Evo kako "subotarska akademska krema" knjige proizvodi (štanca)
Zdravko Vučinić:
Put Trojstva - od Vavilona do papstva
Put Trojstva - od papstva do ostalih crkava
Biblija razotkriva crkve kao savremeni Vavilon
Pavle Simović 'Institucija':
Papstvo, trojstvo, 666 i obožavanje Sotone
Ključne stvari oko identifikacije porijekla i značenja trojstva privode se kraju.
Kainos:
Nego, je li moguće ovu cijelu studiju imati u jednom PDF dokumentu, kako ste postavili po redoslijedu...a ne da se traže dijelovi na stranici religija.me....mislim dobro je imati tako u dijelovima, jer se pišu komentari....ali ako bi se moglo naći sve to na jednom dokumentu bilo bi dobro za podijeliti ili printati....
Zdravko Vučinić:
Taj serijal na sajtu je dio knjige o trojstvu čije je pisanje završeno, i biće postavljena na forumu i na sajtu u pdf formatu. Pavle je upravo završio i korice.
Kainos:
Nego ono što najviše zanima trojičare u raspravama je da oni žele citate koji govore o Isusovom rođenju ili proilaženju iz Oca....ne znam da li ste to objašnjavali osim Izreka 8,22-30...da je Mihej 5,2 najvažniji stih koji govori o rođenju...prvo se govori o izlasku iz Betlehema i onda se želi naglasiti da je on izašao u vječnosti ....
već kad pravite dobru knjigu o trojstvu....uradite to dobro i ubacite ovo što sam spomenuo...egezegezu Miheja 5,2 i ovo izaći od Oca...ima 3-4 stiha..jedan je u Ivanu 17.....ostali su između 7 i 17 poglavlja...isto 1. Kor 1,15...prvorođenac svakog stvorenja govori o njegovom rođenju....
Zdravko Vučinić:
Mislim da smo sve ono što je najvažnije na temu trojstva obuhvatili pa i ovo o čemu "kainos" govori uglavnom. Ti "kainos" pročitaj prvo pa onda kaži šta imaš, jer ovo o čemu ti govoriš su osnovne stvari i to se podrazumijeva da je obuhvaćeno...,
Pavle Simović 'Institucija':
Stavili smo referencu za Mihej 5:2 prema ovoj sugestiji.
Knjiga će biti večeras postavljena na sajtu.
--------------------------
Kao što vidite,
akademsko trojstvo -
Vučinić, Kainos i Simović "izuzetnu knjigu" o Trojstvu napisaše. Istina, njihovo akademsko trojstvo se raspade, ode Vučinić drugim smjerom, a njihovu "izvrsnu knjigu o Trojstvu" zajahaše i iz nje "
pamet prodaju sitnija Jelenina služinčad", tripo, Jovan.
Dakle, treba razlikovati "
institucionalnu subotarsku sektu", HAC-erku kako je zove 'Institucija' Simović, koja
institucionalno šiša ovce za desetak, te "
vaninstutucionalne dilere adventističkog opijuma za narod", kao što su Miroljub Petrović, Pavle Simović, Zdravko Vučinić. I Kainos je imao biznis u dilanju ovog subotarskog opijuma, dok su ovdje prisutni tripo i Jovan
najobičniji pušioničari. Laodikeja je posebna priča.