus govorio, i ako to ne mozes razlikovati ti si sigurno jedan od onih kojima nedostaje vlastiti razum i koji zbog tog lutaju cekajuci da im neko razjasni Isusove rijeci koje je on namijenio cak i djeci!

Isusove rijeci su sasvim jednostavne!
Nista ti ne shvatas osim Muhameda Zao mi te je brate,ni jedan musliman kao i mnogi jevreji ga ne priznaju kao i ti samo vesto varas kad bi priznao Isussa priznao bi i raspece i krstio bi se! posto ga ne priznas zato i mlatis praznu slamu ovde po forumu o Isusu i apostolima ko je je licno sam izabrao.

Vec sam tio naveo razlog zbog kojeg sura u kuranu govori da Isus nije raspet vec nam se pricinilo svako ko je normalan videce razliku u tome.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nista ti ne shvatas osim Muhameda Zao mi te je brate,ni jedan musliman kao i mnogi jevreji ga ne priznaju kao i ti samo vesto varas kad bi priznao Isussa priznao bi i raspece i krstio bi se! posto ga ne priznas zato i mlatis praznu slamu ovde po forumu o Isusu i apostolima ko je je licno sam izabrao.

Vec sam tio naveo razlog zbog kojeg sura u kuranu govori da Isus nije raspet vec nam se pricinilo svako ko je normalan videce razliku u tome.

Pozdrav od Gere.

Sta je ostalo od tih apostola? Koji su bili apostoli? Prenosili su rijeci, da, onda su ih drugi primali dodavali, uvelicavali....

Ja znam samo da vjesto izbjegavas Bozje Rijeci, zaboravljas Isusove rijeci ili Rijeci koje je dobio od Boga.

Ko se jos krsti ispravno?

Sveti Jovan (Jahja) je krstio vodom i rekao: ja vas krstim (pomazujem) vodom, a onaj koji doazi iza mene krstice vas Duhom Svetim i ognjem.

Ko se jos krsti Svetim i ognjem?

Na kakvo me onda krstenje pozivas?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
svaki kršćanin koji slijedi Krista če ispravno krstiti drugog čovjeka, perobračenika
samo nemojte misliti da je samo krštenje dovoljno da se duša spasi
nakon krštenja slijedi obred poniznosti a zatim Euharistijsko slavlje
tek tada čovjek postaje pravi kršćanin

vodom sam kršten od krstitelja-brata kršćanina,
a krštenje Duhom Svetim od Gospodina primih
tako če i svi drugi koji traže spasenje

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Sta je ostalo od tih apostola? Koji su bili apostoli? Prenosili su rijeci, da, onda su ih drugi primali dodavali, uvelicavali....

Ja znam samo da vjesto izbjegavas Bozje Rijeci, zaboravljas Isusove rijeci ili Rijeci koje je dobio od Boga.

Ko se jos krsti ispravno?

Sveti Jovan (Jahja) je krstio vodom i rekao: ja vas krstim (pomazujem) vodom, a onaj koji doazi iza mene krstice vas Duhom Svetim i ognjem.

Ko se jos krsti Svetim i ognjem?

Na kakvo me onda krstenje pozivas?[/QUOTE]Pa u cemu je onda problem?Mi se i krstimo Duhom i Ognjem tj Imenom Isusovim a ne apostolskim!!

[SUP]Jovan 1:33[/SUP] I ja Ga ne znadoh; nego Onaj koji me posla da krstim vodom On mi reče: Na koga vidiš da silazi Duh i stoji na Njemu to je Onaj koji će krstiti Duhom Svetim.

Jovan 20:[SUP]21[/SUP] A Isus im reče opet: Mir vam; kao što Otac posla mene, i ja šaljem vas.

[SUP]22[/SUP] I ovo rekavši dunu, i reče im: Primite Duh Sveti.
[SUP]23[/SUP] Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.

Dela 1:[SUP]5[/SUP] Jer je Jovan krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom Svetim ne dugo posle ovih dana.

Tako sto nekrsteni potpuno razumem tvoju jarost!!
Pozdrav od Gere.

