mire000 - Kakvo vjerovanje kainosovih adventista. Isus je jednom rođen u vječnosti, izašao iz Oca, kako on sam više puta govori za sebe. A ne neka misterija, rađa se još - kakva je to fantazija. Drugo, zašto lažeš da su pioniri vjerovali da je Sv. Duh Gabrijel. Idi gledaj video još jednom. To je samo neki vjernik po imenu Chapman počeo vjerovati, našta je pismom upozoren.
Sta hoces reci time da je "jednom rodjen u vecnosti"? To bi znacilo da je "stvoren"! Jer onda postoji pocetak i kraj radnje! A vecnost gubi svoj pojam!
U vecnosti ne postoji linearni tok, odnosno ne postoji linearna radnja kakvu mi poznajemo niti kraj neke radnje, vec se sve desava trenutno i jedna je celina! Vecnost je krug bez kraja!
Suprotno tome, zemaljsko vreme je usko povezano sa radnjom i bez radnje ne postoji!
U vecnosti, radnja ne moze biti zavrsena, jer radnja ne postoji! Vreme ne postoji, a sve se desava istovremeno, sve se stapa u jednu celinu, tako proslost sadasnjost i buducnost jesu jedna celina!
Zato Bog vidi dogadjaje unapred, i zato se njemu sve vec desilo! To stanje je ograniceno samo na njega. Ne na stvorenja!
Bog ne zivi u vremenu, on zivi u vecnosti.. Naravno da moze izaci iz vecnosti i boraviti u vremenu, je ga je on stvorio!
Koliko ja znam, vi ne ucite da je Isus "stvoren"! Niti da je postojalo vreme kada je Otac bio sam a Sina nije bilo!
Dakle, vi morate prihvatiti da Sin (Hristos) vecito "proishodi" od Oca, jer u suprotnom bi ga morali svesti na "stvoreno bice"!
Sto se tice "izlaska" (da su mu izlasci od vecnih vremena) to je vezano za njegovo rodjenje na zemlji. On izlazi iz vecnosti (stanja koje oznacava neprotok vremena) i ulazi u svet ogranicen protokom vremena!
A sto se Gabrijela tice, to i sam priznajes da je jedan verovao, a gde je "jedan" tu su i sledbenici jednoga! Nije on sam to verovao, kao sto ni ti jedini ne verujes jeres, imas istomisljenike..
Mire, evo da ne bi napamet pričali tebi dajem slobodu da pronađeš bilo koji tekst u celom Pismu-Torah i Evanđelje(Stari i Novi Zavet) gde se pominje da Jahve ima sledeća svojstva..dakle Bog Svemoćni da ima ovo karakteristike:
1. Da se "rađa"
2. Da "proishodi" tj. da nema svoje samostalno postojanje i da proizilazi iz drugog Jahvea.
3. Da je "podređen"
4. Da svoju prirodu Jahvea duguje drugom Jahveu.
Ako mi nađeš stih bilo koji voleo ih da ga zaista razmotrimo.
Dakle, ima li Jahve iz Biblije neka od ovih svojstava ili su to onda vanbiblijski okviri Jahvea?
Jovane ne fantaziraj, nisi odgovorio na moj post, nego skreces temu.. Nije ni bila tema o tome ko iz cega proizlazi..
A to ko proizlazi iz cega, to se sve odnosi na Isusa, jer nije bilo potrebe jevrejima objasnjavati odakle je Jahve, vec odakle je Hristos!
Zato se biblija bavi jedino Hristom, odakle je dosao..
On proizlazi, on se radja i on je podredjen, a sve je jasno objasnjeno zasto i kako, samo onome koji trazi zamerke i nelogicnosti kao sto ti trazis, i napinjes se umom svojim, djavo daje to sto iste..
Ti nikada i ne bi o ovome razmisljao, niti bi unizavao Hrista, da nisi potpao po tudj uticaj! Onaj koji cita sam za sebe, njemu je sve jasno, a onaj kojem su drugi rekli da trazi nelogicnosti, njemu nista vise nije jasno!
I dok si citao sam razumeo si, a sada kada trazis nelogicnost, vise nista ne razumes, jer se vodis predubedjenjem koje su ti drugi urezali u um!
Ako budes bio takav, padaces jos vise..
Jer ti ne citas da bi razumeo, ti citas da bi nasao ono sto trazis!