Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Lopta je spustena na zemlju,tako i treba.
Samo argumentima i bice sve ok.
Hari je postavio dosta lepih pitanja u vezi sumnjivosti Biblije.
Poenta je da postoji na hiljade tumaca Biblije samo od strane hriscana.
Mozda bi o verodostojnosti Biblije trebalo pisati na posebnoj temi(mislim da je negde na forumu vec ima).
Sto se postanka zemlje tice,cak i neki pravoslavci pocinju da govore da su tih 6 dana u stvari vremenska razdoblja,a ne bukvalni dani od 24 sata.Mislim da se tog shvatanja drze samo jos adventisti.
Risko sasvim je moguce da si u pravu!!! ali kao sto sam i naveo biblija se proverava (septugintama,monuskriptima,Codexima) Pa ako vi tvrdite da oni nisu tacni a takodjer i Biblija kako ja sa zdravim razumom da poverujem onda u na primer kuran koji se drzi samo na reci,kojeg potvrdjuju delimicno upravo (tevrati-tora,indjil,) jer je kuran delimicno iskopiran upravo iz onog sto govori biblija toliko vekova pre kurana.
Pitam te cime proveriti i kuran i bibliju koja crpe spise iz tevrata-tore,jevanjdjela? Ako ne iz onog sto sam naveo gore.
Zato i govorim Harry daj argumente za to sto tvrdis,to govorim i tebi otkako me znas, a i drugima.
Kazes 24h, 6 vremenska razdoblja?!! Sta 100 coveka danas moze da uradi za 24h-ta??? sa svojim silama razmisli?A sta Bog koji je svemoguc moze sa svojom silom?? Takodje razmisli.
Ja mislim kad bi covek znao to tacno mi nebismo diskutovali o tome sada,i nezaboravi (I bi jutro i bi vece dan 1,2,3,4,5,6)???
Pozdrav brate Risko.
Pozdrav brate gera!
Hvala ti sto si se izvinuo, oprosteno ti je od mene.
Preporucio bih ti da obratis paznju na svoje susjede muslimane ako ih imas. Neki su obrazovani, neki nisu. neki nisu kulturni neki jesi izuzetno... u stvari ne vidim razlike medju bilo kakvim vjernicima koji zive u Kopnehagenu izuzev ^rijetko pod odjeci ili po dijalektu.
kada kazes da si musliman ili hriscanin ili sta hoces to ne znaci skoro nista.
Znaci sta cinis, sta govoris, sta namjeravas, tvoj odnos prema drugim ljudima..... ali opet ne moras biti ni hriscanin ni musliman ili sta hoces da bi bio sas vim dobra covjek
Skrivanje iza autoriteta ili kolektiviteta ili optuzivanje pojedinaca koji pripadaju odredjenim kolektivitetima u stvari oznacava razmski nezrele osobe.
Zato ja ocekujem bar ovdje raspravu oko u oko (slovo u slovo , ocekujem tvoje licno svjkedocenje o muslimanima ili ne znam ni ja kome a ne propagandni materijal.
To mogu i sâm naci.
A vjestih obradivaca slika i tekstova ima isuvise. Zaradjuju hljeb svoj na tome.
Ja ti kazem da ne mogu smatrati covjeka sasvim civiliziranim ukoliko nije procitao i Kur'an i Bibliju, bez obzira na njegov stav o tome.
Pozdrav tebi
Pise Harry:Hvala ti sto si se izvinuo, oprosteno ti je od mene.Tebi takodje hvala za razumevanje.
Gera: Taki sam ja ja lako planem ali sam castan i uvek se izvinim ako pogresim.
Harry:Preporucio bih ti da obratis paznju na svoje susjede muslimane ako ih imas. Neki su obrazovani, neki nisu. neki nisu kulturni neki jesi izuzetno... u stvari ne vidim razlike medju bilo kakvim vjernicima koji zive u Kopnehagenu izuzev ^rijetko pod odjeci ili po dijalektu.
Gera: Ja ih vrlo dobro poznajem!moji susedi su uglavnom Muslimani kavkazci,arapi,i bosanci,izmedju njih samih je ogromna razlika u ponasanju i verovanju,karakteru,kao i medju nama Hriscanima.Verovao ili ne upravo oni su mi i pricali o crnom meteoritu koji je sam Muhamed poslao s neba,potom kako je jedan otisak muhamedovog konja ostao ispred meke kad se on podizao u nebo adrugi mi pricaju kako se svake godine svi Muslimani klanjaju u meki pred grobom muhameda.Treci govori Jedni jedu svinjsko,drugi su 100% protiv toga normalno i jedni i drugi imaju razna objasnjenja u principu kao i kod nas Hriscana.
Iz svih Muslimana ovde najbolje se slazem i nalazim opsti jezik s (Cicencima,Bosanckim Mus-ma) s ostalima se druzim ali na distanci.
To neznaci da nevolim ove druge jednostavno ovi mi vise odgovaraju po karakteru.
Harry:kada kazes da si musliman ili hriscanin ili sta hoces to ne znaci skoro nista.
Gera: Ovde si u pravu i jedni i drugi su deca Bozja i sunce greje i kisa pada i za jedne i druge.
Harry:Znaci sta cinis, sta govoris, sta namjeravas, tvoj odnos prema drugim ljudima..... ali opet ne moras biti ni hriscanin ni musliman ili sta hoces da bi bio sas vim dobra covjek.
Gera: Moj odnos prema drugim ljudima je ovaj! (Ne cini bliznjemu svom ono sto ne zelis da on cini tebi,ljubi bliznjeg svog kao samog sebe)
to je moj stav prema ljudima.
Da bi bio dobar covek ti mozes biti cak i ateista,musliman,Hriscanin,budista,yudista,sintuista,JS-ok,adventist itd,ali da bi bio dobar covek ti mozes da nebudes nista od nabrojanog tu se slazem s tobom.
Harry:Skrivanje iza autoriteta ili kolektiviteta ili optuzivanje pojedinaca koji pripadaju odredjenim kolektivitetima u stvari oznacava razmski nezrele osobe.
Gera: Ja licno trenutno ne pripadam ni jednom kolektivu,i neskrivam svoj autoritet,Gradjevinski preduzimac koji radi isto sto i moji drugovi a nesedim u kancelariju ko neki, mada se i to mora po nekad zbog raznih ugovora i dokumenata. Radim po svetu i imam mnogo prijatelja tj na gradjevini imas sve i svasta da upoznas,mislim i dobre ljude i lose,obrazovane i neobrazovane,Muslimane i Hriscane,i svi mi jedemo isti hleb brate. itd.Zrela sam osoba imam 42g i imam petoro dece.Strasno volim istoriju i Bibliju pa cak i kuran da citam,gledam arheoloske nalaze,ne samo po TV-u,internetu vec i u svetu svojim sopstvanim ocima da vidim to sto se pokazuje kao arheolosk nalazi,spremam se za izrael i kumran ove ili sledece godine zavisi od finansije.
Toliko o autoritetu i biografiji,zrelosti.
Harry:Zato ja ocekujem bar ovdje raspravu oko u oko (slovo u slovo , ocekujem tvoje licno svjkedocenje o muslimanima ili ne znam ni ja kome a ne propagandni materijal.
To mogu i sâm naci.
A vjestih obradivaca slika i tekstova ima isuvise. Zaradjuju hljeb svoj na tome.
Gera:Svi mi to ocekujemo ovde u raspravi ali kao sto znas bez slicica i po nekih kopija je jako tesko po nekad.
Ja stavljam samo ono sto je dokazano i provereno!
Ako sam uvredio tebe,ili nekog muslimana,Hriscanina na drugim temama ja se izvinjavam nije namerno to je samo diskusija.
Zasto sam najvise na ovom forumu?Jer je najbolji! bio sam i na druge ali tamo je haos niko nikog ne postuje pogotovo na krstarici.
I ja se takodje zalazem za postovanje onog s kim diskutujemo.Ali ponekad se i ovde desava da odlepimo! jadan nas "Jurka"
Harry:Ja ti kazem da ne mogu smatrati covjeka sasvim civiliziranim ukoliko nije procitao i Kur'an i Bibliju, bez obzira na njegov stav o tome.
Gera: Procitao sam i jedno i drugo,znam jednog jako obrazovanog coveka intelektualac moj prijatelj kaze:Onaj koji nije procitao Bibliju,Kuran nemoze biti intelektualac pa se i u ovome slazem s tobom.
Ali sta cemo sa nesuglasicama Biblije i kurana kad ih obe uporedimo s dokumentima(Septuginte,Monuskripti,Codexi) koje covek poseduje jos ranije,pre nego sto su napisani i Biblija i kuran???
To je nasa glavna tema ovde a ne Muslimani ili Hriscani!! slozi se samnom.
Pozdrav brate.
Pa gde si ti brate Harry ?sto se ne javis nije valjda da sam te razocarao to sto sam obican preduzimac? ti si se obrukao ako mislis da sam nizi nivo to je isto ko kad bi u dzamiji kazali ti si gradjevinac i nemas prava da se pomolis Alahu,ovde se mole samo obrazovani!
Ja sam obrazovan kao i ti samo malko po swedski ,srpski sam ucio samostalno pa zato i imam mnogo gramatnih gresaka.
Sada se vidi kaki si covek! svi to vide ovde na Forumu jadan ci ti kad tako postupas.
Pozdrav brate.
Poslednja izmena od urednika: