Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus nigde nije rekao "AKO NE POVERUJETE DA SAM JA BOG POMRECETE U SVOJIM GRESIMA"
Vec "AKO NE POVERUJETE DA SAM JA MESIJA SPASITELJ"

Ti izmisljas.

Nigde ni Isus ni apostoli ne postavljaju kao uslov spasenja veru da je Isus Bog, vec da je Isus spasitelj.

Ja verujem da je on Bog, ali to nije postavljeno kao izricit direktni uslov spasenja.

Ti si kontradiktoran, jer ranije si pisao - da je dovoljno biti dobar covek, i da ce takav biti spasen, cak i muslimani, budisti, hindusi..itd.

Kako ja pogresno tumacim sta Stvarnoslap pise, kad on otvoreno laze da je Ellen White nesto tvrdila, kada nije.
I mnogo puta sam to obelodanio, da laze i protiv crkve, i Ellen White, i da izvrce njenr reci vadeci ih iz konteksta, i prikazujuci ih u pogresnom svetlu, namecuci joj da je to i to mislila kada je nesto napisala, i ako je to on sam izmislio.

Ti i Stvarnoslap treba da se bavite vasim crkvama, Pravoslavnom i Katolickom, a ne Adventistickom, jer vi niste Adventisti.

Tako se pokazuje da to sto radite, cinite iz ciste pakosti i neprijateljstva, opadajuci nestomisljenike, sto je cist sotonski duh.

Ti ne zalis ljude, zene, i decu, koje je pobila Rimokatolicka crkva tokom srednjeg veka, ne zalis Jevrejsku, Srpsku, i Romsku decicu pobijenu u ustaskim logorima od ruke svestenika ustasa, ludaka i neuropsihijatrijskih bolesnika.

U tim logorima ubijeno je 74762 dece mladje od 14 godina.
Nad 60234 dece izvrsen je najtezi oblik genocida.
32054 decaka, i 28012 devojcica.
I ovo nije konacan broj.

Najveci broj dece je Srpskog porekla, a potom Jevrekskog, i Romskog.

Ne, ti tu decu ne zalis, vec pises o nekakvom ciscenju ploda legalnim medicinskim tretmanom nad zenama koje su dragovoljno dosle da zaustave trudnocu, i na sta ih niko nije nagovorio ni silom primorao.

I zatvaras oci pred odgovorom koji sam vise puta prilozio, da su Adventisti protiv abortusa, osim ako on mora da se obavi ako su ugrozeni zdravlje i zivot zene.

Dakle, vase crkve nek uce sto god zele, Adventisti nemaju veze sa vama, niti im mozete nametnuti vasa merila.
Oni se drze biblije, i to im je autoritet.

A vi tumacite i falje pismo kako god zelite, i bavite se sporednim pitanjima vere i njima masite da bi sebe prikazali kao velike vernike, a zanemarujte ono sto je bitno, na cemu biblija insistira kao uslovima spasenja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam rekao da ih treba tuci pobogu, vec da se treba boriti protiv njih teoloski..

Čime? Da bi se teološki borilo protiv takvih mora se prvo odbaciti ono što je takve i dovelo na to mesto. A to je sam adventizam. Nema tu ni udaranja, ni teoloških rasprava. Koren im je truo, koren, a ne nekakve razlike u mišljenjima.

Bice da ste vi svi otpadnici od adventisticke crkve ili vama adventistima dogma i nije bitna, nego jedino Elen White, kako je Slap i rekao..

Kakva "crkva", takvi i otpadnici. Pravi otklon od tog kulta bi bio odbacivanje Ellen Gould Harmon White i svega što je ona naučavala i propovedala, A to uključuje i ono po čemu ih poznaju, subotu.

I taj detektivski pristup koji ti imas prema bibliji i njenim recim, i analiza koju vrsis je pogresna, jer isisavas iz biblije, i kad isisas nesto, onda mislis da si pronasao ko zna sta! A nisi! Vodjen predubedjenjem si dosao do toga.. A reci biblije se ne mogu tako isisavati, jer nisu to dogmatski termini..

Ne čudi se brate. Radi se o forenzičkoj teologiji, tom sotonskom "detetu" Sola Scriptura apostaze, koje je i izrodilo blasfemije i mirijade "denominacija"....

Svetom Pismu možeš pristupati forenzički samo i isključivo samo istražujući kulturološku, istorijsku, jezičku strukturu Pisama, zarad upoznavanja vremena i autora knjiga, i ništa više. Prilaziti Svetom Pismu forenzički zarad traženja verskih istina je put u sotonine šape.

Ti mislis da vi morate biti "ujedinjeni" odnosno bolji od nas! Ako i jeste ujedinjeni, onda ste ujedinjeni na temelju EGW, a ne na temelju vere u Hrista!

Ujedinjeni oko čega? Stub i osnova vere im nije Hrist, jer ono što oni Hristom nazivaju Hrist nije. Dakle oko čega su ujedinjeni? Oko Ellen Gould Harmon White. U nju se krštavaju, sa njom padaju. Shvati to već jednom brate, Njihovi "fundamentali" to potvrđuju, delovanje njenih akolita to potvrđuje, pristup Pismima, njihov pristup, to potvrđuje.

Glava, koren, stub SDA nije, niti je ikada bio Isus, glava, koren, stub, SDA je bila i ostala Ellen Gould Harmon White, njene objave.

Ona je i Bog i prorok i "crkva" za njih.

Dok smo mi i katolici svi ujedinjeni u ispovedanju iste vere u Isusa! Odnosno u Trojstvo!

Upravo tako, jer ispovedamo ovo:

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.

Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

2. И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег,
Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова;
Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;

3. Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;

4. И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

5. И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

6. И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

7. И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.

8. И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

9. У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.

10. Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

11. Чекам васкрсење мртвих.

12. И живот будућег века. Амин!

Original:

Πιστεύομεν εἰς ἕνα Θεὸν Πατέρα παντοκράτορα
ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων·
καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστὸν
τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν Μονογενῆ,
τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων,
Φῶς ἐκ Φωτός,
Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ,
γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα,
ὁμοούσιον τῷ Πατρί,
δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο·
τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν,
καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς παρθένου,
καὶ ἐνανθρωπήσαντα,
σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου,
καὶ παθόντα, καὶ ταφέντα,
καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ κατὰ τὰς γραφὰς,
καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς,
καὶ καθεζόμενον ἐν δεξιᾷ τοῦ Πατρὸς,
καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς,
οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος·
καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ Κύριον καὶ Ζωοποιόν,
τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον,
τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον,
τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν·
εἰς μίαν ἁγίαν καθολικὴν καὶ ἀποστολικὴν ἐκκλησίαν·
ὁμολογοῦμεν ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν·
προσδοκῶμεν ἀνάστασιν νεκρῶν,
καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος. ἀμήν.

Nigde se ovde ne pominje ni papa, ni patrijarsi, ni nekakvi "vidioci"...

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

Reče DarthShone ovo. Gdje to Duh Sveti nazvan Gospodin, molit ću citate. Kako se to SD skupa časti i zajedno slavi? Daj stihove gdje se SD obožava kako u SZ tako i u NZ. Gdje stih koji govori da se Bogu Svetom Duhu trebamo moliti i kako se to njemu vjernik moli?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si otisao u totalnu krajnost kao i Piramida44 trazis tacne izraze i fraze.. Zato ne vredi sa tobom pricati..

Gde u bibliji pise npr. da je pedofilija zabranjena? Nije ti biblija 'dogmatski prirucnik' kakvom je ti ovde zelis predstaviti! I "sola scriptura" nije odrzivo pravilo! Ne pise tamo sve!

Ne trazi u njoj tacne izraze i fraze!

Ne implicira ni jedan tekst, jer tebi i da pise jasno i glasno i tacno formulisano ti bi to izvrnuo! Biblija nije pisana kao dogmatski prirucnik, da bi ti trazio tacne definicije.. Ona se razume smislom jer pisali su je pastiri ribari i seljaci.. A za to je potrebno dalekoseznije sagledavanje od onog koje si ti u stanju da pojmis, ili hoces da pojmis..

I taj detektivski pristup koji ti imas prema bibliji i njenim recim, i analiza koju vrsis je pogresna, jer isisavas iz biblije, i kad isisas nesto, onda mislis da si pronasao ko zna sta! A nisi! Vodjen predubedjenjem si dosao do toga.. A reci biblije se ne mogu tako isisavati, jer nisu to dogmatski termini..

Npr. koren reci "baptizo" znaci "podroniti" ali koren neke reci ne ukazuje na stvarno znacenje te reci u kontekstu vec na njeno poreklo. Tako koren reci uopste nema veze sa stvarnim znacenjem recenice ni u srpskom ni u grckom! A na tome zasnivate svoju teologiju..

Tako vi analizirate i bukvalno "isisavate" iz teksta nesto, sa zeljom da sebi i drugima dokazete kako ste u pravu, a svo vreme ste vodjeni predubedjenjem!

Tako se biblija ne tumaci! Jer reci ne sadrze skrivena znacenja, tj. ne mogu se analizirati reci svaka posebno i pojedinacno van konteksta.. Pristup ti je totalno pogresan!

I necu da se bavim tumacenjem, tebi to nista ne dokazuje, jer si nadahnut... Tako si rekao..

Nista ja ne zanemrajum, tvoj problem je sto ti ne razumes sta znaci, odnosno sta predstavlja otkup. Ti ne shvatas da je otkup "placanje kazne" za drugog, kao kad platis neciju saobracajnu kaznu. Nisi ti preuzeo tudju krivicu vec kaznu! Sve si pomesao i izvrnuo samom sebi.. Ne razumes reci biblije. A ja sam o tome vec pisao. Ne mozes ti preuzeti neciju krivicu, mozes preuzeti jedino placanje njegove kazne, a kad govori o "preuzimanju krivice" to je u prenesenom smislu.. I ostalo si izvrnuo, da sad ne navodim, nista nisi u pravu..

I kad ne razumes tu temu o otkupu i grehu, kako ces razumeti sve ostalo? Ne vredi ni pricati..

Istinu rekoh gore..

Nisu SVI adventisti saglasni oko osnovnih ucenja crkve, to vidimo po sukobu koji vodite ovde i na drugim forumima!

Zato sam i rekao da ne mozes Slapa optuzivati sto je to prikazao!

I dzabe ti je sada sto ukazujes na nekakvo "jedinstvo adventista", kada ste sukobljeni oko ucenja ovde i na drugim forumima!

Ili su oni koji uce protiv Trojstva lazni adventisti, ili to vase UCENJE O TROJSTVU UOPSTE NIJE VAZNA DOGMA!

TI KAZES DA NIJE VAZNA!

A ako to "nije vazna dogma", pa zasto je onda u sastavu "veruju crkve"?

Na ovaj nacin si se i sam svrstao u protivnike crkve, i stao na stranu antitrinitarijanaca. JER SI POREKAO VAZNOST TROJSTVA. A cim to poreknes, porices i ucenje crkve, koja tu dogmu smatra NAJVAZNIJIM TEMELJEM!

Bice da ste vi svi otpadnici od adventisticke crkve ili vama adventistima dogma i nije bitna, nego jedino Elen White, kako je Slap i rekao..

Ti podrzavas Slapove tvrdnje!

Za sta da ga osudim? Pa nije on to pisao nego je kopirao reci tvojih adventista koji se svadjaju medju sobom.. Ja da sam adventista i sam bi ih osudio, a ne jos da napadam Slapa sto je to postavio, iz bilo kog razloga da je postavio.. I jos da ga nazivam pogrdnim izrazima, jer je to izneo na svetlo..

To je samo iz tvoje perpektive tako, jer ti nisi objektivan.. Tvoj sud je pogresan.. Kao sto je i sud svih ostalih u vezi Slapa.. Vas boli ono sto on pise, mnogo.. I zato ne mozete biti objektivni..

Pa kada nešto ne stoji u Bibliji treba se dobro razmisliti odakle dolazi taj izraz. Tipa Bogo-Čovek.
Da ne kažem da Biblija i sama ukazuje da je Isus samo Čovek. Kada apostoli pominju Isusa ukazuju na Čoveka tj.ljudsku pirodu.

Videli smo a i termin "Bog" ne ukazuje na svemoćnog Boga kada se primenjuje na ljude...i šta bi ti Mire još?

No, ti kažem slediš tradiciju bezrezervno bez preispitivanja. To jeste tako, ali dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne trazi u njoj tacne izraze i fraze!

.... jer tebi i da pise jasno i glasno i tacno formulisano ti bi to izvrnuo!

Baš se to 100% tako i dogodilo, ovako:

1. Ja ustvrdim da je Isus pravi Bog.

2. Jovan zaniječe, i traži od mene da mu citiram Bibliju gdje to točno stoji da je Isus nazvan Bogom (Theosom).

3. Ja mu na to citiram Tomine riječi iz Ivanova evanđelja: Iv 20,28: "Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog (Theos)moj!"

4. I priznade li Jovan i prihvati li da ga je ipak jedan od njegovih apostola nazvao Bogom? Ne. Nije prihvatio, nego je nastavio mantrati, i imbecilno i bogohulno tvrditi kako ovdje Toma nije upotrijebio riječ Theos kojom se oslovljava Svemogućeg Boga, nego, tvrdi Jovan, Toma je ovdje upotrijebio riječ "theos" (mali teos) kako se oslovljava i đavlina (sotona).

Eto, to ti je Jovan. I Boga će đavlinom proglasiti, kako bi se mogao nastaviti klanjati "svojoj pameti". Primjeti samo koliko on često spominje "novu svjetlost", "novo znanje". Povijest i učenje apostola i Kristove crkve treba odbaciti jer ih je "zarobila tradicija", a prikloniti se treba "zadojenima i zatrovanima od žene kamenom u glavu zamlaćene". Bože me sačuvaj.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Eto, to ti je Jovan. I Boga će đavlinom proglasiti, kako bi se mogao nastaviti klanjati "svojoj pameti". Primjeti samo koliko on često spominje "novu svjetlost", "novo znanje". Povijest i učenje apostola i Kristove crkve treba odbaciti jer ih je "zarobila tradicija", a prikloniti se trema "zadojenima i zatrovanima od žene kamenom u glavu zamlaćene". Bože me sačuvaj.

Ne samo Jovan, nego svi oni.

Naime, na taj način, traženjem fraza, novih saznanja, ovoga i onoga, i nastadoše mirijade "denominacija"...

Materica svega toga je Sola Scriptura, što samo dokazuje da ista nije od Boga, nego upravo od sotone.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne samo Jovan, nego svi oni.

Naime, na taj način, traženjem fraza, novih saznanja, ovoga i onoga, i nastadoše mirijade "denominacija"...

Materica svega toga je Sola Scriptura, što samo dokazuje da ista nije od Boga, nego upravo od sotone.

Tako je. Isus moli svoga i našega Oca: Neka moji budu jedno., a ovi ovdje antikristovi mantraju: Neka nas je milijarde.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je. Isus moli svoga i našega Oca: Neka moji budu jedno., a ovi ovdje antikristovi mantraju: Neka nas je milijarde.

"Neka nas je milijarde", a svi ćemo biti jedno u idolatriji PIsaama, jer ono je "Bog".....

Ps, kada smo već kod Pisama, svaka šuša danas ima svoj "prevod" PIsama, pa tako i "institucija"...

Untitled.png

Uzgred, znaš li čiji je ovo "prevod"? Miroljuba Petrovića - kuckog, koji je isti "pozajmio" od Raselovih svedoka.... :cool:

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Dartha je interesiralo da li je EGW pisala nešto u vezi vakcina. Pa evo, nešto sam pronašao na facebooku.

*Ellen White i vakcine*
D. E. Robinson, tajnica Ellen White, 12. 6. 1931. je zapisala da Ellen White nikada nije dala konkretne smjernice o vakcinama u svojim spisima, ali da se Ellen White osobno vakcinirala i da je savjetovala svoje pomagače da se vakciniraju, u vrijeme epidemije velikih boginja:
https://m.egwwritings.org/en/book/99.1837
Međutim, neki vjernici su izrazili zabrinutost da je to jedino svjedočanstvo koje imamo o tome da je EGW podržavala vakciniranje.
Ali slabije je poznato da postoji bar još jedno svjedočanstvo, ovoga puta zapisano od strane sina EGW, W. C. White, 5. 2. 1924. godine. Ovdje ga možete preuzeti:
drc.whiteestate.org/files/5272.pdf
U ovom pismu, W. C. White najprije kaže da je i njega EGW vakcinirala kao dijete, ali da je izrazila negodovanje nad vakcinama zbog toga što se njegovo zdravlje pogoršalo nakon što je primio vakcinu. A zatim kaže:
"Majka je pažljivo slušala argument da su metode vakcinacije unaprijeđene i kada smo u svojim putovanjima stigli u veliki grad gdje su harale velike boginje i raspravljali smo o tome trebamo li se ja i moji kolege vakcinirati, ona nije imala prigovor, i u skladu s argumentom liječnika da to nije samo za našu vlastitu sigurnost nego i za sigurnost drugih, ja i moji kolege smo se vakcinirali."

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag