Zašto su tako bitni fariseji
Bitno je kako su oni razumeli i kako je on njima objasnio! Nigde u tekstu nije rekao da je on obican covek, niti se branio, nije ih razuveravao u to kako su razumeli, vec je govorio da je sisao od gore, ne nauka da je sisla, vec da je on licno sisao, jer on je "pocetak", on je alfa i omega iz otkrivenja! To sto ti pises je izvrtanje iz predubedjenja!
Sve je ovo frazologija i nema veze sa Božanskom prirodom koju navodno On sam za sebe svedoči
Ima veze itekako, jer neko ko je
"sisao od gore" ne moze biti i nije covek! I sam kaze
"ja sam od visih a vi ste od nizih", nije on pricao price, vec otvoreno, a tako su oni i shvatili!
Ali da se vratimo ovom stihu..Ja jesam..kažeš to je očito da govori o Božanstvu. Kažem i opet te pitam da li spasenje onda zavisi od formalnog ispovedanja prirode Hristove ili sleđenja Njegovih principa? Sasvim je onda pogrešna percepcija spasenja ako ovi stihovi ukazuju da je spasenje povezano sa dogmatskim razmatranjem Hristove prirode..
Jovane, nema ovo veze sa sledjenjem nekakvih principa, vec sa prepoznavanjem onoga koji ti je darovao zivot! -
"Moje ovce cuju moj glas i za mnom idu a za tudjinom nece ici! Zato vi ne slusate, jer niste od mojih ovaca!" kaze Hristos!
Prvo ga moras prepoznati kao Boga da bi ga sledio, ako ga tako nisi upoznao, onda nemas Hrista, nego laznjaka antihrista!
Muslimani, hindusi, pa cak i ateisti smatraju Hrista za dobrog coveka, i on je njima "samo covek", veoma ga cene i slusaju, ali za njih takvo spoznanje nije spasonosno! A ti ako si na njihovoj strani, onda nije ni tebi spasonosno!
Zato su fariseji i govorili da je "u njemu djavo" jer nisu prepoznali ko je on, a on im svo vreme govori ko je, i tebi govori pa ne slusas!
Poznavati Hristovu prirodu je kljucno!
Medjutim, ti si njegovu prirodu ovde sveo na isto sto ga svode i muslimani, hindusi ateisti i jevreji! Pa to je strasno!
Ne znam sta uopste pokusavas sa ovim? Hoces da kazes da su hindusi muslmani i jevreji zapravo Hriscani? Ne nisu Jovane oni Hriscani, a nisi ni ti! Otisao si od Hrista, i pridruzio si se njegovim neprijateljima!
Opet sa bukvalističkog shvatanja koji ovde pokazuješ onda moraš priznati da je On i na nebu pre dolaska "Sin Čovečiji"..dakle na nebu je Čovek pre dolaska i silaska sa neba. Da li vidiš koliko je to neodrživo?
Nisam ja bukvalista niti je Hristos, nego si ti! Isus ovde citira pismo koje pominje "Sina Covecjeg" i kaze da je on sisao sa neba, primenjuje pismo na sebe!
Potuno je jasno, a ti pokusavas opet izrazima da baratas, kao da on daje nekakave definicije! Ne daje on nikakve teoloske definicije, nego objasnjava jevrejima ko je mesija i odakle dolazi, i to primenjuje na sebe! Jer oni su citali za Mesiju da se zove "Sinom Covecjim"!
Zato govori i na drugom mestu, pa pita jevreje
"Zar David Hrista ne naziva Gospodom pa kako mu je onda Sin?" A upravo ti tvrdis da je on "doslovni Davidov sin" dok Hristos tvrdi da nije! Cela biblija je protiv tebe!
Možda, ako ti kažeš tako Mire moj. Mada samo je zanimljivo kakve implikacije iznosiš..što je potpuno pogrešno.
Ako nisi primetio to je bio sarkazam, ja sam se ismejavao.. Boze me sacuvaj da iznosim takvu bogohulnost, to su tvrdili tvoji adventisti (pioniri) za Svetog Duha da je andjeo Gabrijel, pa sam to pomenuo! A ti umalo da prihvatis.. Inace to je vezano za islam.. Od pocetka je ta nauka kod vas. Tebe je samo opseo isti duh koji je nadahnjivao pionire u pocetku..