Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vaninstitucionalna 'Institucija' pendreči maćehu Instituciju:

Ajme... Evo je neko snimio dokumentarni film pod nazivom Seventh-Gay Adventists. Na YouTube-u je postavljen trejler

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vaninstitucionalna 'Institucija' pendreči maćehu Instituciju:

Ajme... Evo je neko snimio dokumentarni film pod nazivom Seventh-Gay Adventists. Na YouTube-u je postavljen trejler

Ospori nauku advent. ovde konkretno, stav advent. pa onda biblijske stihove.

To naravno ne mozeš. Ovo što daješ neće niko da gleda.

U svakoj crkvi ima zita i kukolja. Ali je za razliku od HAC bludnica rimska uticala da raste kukolj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I gosti kod 'Institucije' pendreče maćehu, baš kao i neki ovdje:

beka26:

Čim su prihvatili trojstvo kao jedu od doktrina u vjerovanju skroz su pali i postali dio Babilona. Sada vjeruju u istog "boga" pa više i nije bitno drže li subotu ili nedjelju. Usput su promijeni logo
i ostavili onaj okultni sa tri linije i obrnutim križem da zapečate otpad.

Adventisti sedmoga dana vjeruju...

Bog vječni Duh bio je aktivan s Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Kristov život silom. On privlači i uvjerava ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslan od Oca i Sina da bude stalno s Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Krista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (Osnovna vjerovanja, 5)
Od vječnih vremena Bog Sveti Duh živio je u Božanstvu kao treći član. Otac, Sin i Duh jednaki su u svom samopostojanju. Premda je svaki od njih jednak, u Trojstvu vlada podjela dužnosti

Zbog ovog vjerovanja bi se Elen Veit i svi pioniri odmah isključili iz današnje Adventističke crkve. To više nije Bog Biblije nego neki drugi Bog
i neki drugi Krist, apostol Pavle jasno upozorava;
2. Korinćanima 11,4 Jer ako tko dođe i drugoga Isusa propovijeda, kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite, kojega ne primiste, ili drugo evanđelje, koje ne prihvatiste, lijepo podnosite.
I još govori;
Galatima 1,8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, a sto nisi postavio video "RIMOKATOLIC POPE, CARDINALS, AND PRIESTS - HOMOSEKSUALS, PHEDOPHILE, SEXUAL MANIJACS, KILLERSE, AND CHILDREN OF SATAN" a ne da prikrivas svoju crkvu plastom napada na druge.

Mire osudjuje Tripa, a nema nigde njegovog ukora ili osude upucene tebi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle Simović 'Institucoja' "proročicu koja je govorila u deskosti" koristi kao toljagu za pendrečenje svoje institucionalne maćehe - subotarske sekte:

Za života Elen Vajt, malo tijelo Generalne konferencije postajalo je s godinama sve problematičnije. Šta bi jedna takva osoba rekla da ih vidi danas, nije teško pretpostaviti. Moguće da bi se ta ocjena sažela u jednoj rečenici: Ono su za šta su registrovani - komercijalna korporacija.

EGW 1875. godine:
„Pokazano mi je da se sud nijednog čovjeka ne smije podrediti sudu ma kojeg drugog čovjeka. Ali kad se ispoljava sud Generalne konferencije, koja je najviši autoritet koji Bog ima na zemlji, privatna nezavisnost i privatni sud ne smiju se zadržavati, već se treba potčiniti.“ - Svjedočanstva za Crkvu, Vol. II strana 492 {PK 422} (1875).

1890-ih:
„Glas Generalne konferencije predstavljen je kao autoritet koji treba slijediti kao glas Svetoga Duha. Ali kada su članovi Generalne konferencije postali upleteni u poslovnim aferama i finansijskim zavrzlamama, sveti, uzvišeni karakter njihovog rada u velikoj mjeri se izgubio.“ - Rukopis 33, 1895. {14MR 278}

„Što se tiče glasa Generalne konferencije, nema glasa od Boga kroz to tijelo koji je pouzdan.“ {17MR 178} (1895)

„Glas iz Battle Creeka, koji se smatrao kao autoritet u savjetovanju kako djelo treba vršiti, nije više glas Božji.“ {17MR 185} (1896).

„Prošlo je nekoliko godina od kada sam smatrala Generalnu konferenciju kao glas od Boga.“ {17MR 216} (1898).

1901:
„Da ti ljudi (lideri) trebaju stojati na svetom mjestu, da budu kao glas Božji ljudima, kao što smo nekada vjerovali da Generalna konferencija treba biti, to je prošlost.“ - Bilten Generalne konferencije 1901 strana 25 {PC422}

„Gospod objavljuje da Njegova Crkva ne treba da se upravlja po ljudskim pravilima ili prvenstvu. Ljudi nijesu u stanju da vladaju crkvom. Bog je naš Vladar. Ja sam potlačena mišlju diskutabilnog ljudskog upravljanja koje se vidi u našem djelu. Bog kaže, dalje ruke. Vladajte sobom prije nego što pokušate vladati drugima. Čudne stvari su rađene, ono na šta se Bog gnuša. Jer ljudi koji tvrde da je glas njihovih savjeta u njihovoj prošloj upravi glas Božji, za mene su gotovo kao hula.“ - Rukopis 35, 1901. {17MR 250.1}
----------------------------------------
Evo, i po riječima vlastite proročice plagijatorice odavno ste "kurva". Da se jadnica mogla samo malo više izdignuti od svoga ega, vidjela bi da je takva od kada ju je ona osnovala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lazi Stvarnoslapa se nastavljaju.

Kao prvo, Ellen White nije osnivac Adventisticke crkve, vec je crkva nastala od vec okupljenih Brace i sestara koji su bili u tom prvobitnom Miletiskom pokretu 1844 godine, kada je Ellen Whire bila devojka od 17 godina.

Ona nije imala nikakvu organizacionu sluzbu unutar crkve ni pre ni kasnije.

Sto se tice Generalne konferencije, i Izrailj je gresio pa je bio Bozji narod.

Tako i u crkvi uz zito postoji i kukolj, Ali je Bog zato da duh prorostva preko sestre Ellen White, da govori svojoj crkvi, ukorava za greske i propuste, savetuje, i vodi.

Crkva je Bozja, bez obzira na prisutnost kukolja.

Kada bi tako gledali kao stvarnoslap, onda je on sam srusio svoju crkvu.

Jer u njenom vrhu medju papama, svestenicima, i kardinalima, bilo je i pedofila, i homoseksualaca, i kurvara, i lopova. I krkatora, a da ne govorimo o zlicinima tokom istorije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
P.S. 'Institucija' nastavlja pendrečenje subotarske polubraće:

Vezano za temu otpada Adventističke crkve, na Internetu sam pronašao rad izvjesnog Aleksandra Veljića pod naslovom "Zamka svetskog adventističkog vavilonskog sistema", koji daje vrlo solidan uvid u ovu problematiku, uz izuzeće njegovih teoloških dispenzacionalističkih stavova, istorijskih natezanja i mišljenja o radu Elen Vajt. Prenosimo, dakle, ono što smatramo korisnim iz te skripte.

Aleksandar Veljić:
Na poziv dekana adventističkog Teološkog fakulteta u Beogradu, 20. novembra 1996. sam gostovao u toj ustanovi u svojstvu predavača koji je sa studentima podelio neka iskustva, iskušenja i zamke otpada od biblijske Istine kog sam bio svedok kao neposredni organizator otpora toj pogibelji u sredini gde sam živeo 1995. o čemu sam sačuvao dnevničke zabeleške. To prijatno iskustvo među studentima adventističke teologije donelo mi je nove prijatelje i nova saznanja o tom verskom sistemu, što je tim pre bilo značajno zato što su se u taj sistem uključili pojedini rođaci i prijatelji. Lično nikada nisam ni pomišljao da postanem adventista, mada su postojali suptilni pokušaji i pritisci da budem uvučen u taj sistem pošto držim sedmi dan. Savest mi nije dopuštala da prihvatam učenja i prakse te denominacije. Uvideo sam da nas mnogo toga deli u smislu poimanja Svetog pisma, plana spasenja, svrhe i misije „crkve“, a istini za volju od šarenila svakovrsnog sveta u toj crkvi odeljivali su me i poneki ogavni pojedinci, manipulatori, „vernici na papiru“, duhovni trgovci, samopravednici koji misle da su živi sveci, bezakonici koji bi, da pakao stvarno postoji, zaista tamo goreli...
-------------------------------

Nathanael:
Vjerovatno ima istine u ovome ,više i ptica na grani vidi da je vodstvo svake crkve otpalo.
Ali izvjesni Aleks je jedan od najjačih protivnika na našim prostorima ne samo loših ubačenih stvari u adventizam,nego i samog rada Ellen White ,tj. preciznije da kažem ,biblijskih istina koje izvorni adventizam jedini ima .Čovjek je izjavio i postavio sliku na Facebooku ,to sam svojim očima gledao ,koja glasi ' Gojimi samo postoje da služe Židovima'. Čak su ga sami njegovi judeo -kršćani ispravljali i zgrozili se kad su vidjeli što je objavio. On smatra gojimima sve osim svoje vjere .Judeokršćanski sistem smatra da ćemo mi ako se spasimo ,služiti njima ,krivo shvaćene riječi 'dat ću mu vlast nad narodima' iz Otk .Neznam koliko mogu vjerovati tom izvoru informacija .Primjetio sam da judeokršćani najviše napadaju i najviše se daleko bave adventizmom ,pišu razne traktate i članke protiv .Boje se osuditi druge,veće vjere ,ne svi naravno ,neki i protestiraju protiv glavnih ,ali adventizam nonstop napadaju ,pogotovo proročicu tj. izvorni adventizam .Judeokršćanin mi je jedan govorio često da bi ja u teokraciji izgubio glavu .Ispod tog finog nazovi 'starozavjetnog' omotača ,krije se militantni duh i to ne poštujem .Naravno oni su i Stari Zavjet potpuno krivo shvatili ,o čemu si mi ti najviše otvorio oči kada si pisao istinu o dispencionalizmu .

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zbog ovog vjerovanja bi se Elen Veit i svi pioniri odmah isključili iz današnje Adventističke crkve. To više nije Bog Biblije nego neki drugi Bog
i neki drugi Krist, apostol Pavle jasno upozorava;
2. Korinćanima 11,4 Jer ako tko dođe i drugoga Isusa propovijeda, kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite, kojega ne primiste, ili drugo evanđelje, koje ne prihvatiste, lijepo podnosite.
I još govori;
Galatima 1,8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!

Hmm, jadnog li pokušaja "institucije" da opere svoj kult i odbani njegovo učenje kao "ispravno"

Naime. sve ovo što je "citirao" odnosi se na subotare od samog njihovog nastanka....

Evo, i po riječima vlastite proročice plagijatorice odavno ste "kurva". Da se jadnica mogla samo malo više izdignuti od svoga ega, vidjela bi da je takva od kada ju je ona osnovala.

Upravo tako.

Bog vječni Duh bio je aktivan s Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Kristov život silom. On privlači i uvjerava ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslan od Oca i Sina da bude stalno s Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Krista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (Osnovna vjerovanja, 5)
Od vječnih vremena Bog Sveti Duh živio je u Božanstvu kao treći član. Otac, Sin i Duh jednaki su u svom samopostojanju. Premda je svaki od njih jednak, u Trojstvu vlada podjela dužnosti

Hmmm.... ovo nije Trojstvo, nego nekakav galimatijas blasfemija. Ponavljam Bog je JEDNO BIĆE, ne tri Bića nekakvog "božanstva" rastavljenog na ČLANOVE

Dakle, čak i Trojstvo u koje SDA veruje NIJE HRIŠĆANSKO TROJSTVO. Čak su i tu tome u apostazi.

No to i n čudi, šta je krivno začeto, krivo i živi.

Ponavljam još jednom, kao Katolik ovo u šta subotari veruju i šta "trojstvom" nazivaju smatram apostazom, blasfemijom i nakaradom.

Ps. Oni lagano, iako im je Crkva omiljena meta pljuvanja, u svoju nakaradu od "trojstva" ubacuju filioque....
(Poslan od Oca i Sina ) što samo potvrđuje da se radi o licemernim, ali i nadasve neobrazovanim i arogantnim sinkretistima.

Vezano za temu otpada Adventističke crkve, na Internetu sam pronašao rad izvjesnog Aleksandra Veljića pod naslovom "Zamka svetskog adventističkog vavilonskog sistema", koji daje vrlo solidan uvid u ovu problematiku, uz izuzeće njegovih teoloških dispenzacionalističkih stavova, istorijskih natezanja i mišljenja o radu Elen Vajt. Prenosimo, dakle, ono što smatramo korisnim iz te skripte.

Hmm, "institucija" tekst počinje u prvom licu, a onda završava isti u trećem licu.... toliko o obrazovanju adventističkog licemera koji je umislio da je nešto bolji od ostalih u održavanju kulta žene "kamenom mudrosti" udarene u glavu....

Ps. Aleksandar ko? Poznajem dvoje istog prezimena, oboje su Katolici...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pendrečenje se nastavlja nesmiljenom žestinom:

Vlatko:
Tko ostane u SDA za mene je gori od otvorenih sljedbenika sotone.

J.P. 'Institucija':
Eto, opet se vraćam na Iron Maiden, gdje si makar odmah načisto s čim imaš posla. Ovako okreni-obrni, tamo-amo, gore-dolje, lijevo-desno, opet dođeš na isto. Ako si mnogo naivan, mogu te čak ubijediti da si u poslednjoj crkvi i da za tu privilegiju trebaš plaćati 10% poreza od svojih ukupnih prihoda, isključivo u cashu.
DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 483971

Ja sam stavio u knjizi Otkrivenje života i apokalipsa smrti da se drugi poziv za izlazak iz Vavilona posebno odnosi na Adventističku crkvu i ukratko naveo razloge zašto je to tako. To stoji u poglavlju "Pad duhovnog Vavilona", str. 142-143.
------------------------------
Laodikeja opet mene napade da mu sektu krivo optužujem, ali evo "ugledni i učeni subotari EGWisti" tvrde da je postala "kurva".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag