Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Lopta je spustena na zemlju,tako i treba.
Samo argumentima i bice sve ok.
Hari je postavio dosta lepih pitanja u vezi sumnjivosti Biblije.
Poenta je da postoji na hiljade tumaca Biblije samo od strane hriscana.
Mozda bi o verodostojnosti Biblije trebalo pisati na posebnoj temi(mislim da je negde na forumu vec ima).
Sto se postanka zemlje tice,cak i neki pravoslavci pocinju da govore da su tih 6 dana u stvari vremenska razdoblja,a ne bukvalni dani od 24 sata.Mislim da se tog shvatanja drze samo jos adventisti.

Risko sasvim je moguce da si u pravu!!! ali kao sto sam i naveo biblija se proverava (septugintama,monuskriptima,Codexima) Pa ako vi tvrdite da oni nisu tacni a takodjer i Biblija kako ja sa zdravim razumom da poverujem onda u na primer kuran koji se drzi samo na reci,kojeg potvrdjuju delimicno upravo (tevrati-tora,indjil,) jer je kuran delimicno iskopiran upravo iz onog sto govori biblija toliko vekova pre kurana.

Pitam te cime proveriti i kuran i bibliju koja crpe spise iz tevrata-tore,jevanjdjela? Ako ne iz onog sto sam naveo gore.

Zato i govorim Harry daj argumente za to sto tvrdis,to govorim i tebi otkako me znas, a i drugima.

Kazes 24h, 6 vremenska razdoblja?!! Sta 100 coveka danas moze da uradi za 24h-ta??? sa svojim silama razmisli?A sta Bog koji je svemoguc moze sa svojom silom?? Takodje razmisli.
Ja mislim kad bi covek znao to tacno mi nebismo diskutovali o tome sada,i nezaboravi (I bi jutro i bi vece dan 1,2,3,4,5,6)???

Pozdrav brate Risko.

Pozdrav brate gera!

Hvala ti sto si se izvinuo, oprosteno ti je od mene.

Preporucio bih ti da obratis paznju na svoje susjede muslimane ako ih imas. Neki su obrazovani, neki nisu. neki nisu kulturni neki jesi izuzetno... u stvari ne vidim razlike medju bilo kakvim vjernicima koji zive u Kopnehagenu izuzev ^rijetko pod odjeci ili po dijalektu.

kada kazes da si musliman ili hriscanin ili sta hoces to ne znaci skoro nista.

Znaci sta cinis, sta govoris, sta namjeravas, tvoj odnos prema drugim ljudima..... ali opet ne moras biti ni hriscanin ni musliman ili sta hoces da bi bio sas vim dobra covjek

Skrivanje iza autoriteta ili kolektiviteta ili optuzivanje pojedinaca koji pripadaju odredjenim kolektivitetima u stvari oznacava razmski nezrele osobe.

Zato ja ocekujem bar ovdje raspravu oko u oko (slovo u slovo :), ocekujem tvoje licno svjkedocenje o muslimanima ili ne znam ni ja kome a ne propagandni materijal.
To mogu i sâm naci.
A vjestih obradivaca slika i tekstova ima isuvise. Zaradjuju hljeb svoj na tome.

Ja ti kazem da ne mogu smatrati covjeka sasvim civiliziranim ukoliko nije procitao i Kur'an i Bibliju, bez obzira na njegov stav o tome.

Pozdrav tebi

Pise Harry:Hvala ti sto si se izvinuo, oprosteno ti je od mene.Tebi takodje hvala za razumevanje.

Gera: Taki sam ja ja lako planem ali sam castan i uvek se izvinim ako pogresim.

Harry:Preporucio bih ti da obratis paznju na svoje susjede muslimane ako ih imas. Neki su obrazovani, neki nisu. neki nisu kulturni neki jesi izuzetno... u stvari ne vidim razlike medju bilo kakvim vjernicima koji zive u Kopnehagenu izuzev ^rijetko pod odjeci ili po dijalektu.

Gera: Ja ih vrlo dobro poznajem!moji susedi su uglavnom Muslimani kavkazci,arapi,i bosanci,izmedju njih samih je ogromna razlika u ponasanju i verovanju,karakteru,kao i medju nama Hriscanima.Verovao ili ne upravo oni su mi i pricali o crnom meteoritu koji je sam Muhamed poslao s neba,potom kako je jedan otisak muhamedovog konja ostao ispred meke kad se on podizao u nebo adrugi mi pricaju kako se svake godine svi Muslimani klanjaju u meki pred grobom muhameda.Treci govori Jedni jedu svinjsko,drugi su 100% protiv toga normalno i jedni i drugi imaju razna objasnjenja u principu kao i kod nas Hriscana.

Iz svih Muslimana ovde najbolje se slazem i nalazim opsti jezik s (Cicencima,Bosanckim Mus-ma) s ostalima se druzim ali na distanci.

To neznaci da nevolim ove druge jednostavno ovi mi vise odgovaraju po karakteru.

Harry:kada kazes da si musliman ili hriscanin ili sta hoces to ne znaci skoro nista.

Gera: Ovde si u pravu i jedni i drugi su deca Bozja i sunce greje i kisa pada i za jedne i druge.

Harry:Znaci sta cinis, sta govoris, sta namjeravas, tvoj odnos prema drugim ljudima..... ali opet ne moras biti ni hriscanin ni musliman ili sta hoces da bi bio sas vim dobra covjek.

Gera: Moj odnos prema drugim ljudima je ovaj! (Ne cini bliznjemu svom ono sto ne zelis da on cini tebi,ljubi bliznjeg svog kao samog sebe)
to je moj stav prema ljudima.

Da bi bio dobar covek ti mozes biti cak i ateista,musliman,Hriscanin,budista,yudista,sintuista,JS-ok,adventist itd,ali da bi bio dobar covek ti mozes da nebudes nista od nabrojanog tu se slazem s tobom.

Harry:Skrivanje iza autoriteta ili kolektiviteta ili optuzivanje pojedinaca koji pripadaju odredjenim kolektivitetima u stvari oznacava razmski nezrele osobe.

Gera: Ja licno trenutno ne pripadam ni jednom kolektivu,i neskrivam svoj autoritet,Gradjevinski preduzimac koji radi isto sto i moji drugovi a nesedim u kancelariju ko neki, mada se i to mora po nekad zbog raznih ugovora i dokumenata. Radim po svetu i imam mnogo prijatelja tj na gradjevini imas sve i svasta da upoznas,mislim i dobre ljude i lose,obrazovane i neobrazovane,Muslimane i Hriscane,i svi mi jedemo isti hleb brate. itd.Zrela sam osoba imam 42g i imam petoro dece.Strasno volim istoriju i Bibliju pa cak i kuran da citam,gledam arheoloske nalaze,ne samo po TV-u,internetu vec i u svetu svojim sopstvanim ocima da vidim to sto se pokazuje kao arheolosk nalazi,spremam se za izrael i kumran ove ili sledece godine zavisi od finansije.

Toliko o autoritetu i biografiji,zrelosti.

Harry:Zato ja ocekujem bar ovdje raspravu oko u oko (slovo u slovo :), ocekujem tvoje licno svjkedocenje o muslimanima ili ne znam ni ja kome a ne propagandni materijal.
To mogu i sâm naci.
A vjestih obradivaca slika i tekstova ima isuvise. Zaradjuju hljeb svoj na tome.

Gera:Svi mi to ocekujemo ovde u raspravi ali kao sto znas bez slicica i po nekih kopija je jako tesko po nekad.
Ja stavljam samo ono sto je dokazano i provereno!

Ako sam uvredio tebe,ili nekog muslimana,Hriscanina na drugim temama ja se izvinjavam nije namerno to je samo diskusija.
Zasto sam najvise na ovom forumu?Jer je najbolji! bio sam i na druge ali tamo je haos niko nikog ne postuje pogotovo na krstarici.

I ja se takodje zalazem za postovanje onog s kim diskutujemo.Ali ponekad se i ovde desava da odlepimo! jadan nas "Jurka"

Harry:Ja ti kazem da ne mogu smatrati covjeka sasvim civiliziranim ukoliko nije procitao i Kur'an i Bibliju, bez obzira na njegov stav o tome.

Gera: Procitao sam i jedno i drugo,znam jednog jako obrazovanog coveka intelektualac moj prijatelj kaze:Onaj koji nije procitao Bibliju,Kuran nemoze biti intelektualac pa se i u ovome slazem s tobom.

Ali sta cemo sa nesuglasicama Biblije i kurana kad ih obe uporedimo s dokumentima(Septuginte,Monuskripti,Codexi) koje covek poseduje jos ranije,pre nego sto su napisani i Biblija i kuran???

To je nasa glavna tema ovde a ne Muslimani ili Hriscani!! slozi se samnom.

Pozdrav brate.

Pa gde si ti brate Harry ?sto se ne javis nije valjda da sam te razocarao to sto sam obican preduzimac? ti si se obrukao ako mislis da sam nizi nivo to je isto ko kad bi u dzamiji kazali ti si gradjevinac i nemas prava da se pomolis Alahu,ovde se mole samo obrazovani!

Ja sam obrazovan kao i ti samo malko po swedski ,srpski sam ucio samostalno pa zato i imam mnogo gramatnih gresaka.

Sada se vidi kaki si covek! svi to vide ovde na Forumu jadan ci ti kad tako postupas.

Pozdrav brate.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pa gde si ti brate Harry ?sto se ne javis nije valjda da sam te razocarao to sto sam obican preduzimac? ti si se obrukao ako mislis da sam nizi nivo to je isto ko kad bi u dzamiji kazali ti si gradjevinac i nemas prava da se pomolis Alahu,ovde se mole samo obrazovani!

Ja sam obrazovan kao i ti samo malko po swedski ,srpski sam ucio samostalno pa zato i imam mnogo gramatnih gresaka.

Sada se vidi kaki si covek! svi to vide ovde na Forumu jadan ci ti kad tako postupas.

Pozdrav brate.
Au, brate, pa što nisi ranije rekao da si građ. preduzimač - ne bih s tobom prozborio ni reč, jer se spašavaju samo od više škole pa do profesora univerziteta. A naročito teoloških nauka! Oni su ti pravi za Hrista.
Zamisli da se sa Samarjankom na Jakovljevom bunaru umesto Hrista našlo par profesora teološkog fakulteta. Npr. Katoličkog, Baptističlog, Pravoslavnog, Adventističkog, Pentakostalnog i Islamskog. Kako bi joj oni brzo i jasno objasnili gde se treba moliti. Da li na gori Karmil ili Jerusalimu ili možda......

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Au, brate, pa što nisi ranije rekao da si građ. preduzimač - ne bih s tobom prozborio ni reč, jer se spašavaju samo od više škole pa do profesora univerziteta. A naročito teoloških nauka! Oni su ti pravi za Hrista.
Zamisli da se sa Samarjankom na Jakovljevom bunaru umesto Hrista našlo par profesora teološkog fakulteta. Npr. Katoličkog, Baptističlog, Pravoslavnog, Adventističkog, Pentakostalnog i Islamskog. Kako bi joj oni brzo i jasno objasnili gde se treba moliti. Da li na gori Karmil ili Jerusalimu ili možda......

To je to brate sarrdy on misli ako je zavrsio neku skolu da je pametniji od nas gradjevinaca!!! na protiv mi gradjevinci imamo svetog duha k tvorenju dok oni imaju samo k razrusenju sa svojim naukama,njihova nauka samo risi ovaj svet,dok moja gradi slozi se samnom.

Nista on nije obrazovaniji od mene i tebe samo hoce da pokaze "GORDOST SVOJU" kako je on pismeniji, dok Bog u rimljanima u 1 glavi objasnjava koji status obrazovani uzimaju u svetu.A takodje govori da ce kazniti te ljude koji unistavaju zemlju zbog profita.

Pise Sarrdy:
Mogu da zamislim ovo:Zamisli da se sa Samarjankom na Jakovljevom bunaru umesto Hrista našlo par profesora teološkog fakulteta. Npr. Katoličkog, Baptističlog, Pravoslavnog, Adventističkog, Pentakostalnog i Islamskog. Kako bi joj oni brzo i jasno objasnili gde se treba moliti. Da li na gori Karmil ili Jerusalimu ili možda......

Odgovara Gera:
Onda Biblija nebi imala smisla, tad bi Kuran tacno izaso na prvo mesto.

Posto su Bozju nauku omalovazili,ljudi su izmislili svoju nauku-filozofiju.

Zato i zivimo kako zivimo danas lose,zasto? jer zivimo po nalogu coveka a ne Boga!!

Sve sto nije Biblija to nije od Boga a ti koji zele da dokazu suprotno,kako Isus kaza mucice vas,tucice vas,pljuvace vas,i ubijati vas radi imena mog.

Svaki ko je razuman shvatice sta ga ceka ako bude verovao nasem "Gospodu Isusu Hristu".

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Više puta sam se izjasnio na tu temu. Da ja delim Hrišćane na one koji spoznaju Boga SRCEM i one koji Ga spoznaju UMOM.
Bog voli i jedne i druge, ali nažalost prednost daje onima koji ga spoznaju SRCEM. Jer su oni bolji, iskreniji, dobrodušniji......jednostavno oni se uklapaju u Božiju nameru sa ljudima. A oni što ga spoznaju umom, po pravilu uvek tu negde pored imaju i digitron, i uvek obračunavaju koliko su od toga dobri, odnosno ušićarili.
Pozdrav brate

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
gerakules 2
Pozdrav brate.

Pozdrav brate.

Pozdrav i tebi brate!

Ne dao mi Bog da imam jednako misljenje o intelektualcima kao vecina ljudi sto ima!
Vidis da bih bio u zabludi!
Osim toga, Muhammed a.s. je bio nepismen, a vrsio je poslanstvo u Ime Boga! I u tome je Bozja Mudrost jer ce posljednje vrijeme biti obiljezeno oholicama koje ce misliti da sve znaju, a vodice covjecanstvo u propast. U tome ce ucestvovati i pripadnici islamske religije, oni koji su zaboravili na Svemoguceg Milostivog Boga i okrenuli se "pametnjakovicima" koji vjeru tumace kao da je poslana andjelima ili svemircima a ne obicnim ljudima kao sto smo mi.

Osim toga gradjevinski poduzetnik je casno zanimanje, poslove koje covjek vodi da gradi nove vrijednosti..... veliki poduzetnici zaposljavaju razne vrste intelektualaca i usmjeravaju njihova znanja na korist.
ako je poduzetnik kriminalac on takodje zaposljava intelektualce ali njihovo znanje koristi iza zlo.
I svecenici su intelektualci (jer tako ovito nazivamo one koji se kite raznim diplomana), i takode zavosno od politickog perioda i place rade za dobro i za zlo.

Pozdrav tebi gera!

Bio sam na putu dvije sedmice zato se nisam javljao.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules 2

Pozdrav i tebi brate!

Ne dao mi Bog da imam jednako misljenje o intelektualcima kao vecina ljudi sto ima!
Vidis da bih bio u zabludi!
Osim toga, Muhammed a.s. je bio nepismen, a vrsio je poslanstvo u Ime Boga! I u tome je Bozja Mudrost jer ce posljednje vrijeme biti obiljezeno oholicama koje ce misliti da sve znaju, a vodice covjecanstvo u propast. U tome ce ucestvovati i pripadnici islamske religije, oni koji su zaboravili na Svemoguceg Milostivog Boga i okrenuli se "pametnjakovicima" koji vjeru tumace kao da je poslana andjelima ili svemircima a ne obicnim ljudima kao sto smo mi.

Osim toga gradjevinski poduzetnik je casno zanimanje, poslove koje covjek vodi da gradi nove vrijednosti..... veliki poduzetnici zaposljavaju razne vrste intelektualaca i usmjeravaju njihova znanja na korist.
ako je poduzetnik kriminalac on takodje zaposljava intelektualce ali njihovo znanje koristi iza zlo.
I svecenici su intelektualci (jer tako ovito nazivamo one koji se kite raznim diplomana), i takode zavosno od politickog perioda i place rade za dobro i za zlo.

Pozdrav tebi gera!

Bio sam na putu dvije sedmice zato se nisam javljao.

Opravdanje primljeno brate Harry! Tekst takodje koji si napisao vidis ima i stvari u kojim se slazemo!

Zeleo bi da znas jedno, ni ja ni Sarrdy nemamo ama bas nista protiv tebe i nemrzimo te jer si ti takodje Bozje tvorenje kao i mi,za tebe i za nas greje isto sunce,nocu sija isti mesec,kisa pada i za tebe kao i za nas,zemlja radja voce i povrce kako za tebe,muslimane,budiste,hinduiste,JS-ke, hriscane itd tako i za mene i Sarrdy.

Svi smo mi braca od jednog smo Oca Tvorca,e sad sto su kroz vekove zamutili svestenici,muftije, itd pa mi sad pokusavamo da saznamo pravu istinu to je nesto drugo.

Sam znas da po nekad ima prepucavanja ovde na forumu,ali nazalost i to mora po nekad da se desi,zeleo bi da shvatis svaku diskusiju s moje strane samo kao diskusiju i nista vise a ko je u pravu sto rece jednom Sarrdy,videcemo na Bozjem sudu.

A sad malo o temi da te pitam:

1)Ko dolazi na oblacima da sudi svetu?

2)kako to da tvorenje moze da sudi svetu posto kuran i JS-ci itd tvrde da je ISA stvoren?

3)Kako jedan andjeo kako tvrdite (Isus)moze da vaskrsava,prasta grehe ako nije BOG?

4)Dali si znao da je Biblija direktno napisana iz tevrata,novog zaveta grckih spisa,a Kuran je takodje proizasao od tevrata,ne mnogo talmuda,novog zaveta.

5)Dali si svestan cinjenice da jedino Biblija opravdava samu sebe kroz (Codex Sinajtikus,Kumranskih zapisa,Monuskripta,Septuaginata itd)dok je Kuran samo delimicno, tj slazu se samo oni stihovi koji su kopirani iz Biblije.

6)Zasto bi Bog koji je objavio i nadahnuo tu svetu knjigu Bibliju, pisao jos jednu takvu knjigu kao sto je Kuran,kad se Bog nikad ne menja mislim na:Negov karakter,svaku rec koju izgovori ostaje u vecnost,nikad ne gazi svoju rec ili je menja,kad je postavio svojih deset "Zapovesti"dao ih je za ceo svet za sve ljude i nikad ih nije ni u jednom pismu iz biblije promenio,u krajnjem slucaju nepostoji takav dokaz.Biblija je nadahnuta upravo njegovom recju kroz proroke,koje su ubijali uglavnom jevreji zbog cega su i platili veliku cenu kroz istoriju, upravo zbog toga sto nisu postovali bozja pisma poslana prorocima njihovim.Zato te stalno upucujem na (Codex Sinajtikus,Kumranskih zapisa,Monuskripta,Septuaginata itd)i zato ti kazem da Bogu nije potrebna druga knjiga ako je vec dao svoju rec u jednoj kao sto je Biblija,Bog ne menja svoju rec!!cekam na tvoje misljenje a takodje i na Sarrdy-jevo?..

Zamolio bih i tebe i Sarrdy naravno i mene, da diskutujemo ljucki da dajemo dokaze o onome sto pisemo tj da argumentujemo da se nebi prepucavali i pisali gluposti, mi svi zelimo "ISTINU" budimo sveti kao sto je nas Otac nebeski.

Ponavljam ovo je samo diskusija ako uvredim nekog odmah cu se izvinuti.

Pozdrav brate Harry.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sve sli lijepo ispricao , narvno da s eslzemo u vezi tog.
Ja nisam zlocinac niti sam ikoga naveo na ikakav zlocin. S te strane sam sasvim miran.

1)Ko dolazi na oblacima da sudi svetu?
Ako mislis na odgovor iz Otkrovenja, kako si siguran da je Otkrovenje uopste tacno? Otkrovenje je Ivanova, a ne Isusova masta.

2)kako to da tvorenje moze da sudi svetu posto kuran i JS-ci itd tvrde da je ISA stvoren?
Ima raznih sudova i sudija. Otidji u na primjer Visi sud u BG, pa ces vidjeti kako stvorenje sudi.

3)Kako jedan andjeo kako tvrdite (Isus)moze da vaskrsava,prasta grehe ako nije BOG?
Isus nije nadjeo, on ej marijin sin, i ima onoliko moci koliko mu daje Bog, ne vise.

4)Dali si znao da je Biblija direktno napisana iz tevrata,novog zaveta grckih spisa,a Kuran je takodje proizasao od tevrata,ne mnogo talmuda,novog zaveta.
Kur'an je Cista Bozja Rijec, ne postoji vece Cudo od Stvaranja svijeta.
U Kur'anu na nekoliko mjesta stoji da se lako uci napoamet na araopskom jeziku, postoje razne cijele receice duboko smislene koje se citaju jednako s lijeva na desno kao s desna na lijevo, postoji matematika u Kur'anu, takva da je sve djeljivo sa 19 itd....
O tome mozes poblize naci na stranicama koje objasnjavaju Kur'an i daju vrlöo rpecizna objasnjenja.
Od prvg dana do danas vise miliona ljudi, zena i djece znali suu i znaju Kur'an napamet, i to bez nogo truda. I nikada dok su zivi ne zaboravljaju ni sitnicu!
To je Cudo, potvrda da je Kur'an Bozja Rijec, jer u Kur'anu se velica Stvoritelj nebesa i zemlje a proklinje Sotona koji zavodi ljude koji ne razmilsjaju.

5)Dali si svestan cinjenice da jedino Biblija opravdava samu sebe kroz (Codex Sinajtikus,Kumranskih zapisa,Monuskripta,Septuaginata itd)dok je Kuran samo delimicno, tj slazu se samo oni stihovi koji su kopirani iz Biblije.
Ja sam samo svjestan u ovom kontekstu da Biblija sadrzi kontradikcije i neistine, pored Bopzjih Rijeci.
Vec sam pokazao to i ni od koga od vas koji tvrdite kao ti nije doslo opovrgavanje!
Tako da vez cinjenica ostaje samo prazan govor, manje ili vise emocionolan, ali ipak prazan.

Zasto bi Bog koji je objavio i nadahnuo tu svetu knjigu Bibliju, pisao jos jednu takvu knjigu kao sto je Kuran,kad se Bog nikad ne menja mislim na:Negov karakter,svaku rec koju izgovori ostaje u vecnost,nikad ne gazi svoju rec ili je menja,kad je postavio svojih deset "Zapovesti"dao ih je za ceo svet za sve ljude i nikad ih nije ni u jednom pismu iz biblije promenio,u krajnjem slucaju nepostoji takav dokaz.Biblija je nadahnuta upravo
Kur'an je sasvim logicna posljednja Objava koja se nije mijenjala od samog pocetka.
U Bibliji su ipak upisane rijeci koje nisu Bozje nego ljudske i Bog to otkriva u Kur'anu: zastranili su i ubacili svoje rijeci - odgobvarace za to.

Zamolio bih i tebe i Sarrdy naravno i mene, da diskutujemo ljucki da dajemo dokaze o onome sto pisemo tj da argumentujemo da se nebi prepucavali i pisali gluposti, mi svi zelimo "ISTINU" budimo sveti kao sto je nas Otac nebeski.

Ponavljam ovo je samo diskusija ako uvredim nekog odmah cu se izvinuti.

Pozdrav brate Harry.
Sasvim prihvatljivo. Slazem se, ali bi bilo lijepo da s drzimo principa da ono sto je napisano ne tumacimo drugacije nego sto je napisano.
Vidjeces da ce se tako moci brzo doci do Istine.

Pozdrav i tebi brate

Nema zamjerki, pisemo kao civilizovani ljuidi a ne ludi fanatici.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pozdrav brate Harry!

Ne ljuti se ali nemogu da se slozim s tobom sto se tice ovog:

Pise Harry:Ja sam samo svjestan u ovom kontekstu da Biblija sadrzi kontradikcije i neistine, pored Bopzjih Rijeci.
Vec sam pokazao to i ni od koga od vas koji tvrdite kao ti nije doslo opovrgavanje!
Tako da vez cinjenica ostaje samo prazan govor, manje ili vise emocionolan, ali ipak prazan.

Sta si ti to pokazao? Gde su ti argumenti? sam Kuran je kontradiktaran,u bibliji pise taj koji promeni jednu rec bice kaznjen ,dok u kuranu pise moze se menjati stih ako je na bolje,dok sam Bog nikad nemenja ono sto je kazao svojim ustima.

Dali mozes da dokazes argumentovano to sto si napisao??

Jos jednom te molm proveri (Codex Sinajtikus,Kumranskih zapisa,Monuskripta,Septuaginata itd)pa mi onda soli pamet sa Kuranom!!!

Pitanje a cime ces da proveris Kuran??? to su samo reci laznog proroka .

Sutra nastavak odo da spavam.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sta si ti to pokazao? Gde su ti argumenti?
Ako pogledas naprijed vidjces da sam bio veoma precizan.
Samo sti ti zatvaras oci pred argumentima smatrajuci da su nevazni.
Tebi mogu biti nezvazni, ako hoces.
Meni nisu.

Podeticu te na razulicitiost i netacnost Isusovih rodoslovlja, kao relativno svjezu biblijsku kontradikciju. Onda ces se mozda sjetiti da pregledas i ostalo sto sam napisao u vezi s tim.

sam Kuran je kontradiktaran,u bibliji pise taj koji promeni jednu rec bice kaznjen ,dok u kuranu pise moze se menjati stih ako je na bolje,dok sam Bog nikad nemenja ono sto je kazao svojim ustima.
neko je vec napisao neka dva stiha koja sam jednostavno odbranio, Kur'an nema kontradikcija!

Istina je u Kur'anu pise: Mi ne zamijenimo ni jedan ajet a da ne donesemo bolji.

ako ti posmatras da predhodne knjige (Tora, Psalmi, Evandjelje..) nisu od Boga, kao i Kur'an, onda dolazis u dilemu koju sada iskazujes.

Meni su ajeti u svim knjigama! Ja znam koji su.

Evo primjer:

Svijet je stvoren za sest dana - ajet iz Tore.
svijet je stvoren za sest veremsnkih perioda - ajet iz Kur'ana.

Shvacas li?

Kur'an je knjiga za razumom obdarene, koji mogu razlikovati dan od bilo kakvog perioda vremena.

Jos jednom te molm proveri (Codex Sinajtikus,Kumranskih zapisa,Monuskripta,Septuaginata itd)pa mi onda soli pamet sa Kuranom!!!
Ti ocito ne shvatas da su kontradikcije unutar tih spisa koje spominjes prepisane u Bibliju.
Ako nisu, onda je Biblija dvostruko obezvrijedjena knjiga: prvo sto nije dosljedno prepisana iz skripata drugo sto sadrzi sasvim jedostavno dostupne greske i kontradikotornosti.
Pa upravo zbog takvih stvari ima mnogo krscanskih pravaca-sekti.

Mozes li ti pokazati na osnvi manuskripata na koje se tako uporno pozivas da Ismailu nije bilo 19 godina kada ga je Abraham natovario Hagari na ledja zajedno s mjesinicom i hljebom? (pise u Bibliji, a svakako je netacno i smijesno!)

Pa ako opise jednako, tvrdim da ni ti manuskripti ne poticu od Boga, nego od Samuelovih sinova! Koji su izvrtali pravicu i krali Bozje (vidi poglavlje o Samuelu).

Kur'an je potvrdjeno od Boga Koji kaze: lako se uci napamet na jeziku na kojem je objavljen! Od pocetka objave do danas milijarda ljudi ga zna napamet!

Zar nije divno cuti i ponoviti rijec koja je dosla preko Gabrijela i Muhammeda a.s. bez izmjene direktno od Boga?

Ako upitas bilo kojeg psihologa reci ce ti da se lazi tokom vremena zabopravljaju, istina nikada!

Toliko o Kur'anu koji je sâm po sebi provjeren i bez ikakve greske! Ne trebaju dokazi da postoji, nikakvi manuskripti, jarci-palci.... dovoljno je da imas razum.
Primjereke na kojim su pisani fragmenti ili cijeli tekst, rukopisi i ostalo postoje u bibliotekama sirom svijeta, narocito u Arabiji i Egiptu, kao i Turskoj..... pa ako zelis da ih vidis potrazi bar na google, da ne ispadas smijesan.

Muhammed a.s. nije lazni prorok, jer da je lazni bio po onome kako kaze Tora ubijen i razapet.
To kaze vrlo precizno, a ti to ne vjerujes vrlo uporno.
U kakvom si jos nevjerovanju uporan vec si rekao.

Pozdrav tebi gera.

(tebi ocito ne pomazu dokazi, ti imas svoje unaprijed pripremljno misljenje, sto meni naravno ne smeta sem ukoliko ponavljas uvije jedno isto, kao papagaj - tada moram o tebi formirati misljenje kao o isurenom ratniku nekompetentnih, kao o onome koji brani misljenja "veleucenih patrijrha" koji se ne pojavljuju iz sjene, jer znaju da bi njihova misljenja bila izlozena publici kao sarlatantastvo. Zato su izgradili skole propovijedi u kojima tekstovi teku na nacin da im se tesko moze naci mala primjedba, i obicno zavrsavaju kurvom politikom razoblicavajuci se do kraja kao njene sluge: ugzba Hrvata, ugrozenost Srba, akcije Bosnjaka, "svetost" Izraelaca i amrikanaca snaga Rusa.... )

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
(tebi ocito ne pomazu dokazi, ti imas svoje unaprijed pripremljno misljenje, sto meni naravno ne smeta sem ukoliko ponavljas uvije jedno isto, kao papagaj - tada moram o tebi formirati misljenje kao o isurenom ratniku nekompetentnih, kao o onome koji brani misljenja "veleucenih patrijrha" koji se ne pojavljuju iz sjene, jer znaju da bi njihova misljenja bila izlozena publici kao sarlatantastvo. Zato su izgradili skole propovijedi u kojima tekstovi teku na nacin da im se tesko moze naci mala primjedba, i obicno zavrsavaju kurvom politikom razoblicavajuci se do kraja kao njene sluge: ugzba Hrvata, ugrozenost Srba, akcije Bosnjaka, "svetost" Izraelaca i amrikanaca snaga Rusa.... )
Ono gore primam za diskusiju ,a ovo ne:

Pise Harry:(tebi ocito ne pomazu dokazi, ti imas svoje unaprijed pripremljno misljenje, sto meni naravno ne smeta sem ukoliko ponavljas uvije jedno isto, kao papagaj - tada moram o tebi formirati misljenje kao o isurenom ratniku nekompetentnih, kao o onome koji brani misljenja "veleucenih patrijrha" koji se ne pojavljuju iz sjene, jer znaju da bi njihova misljenja bila izlozena publici kao sarlatantastvo. Zato su izgradili skole propovijedi u kojima tekstovi teku na nacin da im se tesko moze naci mala primjedba, i obicno zavrsavaju kurvom politikom razoblicavajuci se do kraja kao njene sluge: ugzba Hrvata, ugrozenost Srba, akcije Bosnjaka, "svetost" Izraelaca i amrikanaca snaga Rusa.... )

Nemam ja stim nista!!!

Pise Harry: Toliko o Kur'anu koji je sâm po sebi provjeren i bez ikakve greske! Ne trebaju dokazi da postoji, nikakvi manuskripti, jarci-palci.... dovoljno je da imas razum.
Primjereke na kojim su pisani fragmenti ili cijeli tekst, rukopisi i ostalo postoje u bibliotekama sirom svijeta, narocito u Arabiji i Egiptu, kao i Turskoj..... pa ako zelis da ih vidis potrazi bar na google, da ne ispadas smijesan.

Znaci ti si pametniji od celog sveta??Ovo sto ti napisa je zaista smesno,Isus je jasno upozorio da ce se pojaviti ljudi sa izvrnutom naukom koji ce izvrnuti Jevandjelje,tevrat,to je tacno podjimo prvo od kurana u VII veku od Muhameda koji tvrdi da mu se pojavio Gabriel i izrecitovao mu Kuran!!! A 20045g tamo nazad taj isti gabrijel govori Mariji kako ce se roditi (Sin Bozji) Dok (Isaija 9:6 to potvrdjuje)(a matvej takodje rodice se dete i zvace se EMANUIL-Bog svama) zamolio bih te da procitas (Postanak gl 18 celu) pazi Boga niko nikad nije video vide ga Avraam i Sarra!!!

Sto se tice Ismaila Bog je avraamu kazao ovako.
DA VIDIMO STA JOS PISE U TEVRATU-tori.

(1 moj 21:12-13) Tada reče Bog Abrahamu: "Neka ti ne bude žao za dječaka i za sluškinju tvoju; poslušaj Saru u svemu što ti kaže, jer samo oni, što proizađu od Izaka, imaju vrijediti kao potomci tvoji.

13 Ali ću i sina sluškinje učiniti narodom, jer je potomak tvoj." (TO STOJI I TACNO JE ALI NIKAD BOG NEBI PROMENIO SVOJU REC) Tada reče Bog Abrahamu: "Neka ti ne bude žao za dječaka i za sluškinju tvoju; poslušaj Saru u svemu što ti kaže, jer samo oni, što proizađu od Izaka, imaju vrijediti kao potomci tvoji.

(postanak-1 mojs 22:2,16)

2 On reče: "Uzmi Izaka, sina tvojega (JEDINCA SVOJEGA), kojega ljubiš, pa idi u pokrajinu Moriju i ondje ga prinesi sa žrtvu paljenicu na jednom od brda, za kojega ću ti reći!"

16 I reče: "Kunem se sobom, glasi riječ Gospodnja: Zato, što si to činio i nijesi mi uskratio (JEDINOGA SINA SVOJEGA).

Ako mislis da pise drugacije daj argumenti iz tevrata-tora.

Tako da i dalje mislim da je Muhamed lazni prorok kao i jehovini svedoci.Zasto? on je u VII veku izmenio Bibliju.i njegovi sledbenici su napisali nesto podobno bibliji tj Kuran,a u stvari kuran i Biblija su nebo i zemlja a takodje i Carls t rasel je tvrdio daje on jedini kanal izmedju Boga i ljudi,a to i danas propovedaju JS-ci ,sa Jos gorom Knjigom pod nazivom Novi Svet,koja takodje naizgled lici na Bibliju a na samom delu su nebo i zemlja.A da ne govorim da papa takodje tvrdi da je kanal, JS-ci i islam poticu od arijaca mislim da znas ko su arijci-arije? To je onaj bivsi svestenik koga je car proterao zbog laznog svedocenja da je Isus samo Andjeo i tvorevina Boga 325g. Nije cudno sto se nakon 375g pojavio covek koji je takodje bio proteran iz Jerusalima (Muhamed)da bi njegovi sledbenici napisali kuran po arijevom dogmatu!!da bi u XVIII veku se pojavio C.T Rusel koji potvrdjuje Muhamedovu dogmu kao i masonsku.(Da je Isus prosto tvorenje tj andjeo)

Proroke su ubiali,mucili bas zato sto su prorokovali Bozje reci,a laznjaci su ziveli procitaj malo Jeremiju,iliju itd.

Tora-tevrat o tome jasno govori.

Posto mi je vise dosadilo da ti stalno dajem dokaze, a i nemam vise tako mnogo vremena radim puno,javljacu se kad i kako mogu.

Naravno prcitacu tvoj odgovor na ovaj post.

P.S

Kad isus dodje na oblacima i vidi ga svako oko i pokloni mu se svako koleno i prizna ga svaki jezik,onda ce poceti da sudi svakom po delima svojim tamo cemo videti ko je bio u pravu nadam se da sam to JA a voleo bih da si iti samnom kao i ostali ne-Hriscani.

Pozdrav od Gere brate.

Natrag