Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Stvar je savesti, ako neko misli da nije moralno, ne treba da je primi, kao sto sam ja protiv svake vakcinacije..
Znamo da si protiv razuma, smisla, istine.
A mislio si da virus ide onako vazduhom,

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Stvar je savesti, ako neko misli da nije moralno, ne treba da je primi, kao sto sam ja protiv svake vakcinacije..
Vaninstitucionalna 'Institucija' pendreči maćehu Instituciju:
Ajme... Evo je neko snimio dokumentarni film pod nazivom Seventh-Gay Adventists. Na YouTube-u je postavljen trejler
----------------------------------------EGW 1875. godine:
„Pokazano mi je da se sud nijednog čovjeka ne smije podrediti sudu ma kojeg drugog čovjeka. Ali kad se ispoljava sud Generalne konferencije, koja je najviši autoritet koji Bog ima na zemlji, privatna nezavisnost i privatni sud ne smiju se zadržavati, već se treba potčiniti.“ - Svjedočanstva za Crkvu, Vol. II strana 492 {PK 422} (1875).
1890-ih:
„Glas Generalne konferencije predstavljen je kao autoritet koji treba slijediti kao glas Svetoga Duha. Ali kada su članovi Generalne konferencije postali upleteni u poslovnim aferama i finansijskim zavrzlamama, sveti, uzvišeni karakter njihovog rada u velikoj mjeri se izgubio.“ - Rukopis 33, 1895. {14MR 278}
„Što se tiče glasa Generalne konferencije, nema glasa od Boga kroz to tijelo koji je pouzdan.“ {17MR 178} (1895)
„Glas iz Battle Creeka, koji se smatrao kao autoritet u savjetovanju kako djelo treba vršiti, nije više glas Božji.“ {17MR 185} (1896).
„Prošlo je nekoliko godina od kada sam smatrala Generalnu konferenciju kao glas od Boga.“ {17MR 216} (1898).
1901:
„Da ti ljudi (lideri) trebaju stojati na svetom mjestu, da budu kao glas Božji ljudima, kao što smo nekada vjerovali da Generalna konferencija treba biti, to je prošlost.“ - Bilten Generalne konferencije 1901 strana 25 {PC422}
„Gospod objavljuje da Njegova Crkva ne treba da se upravlja po ljudskim pravilima ili prvenstvu. Ljudi nijesu u stanju da vladaju crkvom. Bog je naš Vladar. Ja sam potlačena mišlju diskutabilnog ljudskog upravljanja koje se vidi u našem djelu. Bog kaže, dalje ruke. Vladajte sobom prije nego što pokušate vladati drugima. Čudne stvari su rađene, ono na šta se Bog gnuša. Jer ljudi koji tvrde da je glas njihovih savjeta u njihovoj prošloj upravi glas Božji, za mene su gotovo kao hula.“ - Rukopis 35, 1901. {17MR 250.1}
Zbog ovog vjerovanja bi se Elen Veit i svi pioniri odmah isključili iz današnje Adventističke crkve. To više nije Bog Biblije nego neki drugi Bog
i neki drugi Krist, apostol Pavle jasno upozorava;
2. Korinćanima 11,4 Jer ako tko dođe i drugoga Isusa propovijeda, kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite, kojega ne primiste, ili drugo evanđelje, koje ne prihvatiste, lijepo podnosite.
I još govori;
Galatima 1,8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!
Evo, i po riječima vlastite proročice plagijatorice odavno ste "kurva". Da se jadnica mogla samo malo više izdignuti od svoga ega, vidjela bi da je takva od kada ju je ona osnovala.
Bog vječni Duh bio je aktivan s Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Kristov život silom. On privlači i uvjerava ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslan od Oca i Sina da bude stalno s Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Krista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (Osnovna vjerovanja, 5)
Od vječnih vremena Bog Sveti Duh živio je u Božanstvu kao treći član. Otac, Sin i Duh jednaki su u svom samopostojanju. Premda je svaki od njih jednak, u Trojstvu vlada podjela dužnosti
Vezano za temu otpada Adventističke crkve, na Internetu sam pronašao rad izvjesnog Aleksandra Veljića pod naslovom "Zamka svetskog adventističkog vavilonskog sistema", koji daje vrlo solidan uvid u ovu problematiku, uz izuzeće njegovih teoloških dispenzacionalističkih stavova, istorijskih natezanja i mišljenja o radu Elen Vajt. Prenosimo, dakle, ono što smatramo korisnim iz te skripte.