Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nego ono što najviše zanima trojičare u raspravama je da oni žele citate koji govore o Isusovom rođenju ili proilaženju iz Oca....ne znam da li ste to objašnjavali osim Izreka 8,22-30...da je Mihej 5,2 najvažniji stih koji govori o rođenju...prvo se govori o izlasku iz Betlehema i onda se želi naglasiti da je on izašao u vječnosti .... već kad pravite dobru knjigu o trojstvu....uradite to dobro i ubacite ovo što sam spomenuo...egezegezu Miheja 5,2 i ovo izaći od Oca...ima 3-4 stiha..jedan je u Ivanu 17.....ostali su između 7 i 17 poglavlja...isto 1. Kor 1,15...prvorođenac svakog stvorenja govori o njegovom rođenju....

Ovo je tvoje verovanje ako se ne varam :)..to proishođenje ili proizilaženje od Oca u bukvalnom smislu je ono što je integralno i najbitnije u učenju tvoje zajednice.

Ove "institucije" kako ih zoveš su promoteri tradicionalizma u adventizmu. Niko bolje to ne radi od "antitroičara"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je tvoje verovanje ako se ne varam :)..to proishođenje ili proizilaženje od Oca u bukvalnom smislu je ono što je integralno i najbitnije u učenju tvoje zajednice.

Tako je. Tako vjeruje i ispovijeda Kristova Crkva.

Ove "institucije" kako ih zoveš su promoteri tradicionalizma u adventizmu. Niko bolje to ne radi od "antitroičara"

Dakle, ovo su tvoji učitelji. Ti si naprosto "popušio Piramidu i Cetinjski duet".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Tako vjeruje i ispovijeda Kristova Crkva.

Tako veruju i "Institucije".

Dakle, ovo su tvoji učitelji.

Nisu, oni su najbolji reprezenti učenja tradicionalizma. Ti to dobro znaš...."svetlost od svetla".."proishođenje od Oca"..dakle, oni su najbolji reprezenti ogoljenog tradicionalizma..čak i za Duha Svetoga verovao ili ne...oni zapravo zastupaju tradicionalistički stav. Samo je razlika što tradicionalizam to prikriva kroz priznanje Duhu da je Ličnost kao Otac i Sin ali u suštini tradicionalizam Duha Svetoga svodi na podeređenog Ocu i Sinu pa tako najnižeg na skali...dakle Institucije samo ogoljuju ovu hijerarhiju u vezi Duha Svetoga na ono što ona u suštini i podrazumeva(ali ne kaže direktno).

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisu, oni su najbolji reprezenti učenja tradicionalizma. Ti to dobro znaš...."svetlost od svetla".."proishođenje od Oca"..dakle, oni su najbolji reprezenti ogoljenog tradicionalizma..čak i za Duha Svetoga verovao ili ne...oni zapravo zastupaju tradicionalistički stav. Samo je razlika što tradicionalizam to prikriva kroz priznanje Duhu da je Ličnost kao Otac i Sin ali u suštini tradicionalizam Duha Svetoga svodi na podeređenog Ocu i Sinu pa tako najnižeg na skali...dakle Institucije samo ogoljuju ovu hijerarhiju u vezi Duha Svetoga na ono što ona u suštini i podrazumeva(ali ne kaže direktno).

Ne spamaj temu.

A ja ti zaista nisam kriv što si ti "popušio Piramidu i Cetinjski duet". Ako što možeš, probaj tu "pušačinu unovčiti", a ako ne možeš što ću ti ja.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Inače stvarnoslap je na forumu od Institucije djelovao pod dva imena - slap i slap1. Na žalost pod imenom slap1 je samo jednom uspio nešto napisati.

Priča o Ellen White, nastavak:
.....
P.S. Simoviću, LAŽ i ISTINA u jednom su potpuno jednake. LAŽ je smrtonosna za onoga tko je veliča i širi, a ISTINA je smrtonosna za onoga tko je prezire i prikriva.

E moj druže, moraćeš ovo da lijepiš na nekom katolićkom forumu, promašio si lokaciju. Ili se javi čuvenom Dirk Andersonu pa udružite snage
Smile
U medjuvremenu, ja ću opet da te banujem.

Nego o kakvom rođenju slap vjeruje a kako institucije. Slapovo rođenje Isusa u vječnosti nije nikakvo rođenje. Jer kod katolika Isus je vječan bez početka. Ali nažalost Mihej 5,2 veli da je to rođenje bilo daleko u nekom vremenu, olam hebrejska riječ ne znači samo vječnost. Ako je neko rođen mora imati početak. Rođen bez početka kako vjeruju katolici je fantazija. Eto to je razlika između katoličkog viđenja Isusovog rođenja u vječnosti i institucija. Isto tako kada Isus kaže moj Otac je veći od mene, ta grčka riječ meizon znači VIŠI, STARIJI....spominje se ista riječ kad se govori o Izaku i Ezavu u poslanici Rimljanim. Stariji će služiti mlađemu. Nego slape kako je to Bog Otac Isusu Kristu, ako su obojica bez početka, iste starosti. Da nisu uloge uzeli kako kaže Jovan?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A gde si tu ti Stvarnoslap?
Sebe nisi uvrstio.

Trebao si, jer ti ovde iznosis takve nebuloze, i stvari iz licne kuhinje koje su uvreda za razum.
I uz to - lazes, izvrces tudje reci, sprdas se..itd.

Dakle, nisi popunio mesto na vrhu tvoje liste, i stavio sebe.

Pa hajd na posao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag