Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo dakle kako EGWisti dokazuju da je Trojstvo pogansko. Citiraju proročicu koja koja kaže kako su "veličanstva" na nebu sjedila ovako: Otac, do Oca Sin i onda do Sina Sotona. I onda zaključuju, nema tu Duha Svetoga. Što reći za ovu bogohulnost Ellen White? Nema na nebu uz Oca i Sina mjesta Duhu Svetome, ali odmah do Isusa, u društvu s Ocem, sjedi i Sotona!?!?!?

Da nije hula, bilo bi smešno. Posmatrajmo dakle kako jedna u glavu kamenom udarena osoba, koja je celog života ostala na kognitivnoj sposobnosti deteta od 11 godina, koja osim Sola Sriptura seansi i nije imala drugog "obrazovanja", tumači Trojstvo osoba - ipostasa. Njoj su, a nažalost u tome usamljena nije (pokazaću malo kasnije) Otac i Sin odvojena BIĆA (otuda i Laodikejino, tačnije njihovo mantranje od Bogu iz delova, nekakvom "Božanstvu" koje sačinjavaju "članovi")

Na stranu to što je ovo Ellenino "tumačenje" nebeske "hijerarhije" (Bog, koji je jedan, njoj je nedefinisani skup dvaju "bića", koje ona naziva doslovno "dignitaries") nema nikakve veze sa Hriščanskim Trojstvom ličnosti (namerno izbegavam izraz Biblijskim) jednog i jedinog Boga, ali se što se naravno i da videti iz priloženog citiata, njoj, ali i onima čiju je "veru" pripisala sebi, Duh Sveti nije osoba, ipostas. Tek kasnije, ona će tu i tamo ubaciti Duha Svetog u "dignitaries", ali tada po materijalističkom ključu, često dvosmisleno, pa je jezinim sledbencima Duh Sveti, čas samo sila, slepa deperosnalizovana sila, čas Očev, čas Isusov duh u zavisnosti da li je u "objavi" Isus postojao pre inkarancije, ili je pridružen "dignitaries"...

Pomenuo sam da ona nije usamljena u ovim blasfemijama, i naravno da nije. Pored nje i njezinih "sledbenika" (kojima je ona obaćavala krune, svako od njih je "prorok" i tome slično) slično ako ne i isto veruju i ostali produkti Mileritizma, ali i drugi sinovi i kćeri "američkog revivala", pa tako imamo Raselove svedoke nekakvog "jehove" kod kojih je Isus arkanđeo koji se čas inkarnira, čas je samo privid, a čas neko ko poseda "najvećeg čoveka koji je ikada živeo", Duh Sveti im je depersonaizovana sila i tome slično.

Naravno, postavlja se pitanje odakle ovim "revivalistima" ovakve blasfemije, na šta se odgovor i te kako može naći ukoliko se problematika malo dublje prouči.

Izvor ovoga počiva u Sola Scriptura i njihovom posednuću židovstvom - judejštinom s jedne strane, idolatriji Pisama s druge strane, i ekstremnom Calvinizmu (produktu Sola Scriptura) - Puritanizmu s treće strane. Ova sasvim slobodno je možemo tako nazvati, Nesveta Trijada, začela je blasfemije ovih sekti i kultova.

Na koji način pitaće se mnogi. Odgovor je sasvim jednostavan i počiva u činjenici da su "očevi" Sola Scriptura, pored Starog Zaveta (koji nisu prevodili s Koine ili Latinskog, nego sa Hebrejskog) prevodili i Talmud i kabalističke spise, doslovno sve što je imalo dodira sa judejštinom, oni su prevodili i uz pomoć tih spisa, daleko mlađih od samog Starog Zaveta (za čiji prevod su koristili Majoretski tekst, nastao stolećima nakon Septuaginte) tumačili svoju opsesiju, tumačili Stari Zavet.

Kakve to veze ima sa ovim sektama? I te kakve. Jer i Talmud, kabalistički spisi posebno, imaju upravo ovakvo "tumačenje" (materijalističko) "nebeske hijerarhije" U Talmudu je naime kao zaštitnik Israela signiran Mihael, odakle su Engleski puritanisti u XVII stoleću i izvukli svoje poistovećivanje Isusa sa Mihaelom. Zatim u judejskim apokrifima (takođe prevođenim od strane ovih idolatra Pisama) sotona se naziiva "levom rukom" YHWH, a Mihael (signiran kao "drugi YHWH" u Knjizi Enohovoj (i to ne u svim manuskriptima iste) ili Metatron, kao "desna ruka" YHWH.***

Duh Sveti, koji je u čitavom Starom Zavetu personalizovan, nazivan Ha Ruah Kadoshim, u ovim je spisima deperosonalizovana sila. Nije YHWH.

Dakle, judejština, apokrifni spisi iste, Talmud, Kabala, su osnov verovanja ovih kultista, lažnih Hrišćana.

*** Podseća li ovo na Ellenino "trojstvo"? Naravno da vas podseća. Isto kao i njoj, i Talmudu, Enohu, Kabali, "dignitaries" sede na tri prestolja, Abba YHWH u sredini, Sin (Mihael) s desne strane, a sa leve "drugorođeni" leva ruka, Samael, poznatiji kao Sotona. Upravco to i Jovan ovde tvrdi. Upravo to tvrdi i Tripo, kada piskara da je moljenje Duha Svetoga, moljenje sotoni.

Shvatamo li mi sa kakvim hereticima i apostatama imamo posla?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P.S. 'Institucija' nastavlja pendrečenje subotarske polubraće:

Vezano za temu otpada Adventističke crkve, na Internetu sam pronašao rad izvjesnog Aleksandra Veljića pod naslovom "Zamka svetskog adventističkog vavilonskog sistema", koji daje vrlo solidan uvid u ovu problematiku, uz izuzeće njegovih teoloških dispenzacionalističkih stavova, istorijskih natezanja i mišljenja o radu Elen Vajt. Prenosimo, dakle, ono što smatramo korisnim iz te skripte.

Aleksandar Veljić:
Na poziv dekana adventističkog Teološkog fakulteta u Beogradu, 20. novembra 1996. sam gostovao u toj ustanovi u svojstvu predavača koji je sa studentima podelio neka iskustva, iskušenja i zamke otpada od biblijske Istine kog sam bio svedok kao neposredni organizator otpora toj pogibelji u sredini gde sam živeo 1995. o čemu sam sačuvao dnevničke zabeleške. To prijatno iskustvo među studentima adventističke teologije donelo mi je nove prijatelje i nova saznanja o tom verskom sistemu, što je tim pre bilo značajno zato što su se u taj sistem uključili pojedini rođaci i prijatelji. Lično nikada nisam ni pomišljao da postanem adventista, mada su postojali suptilni pokušaji i pritisci da budem uvučen u taj sistem pošto držim sedmi dan. Savest mi nije dopuštala da prihvatam učenja i prakse te denominacije. Uvideo sam da nas mnogo toga deli u smislu poimanja Svetog pisma, plana spasenja, svrhe i misije „crkve“, a istini za volju od šarenila svakovrsnog sveta u toj crkvi odeljivali su me i poneki ogavni pojedinci, manipulatori, „vernici na papiru“, duhovni trgovci, samopravednici koji misle da su živi sveci, bezakonici koji bi, da pakao stvarno postoji, zaista tamo goreli...
-------------------------------

Nathanael:
Vjerovatno ima istine u ovome ,više i ptica na grani vidi da je vodstvo svake crkve otpalo.
Ali izvjesni Aleks je jedan od najjačih protivnika na našim prostorima ne samo loših ubačenih stvari u adventizam,nego i samog rada Ellen White ,tj. preciznije da kažem ,biblijskih istina koje izvorni adventizam jedini ima .Čovjek je izjavio i postavio sliku na Facebooku ,to sam svojim očima gledao ,koja glasi ' Gojimi samo postoje da služe Židovima'. Čak su ga sami njegovi judeo -kršćani ispravljali i zgrozili se kad su vidjeli što je objavio. On smatra gojimima sve osim svoje vjere .Judeokršćanski sistem smatra da ćemo mi ako se spasimo ,služiti njima ,krivo shvaćene riječi 'dat ću mu vlast nad narodima' iz Otk .Neznam koliko mogu vjerovati tom izvoru informacija .Primjetio sam da judeokršćani najviše napadaju i najviše se daleko bave adventizmom ,pišu razne traktate i članke protiv .Boje se osuditi druge,veće vjere ,ne svi naravno ,neki i protestiraju protiv glavnih ,ali adventizam nonstop napadaju ,pogotovo proročicu tj. izvorni adventizam .Judeokršćanin mi je jedan govorio često da bi ja u teokraciji izgubio glavu .Ispod tog finog nazovi 'starozavjetnog' omotača ,krije se militantni duh i to ne poštujem .Naravno oni su i Stari Zavjet potpuno krivo shvatili ,o čemu si mi ti najviše otvorio oči kada si pisao istinu o dispencionalizmu .
Za ovo pendrecenje trebas otvoriti novu temu "gadosti u adv. crkvi" i slicno, a Pavle Simovic "institucija" ti je odlican izvor sta se sve tamo radi.. Doticni koga necu da pominjem uziva u takvim gadostima, pa neka uziva malo i u svojim..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Plan spasenja podrazumeva prihvatanje Isusa kao licnog spasitelja, ali ne postavlja kao uslov spasenja spoznaju da je on pre utelovljenja bio Bog jednak Ocu.
"Ovo je vecni zivot, da upoznaju tebe jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista" ---> Dakle, ako ne poznajes Oca i Sina ko su, ako ti ne znas da je HRISTOS BOG, dzabe ti je sve, jer neces dobiti vecni zivot!

Ovo je najvaznija stvar u Hriscanstvu, "poznavati Oca i Sina", a ako ne poznajes Sina kao Boga, ti gubis vecni zivot! Jer nije isto verovati da je on samo "prorok" kao muslimani i verovati da je on BOG!

U suprotnom bi i muslimani onda bili Hriscani!

Dakle, ovo je izuzetno vazno, i nije to "trivijalno pitanje" kako ga predstavljas! Ali ti ga zelis tako predstaviti jer ti je u interesu napasti Slapa (smatras ga protivnikom) umesto onih koji unutar tvoje sekte podrivaju adventizam, ti cak njima cutanjem odobravas da ti napadaju crkvu, a onda ih zoves 'bracom'! I to sve cinis ovde na forumu da se ne vidi koliko ste podeljeni! Nisu ti oni braca po veri u Hrista, osim mozda po veri u EGW! A na tome se sve i zasniva. Trebalo bi da si zahvalan Slapu sto ih napada, jer on ovim brani tvoju crkvu od laznjaka, a ti ne znas ni sta pises ni gde udaras, po obicaju! Tako ni Jovan Prezviter ne zna, i on se okomio na Slapa..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
"Ovo je vecni zivot, da upoznaju tebe jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista" ---> Dakle, ako ne poznajes Oca i Sina ko su, ako ti ne znas da je HRISTOS BOG, dzabe ti je sve, jer neces dobiti vecni zivot!

Ovo je najvaznija stvar u Hriscanstvu, "poznavati Oca i Sina", a ako ne poznajes Sina kao Boga, ti gubis vecni zivot! Jer nije isto verovati da je on samo "prorok" kao muslimani i verovati da je on BOG!

Upravo tako. Ujedno zar ne reče: " Ako li ne priznate da JA JESAM, umretćete u gresima svojim"

Doslovno, ko Njega Bogom ne priznaje, umire u gresima svojim, nema spasenja. Nema večnog života.

U suprotnom bi i muslimani onda bili Hriscani!

Laodikeji, ali i mnogim drugim subotarima muhamedanci i jesu "hrišćani"...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvrdiš, dakle, da je sporedno je li Isus Bog ili nije Bog!?!?!? Neka samo ostane zapisan ovaj tvoj biser, i ne moraš ništa dodatno pojašnjavati.

Sporedna stvar je za spasenje, jer nije postavljeno kao uslov spasenja, ali je dobro i korisno
znati i verovati da je Isus Bog.

Jeste od koristi, ali ne presudno za spasenje.

Presudno je vera u njega kao spasitelja, i pokajanje, predanje i obracenje, novorodjenje Duhom, i posvecenje u cilju ociscenja od greha i postizanja savrsenstva i duhovnog rasta u visinu mere rasta Hristova.

Bitan je zivot slican Hristovom, i to nas uvodi u carstvo nebesko, a ne samo saznanje da li je on bio Bog na nebu i na zemlji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Od njih bijaše i od njih iziđoše (Z. Vučinić napustio 'Instituciju')

(NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE JERETIČKE GRUPE (Ažurirano)

Među opasnijim verzijama suptilno lažiranog hrišćanstva koje sa Zapada dopire na prostore bivše Jugoslavije su učenja kojima su „kumovali“ Vočmen Ni (Watchman Nee), Vitnes Li (Witness Lee), Zek Punen (Zac Poonen), adventisti Dezmond Ford, Frederik T. Rajt, razni „jevanđelisti ljubavi“, te u novije vrijeme iznimno opasni jeretik Dejvid Klejton (David Clayton) i njegovi svjedoci po Americi (Nader Mensur, Imad Avde, Hauard Vilijams, Aleksandar Petrović, Vladimir Babić) i Australiji (Bil Pinto) i drugi.

Postoji više „službi“ (ministry) i grupa koje propagiraju slična učenja ili ih kombinuju i nadograđuju i predstavljaju kao svoja. Preko antitrinitizma, opravdanja vjerom i jake samoreklame, te isticanja Božje ljubavi, Hristovog krsta, žrtve i sl., neopreznim, neutvrđenim i labilnim vjernicima u stanju su vješto nametnuti opasne jeresi bliske vjerovanjima pentekostalaca i harizmatika.

Među istaknutijim predvodnicima ovih učenja u regionu bivše Jugoslavije su Zdravko Vučinić, Nikola Marković, Bojan Mirković („Hrišćanska mreža“)…

Osnovne zablude na kojima razvijaju svoju priču tiču se shvatanja grijeha, redefinisanja Božjeg Zakona i njegove uloge, jevanđelja, Hristove prirode i žrtve, duhovnog novorođenja (pentekostalnog tipa), koncepta opravdanja vjerom, svetinje na nebu i suda.

Teze koje propagiraju zasnivaju se na suprotstavljanju Zakona, pravednosti Zakona i života pod Zakonom sa milošću, životom u Duhu i Hristom u srcu, što navodno isključuje sve prethodno. Da bi to bilo teoretski moguće, neophodno je ono što nazivaju vođstvom Duha 24h na dan, 7 dana u sedmici.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I kazes Stvarnoslap "JA SE OKOMIO NA TEBE"

Ti si najgora vrsta licemera, koji se samo pretvaras.
Vuk u ovcjoj kozi, koji se pretvara ponekad da je jagnje, a unutra je zloca, i crnilo.
Mracan, zlocudan, zao covek, od koga se i na ulici treba sklanjati.
Pitanje je - da li ti uopste i imas nekog, prijatelja, druga, brata u Hristu.. itd.

Sigurno biras neke kao sto si ti, po principu ogledala.
Jer ko moze biti sa covekom takvog karaktera.

Lazi samo do mile volje, i najedi se, jer to ti je i hrana i pice...bezbozni covece.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Od njih bijaše i od njih iziđoše (Z. Vučinić napustio 'Instituciju')

Koga? Onog nastavnika O.T.O? Onog umišljenika i Veithovog uvlakača? Pitam se samo ko je uopšte tom arogantnom "tripu namesto tripa" uopšte dao status institucije, makar se radilo o takvom kultu kakav je kult Ellen Gould Harmon White?

No, zašto se uopšte i pitam. Kakva "crkva" takva i "institucija"... i jedno i drugo lažnjaci i sotonske prevare. Tako da, neka ga, neka ih razotkriva razotkrivajući i samog sebe i svoj "institut" za "dummies"... :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag