Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
On je naprosto svoju današnju priču preuzeo od Ebionita, od onih koje apostol Ivan naziva antikristima, od Jehovinih svjedoka i na koncu od muhamedanaca. Dakle, potpuno je šuplja Jovanova priča o "novom svjetlu i novom znanju", Jovan bi mogao samo dobiti novo ime - "adventist-vehabija".

Adventist - vehabija, hahahahahah.. Pa njihova (adventistička) "svesveta" je i uvodila "kodeks" oblačenja, sličan vehabijskom.

Mene, a verujem i svakoga ko se ikada udubio u problematiku i upoređivao kultove i njihova "verovanja", prakse, ne čudi ni jedan od njih, ni Jovan, ni Laodikeja, ni Tripo, ni Kainos, niko.

"Duhovno" su pripremljeni, oblikovani, za ono što "tvrde" i "propovedaju".

PS. Razotkrijmo ih forenzički, iznenadićemo se kakav je to profil...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rekoh da biblija nije dogmatski prirucnik!
Nije cak ni vama dogmatski prirucnik, jer "sola scriotura" pada na jasnom testu - evo jedan test - navedi mi koji to zakon zabranjuje pedofiliju?

Ne mozes insistirati na pismu! I ne mozes mi sve meriti slovima pisma!

Jahve, sad ga zoves Jahve?

Kazes "radja"? U bibliji izraz "roditi" nema doslovni smisao jer i za andjele se kaze da su "Sinovi Bozji" pa ako smo bukvalisti mogli bismo reci da su andjeli "nastali radjanjem"!

I za Hrista kada kazemo da "proishodi" ili se "radja" to ne znaci doslovno, ali vi zelite da bude doslovno, da nadjete zamerku!

Nema tu zamerke, nego vase namenrno izvrtanje a kod nekih i nerazumevanje..

Mire, evo da ne bi napamet pričali tebi dajem slobodu da pronađeš bilo koji tekst u celom Pismu-Torah i Evanđelje(Stari i Novi Zavet) gde se pominje da Jahve ima sledeća svojstva..dakle Bog Svemoćni da ima ovo karakteristike:

1. Da se "rađa"
2. Da "proishodi" tj. da nema svoje samostalno postojanje i da proizilazi iz drugog Jahvea.
3. Da je "podređen"
4. Da svoju prirodu Jahvea duguje drugom Jahveu.

Ako mi nađeš stih bilo koji voleo ih da ga zaista razmotrimo.

Dakle, ima li Jahve iz Biblije neka od ovih svojstava ili su to onda vanbiblijski okviri Jahvea?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Još malo sa sajta "vaninstuticionalnih dilera adventističkog opijuma za narod":

Bogomdani:

Evo i sta pise Pavle Simovic u "Prioda i uloga Svetog Duha":

Da li, dakle, Duha Božjeg možemo smatrati ličnošću?
Kad razmatramo Boga Oca i Isusa Hrista, u svjetlosti svega onoga što nam je otkriveno u Bibliji, za obojicu možemo zaključiti da su odvojene Ličnosti, koje su jedinstvene u namjerama i karakteru.
Ali kazati za Svetog Duha da je ličnost zaista bi bilo besmisleno. Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv, ali se ne uklapa u šablon ličnosti. To je više nego jasno iz tekstova koje smo naveli iz Biblije. Sveti Duh obezbjeđuje Božje prisustvo kad tu nema Hrista ili Boga Oca. Kao što smo već rekli, Duh može nastavati u našem biću, u svima nama ako se obratimo Bogu, iz čega opet proizilazi zaključak da je besmislica ograničavati ga na formu ličnosti. Sveti Duh je „prostran“ onoliko koliko Bog želi.
---------------------------------
U nastavku teksta Pavle Simovic istice: "Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv...ali se po njemu ne uklapa u šablon ličnosti"!?

Koji to ljudski um moze ovo da shvati, da Nije bezlična, vec Naprotiv, tj. da Licna, a onda sasvim besmisleno zakljucuje da se Ne uklapa u šablon ličnosti!?

O cemu se ovdje radi, o nedostatku razuma, logike, zelje za istinom i volje da se istina prihvati, pitanje je sada?

Ponovo i stalno iznova citaj Sveto Pismo, razmisljaj razumno, slusaj i tvori Bozje Rijeci, ispituj duhove, posebno one koji te spopadaju i ometaju da prihvatis Bozju istinu.

Vjerujem da ces naci svoj mir i cjelinu ispunjen Svetim Duhom i usmjeren sprovodjenju Bozje rijeci.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U nastavku teksta Pavle Simovic istice: "Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv...ali se po njemu ne uklapa u šablon ličnosti"!?

