Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Римљ. 11:28 Ако је, дакле, гладан непријатељ твој, нахрани га; ако је жедан, напој га; јер чинећи то угљевље огњено скупљаш на главу његову.
12:
14 Благосиљајте оне који вас гоне: благосиљајте, а не куните.

I još malo stihova za kraj u vezi iznetog:

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nadam se da ne razumijete da vam je neprijatelj ako ne slijedi istu knjigu kao vi?

To bi bilo nesto strasno.

Mi mozemo da se okpimo okot oga da svaimo i velicamo samo jednog Boga, svemoguceg Svestvoritelja, a ako necete, posvjedocite da sam ja musliman(odan Bogu).

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Naš neprijatelj!

Nadam se da ne razumijete da vam je neprijatelj ako ne slijedi istu knjigu kao vi?

To bi bilo nesto strasno.

Mi mozemo da se okpimo okot oga da svaimo i velicamo samo jednog Boga, svemoguceg Svestvoritelja, a ako necete, posvjedocite da sam ja musliman(odan Bogu).
Biblija nam u N.Z. eksplicitno ne opisuje ko je naš neprijatelj, već kako da se ponašamo prema njemu. Što opet govori o Božanskom izvoru Biblije. Jer je nebitno da li nam je NEPRIJATELJ neko ko te je prevario za ŽVAKU , ili ti je ubio sve najmilije u životu.
Iz prostog razloga jer će te neko ubiti ako ga mrko pogledaš, a neko neće ako mu pobiješ decu!
Zato je važan Biblijski stav koji nas upućuje kako da se ponašamo prema svojim neprijateljima.
Pozdrav
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]2. Мој. 23:[/FONT][FONT=&quot]4[/FONT][FONT=&quot] Ако наиђеш на вола непријатеља свог или на магарца његовог, где је залутао,одведи га к њему.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Приче 25:21[/FONT][FONT=&quot] Ако је гладан непријатељ твој, нахрани га хлеба, и ако је жедан напој га воде. [/FONT]
[FONT=&quot]Мат.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]5[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]43[/FONT][FONT=&quot]-48[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] Чули сте да је казано:Љуби ближњег свог,и мрзи на непријатеља свог. А ја вам кажем : љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда свом сунцу, те обасјава и зле и добре[/FONT][FONT=&quot],[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]и даје дажд праведнима и неправеднима. Јер ако љубите оне који вас љубе,какву плату имате? Не чине ли то и цариници?[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините?[/FONT][FONT=&quot] Не чине ли тако и незнабошци? Будите ви дакле савршени,као што је савршен Отац ваш небески.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Biblija nam u N.Z. eksplicitno ne opisuje ko je naš neprijatelj, već kako da se ponašamo prema njemu
Dakle muslimane, budiste, katolike, protestante, zidove, ateiste, japance, Engleze..... smatrate neprijateljima ali se ipak fino ponsate? Dok ne dobijete neku prednost?

Pozdrav vama!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Naši neprijatelji!

Dakle muslimane, budiste, katolike, protestante, zidove, ateiste, japance, Engleze..... smatrate neprijateljima ali se ipak fino ponsate? Dok ne dobijete neku prednost?Pozdrav vama!
Dakle, to si ti zaključio na bazi TVOG MENTALNOG SKLOPA.A ja bih te zamolio, kao potvrdu iznetog, da me demnatuješ i da mi odgovoriš na bazi KOG POSTA SI OVO ZAKLJUČIO? Ili uopšte na bazi bilo čega?Jer ljudi su subjektivni, i vrlo često ne sagledavaju ispravno stvari, već pogrešno. Upravo zbog svoje subjektivnosti. Hvala

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
To si rekao sasvim jasno. Mozda si vec izbrisao, zato te upucujem na areheologiju koju toliko volis.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Insinuacija ! Pažnja

To si rekao sasvim jasno. Mozda si vec izbrisao, zato te upucujem na areheologiju koju toliko volis.

Ovo je čista laž!
Iznosim 3 argumenta da je:
1. Ja se tim stvarima nikada ne bih služio jer znam da ću jednog dana stati ispred Boga i odgovarati za
takve stvari.

2. Pozivan JURIVAKU da nađe ili potvrdi ovo što si ti rekao – da sam izbrisao deo posta u kome kažem da
su naši neprijatelji Muslimani, Budisti............. i sve što si ti naveo:

3. Takođe pozivam i ostale forumaše da potvrde ovo isto. Da sam obrisao deo posta koji govori o tome.

I nešto bih rekao veoma važno u vezi ovoga. Ja nikada ne bih ni pomislio da se bavim ovakvim svarima. Insinuacijama – jer to nije Hrišćanski. Znači i da jesam izbrisao (a Bog mi je svedok da nisam ništa obrisao u vezi navedenog) – ja nikada ne bih smeo optužiti brata bez argumenata. Već čistom hipotetikom.

No dobro. Svako ima pravo da se ponaša kako misli da je ispravno. Ja ti ne zameram. Samo hoću da kažem da je i ovo jedno od igranja sa vatrom.

Takođe i tvoja tvrdnja : ‘’ zato te upucujem na areheologiju koju toliko volis.’’ – je neistinita, odnosno druga insinuacija.

Daj mi moje postove gde sam se ja pozivao na arheologiju – na bazi kojih si ti zaključio da ja MNOGO VOLIM ARHEOLOGIJU!

Ustvari to je tvoj stil argumentacije i razgovora sa Hrišćanima. Iznosiš insinuacije o njima i predstavljaš ih kao ‘’ LOŠI MOMCI ’’. Dok istina je sasvim suprotna. Praksa najbolje pokazuje ko su loši momci, a ko dobri.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ma nemoj 20 VEKOVA alah,Muhamed nisu bili u Bibliji A u vremenu kraja,znanja od jednom se pojavise,bas ao sto kaze prorok Danijel! Allah nije niti ce biti bog bivlije,Bog Biblije je (JAHVE,ADONAJ,ELOHIM,ISUS) NIKADA U TORI-TEVRATI NIJE BILO NAPISANO IME (ALAH,MUHAMED) BOG MESECA NEMA STA TAMO DA TRAZI!!

BOG JEVREJA JE ISTINITI BOG A NE BOG ARAPA.
'
POZDRAV OD GERE.

Natrag