SP, Suarez: Ova moja je nova "Božja ruka"
Uz nevjerojatno ispisani scenarij nogometaši Urugvaja su se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Južnoafrička Republika...
U posljednjoj minuti drugog produžetka Urugvaj je visio o tankoj niti. U 120. minuti je napadač Urugvaja Luis Suarez obranio prvi udarac Ganaca prema urugvajski vratima, ali je potom, u nastavku akcije, rukom zaustavio siguran pogodak.
Time je prouzročio jedanaesterac, ali i dobivanje crvenog kartona, no kasnije se ispostavilio da je time održao svoju momčad na životu i pogurnuo ih prema polufinalu.
Naime, Gyan je promašio pobjedu, a potom je Urugvaj slavio s 4-2 tijekom izvođenja udaraca s bijele točke.
- Nisam imao izbora, morao sam reagirati rukom. Bio je to kraj utakmica, mogući kraj našeg Svjetskog prvenstva. Bila je to, zapravo, moja verzije "Božje ruke" - rekao je Luis Suarez, strijelac tri pogotka na ovom Mundijalu za Urugvaj koji time neće nastupiti u polufinalu protiv Nizozemske.
- Kada sam vidio da Gana nije zabila penal u 120. minuti bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Osjećao sam se ponosnim i predosjećao sam tada da idemo dalje - završio je Suarez.
SP: Mick Jagger - najveći urok južnoafričkog Mundijala
Mick Jagger (67), pjevač legendarnog britanskog rock-sastava The Rolling Stones, bodrio je tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi uživo tri reprezentacije i sve su tri ispale iz natjecanja...
Potvrdio je tako službeno epitet “Anđela smrti” Mundijala na južnoafričkom tlu.
Prvu utakmicu na Mundijalu gledao je Jagger 26. lipnja u Rustenburgu između Gane i SAD-a. U tom je dvoboju osmine finala Jagger podržavao svoje prijatelje Amerikance, koji su na kraju poraženi od Gane u produžetku 2-1.
Dan nakon spomenute utakmicce pratio je Sir Mick dvoboj svoje Engleske i Njemačke u dvoboju osmine finala u Bloemfonteinu, a “elf” je u tom dvoboju prošao s uvjerljivih 4-1.
Jagger je potom pohodio dvoboj osmine finala u Johannesburgu između Brazila i Čilea, a uoči utakmice na na brazilskom je izdanju ESPN-ove internetske stranice stavljeno upozorenje da će pjevač s reputacijom uroka nazočiti utakmici. Brazilski navijači bili su u strahu, ali su se pokazali prejakima za Čileance i slavili su na kraju s uvjerljivih 3-0.
Međutim, Jaggerovo prisustvo na utakmici pokazalo se ubojitim za “seleçao” u četvrtfinalnom dvoboju s Nizozemcima u Port Elizabethu. “Oranje” je slavilo 2-1, a brazilski navijači odmah su slavnog pjevača uzeli na pik putem Twittera.