P.S

Ko je vest to cemo videti?gde je odgovor na post #

[h=2]#220[/h][h=2][/h]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
[ Pa u cemu je onda problem?Mi se i krstimo Duhom i Ognjem tj Imenom Isusovim a ne apostolskim!!

[SUP]Jovan 1:33[/SUP] I ja Ga ne znadoh; nego Onaj koji me posla da krstim vodom On mi reče: Na koga vidiš da silazi Duh i stoji na Njemu to je Onaj koji će krstiti Duhom Svetim.

Jovan 20:[SUP]21[/SUP] A Isus im reče opet: Mir vam; kao što Otac posla mene, i ja šaljem vas.

[SUP]22[/SUP] I ovo rekavši dunu, i reče im: Primite Duh Sveti.
[SUP]23[/SUP] Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.

Dela 1:[SUP]5[/SUP] Jer je Jovan krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom Svetim ne dugo posle ovih dana.

Tako sto nekrsteni potpuno razumem tvoju jarost!!
Pozdrav od Gere.

P.S

Ko je vest to cemo videti?gde je odgovor na post #

Ne vidjeh nikoga opecenog ognjem, nikoga, cak ni najvece zlocince a svi rekose da su krsteni kako treba.
Valjda to krstenje dolazi onda u paklu, zar ne?
Kur'an je obavijestio podrobnije o tom.

Post na koji trazis odgovor prepisan je od ljudi do cijeg ja misljenja ne drzim, Pavle Petar, Jovan itd....

Zar zaista nems Isusove rijeci negdje u pameti ili u citatima?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
temelj kršćanske crkve je Krist
to vjerojatno danas već svi znaju
ako je Temelj crkve poštivao Božji Zakon i držao subotu
kako čovjek gradi na tom istom Temelju ako to ne poštuje ?

zapitaj se kolega ?
da li je to kršćanstvo koje se zida samo na rijećima

poznato je da je vjera bez djela mrtva.nema je
da bi vjera bila kako treba potrebno je i rijeći i djela pokazati
djela Kristova zapisana su u Bibliji

popstavlja se pitanje temelja?pamatej 7. Isus jasno kaze da je temelj ON.matej 16 otkrivenje ko je on je Temelj.onda bi on trebao reci da je temlj zakon ne on ili jedna crtica iz zakona ali on to nije rekao. naravno da mi trebamo sve Pismo,ali ako ne znamo samog temelja spasenja kako cemo znati i druge stvari? ako ne bi smo najpre primili krstenje Duhom,onda smo visi od apostola,koji su poslati u gornju sobu primiti najpre svetoga Duha pa tek onda ici svedociti istine Bozje.
ja sam ti rekao jasna mesta u galatima posl. 4.gl. a prethodno Isus jasno kaze da je on obecanje i da nas zakon stavlja pod proklestvo,jer nikoga ne moze odrzati,da bi potom pavle rekao rodove duha i nigde nije nabrojao subotu u rod duha,takodje kaze dase sav zakon ispunjava u jednome,ljubibliznjega svoga.
sam Isus kaze d aje gospodar od subote. ako verujes gospodara zar to nije vecnost? sam gospodar je rekao nepokretnom coveku 38.god da uzmer svoj odar i nosi,i osudjen je sa Isusom zasto tocini u subotu,jer doista teret se nije smeo nositi u subotu,jer je to bilo javno krsenje subote.ali ovaj covek je rakao da mu je to Gospdoar subote rekao,Isus.trgali su klasje sto je takodje bilo krsenje subote. da li samo krsenje? jer on je bio vecni odmor. sada kada je goaspodar dosao verom u njega smo slobodni od kletve i ulazimo u nebo krozx njega,i samo kroz njega jer zakon sudi a on deli spas.i ne moze se sudom uci u vecnost vec u smrt a to dvoje ne mogu naslediti neba. ako bi imao otkrivenje istionski reci onda kako je moguce da ne mozes primiti otkrivenje temelja Jednog Boga? krstenja svetim Duhom? je si li krsten svetim Duhom po delima apostola 2.8,10,11, 19. glave?

Natrag