Koji to ljudski um moze ovo da shvati, da Nije bezlična, vec Naprotiv, tj. da Licna, a onda sasvim besmisleno zakljucuje da se Ne uklapa u šablon ličnosti!?

O cemu se ovdje radi, o nedostatku razuma, logike, zelje za istinom i volje da se istina prihvati, pitanje je sada?

Pitaš se o čemu se tu radi? O tome da zbog njihovog enormnog ega, takvi kao "institucija",( ceo kult je na tome zasnovan) veruju da su svi ostali greše, da su svi glupi i lažljivi osim njih. Oni doslovne žele da budu jedina svetla istine i vrline u svetu koji sačinjavaju obmane i idiotizam. Oni žele da svi mi budemo moroni kako bi oni mogli biti genijalci. i u tome sebe prave potpunim budalama pokušavajući da stave sebe iznad svih drugih.

Privlačnost takvih ludih teorija i kultova predstavlja pijadestal koji one pružaju svojim odanim sledbenicima. Jednostavno oni tme postaju pripadnici ekskluzivnog kluba ‘Pravih ljudi’, upućenih ljudi, ljudi koji shvataju.

Upravo to je razlog zašto sumnjamo u razumnost tih ljudi. Oni su jednostavno previše arogantni da bi se ponizili pred dokazima koje im iznosimo.

Doslovno, negiraće i samu realnost pre nego li i piriznaju da možda nisu u pravu. U očajničkoj potrebi da sebi pripišu ekskluzivno pravo na istinu , ostaju čvrsto u najluđim mogućim lažima.

Jednostavno, u potrazi za osećajem "ispravnosti", takvi ljudi, su postali žrtve najgoreg mogućeg oblika laži.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
mire000 - Kakvo vjerovanje kainosovih adventista. Isus je jednom rođen u vječnosti, izašao iz Oca, kako on sam više puta govori za sebe. A ne neka misterija, rađa se još - kakva je to fantazija. Drugo, zašto lažeš da su pioniri vjerovali da je Sv. Duh Gabrijel. Idi gledaj video još jednom. To je samo neki vjernik po imenu Chapman počeo vjerovati, našta je pismom upozoren.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izvini ali nije tvoja greška. Ne nasedaj na provokaciju "pismoznanaca" (Talmudista i Kabalista) čije je poznavanje jezika kojim je Pismo pisano, nikakvo.

Kako zoveš svog oca? Otac, ili imaš neki drugi izraz? Da li to što oca zovemo ocem znači da kada istu imenicu iskoristimo da označimo Boga, Bog to nije? Pobogu, pa Bog je u Pesmi nad Pesmama, ali i na drugim mestima opisan kao mladić, nazivan mladoženjom, verenikom?

Kontekst je važan, a oni, "nakot" revivalski kontekst ne poznaju, doslovno i bukvalistički čitaju, tumače prevodeći reč po reč, sledeći svoja predubeđenja. Čitava im se "!eologija" svodi na to.

Dakle da skratim. Sve ovo je plod Sola Scriptura, sotonske prevare, dodatno pojačan budalastom idolatrijom pisanog teksta, nepznavanjem jezika, konteksta. Svaka dalja rasprava sa takvima vredi jedino da bi se iste sprečilo da zavode i u šape sotone, boga njihovog, uvlače duše. Nizašta drugo.
Da jeste, Bog je svakako i Gospodar, ali njemu to nije dovoljan dokaz buduci da se taj izraz koristi i za ljude..

Medjutim kada Isus kaze "KAKO MU JE ONDA SIN?" (Davidov sin), to je sasvim drugacije..

Naime, jevreji su dobro znali da ce mesija biti GOSPODAR (CAR IZRAILJEV) i nije bilo razloga da im to napominje, nego je on ovim hteo reci nesto drugo, a to je - da on nije obican covek! On je negirao da je doslovno Davidov sin, sto su oni mislili da mesija jeste!

Zna se da su jevreji mesiju smatrali 'obicnim covekom' carem i gospodarem Izrailja (Davidovim potomkom) koji je trebalo da dodje, ali on ovde govori da mesija nije po prirodi samo obican covek!

I to je kljucno!

Jovan to nece da shvati!
A ja treba da mu crtam izgleda..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
mire000 - Kakvo vjerovanje kainosovih adventista. Isus je jednom rođen u vječnosti, izašao iz Oca, kako on sam više puta govori za sebe. A ne neka misterija, rađa se još - kakva je to fantazija. Drugo, zašto lažeš da su pioniri vjerovali da je Sv. Duh Gabrijel. Idi gledaj video još jednom. To je samo neki vjernik po imenu Chapman počeo vjerovati, našta je pismom upozoren.

Sta hoces reci time da je "jednom rodjen u vecnosti"? To bi znacilo da je "stvoren"! Jer onda postoji pocetak i kraj radnje! A vecnost gubi svoj pojam!

U vecnosti ne postoji linearni tok, odnosno ne postoji linearna radnja kakvu mi poznajemo niti kraj neke radnje, vec se sve desava trenutno i jedna je celina! Vecnost je krug bez kraja!

Suprotno tome, zemaljsko vreme je usko povezano sa radnjom i bez radnje ne postoji!

U vecnosti, radnja ne moze biti zavrsena, jer radnja ne postoji! Vreme ne postoji, a sve se desava istovremeno, sve se stapa u jednu celinu, tako proslost sadasnjost i buducnost jesu jedna celina!

Zato Bog vidi dogadjaje unapred, i zato se njemu sve vec desilo! To stanje je ograniceno samo na njega. Ne na stvorenja!

Bog ne zivi u vremenu, on zivi u vecnosti.. Naravno da moze izaci iz vecnosti i boraviti u vremenu, je ga je on stvorio!

Koliko ja znam, vi ne ucite da je Isus "stvoren"! Niti da je postojalo vreme kada je Otac bio sam a Sina nije bilo!

Dakle, vi morate prihvatiti da Sin (Hristos) vecito "proishodi" od Oca, jer u suprotnom bi ga morali svesti na "stvoreno bice"!

Sto se tice "izlaska" (da su mu izlasci od vecnih vremena) to je vezano za njegovo rodjenje na zemlji. On izlazi iz vecnosti (stanja koje oznacava neprotok vremena) i ulazi u svet ogranicen protokom vremena!

A sto se Gabrijela tice, to i sam priznajes da je jedan verovao, a gde je "jedan" tu su i sledbenici jednoga! Nije on sam to verovao, kao sto ni ti jedini ne verujes jeres, imas istomisljenike..

Mire, evo da ne bi napamet pričali tebi dajem slobodu da pronađeš bilo koji tekst u celom Pismu-Torah i Evanđelje(Stari i Novi Zavet) gde se pominje da Jahve ima sledeća svojstva..dakle Bog Svemoćni da ima ovo karakteristike:

1. Da se "rađa"
2. Da "proishodi" tj. da nema svoje samostalno postojanje i da proizilazi iz drugog Jahvea.
3. Da je "podređen"
4. Da svoju prirodu Jahvea duguje drugom Jahveu.

Ako mi nađeš stih bilo koji voleo ih da ga zaista razmotrimo.

Dakle, ima li Jahve iz Biblije neka od ovih svojstava ili su to onda vanbiblijski okviri Jahvea?
Jovane ne fantaziraj, nisi odgovorio na moj post, nego skreces temu.. Nije ni bila tema o tome ko iz cega proizlazi..

A to ko proizlazi iz cega, to se sve odnosi na Isusa, jer nije bilo potrebe jevrejima objasnjavati odakle je Jahve, vec odakle je Hristos!

Zato se biblija bavi jedino Hristom, odakle je dosao..

On proizlazi, on se radja i on je podredjen, a sve je jasno objasnjeno zasto i kako, samo onome koji trazi zamerke i nelogicnosti kao sto ti trazis, i napinjes se umom svojim, djavo daje to sto iste..

Ti nikada i ne bi o ovome razmisljao, niti bi unizavao Hrista, da nisi potpao po tudj uticaj! Onaj koji cita sam za sebe, njemu je sve jasno, a onaj kojem su drugi rekli da trazi nelogicnosti, njemu nista vise nije jasno!

I dok si citao sam razumeo si, a sada kada trazis nelogicnost, vise nista ne razumes, jer se vodis predubedjenjem koje su ti drugi urezali u um!

Ako budes bio takav, padaces jos vise..
Jer ti ne citas da bi razumeo, ti citas da bi nasao ono sto trazis!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zna se da su jevreji mesiju smatrali 'obicnim covekom' carem i gospodarem Izrailja (Davidovim potomkom) koji je trebalo da dodje, ali on ovde govori da mesija nije po prirodi samo obican covek!

Oni i dan danas čekaju takvog mesiju. Što opet znači da uopšte nisu razumeli Pisama. Zato im Isus i prigovara kada god se na Pisma pozivaju. No za razliku od ovih što bi da budu hebreji (a hebreji nisu niti će ikada biti) sumnjali su u svoje razumevanje, te su stoga odlučili da Isusa ne ubiju lično oni, nego da to učine mrski Rimljani, pa ako je Isus zaista to što je tvrdio da jeste, ruku na YHWH nisu digli oni, nego Rimljani, pagani...

Jovan to nece da shvati!
A ja treba da mu crtam izgleda..

Sve i da mu crtaš. Ne vredi. Napisah to u jučerašnjem postu.

Koliko ja znam, vi ne ucite da je Isus "stvoren"! Niti da je postojalo vreme kada je Otac bio sam a Sina nije bilo!

Dakle, vi morate prihvatiti da Sin (Hristos) vecito "proishodi" od Oca, jer u suprotnom bi ga morali svesti na "stvoreno bice"!

Možda oni sada to ne tvrde, doslovno. Al, sva verovanja im to pokazuju.

Što se tiče prihvaćanja istine da Sin večito postoji i proishodi od Oca, nisu sposobni da to pojme. Ne shvataju Boga. Uostalom kako bi i mogli, kada svoj alter ego projektuju na Boga?

Naime, njima, materijalističkim, masonskim "mudrolijama" zaraženim umovima, neshvatljivo je da je Bog jedno i jedino Biće, da postoji, jednostavno JESTE, van vremena, prostora, van ljudskog poimanja istih. Ne mogu da u svojoj aroganciji pojme da nikada nije bilo "trenutka" u kome je Bog bio samo Otac.

Ne mogu da shvate da je Isus - Sin, Utelotvoreni Razum, Um, Svesnost Oca. A šta bi onda Bog bio bez Sina? Šta bi bio pre (po ovim arogantnim "oću da budeeem jevrejiiiiiin")? Beslovesno, nerazumno biće. A biće koje nije svesno sebe, biće bez razuma je šta? NE-BIĆE. Sa takvim bićem, ništa, ma koliko da je potencijalno moćno, ne može stupati u interakciju. Doslovno rečeno takvo biće nije ŽIVO. NE POSTOJI.

I upravo to, narodskim, poetskim rečnikom i govori Sv.Ivan - Jovan - Yahanan apostol i evanđelista kada piše (pre toga i govori) KO NEMA SINA, NEMA NI OCA.

Negiranjem Razuma, Uma, JA (što SIn - Reč) jeste negira se i BIĆE.

Da li tvoj razum, um, tvoje ja konstantno proizllazi iz tebe, svestan li si sebe? Jesi? Stupaš li u interakciju sa drugim, sa svetom? Stupaš. Dakle postojiš. A ti si, ja,svi mi samo smrtnik, samo stvorenje. Ali stvorenje na sliku Božiju stvoreno, umom Njegovim zamišljeno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izraz "JA IZADJOH OD OCA" ne znaci - da je Isus u jednom trenutku stvoren na nebu iz Bozjeg bica, jer postoji takva teorija, da je Isus iznedren iz samog bica Boga Oca, da je Bog uzeo deo sebe i stvorio Isusa od damog dela svog bica.

Taj iraz "IZADJOH OD OCA" znaci "DA JE ISUS DOSAO SA NEBA" i ako hocemo jos preciznije "ON JE IZASAO IZ PRISUTNOSTI BOZJE I NAPUSTIO ZAJEDNICU SA BOGOM OCEM U NJEGOVOJ SLAVI"

On recimo kaze "JA IZIDJOH OD OCA I DODJOH NA SVET, I SAD OSTAVLJAM SVET I VRACAM SE K OCU"

To bi bilo kao kada bih ja reka "Ja izidjoh iz svoje kuce, i odoh raketom u svemir"

Sto se tice izraza "RODITI" to se mora sagledati u kontekstu.
Taj izraz ima vise znacenja, i podrazumeva zemaljsko rodjenje u telu.
Potom rodjenje iz mrtvih..
Ali, nikako ne oznacava nekakvo rodjenje u smislu stvaranja Isusa na nebu, pre koga on nije postojao.

Ja i vecina Adventista onako kako uci Adventisticka crkva verujemo - da je Isus Bog nestvoreni.

Ja licno to ne smatram bitnim za samo spasenje, jer biblija to ne postavlja kao uslov spasenja.

Ko u to ne veruje, to je njegova stvar, a u Adventizmu istina ima takvih pojedinaca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane ne fantaziraj, nisi odgovorio na moj post, nego skreces temu.. Nije ni bila tema o tome ko iz cega proizlazi..

Mire, ovo je najvažnije. Moramo videti je li Jahve može imati ove osobine.

On proizlazi, on se radja i on je podredjen, a sve je jasno objasnjeno zasto i kako, samo onome koji trazi zamerke i nelogicnosti kao sto ti trazis, i napinjes se umom svojim, djavo daje to sto iste..

Upravo zato što u Isusu Čoveku nije odlika Jahvea već Čoveka. Upravo to i vodi u pravcu dodatnog razumevanja Isusovog statusa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag